Tahini -> RE: Inseminacija IV deo (30.3.2021 7:53:57)
|
Cao Tearon, sve ce to da se sredi samo ti idi kod endokrinologa. Nisu ti radili antitela stitne, jer mozda upravo to se krije odgovor, kao neko ko je kuburio sa stitnom zlezdom I sa obe dijagnoza, prvo hiper pa onda ne normalna hipofunkcija sa tsh od 90 (do 5 je bilo normalno) I sa jako visokim antitelima, znam pouzdano da je povezano sa reproduktivnim hormonima a I sa insulinskom rezistencijom... Povisen tsh je znak usporenog rada stitne sto je automatski povezano sa metabolickim procesima. Bice sve u redu, ne stresiraj se puno, vec samo zdrav nacin is hrane I obavezno da sledis Sva upustva endokrinologa.. Ovo poslednje ne znam no ja, a draga Lesli ti je lepo napisala sta I kakoPozdrav :) IZVORNA PORUKA: Tearon IZVORNA PORUKA: Tahini Coa Tearon.... Meni se upravo zavrsila menstruacija, I koja je bila malo cudni ja I slicno je krenula tacno 10 dan posle inseminacije, isto tako imala sam I komadice u puje utrogestan. Imala sam pre par meseci funkcionalnu cistu tj folikule je naarastao do 4,5 cm I nije pukao, tako da taj mesec nisam ni imala ovulaciju... Kasnilo mi je 10 dana I dobila sam normalno.. E sad za endometrium, moguce da nisi dobro od reagovala na stimulaciju.. A moguce je da od stimulacije da bude ili tank ili deblji endometrium... Sada posle prve inseminacije jesi li odradila betu da. Iskuljucite trudnoci sigurno pre nego si prestala da pijes utrogestan? Nemoj se nervirati, I brinuti sve ce biti ok, verovatno su to hormoni malo podivljali.... Pisi,pomaze caskanje sa nama ovde, makar meni je pomoglo puno bez obzira na neuspesnost inseminacije:) IZVORNA PORUKA: Tahini Coa Tearon.... Meni se upravo zavrsila menstruacija, I koja je bila malo cudni ja I slicno je krenula tacno 10 dan posle inseminacije, isto tako imala sam I komadice u puje utrogestan. Imala sam pre par meseci funkcionalnu cistu tj folikule je naarastao do 4,5 cm I nije pukao, tako da taj mesec nisam ni imala ovulaciju... Kasnilo mi je 10 dana I dobila sam normalno.. E sad za endometrium, moguce da nisi dobro od reagovala na stimulaciju.. A moguce je da od stimulacije da bude ili tank ili deblji endometrium... Sada posle prve inseminacije jesi li odradila betu da. Iskuljucite trudnoci sigurno pre nego si prestala da pijes utrogestan? Nemoj se nervirati, I brinuti sve ce biti ok, verovatno su to hormoni malo podivljali.... Pisi,pomaze caskanje sa nama ovde, makar meni je pomoglo puno bez obzira na neuspesnost inseminacije:) Cao Tahini, hvala ti na odgovoru, znaci mi ☺️Radila sam betu 08.03. i bila je 1,24 mIU/ml.Posle dan-dva sam dobila. Sinoc su mi stigli rezultati krvi i urina, ovo je prvi put da mi inslulin i prolaktin nisu dobri i bas sam se zabrinula. Ovo su rezultati koje sam dobila 😕 Insulin serum 327,40 (ref.vred. 17,8-173) ranije uvek oko 19-20Prolaktin 28,28 (ref.vred. 4,79-23,3) ranije uvek oko 12Glukoza 5.56 (ref.vred. 3,89-7,77)TSH 3.02 pre ovoga 3,5 a pre pre 4,8 pijem euthyrox od 25 od februara APTT 23,60 (ref.vred. 25,3-33,3)Protrobin vreme 10,30 (ref.vred. 9,9-11,8)INR 0,97 (ref.vred. 0,8-1,2) ovo ni ne znam sta je Ne znam ni koliko je ovo relevantno jer nije radjeno na drugi dan ciklusa vec na moje insistiranje jer je po glavi pocelo da mi se mota da mozda nemam IR. I naravno imam dosta bakterija u mokracu sto sam i ocekivala jer imam taj neki bol na samom kraju mokrenja.Plan mi je da kad dobijem, ako dobijem, da ponovim opet sve hormone i da se konsultujem sa endokrinologom sta i kako dalje... 😞
|
|
|
|