Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 30.4.2015 21:28:20
|
|
|
|
margom
|
E pa devojke moje, ja danas navrat nanos prodjoh prvostepenu i to pola sata pre kraja radnog vremena....uspela sam da iskoristim sve analize od ove tek zavrsene VTO, neke mi isticu za mesec, pa sad natenane cekam drugostepenu u Visegradskoj......Cak su se i one dr u komisiji zacudile kako sam deset dana nakon prve VTO dosla sa pripremljenom dokumentacijom za drugu....Doduse, nedostajao mi je nalaz sa UZ, ali sam to jutros pribavila jer sam inace morala da idem na kontrolni UZ posle zavrsene VTO na klinici gde smo radili proces. Inace doktorka kaze da je na UZ sve OK, imam i jedan folikul, uskoro ce ovulacija..... Posto kod njih imamo eskime, dogovoreno je da FET ne radimo pre jeseni, a do tada su mi i oni dali spisak dodatnih analiza, a ostalo je da dogovorimo sta cemo za histero........Inace u razgovoru sa embriologom i direktorom klinike oko neuspeha ove VTO i biohemijske trudnoce, kao sto smo i ovde na forumu vise puta diskutovale, misterija je sam proces imlantacije i oni tvrde da je njima jako vazna cinjenica da dolazi makar do biohemijskih trudnoca, sto znaci da se "dole" ipak nesto desava i da samo treba pokusavati....na moju konstataciju da bi mozda trebalo nesto od dodatnih analiza uraditi rekli su da ocekujem da ce mi sigurno nesto naci prilikom pretraga jer cim neko ima auto-imuno oboljenje tipa Hasimoto sindrom, velika je verovatnoca da tu postoji jos nekoliko faktora.... Tako da je dogovor da im se javim kada uradim sve analize pa cemo videti sta dalje.....
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 30.4.2015 21:30:45
|
|
|
|
jess021
|
Margom, bitno je da nesto radis, da ne stojis u mestu, meni su ti periodi bili najgori. Samo napred, sledeca vto je tvoja
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 30.4.2015 21:32:43
|
|
|
|
margom
|
Jess draga !
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 30.4.2015 22:39:46
|
|
|
|
Andjelika80
|
Margom bravo za prvostepenu i sto si uspela da iskoristis papire od prosle vto Ovde je to dosta jenostavnije, samo jedan konzilijum, skoro svi dobijaju odobrenje. Nama sad trze samo spermogram i moje hormone, cak ni amh im me treba . A reci mi kako to misli da ce ti naci jos neki faktor posto imas hasimoto? Znas da i ja imam hasimoto, odnosno blagu hipotirozu. Tebi je cak i tsh u granicama je li tako? Samo su ti antitela povisena... Meni je sve bilo van granica i tsh i antitela, ali sam terapijom sve korigovala.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 1.5.2015 10:41:29
|
|
|
|
margom
|
Hehehe Andjo pa i meni je sve bilo van granica, i ja sam korigovala TSH terapijom, trebalo mi je sest meseci, pa je posle doslo do preteranog pada, pa onda ponovo korigovanje....ma idi, izgubila sam godinu dana u toj jurnjavi TSH.....A pretpostavljam da je dr mislio da ce mi sigurno na ovim dodatnim pretragama naci jos nesto sto ne stima, jer kako mi je juce rekla i doktorka na prvostepenoj komisiji, cim imas jednu autoimunu boljku vrlo je verovatno da jos nesto od imunologije ne stima, a cak su i trombofilje u igri,..bas me je zacudilo kada sam videla da svi oni to opusteno propagiraju a ovamo zenama ne zele da daju ili overe upute za te dodatne analize.... U svakom slucaju ja cu ih uraditi i na osnovu toga planirati i sledecu VTO ili eventualno FET....samo da smo svi zivi i zdravi, bice puno bebana .....
< Poruku je uredio margom -- 1.5.2015 10:42:17 >
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 1.5.2015 12:58:15
|
|
|
|
Maraj
|
Margom ja sam ubedjena u tvoj fet. Samo da ispitas imunologiju i trombofilije. I ja verujem da ce tu biti neki problemcic i da ce ti sa teralijom i fet uspeti
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 1.5.2015 15:12:02
|
|
|
|
Andjelika80
|
Aha margom, nisam znala da ti je tsh radjen pod terapijom. Ma da kad krens u te pretrage nekad mislim da je bolje naci nesto pa da znas problem i kako ga sanirati. Mora biti sad ok fet, posle dve biohemiske prokrcen je put do trudnoce Gledaj da pripremis telo za trudnocu, grickaj raznorazne semenke, zdravije se hrani, suncaj se koliko mozes. Tako sam ja pred prvu vto, olaksanje mi je jer sam na moru pa mogu vise da nakupim D vitamina
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 8.5.2015 9:51:01
|
|
|
|
Bebana17
|
Danas nam je potvrđena vitalnost oba embriona (lekari su zbog vrednosti bete pretpostavljali da su blizanci, pa nam nije bilo iznenađenje, ja sam im se ionako stalno obraćala u množini ), čuli smo srculenca kako kucaju, malo su manji embrioni nego što se očekuje za ovaj period (embrioni su 6+1, a mi smo 6+6 danas), sad tri nedelje pauze, pa u junu na ultrazvuk ponovo.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 8.5.2015 10:00:21
|
|
|
|
margom
|
Bravo Bebana i bebiceeee ! Sada uzivajte i mazite se ! Pa kako i da ne budemo majusni kada nas je dvoje i delimo prostor hehehhehee.....ne brini, narasce oni samo tako !
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 8.5.2015 10:23:00
|
|
|
|
Bebana17
|
Margom Samo da ispitaš trombofilije i imunologiju, i spremna si za FET, daće Bog da bude uspešan
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 8.5.2015 10:42:04
|
|
|
|
jess021
|
Bebana, cestitke i ovde!!
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 8.5.2015 11:02:36
|
|
|
|
Bebana17
|
Jess hvala puno.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 8.5.2015 11:23:27
|
|
|
|
daca77
|
Bebana, tek sam sada videla sta sam propustila...cestitke od srca, draga moja koleginice
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 8.5.2015 11:27:31
|
|
|
|
Bebana17
|
Daco, konacno i ja trudna
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 8.5.2015 11:33:49
|
|
|
|
Andjelika80
|
Bebana sve cestike, da ti sa srecom sve dobro protekne!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 8.5.2015 11:38:45
|
|
|
|
Bebana17
|
Hvala, Andjelika, dace Bog da sve bude dobro.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 8.5.2015 12:08:01
|
|
|
|
Andjelika80
|
Hoce, mora biti sve dobro, sad samo polako, miruj sto vise mozes i slusaj svoje telo!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 8.5.2015 13:17:31
|
|
|
|
stellarossa
|
Drage devojke, nova sam na forumu i prilicno slabo informisana pa vas molim za pomoc. Preporucena mi je vto, imam pcos, nemam ciklus, samim tim ni ovulaciju. Odradila sam sve analize, hormoni dobri, brisevi uredni, jajovodi prohodni. Prosto, jajne celije mi ne sazrevaju do kraja i doktor mi savetuje vto (cak ni inseminacije jer bi u mom slucaju nastao haos). Ono sto me zanima je da mi detaljno opisete proceduru, tj. koliko dana sve to traje, koliko sam primorana da idem na kliniku, jer sam zaposlena pa bih uzimala odmor tek kad bude aspiracija, ukoliko je to moguce. Dakle, zanima me sama procedura pre aspiracije i da napomenem da bih radila privatno. Hvala unapred na odgovorima.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 8.5.2015 13:22:37
|
|
|
|
jess021
|
Stellrossa, ako su ti u redu hormoni, pretpostavljam da ces ici na dugu semu stimulacije, sto je negde oko 30 dana bockanja. Na uz ces, u pocetku, na 4-5 dana, a kasnije mozda i cesce. Ici ces cesto i na vadjenje krvi zbog provere estradiola. Kad su folikuli dovoljno zreli primices stop injekciju koja ce ih spreciti da popucaju i nakon 72h sledi aspiracija, tj, vadjenje jajnih celija, taj dan donosite i uzorak sperme. Nakon 3-5 dana sledi transfer, tj.vracaju ti oplodjenje jc ili embrione. To sve zavisi od njihovog razvoja i prakse klinike. Ako vec radis privatno, sigurno da ce ti izaci u susret da se doalzis kad si slobodna. Kao sto si rekla, bolovanje otvoris tek nakon aspiracije, mislim da ces ovo drugo sve uklopiti. Gde ces raditi vto?
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 8.5.2015 13:32:51
|
|
|
|
stellarossa
|
Nisam bas sigurna da cu onda moci to da izvedem, ako su uz pregledi i vadjenje krvi toliko cesti kao sto kazes. Znas li da mi objasnis koje se inekcije daju (vidim da se pominje i neki superfact, menopur... a ja nista ne znam cemu to sluzi). I mislis li da ce u mom slucaju moci to sve da izvedu posto ciklus ni nemam, a ni ovulaciju? Sto se tice izbora klinike, jos nisam odlucila u potpunosti, mislila sam kod Radulovica, jer sam kod njega radila celioskopiju ali vidim da ovde devojke spominju i Feronu iz Ns, pa bih mozda i tamo, ne znam da li im traje jos promotivna ponuda.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 8.5.2015 13:38:07
|
|
|
|
jess021
|
Ako ide duga sema onda najpre primas dipherline, a sta ce dr kasnije uvesti kao stimulaciju to stvarno ne bih znala da ti kazem, velik je izbor...menopur, gonal, cetrotide, merional....Da, verovatno ces mesec dana pre terpije za vto piti neku vrstu antibebi pilula, cisto da se jajnici umire. Ja bih ti preporucila dr Kopitovic, ona radi u Feroni. Ako si iz NS onda cs moci da uklopis, jer oni svi rade do kasno uvece. Ja sam sama sebi davala terapiju, a u suprotnom moras svaki dan na kliniku, sto mislim da je bzvz, jer davanje tih injekcija meni stvarno nije bio problem.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 8.5.2015 13:51:18
|
|
|
|
Maraj
|
Zavisi iz kog si grada. Uvek ti je lakse da radis u svom gradu zbog putovanja. Ja sam radila u Beogradu u bolnici Ivanovic. Sve preporuke naravno. Ja sam bila na dugoj semi. Nisam pila antibebi pilule. Krenula sam da se bockam.sa suprefact-om posle su mi uveli menopur. I to je to. Naravno bila sam na obuci da sama sebi dajem injekcije u nadlakticu. Na uz sam isla na 3-4 dana a par puta i svaki dan to pred kraj jer je dr gledala da folikuli budu zreliji a opet da ne puknu sami. Ja sam radila do aspiracije. Bockala sam se na poslu naravno ti mozes i svaki dan u kliniku na bockanje. Mislim da Front i dr drzavne bolnice praktikuju da dolazis kod njih svaki dan na bockanje. Meni bilo lakse da to sama uradim
< Poruku je uredio Maraj -- 8.5.2015 13:54:09 >
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 8.5.2015 13:54:04
|
|
|
|
jess021
|
Aposlutno potpisujem da je najlakse raditi u gradu u kome zivis, putovanje u neki drugi je stvrno cimanje. Kao sto vidis razlikuju nam se postupci, tako da to sve zavisi od tvog stanja i od lekara.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 8.5.2015 14:02:22
|
|
|
|
stellarossa
|
Maraj, koliko si ti dana primala injekcije? I za to vreme si isla na 3,4 dana na uz ako sam dobro razumela? Jer meni su rekli da je uz u prepodnevnim casovima a u poslepodnevnim injekcije? Bas mi ne odgovara da na 3,4 dana izostajem sa posla, a posle toga i svakodnevno?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 8.5.2015 14:22:02
|
|
|
|
Maraj
|
Joj ne secam se tacno mozda oko 20-ak i nesto dana sam primala terapiju. Daju mi menopur za 4 ili 5 dana pa mi zakazu uz da vide kako i kojim tempom rastu pa kad odradim uz dr mi pojaca ili smanji dozu menopura pa opet za 4-5 dana uz
|
|
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.