Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 3.4.2011 10:27:59
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: pepeljuga IZVORNA PORUKA: Nensi RR Jel mogu Vuku da dam makarone i koje? I sa cim i kako ih spremate? Nemam ideja vise sta da mu dam da jede... ja sam kupila pre neki dan testeninu bez jaja, jos nisam spremala, pa bi i meni dobro dosle ideje. mislila sam mozda sa mladim sirom ili tako nesto... mojoj drugarici je nutricionista rekao da moze i sa mlevenim mesom i paradajz pireom (bebe su nam rodjene istog dana), mada moj vuk jos uvek nije odusevljen krupnijom hranom Jel mogu da mu dam makarone sa mlevenom junetinom i tomatinom?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 3.4.2011 10:42:06
|
|
|
|
Anoniman
|
Nensi, mi smo jutros to doručkovali. Može , daj mu slobodno.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 3.4.2011 10:42:39
|
|
|
|
Nensi*
|
A zar to ne bi trebalo da bude rucak?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 3.4.2011 10:46:18
|
|
|
|
IVA 11
|
Mozes Nensi, ja mom to dajem za rucak.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 3.4.2011 11:56:06
|
|
|
|
madre
|
IZVORNA PORUKA: Nensi RR A zar to ne bi trebalo da bude rucak? i ja to dajem za rucak, doduse nije mlevena junetina, nego skuvam parcence mesa i makarone, pa to u miksi i dodam sok od paradajza i izmiksiram nece decko da okusi nista sto nije izmiksirano
< Poruku je uredio madre -- 3.4.2011 11:57:01 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 3.4.2011 12:26:41
|
|
|
|
pepeljuga
|
i ja cu morati tu varijantu kao ti, madre, posto je i kod nas slicna situacija - ako je neki komadic odmah pravi facu kao da ce da se udavi, folirant mali. a je l'' prokuvas malo i sok od paradajza ili kako?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 3.4.2011 12:57:23
|
|
|
|
Nensi*
|
I ja Vuku moram sve da miksam jos uvek,davi se kad oseti komadic i kao da ce da popvraca...
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 3.4.2011 13:50:09
|
|
|
|
minavb
|
Mi smo miksovana druzina.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 3.4.2011 13:54:11
|
|
|
|
gagana83
|
Da vas utesim,moje dete ima godinu i po a i dalje joj sve miksam. Jedno vreme je htela komadice da jede,ali se opet vratila na staro. Cim oseti da ima komadica ona pravi face kao da ce povratiti...Ma, ona se zadavljuje i sa grizom ako je gusce napravljen...
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 3.4.2011 13:58:03
|
|
|
|
minavb
|
Ja i palentu miksujem
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 3.4.2011 16:36:32
|
|
|
|
Tea2
|
Moje starije dete je tek posle operacije trceg krajnika pocelo da jede komadice hrane,do tada samo miksano,o mesu da i ne govorim...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 3.4.2011 16:58:43
|
|
|
|
New Mom
|
Mi smo juče prvi put probali ribu. Filet oslića kuvan sa malo pavlake, bosiljka i ulja. Baš joj se svidelo!
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 3.4.2011 19:33:27
|
|
|
|
madre
|
IZVORNA PORUKA: pepeljuga i ja cu morati tu varijantu kao ti, madre, posto je i kod nas slicna situacija - ako je neki komadic odmah pravi facu kao da ce da se udavi, folirant mali. a je l'' prokuvas malo i sok od paradajza ili kako? e, nisam razmislajla o tome do sada nisam prokuvavala, samo sipam onoliko soka koliko je potrebno da to lepo razredim
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 3.4.2011 21:22:09
|
|
|
|
Nensi*
|
Ja mislim da Tomatino ne mora da se prokuvava...
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 3.4.2011 21:26:51
|
|
|
|
madre
|
da, ne mora, ali me je ona mozda pitala da li pravim bas sos od tog soka (pa prokuvavam) ili ga jednostavno samo izmesam sa makaronama zapravo, ne da ne mora, nego se ne prokuvava
< Poruku je uredio madre -- 3.4.2011 21:27:35 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 5.4.2011 22:20:36
|
|
|
|
marija32
|
Meni je najveci probl dorucak, nemam vise ideje sta da pravim
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 5.4.2011 22:49:33
|
|
|
|
pepeljuga
|
IZVORNA PORUKA: madre da, ne mora, ali me je ona mozda pitala da li pravim bas sos od tog soka (pa prokuvavam) ili ga jednostavno samo izmesam sa makaronama zapravo, ne da ne mora, nego se ne prokuvava da, to sam mislila ali ja kao i svaki bankarski sluzbenik kucam kao sumanuta pa ne stignem bas najbolje da srocim sta sam htela - pre otkucam nego sto smislim mislim da cemo sutra probati taj ruckic
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 5.4.2011 22:57:21
|
|
|
|
majathegreat
|
Mi sad pripadamo ovde, zvanično, a nezvanično smo odavno ovde. Od sedmog meseca jedemo skoro sve, od osmog sve sem ribe, belanaca i pasulja. Ćerka mi je prilično izbirljiva, svašta nešto neće, ali na sreću ni na šta nismo imali reakcije. Imali smo varijantu neku zbrku s tim doručkom, recimo probudi se oko 6, pa sisa, pa vreme za doručak oko 9 nešto izbrljavi, pa kao voćna užina i tako uglavnom ništa maltene ne pojede prepodne. Pre nedelju dana smo bili na kontroli jer smo bili nešto prehlađeni, pa smo se merili i rekla nam je dr da bi mogli malo da se podgojimo. Izbacili smo užine. Imamo sad tri obroka i sisanje ujutru i uveče i noću, naravno kad treba. Sad lepo jede svaki obrok. Ujutru nam je doručak voćni, pa može i kombinacija sa mlečnim proizvodima ili voće sa žitaricama. Ručak meso i povrće ili žumance i povrće (i to nam je rekla da dajem žumance svaki drugi dan jer je više kalorično, kao i svinjsko meso da nam češće bude na meniju). Večera mlečno-žitne kaše. (Tu nam je malo sužen izbor jer baš ne gotivi skoro ništa, ni palentu, a od skora ni poparu, lepo žvaće, ali baš nešto neće ni hleba mnogo, a isto tako nije ljubitelj ni pavlake, jogurta, kiselog mleka. Tako da nam je skoro svaka večera keksolino ili čokolešnik jer jedino ta dva voli. Evo danas je jela griz sa neskvikom.)
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 6.4.2011 9:51:56
|
|
|
|
marija32
|
Ni moj mali nece jogurt, a uvece mu dajem cerealije sve moguce kombinacije. Ali dorucak je bas smor, sto ti majo kazes, bas slabo klopa citavo pre podne, a ja ga stalno nutkam sa necim, samo da ne bude gladan, a tu ocito i gresim.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 6.4.2011 12:57:54
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Moja popije citavu flasicu mleka i za dorucak joj dosta nece i nece ... ma dzabe... A inace pred spavanje popije pola L mleka , flasicu i po! Sve skoro ruckamo, i belance, neki dan je krkala i pasulj ( bez pasulja) , jedino ribu joj nisam jos davala,i svinjetinu, ali i dalje naj vise pojede pasirane hrane, ne uziva bas u gnjecenoj, sem kad joj dajem testo iz supe....aa supa joj je omiljena moglo bi dete celu serpu sama da pojede
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 6.4.2011 13:00:50 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 6.4.2011 14:08:27
|
|
|
|
majathegreat
|
Ja od početka viljuškom pasiram, nikad nisam miksala, tako da sa žvakanjem uopšte nemamo problema. Sad već sitno seckam ili gnječim čisto da nema neki baš krupniji komad. Mada ne voli da jede rukama, samo kašikom.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 6.4.2011 14:14:56
|
|
|
|
lesica
|
Joj,bre moje dete jede kako god,samo da jede i da su joj usta puna na tatu Ali uglavnom,nece ni da pomirise pahuljice-nikakve,niti hoce zumance sa povrcem vec onako solo eventualno sa sirom izmesano,i ribu je jednom dvaput probala ali joj se baaas ne svidja pa sam ja odustala od davanja iste-ima vremena. I najveca je zabava sto nece gospodjica nista da jede kada je ja hranim ako nije u "corba-supa agregatnom stanj" -iseckano meso i povrce ali mora da bude malo tecnosti okolo Dok kad jede sama,tada ne bira-parola je "daj sve mama-ODMAH!"
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 6.4.2011 19:23:27
|
|
|
|
Tea2
|
Joj,bre moje dete jede kako god,samo da jede i da su joj usta puna na tatu Ali uglavnom,nece ni da pomirise pahuljice-nikakve,niti hoce zumance sa povrcem vec onako solo eventualno sa sirom izmesano,i ribu je jednom dvaput probala ali joj se baaas ne svidja pa sam ja odustala od davanja iste-ima vremena. I najveca je zabava sto nece gospodjica nista da jede kada je ja hranim ako nije u "corba-supa agregatnom stanj" -iseckano meso i povrce ali mora da bude malo tecnosti okolo Dok kad jede sama,tada ne bira-parola je "daj sve mama-ODMAH!" Divno,kako volim decu koja ruckaju!!!!!!!!!!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 8.4.2011 12:26:59
|
|
|
|
madre
|
sta spremate danas bebi za rucak? nadam se da ce vise vas pisati a ja cu samo da odaberem ono sto mi se najvise svidja
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 8.4.2011 12:46:30
|
|
|
|
Snelle
|
Madre, a ko će da ti odgovori nego ja Ja danas spremam ćuretinu sa brokolijem i karfiolom. Juče sam spremala teletinu sa krompriom i šargarepom, prekjuče žumance sa prazilukom i mladim sirom proprženo na maslacu (ovo sam ti možda i pričala), pre 4 dana piletinu sa spanaćem, pirinčem i pavlakom. Od mene ti je dosta
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?