Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 6.4.2015 23:55:34
|
|
|
|
Azra_
|
Ja po ovom pitanju kao da nisam čuvala dete. Ničega se ne sećam. :-) Nekako sam pratila dete. On je bio mobilan, od 4.meseca isključivo bauljanje po podu. Nikada ga sama nisam zasela, niti ga stavila na noge. Sve je to sam odradio. U kolicima nije mnogo vremena provodio. Hteo je da se vozi, istina, ali bez stajanja. Dakle, bez odmora, kafe, razgledanja izloga i sl. Onda se on navoza , a meni noge otpadnu. Onda mi je bilo lakše da budemo u dvorištu, da ga malo nosim, malo spustim u kolica i provozam krug. A sigurno ga nagib u kolicima nisam dirala 4-5meseci, mislim da ne bih ni posle, jer se nije bunio, nego se muž dosetio, a evo, ja se tek sada zapitah, da li postoji neko pravilo tu jer nam nikad niko od doktora ništa nije rekao.
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 6.4.2015 23:55:59
|
|
|
|
Maslacak15
|
samo da dodam da se moj Stefan naravno nije preko noci pretvorio u bebu supermena i prohodao sa 9 meseci nego je jako rano davao naznake motoricke obdarenosti. Poceo je da se okrece sa ledja na stomak sa 3,5 meseci i to po 50 puta dnevno par nedelja kasnije u obrnutom smeru, sa 4,5 je vec krenuo da se krece po sobi sto vojnickim puzanjem sto rotiranjem ( prvrne se na stomak pa na ledja pa na stomak i ode 5 m ) itd itd. I on bi naravno vec sa 3-4 meseca kad se pridigne malo tj polozi na podlogu pod nagibom odlazio u sedeci polozaj istog sekunda. I skroz na ravnom podizao glavu i trbusnjake ka napred i tako dalje i tako dalje. Ali sam ga ja vozila u ravnoj korpi sve do momenta dok nije naucio da potpuno samostalno sedne, ne da ga ja posednem pa da ne padne nego da sam sedne iz puzeceg polozaja i da ostane tako da sedi . to je bilo sa nekih 6 meseci. To je ovde preporuka pedijatara. Bas zato sam se i javila jel su mi oboje dece bili jako cvrsti i izuzetno napredni u tom segmentu. Ali ko sto rekoh nikog ne osudjujem niti kritikujem, samo kazem sta sam ja radila
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 7.4.2015 0:01:52
|
|
|
|
Azra_
|
Hehe, Maslačak, moj je bio mršavko, žilav. Ne mogu da objasnim kako, nije znao da puzi, ali je jako rano dospevao sa jednog kraja sobe na drugi, a i šire. A tek kada je počeo da puzi... :-)
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 7.4.2015 7:18:07
|
|
|
|
daca77
|
Dobro jutro!!! Vrsnjakinjo, eto pomenu trbusnjake, i moja dok lezi na ledjima u bebi gimnastici, podize glavu i malo ramena kao da radi misice za trbusnjake Slazem se u potpunosti da bebu treba pustiti da radi sta joj odgovara i ne treba je ni forsirati niti sputavati. Komsinica ima bebu koja je ovih dana napunila 8meseci i kaze da je sa 6meseci po ceo dan boravila u setalici, da koristi nosu, da sada vec hoce da hoda i bla bla...nema veze, naucice i ova moja...a sto se tice okretanja, ume samo da se sa ledja okrene na stomak, a li ne i suprotno. Mozda je razlog i taj sto je drzim sve na krevetu, pa joj nije bas adekvatna podloga.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 7.4.2015 7:27:50
|
|
|
|
mali_mis
|
Jutro mame A. je juce provalio da mu kraduckam onaj kukuruzni smoki, i onda je on lepo istresao sve sto mu je ostalo na sto, svaki promuljao po ostima, cisto da ga zabalavi i vratio nazad I poceo je da dovlaci igracke u krevet, prekjuce smo se uspavali sa auticima, juce sa avionom. I onaj veliki plasticni kamion mora da bude na stolu u dnevnoj sobi, ne pored, nego bas na stolu, i onda on sedne na pod, i proucava tockove.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 7.4.2015 7:32:04
|
|
|
|
branki*
|
haha,misu,dosetilo se dete kako da te se otarasi da mu ne kidises na smoki daco,normalno je to sto se odize,vezba tako ja sam ocajno spavala,ne znam sta je sa ovom mojom,na svakih sat i po je sisala..sutra cemo valjda na vakcinu,pa cu pitati da je ponovo izmere da vidim koliko je dodala z anedelju dana,da li se meni mleko smanjuje ili je nemasno ili sta vec boza ode u vrtic,pa kod logopeda..ja tu sa njom,klasika.. pozdrav,mame!
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 7.4.2015 7:36:03
|
|
|
|
Trcosava
|
Jutar od mene! Danas krećem u lov na kolica definitivno! Sa Anom nismo imali problema, koja smo nameračili, ta smo i uzeli. Ovo me sad mm zeznuo z ona prva i od tad ni jedna da ulovim! Doduše ja sam zapela za ona Jane, ali nema - svi se odmah prodaju (koji su povoljni), plus ja tražim ona koja nemaju silne dodatke - treba mi samo sportski deo, eventualno zimska vreća. Već par noći ga ne budim za sisanje oko 23 i spava onda do 2-3, pa se budi oko 5-6. Moraću da ponovo uvedem to oko 23, onda odspava do 5.6 bez buđenja. kod nas još danas 'ladnjikavo, pa nadam se kreće lepše i oplije vreme.
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 7.4.2015 7:41:06
|
|
|
|
emicaa
|
Dobro jutro,konačno sam prespavala noć bez kašlja,prestala piti bisolvon i prestala kašljati. Doru sam u neko doba uzela kod sebe,ne znam ni kad ni zašto pa je spavala do 6. Mišu kako je pametnica
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 7.4.2015 7:58:12
|
|
|
|
Trcosava
|
Emice, bisolvon ti je samo za onaj zreo kašalj, nikako za suvi. Nađoh sad opet neka kolica, jooj
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 7.4.2015 8:04:28
|
|
|
|
emicaa
|
Trćo ja sam njega uvjek pila i pomagao mi je,i kad je suvi i kad je zreo ali sad ništa,pila ga okosedmicu. Kakvasu sad košica,opet na tri točka?!
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 7.4.2015 8:21:57
|
|
|
|
ivaMark
|
Dobro jutro mame ovde sneg provejava, kao da sam na Alpima Joj bre Daco...osam meseci a koristi nosu i ostalo, ovaj moj kad bih ga stavila na nosu samo bi se srusio ne veruj u sve sto druge mame pricaju. Moje bebe su lencuge. J nije htela ni da lezi na stomaku, drala se kao da joj ne znam ni ja sta radim pa do petog meseca, mozda i kasnije a L je napunio sedam pre neki dan ali nema sanse da sedi sam ni kada ga postavim tako a kamoli da se digne...kolica su mu do skoro bila u lezecem polozaju, nije se bunio, bilo mu je lepo. Branki, ne mora da znaci da je do mleka, mozda se mala navukla na cokanje Glava me boli od juce, ne volim kada se probudim tako...
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 7.4.2015 8:30:28
|
|
|
|
Trcosava
|
Emice, da. Nije mi toliko do tri točka (Mislim ok i do toga jer ovde imamo i neravne terene), više mi je do jedne ručke. Ali ja sam zapela za jedno pa to je. Samo cenu još da nađem odgovarajuću Eno onaj mali se javlja, sad da mu dam da sisa, pa da se ndam da će da zaspi i onda oko pola 10 da krenem da zivkam
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 7.4.2015 8:37:45
|
|
|
|
ivaMark
|
Trco, za neravan teren ti od srca preporucujem Hoco bigfoot, mi ih imamo i nema te prepreke koju ne mogu preci, bukvalno kao 4*4 pogon kod auta mana im je sto su tockovi fiksirani i velika su ali odlicna za neravno. Gume im se naduvavaju.
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 7.4.2015 8:49:58
|
|
|
|
vonavoj
|
Trco,ne znam da li si probala da vozis na tri tocka po travi..moja drugarica ima,i ne moze da ide po travi,..a ja sam mojim hauck mogu normalno! inace,jutro! pijem kafu,obe se u 7 probudile,dok ih namirim,onda dodjem na red! a tako bi spavala..hoce li prolece doci!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 7.4.2015 8:55:08
|
|
|
|
vonavoj
|
Ah,kad smo kod okretanja i hodanja,moja T je jako pazljiva i oprezna,naucila je brzo da sedi,ali nije htela da puzi i da se osloni na noge,ma to 9og meseca,uopste..prohodala sa 14,da se pustila..stalno je trazila makar za nesto da se uhvati..ali kad je krenula nije padala! Evo sad je prala neku igracku i polila majicu,precnika 1cm,i odmah trazi da je presvucem,strasno,panika..na kraju sam joj osusila fenom
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 7.4.2015 9:04:05
|
|
|
|
eca89
|
Dobro jutro mamike, evo i mene sva sam u krastama, a što svrbi to je strašno. E, da Daco dobro ti reče Ivamark, nemoj slušati sve mame šta pričaju, tako ćeš čuti kako su im djeca i sa 6mj,.prohodala . Ja to baš ne volim, kada kažu njihove bebe nisu imale grčeve, nisu ih nosale, ma kao lutke na baterije su bile, e pa vala moja nije takva
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 7.4.2015 9:09:08
|
|
|
|
vonavoj
|
kao lutke na baterije,jesi luda! Ma meni su moje dve razlicite,a isti roditelji,a mogu misliti tek druga deca ne uporedjujem i opustena sam! Sve ce doci na svoje! Samo volim da se radi sa decom,npr.dete ima 3 godine ne zna da drzi olovku..to se uci..
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 7.4.2015 9:10:04
|
|
|
|
daca77
|
Eco, Ivamark, ne slusam ja uopste te price, jer sam zaista veliki protivnik bilo kakvog forsiranja...posto zive preko puta mene, vidim non stop ga stavljaju da kao hoda, a ono krivi noge samo tako...strasno... A jel prozaze boginje? Moja sestricina trenutno ima i kaze sestra da su izbile i previse, narocito na vratu, licu i kosi.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 7.4.2015 9:13:39
|
|
|
|
jocajaca
|
Dobro jutro! E morala sam da se priključim ovoj raspravi o postavljanju u sjedeći položaj. Sjećam se kada mi je J htjela sa 5 mjeseci da sjedi tada mi je ortoped rekao da je slobodno pustim da radi kako ona hoće tj.da je nikako na silu ne vraćam u ležeći položaj. Ja sam isto I jednu I drugu do 6 mjeseci vozila u 0 položaju I trudila sam se da ih u kući na podu ili na krevetu držim u ležećem položaju pa da one same ustaju I da same nauče da sjede a kasnije I da hodaju I to ih uopšte nije usporilo šta vise obije su mi prohodale sa 10 mjeseci I koji dan, a sad ne znam tačno kad su se počele okretati sa stomaka na leđa I obrnuto ali znam da je I to bilo veoma rano. Hoću da kažem da ih ne treba ništa učiti ni "postavljati" ih u položaje mislim da oni to trebaju sami raditi da je tako najzdravije. To je moje mišljenje.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 7.4.2015 9:18:33
|
|
|
|
emicaa
|
Kad tako forsiraju dobro je da nije sa tri mjeseca tražilo nošu. Trćo po meni jedna ručka nije nikakva garancija da će biti lakša za upravljanje,ja sam Teodorinim jedva upravljala sa dvije ruke a sa jednom nisam mogla ni pomišljati.Sad ima buggy sa dvije ručke i za sad super idu,osim po kamenčićima.
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 7.4.2015 9:18:50
|
|
|
|
eca89
|
IZVORNA PORUKA: daca77 Eco, Ivamark, ne slusam ja uopste te price, jer sam zaista veliki protivnik bilo kakvog forsiranja...posto zive preko puta mene, vidim non stop ga stavljaju da kao hoda, a ono krivi noge samo tako...strasno... A jel prozaze boginje? Moja sestricina trenutno ima i kaze sestra da su izbile i previse, narocito na vratu, licu i kosi. A, joj prolaze beštije, ma i kod mene je najviše licae, glava (a imam gustu kosu, a ne smijem se počešljati, kao vampir sam) i po intimnom području, imala sam i one unutrašnje grlo, jezk, nos, kažem opet bih se išla poradjati, nego da ovo trpim, ali jbg sve prodje time se ja tješim
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 7.4.2015 9:22:12
|
|
|
|
eca89
|
IZVORNA PORUKA: vonavoj kao lutke na baterije,jesi luda! Ma, ne stvano je tako, rek'o blaga vama kada imate takvu djecu. A, sad kad odemo kući dole moram se spremiti za pametovanje što je na rukama, što ste je umazili itd. ali sva sreća ja imam dug jezik, pa ne propuštam priliku da ga razvežem !
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 7.4.2015 9:29:36
|
|
|
|
Anoniman
|
Vidim pricate o deci, moja U je kada se rodila, odmah cvrsto drzala glavu, kada god odemo na kontrolu dr ce cudila njenoj cvrstni. Sa 4 propuzala unazad, pa napred, sa 6 stala u kreveticu, a sa 10 prohodala , bas prohodala, i bila je vredna beba, a sada samo bi da je nosimo, gde god da krenes ona bi da je tata nosa, jedino u drustvu hoce da hoda!
< Poruku je uredio Unina mama -- 7.4.2015 9:30:32 >
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 7.4.2015 9:29:38
|
|
|
|
Trcosava
|
Ivo ja ta ni videla nisam, a na četri točka ne verujem da ću uzimati. Eco, ja sam se zalepila za Jane kolica, komšinica ima i kaže da su bez problema svuda išli. Mislim, ja po travi neću ići ne znam koliko, ali zato po kamenčićima i neravnom terenu da. Za vožnju jednom rukom - toliko će moći - da se javim na telefon i slično. Ne želiš da vidiš pozu kojom sad pričam. Ovo za podizanje i sl neću ni da komentarišem
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 7.4.2015 9:32:34
|
|
|
|
jabudic
|
UM, e pa zet ti je prohodao sa 8 i po, sa 4 skakao kao lud, ali da ga držiš, opučao nas je od skakanja. Čim ga spustiš vriska. KAkvo je zlo bio, a kako je sad predivan. Samo da vam mahnem, odoh da radim
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Značaj večernjeg obroka za bebeHranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...
Anketa
IzborDa li biste zrtvovali "imanje" porodice zarad blistave karijere?Da (
9%)
Ne (
77%)
Neodlucan/a sam (
14%)
Ukupan broj glasova: 190Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!