lesli -> RE: Inseminacija IV deo (23.3.2021 16:01:38)
|
Moveit, dobra je sansa da su zagrebali grlic stavljanjem katetera. Od 3 transfera, meni se to samo na poslednjem desilo, ali je doktorka videla krv i rekla mi odmah. Zasto te nisu upozorili, ne znam. Mozda nisu registrovali.Kada mi je rekla, iako je naglasila da nema uticaj, prvo sam se uplasila da li ce da utice na uspeh itd., ali ocigledno da nije.I da, krvarenje mi se nije odmah javilo nego cini mi se posle dan-dva od transfera i trajalo kratko u vidu tog nekog smedjeg mrljanja pomesanog sa ostacima progesterona.Cenim da je i tebi do sada stalo?A mozda ti nije bilo ni od grlica, nego od pucanja folikula? Sto se simptoma trudnoce tice, jako lice na pms. Ali da pre VTO nisam imala jednu prirodnu trudnocu ne znam da li bih razlikovala. Tada sam bila ubedjena da nismo nista uradili i da cu da dobijem. Tek kada sam uradila test, a on bio pozitivan ukapirala sam da je tu sustinski bilo nekih sitnih razlika. Mada i tada me je nesto nateralo da ga uradim rano - dan pre ocekivanog ciklusa. Meni je u sustini ucestalije mokrenje i bol u stomaku bio glavni simptom sva 3 puta. Ostalo je bilo kako u kojoj trudnoci. Grudi prvi put otpadale, sa izrazenijim areolama i venama. Drugi put nista. Mozda malo jedna, a i to moguce da je bilo od utrogestana. Sada grudi isto odreagovale kao prvi put.Mucnine drugi put krenule i pre bete, kratak dah, brzo se zasitim dok jedem, a kao posledice posle 1-2h kao da nisam nista jela godinama. E sad, to je bila VTO trudnoca i priprema za transfer je radjena lekovima (diferelin, estrofem, utrogestan)... moguce da su ti simptomi imali vise veze sa lekovima. Ono sto je bilo karakteristicno sva 3 puta su ti bolovi u stomaku. Lice na pms, ali su nekako svedeni na jednu tacku. I javljaju se ciklicno. Boli sat/dva, pa prodje. Pa malo kasije opet. Kao da nesto cupa iznutra.U prethodnoj trudnoci sam cak oset_ila odjednom jak bol u jednoj tacki stomaka, komplet mi se slosilo - vrtoglavica, mucnina, kao da me oblio hladan znoj i sve prodje posle pola sata. Tada sam znala da je to to. Posle dva dana, test je bio pozitivan.Drugi transfer, neuspesan, krenuli su ti bolovi posle neka 3-4 dana od transfera i samo odjednom stali. I do bete koja je na kraju bila 0, nista vise. Tu sam vec imala osecaj da to nije ok. Kao da je nesto krenulo da se desava i stalo.Poslednji transfer, krecu ta ziganja u stomaku, isto nakon nekih 4 dana. Opet lici da je jedna tacka u pitanju, opet jak bol odjednom i prestaje posle nekih sat vremena. Odem u kupatilo, a na papiru ostaje rozikast trag. Dva dana kasnije, test pozitivan. A mokrenje - ustajala sam cak i u toku noci, iako imam veliki kapacitet besike i to mi se desava samo ako popijem litar vode pred spavanje. Pa cak i tada, ne ustajem 3-4 puta, nego 1-2. U toku dana osecaj da mi se najstrasnije piski, da bih otisla u wc i pisnula malo. I sve to pocinje nakon nekoliko dana od transfera recimo 3-4-5 to je kao 8-10 dana nakon aspiracije. U prvoj trudnoci tacno u tom istom periodu - 8-9 dana nakon ovulacije
|
|
|
|