Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 25.4.2015 7:06:52
|
|
|
|
vonavoj
|
Jutro! Degu ti si najbolja,od kad si budna! J u pola 5 sisala i nastavila..i sad kad idem u 8 na nokte ona spava,a inace se budi do 7...
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 25.4.2015 7:09:05
|
|
|
|
degu
|
E kad moraš da upališ svetlo ujutru kad ustaneš onda znaš koliko je sati Obično to tako ide kad nešto isplaniraš a oni kao za inat baš tad spavaju/ne spavaju i slično
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 25.4.2015 7:12:31
|
|
|
|
vonavoj
|
Uvek je tako..ali uvek!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 25.4.2015 7:14:26
|
|
|
|
branki*
|
marfijev zakon degu,ti da patentiras -kako funkcionisati i ziveti bez sna,svet da cuje za tebe sad cu lepo da stavim za kafu
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 25.4.2015 7:15:43
|
|
|
|
Trcosava
|
Jutro! Hoćete crnjak? Luka je otkinuo spavanje, u 1 se budio da sisa i još spava! Zato je Ana ustala u 6, tj pre 6
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 25.4.2015 7:17:39
|
|
|
|
branki*
|
gde si trco,beogradjanko!kako je prosao put?
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 25.4.2015 7:28:10
|
|
|
|
vonavoj
|
Trco,legenda je! A i put je prespavao sigurno.. Sad sam je stavila da sisa i povukla i namrsti se,nije joj jasno..ali vuce
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 25.4.2015 7:34:40
|
|
|
|
mali_mis
|
Jutro mame Juce opet frka oko uspavljivanja. Cim treba da se ide na spavanje to je opste ludilo, i dernjanje.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 25.4.2015 7:48:55
|
|
|
|
eca89
|
Dobro jutro svima, evo i nas, moja cura se probudila u pola 2h da jede i spavale smo do 7h, ma super sam se naspavala, sad valja stan naopačke okrenuti, veš prati i tako. Oooo, Trco uživaj u svom gradu, mamike ljubim vas.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 25.4.2015 7:55:00
|
|
|
|
doktorkakristal
|
jutro mame
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 25.4.2015 7:59:07
|
|
|
|
daca77
|
Dobro jutro!!! Moja beba nocas pravila zurku do 1h jutos...juce popodne bili do grada, tamo spavala pola sata, ali joj bilo nedovoljno...vec oko 19h je pocela da kmeci i sve do 20h dok nije zaspala. Komirala se do 22.30h i onda usledila zurka.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 25.4.2015 11:38:51
|
|
|
|
emicaa
|
Dan,moja je sinoć bolje spavala a u pola 7 je ustala.Sinoć sam radila do pola 12,još me nogice bole.
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 25.4.2015 13:20:02
|
|
|
|
Mala Elena
|
Eco, nisi jedina , i ja izvrcem stan danas naopacke pa koliko stignem... Najavili 24 C ali bas duva...a sinoc smo setali oko 19h i cini mi se bilo je toplije. Da skuvam rucak pacemo videti dalje..
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 25.4.2015 13:20:43
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Dobar dan mame. Duca i ja same, standardno. Danas cemo nas dve da postavljamo sistem kap po kap, bice sigurno zanimljivo. Kupila sam joj vodene boje i blok broj pet ako nece da mi "pomaže" onda bar da bude u blizini da mi ne smeta. Bice veselo. O spavanju ja vise ne smem ni da pricam. Ako kazem da je dobro spavala onda kao i Emica ko da je ureknem. Ako kazem da lose spava onda valjda dokaze da moze jos gore da se spava u svakom slucaju kako mi je tako mi je. Sanjice i meni se to sto puta desilo u skoli u kojoj sam imala samo 20% i uvek bi zaboravljali na mene a ja prelazila u jednom smeru preko 30km u jednom smeru. I svaki put sam bila besna kao ris. Al nisam mogla ni da ih krivim tamo sam dolazila dva puta nedeljno na kratko pa bi me svi i zaboravili. Duca i ja bile u pekari na dorucku, bile u prodavnici u šopingu, bile na igralistu dosle kuci jos se malo poigrale i onda ona na spavanjac otisla a mm otisao za BG.Moji danas rasadjuju lubenice . Kod njih je akcija ali ne pada mi na pamet da idem da im tamo pomognem jer meni niko ne dolazi meni da pomogne. Jako sam prema njima nesto nadrndana u poslednje vreme iskreno da vam kazem. Mozda da odem u temu o negativi pa da se ispucam ko covek. I tako pokusacemo Duca ija danas da uzivamo sto vise mozemo pored svih poslova koje imamo Ljubim vas mamike
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 25.4.2015 14:54:26
|
|
|
|
ivaMark
|
Zdravo mame moji oboje spavaju, ocekujem da se jedno probudi svakog trenutka cim ja sednem da naisem nesto.. Luki izasao zubic, poranio u odnosu na Jovanu Ljiso zeno, kapu ti skidam, ne mogu da nadjem odgovarajuceg smajlica da stavim. Mm radi po ceo dan, juce dosao posle osam, prekjuce u pola osam...crkavam sa njih dvoje... nocu se bude na smenu, danju nemaju mira i takoooo.... .,.....i da, evo je Jovana....
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 25.4.2015 23:01:43
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Dobro vece mame. IvaMark Dok smo lozili dezurala sam da nalozim a od veceras dezuram da iskljucim sistem kap po kap . sta da vam kazem Duca i ja bile efikasne. malo me je ometala ali nista preterano uglavnom je bila dobrica. Postavismo u tom jednom delu baste sistem. dve veceri cu taj deo baste pa cu da promenim na drugi deo dve veceri pa dve veceri na treci deo. Elem jako sam se iznervirala jer sam htela da postavim i sistem kap po kap za moj kukuruz secerac i brat dodje onako elegantno i odnese mi crevo sa slavinicama kod njega kuci . Znaci ja ne verujem vise dokle ide bezobrazluk moje familije.Elem ne znam ni odakle da pocnem. Ajde ovako. dok mi je bio Ben tu moj brat i snajka su bili u Francuskoj sa porodicom i vratili se dan pre nego sto ce otici moj drugar. Mi bili do komsije (Duca i ja) dok je Ben bio u gradu sa mm kad stigao moj brat sa decom i moj tata bas kod komse. Vratili se iz francuske i pravac kod komsije. Khm dobro. Moja D se toliko ujaku obradovala da je izignorisala svu decu (dve devojcice od komsija koje inace obozava i njena dva brata tj moja dva bratanca) i sedela mom bratu u krilu sve vreme. A on kreten!!!! Komsija i ja se dogovorili da mi da da posadim koju vrbu (ja isplanirala gde cu) kad moj brat upada i kaze ja cu to iscupati meni ce to smetati. U fazonu u buducnosti kad salas bude moj meni ce to smetati. A ja prsla. Jer mi je vec posekao trimerom dren i rogac i jorgovan i jasmin i jos par stvari. Nakon toga sam poslagala kamenje (ogromno kamenje sam teglila svuda po dvoristu) oko svih novoposadjenih biljaka da on ne bi trimerom pokosio.Jer boze moj njemu ce to smetati kad on bude ziveo na salasu. I povadice vocnjak (1000 stabala krusaka) jer i to ce mu smetati. a moj tata kao prava pi*kica samo cuti. I ja ospem paljbu jer mi je vec dosta i njega i moje mame koji me sele sa salasa vec 6 godina. I lepo ga pitam da li je kuca u kojoj on zivi i dvoriste na njegovom imenu? Kaze nije. E pa ja cu doci lepo snajki da pocupam svo cvece koje je posadila jer ce meni to smetati. I krenem u najstrasniju svadju sa njim. Pred komsijama, nisam mogla iskreno da vam kazem da se kontrolisem. Otisla sam kuci sa D, ali djavo mi nije dao mira. Nazovem tatu i nakrpim ga kako moze tako da cuti kao mula kako moze da dozvoli da mi sve to brat kaze i rekla sam mu da prenese mom bratu da ukoliko mi SLUCAJNO ili NAMERNO pokosi trimerom bilo sta od posadjenih biljaka koje sam sve uredno zastitila da cu ja njemu da pocupam njegovu repu koju je zasadio kod mene u basti i da cu da narendam repu u kolace da vidimo koliko je procenat secera u njegovoj secernoj repi a time sto cu ja to uraditi cu njemu mnogo vise zla naneti jer je to njegov petogodisnji naucni rad, nego sto ce on meni zla naneti da mi posece kupinu jer ja cu novu kupinu posaditi a on ce zauvek izgubiti svoj naucni rad!!!!! I tako samo nastavim da se derem na svog oca. A on mi kaze rekao sam mu ja, rekao sam mu. Ma sta si mu rekao? Rec ne sme da mu pisne kao da je ne znam ni ja ko. Moja mama kod njih u basti ne sme zena da poseje sargarepu i zelen da ne ide zena do prodavnice kad pravi supicu jer on ne da njoj da ona poseje. Pa jel sve njegovo???? Prokletinja jedna. Ima preko hiljadu evra platu u nasoj zemlji Srbiji i nije mu dosta. Samo hoce vise i vise i vise. I seje lubenice da bi imao jos vise i repu seje da bi imao jos vise. Mene sele iz kuce u koju on deset godina nije ni dolazio. Mama se posvadjala sa babom dok je bila ziva i nije htela da dolazi na salas i on iz solidarnosti prema mama nije hteo da dolazi ovde kod babe i dede. Mene je zvao prodana dusa pa me jos onako podmuklo i za stolom zajebavao p.d. (pe de- prodana dusa) ja dolazila sve babi spremala, ribala, vodila je na wc (zena slomila kuk jos davne 1991 i nisu joj ga dobro namestili i ostala je polupokretna) dedi sam sve pomagala sto sam mgla, kad god je trebao neko da vozi traktor ja sam isla, denula kamaru, ma sve sve sve ja. Tatin sin tada nije postojao! I ja sve to tatu lepo podsetim kako njegov sincic ovde nikad nije ni hteo da zivi, kako nije dolazio ni dok su baba i deda bili zivi, kako on u ovom salasu vidi samo nekretninu i novac i uopste nije emocionalno vezan za ovo mesto.I tata naravno opet kao prava pi*kica od coveka krene da se napija svaki dan. Jer boze moj dirnula sam ga u stare rane. Govna jedna! Ali to sad nije kraj. Svaki dan me nesto sikaniraju ili tata ili brat ili mama. Niko aman niko mi nista ne pomaze pa cak ni mm jer je po ceo dan odsutan zbog posla. Ja sve sama radim sa svojom D. Pri tom mama dodje i krene da koluta ocima na moju gomilu vesa koju nisam ispeglala. Samo sam joj elegantno rekla da nemam svekrvu da mi pegla (posto ona snaji sve radi u kuci-usisava, kuva, riba, pegla...) i da ne mogu da stignem. ali nije sad kraj. Izmedju ovih dana je bilo jos provokacija a ja sam sve gora i gora prema njima. I sad je njima krivo. I juce moj brat (koji ima preko hiljadu evra platu a ja sam juce njega i njegovu decu castila sladoled a podsecam vas da ja NEMAM PLATU UOPSTE) kaze meni ima super novu motiku za mene. I tu se mi nesto zezamo kao ajd da isprobamo nove motike pa da ja odaberem sebi koja mi najvise odgovara. Ok stvarno superiska motika. Ja je odnesem kuci. Kad nismo D i ja bile pola sata kuci kad eto ti njega i tate i on onako elegantno uzima moju motiku (ne novu vec moju staru) i nista ni ne govori. I ja mu kazem pa majku mu mogao si mi reci evo tebi ova motika daj ti meni tvoju na par dana treba mi. I ja tu krenem tati opet da trubim. I pitam brata da li moze da mi odsece bukvalno jednu sirinu agrila od 15cm (kupio je za njegove lubenice bukvalno kilometar agrila ne znam da li znate to je kao tanka tanka gaza koja cuva i od bubica i od nekih kasnih mrazeva i td) treba mi da zastitim nesretne rotkvice od buvača koji je poceo da joj jede list. I on kaze nemam dovoljno agrila ne mogu da ti dam. I ajd dobro seronja ja danas to kazem tati kad tata kaze kako nema dovoljno?? Mislim se more i vi i vas agril. I kazem postavile D i ja kap po kap u bastu i taman kad sam htela da postavim kap po kap na secerac dolaze moj brat i tata i brat odnosi to crevo sa slavinama bez kojeg nema sistema kap po kap. I kao kaze pa ja sam danas rasadio lubenice. EEEEEEEJjjjj!!!!! Danas! I to je bila citava radna akcija kod njih koju sam spomenula gore u prethodnom postu, a ja sam SAMA posejala kukuruz nije mi sejala neka masina i to pre ihaj vremena i cekam da se kao tata smiluje na mene da to zajedno postavimo ikao postavicemo postavice i ja danas prsnem i kao postavicu sama ko ih šiša i on dodje i uzme mi to crevo. Ijuuuuu al sam bila besna. Ne znam jos su nesto odneli odavde i jos sam se zbog neceg nadrndala ali sad iskreno ne mogu vise ni da se setim. E da. Nisam prikljucila crevo odmah jer rekoh u delu baste u kojem cu za dva dana staviti kap po kap mi stoji paradajz koji sam juce SAMA rasadila i trebalo bi da ga zalijem pa dok ne zakacim crevo na sistem da lepo sipam u kofu i da ih zalijem. I kaze meni tata pa ja sam ti sad privezao sistem i ukljucio. U fazonu vidis kako sam dobar ja sam ti pomogao. A ja sizitis. Crevo se stvarno tesko stavlja ali stavila bih ga ja bez problema. I sad kaze on meni pa idi nosi balone iz kuhinje da zalijes paradajz i brokoli. Pri tom je skoro 19h a d i ja jos nismo usle unutra a treba detetu da pravim veceru .....I ja naravno nisam stigla pola da zalijem morale smo da udjemo unutra. Sad vec tata cini mi se shvata koliku mi vec nepravdu nanose. Ali i dalje cuti kao pi*kica. Ma ja ne mogu da verujem da mene neko tera odavde. To sto on meni trimerom pokosi kanal ispred salasa i jedan deo dvorista gde je bukvalno bagrem do bagrema gde ja ne mogu da kosim kosacicom smatra da se on stara o salasu. Pa ja njega nikad nisam ni pitala da on to meni pokosi vec on je covek stavio VETO na trimer da ne sme niko da ga dira osim njega pa iz tog razloga on to meni kosi. Pa nisam ja nesposobna da ne znam da ukljucim trimer i pokosim. Plus taj trimer je kupio moj tata a ne on. Ali eto on je valjda zaljubljen u trimer i ne da ga nikom. Sve se mislim i ako budu ziveli ovde jednog dana da ce snajka da ide da lozi vatru ili da ce on ici da lozi vatru. Mislim on kako je blesav i hoce ali ona nece sigurno pa ona zena je gospodja. Oni su navikli sve na dugme na tajmer na podesenu temperaturu. Uffff jako sam besna. I da. Ajd jos malo. Ja kad nesto pravim a hvala Bogu pravim cesto uvek njih zovem na kolace na proje pite i ostalo jer mm radi a i ne voli puno testa, D pojede po jedno parce od cega bilo a ja sigurno ne mogu pojesti sve, i naravno da ne bih davala keru ja uvek zovem njih da mi ne propada hrana. Pri tom oni nemaju ni kucu ni macu pa eto hvala im misle na moje pa skupljaju i donose. I to donose pancerote, kiflice cevape ma vise ne znam ni ja sta. Bacaju bas bas puno hrane (a ja ne volim da bacam hranu) i sad sam pocela mamu da maltretiram kako kad nesto pravi nikad ne zove nas da dodjemo. I jedno vece stize tata oko 8 uvece tek ti donosi pancerote mama je pravila. Pa sta ja treba da budem kreten i idiot da biste se vi mene setili??? Mislim bas vam hvala. Ja sam za njih niza rasa jer nemam dobar posao. Ustvari jer nemam posao. Mislim ne znam vise sta da mislim o njima. Jako su se ogresili o mene. Ja sad inace sve sto napravim nosim komsijama. Delim po komsiluku mom dragom i sakom i kapom. komsinica ide trenutno na hemoterapije i pre neki dan joj kazem ne brini ja cu tvojim curicama spremiti uzinu za skolu. I tako i bi. I dan pre toga isto. Pa nisam ja idiot. Ma vise nista necu da im pomazem. Oni meni nista nista ne pomognu. Tata samo kuka kako nema vremena, a danas je imao vremena da rasadjuje lubenice sa bratom. Kad mi se pokvarilo grejanje ako se secate tata hteo da me napusti na pola "popravke" jer mama je javila boze moj i njima se pokvarila gasna pec. Pri tom je to nama bio vec treci dan bez grejanja i nasa kuca nema izolaciju a oni su bili mozda tad tek 15min bez grejanja i imaju izolaciju. Ma kad ga nisam u top stavila. Rekla sam mu da ne mrda dok se ne uverimo da sve funkcionise. Ju ma sad bih mogla da vam nabrajam i nabrajam. Kao npr pre par godina kaze meni moja mama (tad sam jos zivela sama i radila u skoli) da bi meni bilo lakse i bolje da ja iznajmljujem stan u gradu nego da zivim sama na salasu. Ejjjj!!! Pa ako meni nije problem da zivim sama, da dodjem u hladnu kucu i lozim onda sama vatru, i ustajem ujutru i lozim u 5 pa perem kosu posle toga i u 6 i 10 idem na autobus i vracam se nekad u 21 i30 zasto je onda to tebi problem??? Rekla sam im dok je deda bio ziv (a seca se tata toga) meni je deda rekao da je ovo moja kuca. Da ja nigde ne idem da uvek ovde budem. Meni mozda deda to nije ostavio na papiru ali mi je u srcu svom ostavio i ja ovaj salas jako volim i dojadilo mi je da me niko nista ne pita a ja treba skoro pa anketu u porodici da sprovodim da li je ok da ja ovu smokvu posadim ovde? Jao mame ovo iz mene izletelo u dahu. Sad kad mi se izbrise post. Ako se izbrise to mu je sudbina da ga niko ne procita a ako se ne izbrise eto podelih sa vama moje muke.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 25.4.2015 23:11:56
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Ljišo Neka si se ti nama ispovedila i duši olakšala, vidi dobri Bog sve, pa i njih....
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 25.4.2015 23:26:11
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Ljiso mogu samo da ti posaljem jedan veliki zagrljaj. I meni se izbrisa post koji sam pisala. Nek ide sve u maline.
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 25.4.2015 23:30:47
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
ma ja se stvarno retko dam iznervirati i bas sam ok i sa tim da sve sama radim, ali me tako nekad iznerviraju da sve ne mogu da poverujem da su mi porodica. Ustvari vise i nisu ja imam svoju porodicu a oni nisu vise deo nje. Nerviram se sto uvek svima pomognem a kad meni treba pomoc.... Kaze moj komsa koji sad nece inace da mi da vrbu da se brat i ja ne bi svadjali zbog njegove sadnice vrbe da sam ja kriva za sve jer sam ih navikla da sam ja uvek ta koja sve moze da uradi i ucini za njih a oni za mene nista. Ma u pravu je covek. Pa on mi covek vise pomogne. Zena, baba ovde jedna komsinica mi kaze docicu ti ja Ljiljo da ti pomognem u basti vidim da ti mama ne dolazi. Pa zar meni to komsinica treba da kaze? Pa strasno. Covek koji je ovde postavljao ogradu pola godine skoro pa smo se zezali da ce Dunja i u skolu da krene a oni nece zavrsiti posao mene pitao dodje li mi majka nekad. Kaze nijednom je nije video. A svekrvu je video. Mislim sta da vam kazem.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 25.4.2015 23:34:27
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Ljiso ne znam da li je kod tebe takav slucaj kao kod mene. Iznerviram se i kazem necu vise da pomognem. A vec sutra sve po starom. Ta svekrva ti je zlatna. Jel daleko zivi?
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 25.4.2015 23:37:32
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Pa da i ja isto kazem necu pa opet. Mislim budala. Eto sta sam. Pa sveki mi je relativno daleko. Svega 30 km odavde ali zena ima i praunucice koje cuva, dvoriste, bastu, voli i ona zena da se provodi u klubu penzionera. Ne mogu ni nju zenu da cimam kad god imam nekog posla jer poslu nikad kraja. Inace izadjoh sad da iskljucip kap po kap kad pevusi slavuj. Predivno peva.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 26.4.2015 6:39:49
|
|
|
|
branki*
|
izlezavanje nedeljom ujutru-davno proslo vreme noc prosla ok..sve standardno. ljiso,a tvoj brat ni ne zivi tu,nego dodje povremeno?pa,sta se petlja onda?pa,i da zivi tu,sestra si mu,kako to ne postuje tvoj rad i zelju eee,kakav covek!
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 26.4.2015 6:55:18
|
|
|
|
mali_mis
|
Jutro mame Ljiso
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 26.4.2015 7:29:54
|
|
|
|
eca89
|
Dobro jutro mamike, joj Ljiso strašno, drži se draga, svaka ti čast kako to se postižeš. Mi smo se probudili u pola 7h, tajo nam još spava, ali ona galami, pa vjerujem da će se brzo probuditi, raspoložena ženska, pa galami na igračke. Lijep dan vam želim, mi ćemo u šetnjicu neku danas-
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04 /15 [chat] 26.4.2015 7:36:20
|
|
|
|
degu
|
Dobro jutro. Jao Ljišo koliki post došla sam na pola i nisam stigla dalje, kad T zaspe
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
TrbusnjaciJedna moja poznanica je bila u 3-em mesecu trudnoce i radila je trbusnjake, a znala je da je trudna. Da li ste vi dok ste bile trudne, ili sad dok ste trudne radile trbusnjake?Ne (
58%)
Da (
5%)
Da, dok nisam znala da sam trudna (
5%)
Nije mi to palo na pamet (
32%)
Ukupan broj glasova: 80Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!