lesli -> RE: Inseminacija IV deo (24.3.2021 12:14:03)
|
Tahini, ako krvarenje nije jako i ako se ne pojacava, bez obzira sto je sveza krv, mislim da ima mesta za optimizam. Primiri se malo ova 2-3 dana. Rano mi je za ciklus nakon 9 dana od ovulacije! Ali za implantaciju nije. To je taman taj tajming π Nora, nemaju pojma sta je problem.Stitna ok. Imam urodjenu trombofiliju, ali hematolog kaze da ona ne pravi problem kod zaceca, vec kada do trudnoce dodje. Misle da je moguce cak i da je bila uzrok tog misseda prvi put. Sto moze, a i ne mora da bude. Drugi scenario je da je embrion imao neku genetsku anomaliju. Prirodna selekcija, prosto receno.Izmedju 2. i 3. transfera pretreseni su i neki imunoloski faktori. I to je ok.Ono sto imam je pcos sa redovnim ovulacijama i blagu IR.Nemam prekomernu kilazu, hranim se pretezno zdravo, dali su mi i metformin i inofolic tako da je IR pod kontrolom. I od trudnoce opet nista. Hormonski status i androgeni - ok. Upitni su jajovodi jer polaze od pretpostavke da su jos uvek prohodni. Mada endokrinolozi se pitaju sto me ginekolozi nisu poslali na neki HSG/HyCoSy.Pored toga, sumnjaju da eventualno ovulacija nije ok, iako je prisutna. Mada, 2016. su radjene folikulometrije u nekoliko ciklusa, sa tempiranim odnosima i vadjen progesteron 7 dana nakon pucanja folikula koji je bio i vise nego dobar, pa do trudnoce nije doslo. Ono sto je na kraju zakljucak 2oje endokrinologa koji se bave reproduktivom - mozda bi bilo svrsishodno probati indukciju ovulacije u 2-3 uzastopna ciklusa femarom/klomifenom sa tempiranim odnosima. Ako ne ide, onda jedino sto ostaje je VTO i u tom slucaju moguce da problem jesu jajovodi. Iako misle da nije realan scenario da ih je revizija nakon tog misseda zacepila. Kazu da je potrebna jaka i vrlo ocigledna infekcija da dodje do zacepljenja, sto ja nisam nikad imala.Maslacak, znas sigurno ko je...se slaze sa pristupom klomifen/femara i misli da je kljuc u ovulaciji koja je tu, ali da nije adekvatna. Ako se odlucim za 3. dete, probala bih tako. Samo sto ako ne uspe, probala bih i sa tim HSGom, jer me kopka da li su jajovodi ipak problem. Ocigledno mogu da zatrudnim kada se embrion vrati u matericu... Inseminacije nisu ni pominjali. Niko. Ono sto sam ja nasla kao podatak je da kod parova koji su ostvarivali trudnocu prirodno, nema svrhe pokusavati sa inseminacijom.Manja je stopa uspeha nego VTO, a oni ionako ne znaju gde je problem... I da, kod mm-a je sve ok. On je spermogram radio samo jednom, nakon sto smo godinu dana nakon tog pobacaja radili bez uspeha na trudnoci. Spermogram dobar. Njega su tada iskljucili kao faktor steriliteta i nikada ga posle nisu uzimali u razmatranje. I klinika je uzela u obzir spermogram star 2 godine kada smo ulazili u postupak.
|
|
|
|