Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 8.4.2011 22:27:44
|
|
|
|
Daca88
|
1)Alen sada 2 puta nedeljno jede žumanjce,3 puta meso,1 dzigericu(što je btw isto meso),i imamo jedan"prazan"dan kad ne jede ni jaje ni meso,pa sam mislila da mu tog dana dajem testenine.Nisam još nikada davala,pa neznam koje da kupim,sa čime da pravim(predpostavljam one bez jaja ),i da li se daju lepo ispasirati? 2)Zatim paradajz,hoću da mu dam,isto po prvi put,pa me zanima da li da dajem kao dodatak jelu,ili da pije kao sok? 3)I htela bi da mu počnem peći,dosad je jeo samo kuvano,nije probao ništa pečeno,pa neznam šta prvo da dam i na koji način da pripremem(maslac ili neko ulje). a ovo su pitanja Da,madre,i 4 pitanje za neskvik
< Poruku je uredio Daca88 -- 8.4.2011 22:28:42 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 8.4.2011 22:34:16
|
|
|
|
madre
|
1. ja sam kupila danubius makarone sa vitaminima A i D3 bez jaja, mislim da su dobre i mogu se lagano pasirati. 2. sok od paradajza sam dala kao dodatak jelu i to bas u testeninama (sa junetinom). 3. sve sto mu przim, przim iskljucivo na maslacu. 4. a za neskvik nemam pojma, citala sam negde da ga je olga davala detetu, ali u kravljem mleku!
< Poruku je uredio madre -- 8.4.2011 22:37:51 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 8.4.2011 22:48:10
|
|
|
|
minavb
|
1 ne dajem makarone. zasto imas dan bez mesa i zumnca i zasto meso i zumance zamenjujes makaronama? 2 sok od paradajza samo kao dodatak jelu 3 ja samo kuvam, ali Vanja je poseban slucaj. mislim da je najbolje na maslacu spremati 4 neskvik i ad ne bih mesala
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 8.4.2011 22:48:47
|
|
|
|
Daca88
|
Hvala madre Olga mislim da je kasnije dala pošto joj mala sisala do 14 meseci,neznam ,a moj ima 9.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 8.4.2011 22:55:03
|
|
|
|
Daca88
|
pa ovako 6 dana u nedelji dajem jaje-meso-jaje-meso-dzigerica-meso..i u nedelju ne kuvam jer idemo na ručak,pa sam mu tih dana davala povrće sa pavlakom...i mislila sam da "prazan"dan bez mesa ili žumanjceta zamenim testeninama A zašto ne neskvik i ad,da li možda zbog toga što je i neskvik obogaćen vitaminima? Da li mislis da je ok da ujutru pije samo 60 ml ad,pa za doručak da mu smućkam frutolino sa ad,negde uglavim jogurt ili kiselo mleko,pa pred spavanje opet 60 ml Koliko bi oni zapravo trebali piti mleka sa 9 meseci,i da li se cifra odnosi samo na mleko,ili obuhvata mleko+mlečne proizvode dnevno?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 8.4.2011 23:02:15
|
|
|
|
madre
|
ne verujem da je razlog nemesanja ad i neskvika suvise vitamina. a inace, testenine najjednostavnije mozes mesati i sa mesom/jajetom. meni je dr rekla 500ml mleka dnevno, a mislila je na mleko+mlecne proizvode.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 8.4.2011 23:04:21
|
|
|
|
jelenadunja
|
Jel neko moze da mi kaze koju ribu smem da dam bubici? njena lekarka inace nista ne govori,a kad je nesto pitam trebaju mi klesta da mi odgovori?
01.07.2010. 11:15 rodila sam andjela
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 8.4.2011 23:05:08
|
|
|
|
jelenadunja
|
Meni su rekli 500 ml mleka u toku dana
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 8.4.2011 23:08:35
|
|
|
|
IVA 11
|
IZVORNA PORUKA: jelenadunja Jel neko moze da mi kaze koju ribu smem da dam bubici? njena lekarka inace nista ne govori,a kad je nesto pitam trebaju mi klesta da mi odgovori? Isti slucaj sa mojom, tj. Lukinim pedijatrom. Ja dajem oslic(filete oslica), kuvam ga sa povrcem i izgnjecim viljuskom.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 8.4.2011 23:10:03
|
|
|
|
jelenadunja
|
e super,to sam i kontala,jer nema kostiju,a i ukus je super,bar meni......Koliko ribe odvojis za obrok?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 8.4.2011 23:13:56
|
|
|
|
IVA 11
|
A joj kako ti je dobar avatar, odvrace mi paznju dok ti pisem poruku. Dajem jedno parce onako srednje velicine, svako meso se prilikom kuvanja "skupi". Moj je voli, jedino smo tu ribu probali do sad.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 8.4.2011 23:15:03
|
|
|
|
jelenadunja
|
Pokusala sam da ubacim sliku bubice,al mi je mtna....sve su mi prevelike slike .Hvala na informaciji
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 8.4.2011 23:16:26
|
|
|
|
madre
|
ivo, je l kupis smrznute filete ili?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 8.4.2011 23:18:25
|
|
|
|
pepeljuga
|
pa za doručak da mu smućkam frutolino sa ad daco, zar se frutolino ne pravi sa vodom?!
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 8.4.2011 23:20:21
|
|
|
|
lesica
|
Zene ja mojoj mrvi dajem svezu pastrmku ( onu plivajucu jos se mrda kad je donesm kuci pa se L zabavlja) nekako mi je to sigurnije od smrznute ribe
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 8.4.2011 23:21:46
|
|
|
|
IVA 11
|
IZVORNA PORUKA: madre ivo, je l kupis smrznute filete ili? Da, Ledov oslic. Imaju i neki jeftiniji od njega ali su puni leda, nigdje mesa!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 9.4.2011 2:50:25
|
|
|
|
Verus
|
Hvala zenice. Sto je interesantno kad sam joj pomenula kozije, rekla je isto sto i pedijatar od gagane83, da ima "necega" nedovoljnog. Ja zbunjena, nisam ni rekla koliko sam citala na tu temu i nasla da je zdravije...pa eto sad, jos jedna tema ostavljena mamama za mozganje...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 9.4.2011 9:00:11
|
|
|
|
Nensi*
|
Kad budem davala Vuku kravlje mleko,jel isto treba da mu dam malo ili moze ceo obrok?
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 9.4.2011 9:27:06
|
|
|
|
mejvis
|
Ja sam ribu probala još pre 2-3 meseca, nestle oslić u umaku i HIPP lososa. Reko hajde za početak kupovne da probam. Onu nestle je još nekako i pojeo ali lososa, samo se gadio. Losos ima jači miris i teži je za stomak ali sigurno puno kvalitetniji. Sad ću da probam sa smrznutim oslićem i povrćem. A jeste li zakiselile to sa nečim (limun, paradajz isl)???? Ja još uvek dajem formulu kada pravim čokolino i te stvari a ovako sisa. Nekada u ručak dospem malo kravice da ne mutim sada zbog 50ml a dajem mu campinin puding od vanile i čokolade koji je sa kravljim mlekom i koji obožava!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 9.4.2011 10:10:23
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: lesica Zene ja mojoj mrvi dajem svezu pastrmku ( onu plivajucu jos se mrda kad je donesm kuci pa se L zabavlja) nekako mi je to sigurnije od smrznute ribe I ja Neši dajem svežu ribu, ili onu koju sam ja smrzavala, ne verujem onima u marketima, ko zna koliko je to puta smrzavano i odmrzavano. Kritična tačka smrzavanja kod ribe je -5, tada se prave kristali leda koji mogu da oštete tkivo i ubrzaju razvoj bakterija koje se smrzavanjem ne unište, nego samo uspavaju. A ako ih u marketu stalno premeštaju, pa ide stalno od -3 do -7, pa od do -18....ja to ne kupujem
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 9.4.2011 10:27:17
|
|
|
|
minavb
|
Ja ribu necu dati pre 1. rodjendana. Probao je hipp lososa, ne svidja mu se, i cekacu da jos poraste. Posle cu probati recnu, sa morskom cu da sacekam.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 9.4.2011 10:30:17
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja morsku i sad jako retko dajem, dajem smuđa, kog obožava, jeo je bucova, rečnog soma i meleza iz ribnjaka, ne onog blatnjavog kanalskog.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 9.4.2011 10:33:40
|
|
|
|
minavb
|
Smudj je odlican. U svakom slucaju sacekacu, kao i sa lukom, prazilukom, sampinjonima, pasuljem, mesnim preradjevinama, satkisima...Neke se stvari prosto ne daju bebama.
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 9.4.2011 10:35:28
|
|
|
|
pepeljuga
|
Mi probali Hipp losos (pojeo je celu, mada stvarno ima jak miris) i Nestle oslic sa besamel umakom (posle dve kasicice pljunuo i nije vise hteo)
|
|
RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci 9.4.2011 10:41:08
|
|
|
|
pepeljuga
|
IZVORNA PORUKA: minavb Smudj je odlican. U s)vakom slucaju sacekacu, kao i sa lukom, prazilukom, sampinjonima, pasuljem, mesnim preradjevinama, satkisima...Neke se stvari prosto ne daju bebama. Ja po stoti put da kazem da znam slucaj za bebu koja se ugusila od Smokija Mi te zezalice jos necemo jesti, iako me okolina ubi u pojam (posebno babe) i tutkaju mu u ruke a ja otimam
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?