Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 8.5.2015 14:23:04
|
|
|
|
Maraj
|
Meni je uz bio oko 13-14h.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 8.5.2015 14:54:41
|
|
|
|
JACIKA77
|
ja sam proslu vto radila u Specijalnoj bolnici Beograd kod dr.Radulovica i samo 10 dana sam imala stimulaciju,ujutru sam isla na uz a bocke su mi dali pa sam se popodne sama bockala tako da sam popodne mogla da radim
< Poruku je uredio JACIKA77 -- 8.5.2015 14:55:14 >
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 8.5.2015 16:55:17
|
|
|
|
PalcicaBg
|
Bravo Bebana,neka su sa srecom dvojcice,znali smo to svi,samo cekali potvrdu Da ti trudnoca prodje u najboljem redu!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 9.5.2015 9:53:55
|
|
|
|
Bebana17
|
Hvala, Palcice, vucem te najjace moguce, sa mnom nema pregovora, nego cu da te lansiram u prvo tromesecje za mesec-dva (cim obavis histero).
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 9.5.2015 10:53:52
|
|
|
|
PalcicaBg
|
Jedva cekam!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 13.5.2015 7:20:35
|
|
|
|
truca
|
cao svima, citam vas vec dugo i evo uclanih se :) imali smo do sad jednu aspiraciju, na zalost bezuspesnu jer nije bilo ni jedne jajne celije. imam nizak amh. sad se spremamo da iz narednog u prirodnom ciklusu dobijemo celije. inace stimulacija je bila fostimon, plus cetrotid i bilo je 3 folikula, od kojih je jedan puko pre vremena
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 13.5.2015 9:17:42
|
|
|
|
jess021
|
Truco, gde si radila vto?
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 13.5.2015 11:21:09
|
|
|
|
truca
|
u genesisu. amh mi je 0,13 pijem dhea i koenzim q10 i sve ono drugo , aspirin, prednizon , d3 vitamin i ostala cuda. imam redovno ovulacije ali je izgleda kvalitet jajne celije sporan kao i broj, s obzirom da mi je amh nizak. jedino sto nam je bilo cudno, je kad smo krenuli u postupak doktorica trazila da samo 8 dana ciklusa uradimo LH i E2, kasnije to nisu kontrolisali, imali smo samo jos jedan ultrazvuk. terapiju su krenuli od 3 dana ciklusa, jer je estradiol drugog dana bio jako visok, pa su na uz videli da je to od ciste.nju su probusili, sutradan sam opet izvadila estradiol, on je pao i krenuli smo sa inekcijama. medjutim nije bilo jajnih celija, samo 3 folikula :(
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 13.5.2015 11:57:51
|
|
|
|
nina26
|
Truco, moj je AMH bio 0,15 pa sam dobila 18 j. celija i 12 oplodjenih embriiona. Taj AMH nije uopste nikakvo merodavno merilo, i volela bih kad bi tzv 'strucnjaci" procitali i po koju knjigu i informisali se. Po meni nije ti dobro pracen E2, kako ti dali stimulaciju a on pao ???? To ni nije moglo da uspe onda! Meni je isto na pocetku E2 bio jako nizak, cak je dr rekao ako se ne poraste da cemo odustati, ali me nakljukao sa tabletama za rast E2 i on je napredovao lepo, taman toliko da se krene sa stimulacijom. Znaci los pristup terapiji od samog pocetka, nazalost.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 13.5.2015 11:59:05
|
|
|
|
nina26
|
Koja je to klinika Geneseis, u BGU ili u NS??
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 13.5.2015 12:43:44
|
|
|
|
truca
|
nina26 klinika je u novom sadu. drugi dan ciklusa sam radila estradiol i bio je 160,a LH je bio 4 onda su mi uradili uz i rekli da se vidi jedna cista i da se to desava, da ostane iz prethodnog ciklusa. nju su probusili i rekli da dodjemo sutra, da opet uradimo estradiol i da cemo videti da li cemo krenuti sa postupkom. sutradan, estradiol je bio 64 ,ali je LH skocio na 11, oni su rekli da pocinjemo sa kratkim protokolom fostimon 75mg i da za 4 dana dodjemo na uz. posle toga su povecali dozu fostimona na 150 i uveli cetrotid. na sledecem uz se videlo da je jedan folikul puko...mislim da su malo pozurili i da nisu bas bili detaljni. gde ti radis nina26 ?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 13.5.2015 12:54:25
|
|
|
|
Maraj
|
E pa tako ti je to.... i moja drugarica je radila kod njih dve neuspele vto. Onda je skupila pare i otisla privatno. Oni joj odma nasli problem sa insulinemijom a tako banalna stvar nikom pala na pamet nije da se odradi. Naravno privatno je odma zatrudnela sa terapijom
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 13.5.2015 13:20:08
|
|
|
|
truca
|
maraj i ovo je privatno
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 13.5.2015 13:27:40
|
|
|
|
Maraj
|
Ozbiljno?!?! E pa ona je radila dve drzavno u Novom Sada
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 14.5.2015 8:39:26
|
|
|
|
nina26
|
Truco, slazem se da su pozurili, i hteli da ti odrade VTO posto potom. Ja sam radila vec, u Atini doduse, imam cerkicu 2,5 god i sad cekam drugo prirodni putem. Maraj je spomenula i insulin, jako bitna analiza ne znam sta si radila sve od analiza, i koji je vas problem, ali ja bih ti savetovala, da prvo odradis sve analize, neka traje koliko traje, i onda tek da krenes u drugi postupak, jer mogu biti stvarno neke banalne stvari problem, tipa insulin, prolaktin, stitna, trombofilije (nije banalna analiza!) i da ti automatski propadne postupak. Iscitaj, ima ovde dosta tema sto smo pisale, vezano za analize pre postupka VTO.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 14.5.2015 9:57:59
|
|
|
|
Meisje
|
Jao blizanciiii,ala ces da uzivas....dupla sreca,cestitam!! IZVORNA PORUKA: Bebana17 Danas nam je potvrđena vitalnost oba embriona (lekari su zbog vrednosti bete pretpostavljali da su blizanci, pa nam nije bilo iznenađenje, ja sam im se ionako stalno obraćala u množini ), čuli smo srculenca kako kucaju, malo su manji embrioni nego što se očekuje za ovaj period (embrioni su 6+1, a mi smo 6+6 danas), sad tri nedelje pauze, pa u junu na ultrazvuk ponovo.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 14.5.2015 10:05:02
|
|
|
|
truca
|
nina26 super, bas mi je drago zbog tebe. a kazi mi da li si vto radila iz prirodnog ciklusa ili je bila neka stimulacija? da li vam je iz prve uspelo? mi smo radili sve analize, sve je u redu, insulin i svi ti drugi hormoni su okej, osim amh koji je nizak i fsh koji je visok, bio je 25. nastavila sam da pijem sve one tablete koje sam pila i rekli su da cemo probati u prirodnom ciklusu, nadam se da cemo uspeti
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 14.5.2015 10:17:29
|
|
|
|
Maraj
|
Truco a imunologiju i trombofilije jesi radila? Meni je uspelo da kazem iz prve tacnije prva vto ne al je iz te vto ostao jedan smrzlic koji mi je dr vratila za mesec i po dana u prirodnon ciklusu i on se dusa moja primio
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 14.5.2015 10:23:44
|
|
|
|
truca
|
ne znam sta su te trombofilije, mislim da su imunologiju radili, imala sam i histeroskopiju tu su otklonili neku pregradu. kod mene je problem u broju i kvalitetu jajnih celija
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 14.5.2015 10:32:40
|
|
|
|
Maraj
|
Trombofiliju imam ja a da nisam ni znala. Navodno mi je krv gusca nego sto bi trebalo pa primam injekcije za razredjivanje krvi. Naravno to je i bio moj uzrok ne ostajanja u drugom stanju. Do tad je sve bilo ok. Svi parametri uredni. Sva sreca pa mi je dr to ispitala pre vto inace ne bi uspela
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 14.5.2015 10:37:24
|
|
|
|
truca
|
gde si ti radila vto?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 14.5.2015 10:46:48
|
|
|
|
Maraj
|
Bolnica Ivanovic u bg-u. Sve preporuke stvarno.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 14.5.2015 12:25:50
|
|
|
|
nina26
|
Truco, imala sam stimulaciju najnormalniju, napisala sa da sam imala 18 j.celija, nisi mozda procitala. I meni je jedan dr, na osnovu mog AMH, to predlagao da radimo iz prirodnog ciklusa, na sta je ovaj drugi dr samo odmahnuo glavom. Uspelo nam je iz prve, ali sam imala pobacaj, pa drugi put smo radili sa eksimcicima i primila se moja dusa Ostalo nam je jos 2 eskima. Je l su ti brojali antralne folikula na pocetku meseca? Ako ti je i tu ali br folikula onda verovatno imas smanjenu rezrvu, ali samo na osnovu AMH doneti takvu odluku je po meni neprofesionalno.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 14.5.2015 14:04:08
|
|
|
|
truca
|
brojali su folikule imala sam 5 na desnom i mislim 4 ili 5 na levom, ne znam da li je to smanjena rezerva ili nije, ali amh sam radila 2 puta i uvek je bio isti
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 14.5.2015 14:06:42
|
|
|
|
truca
|
ja mislim da je kod mene zbog godina zaista problem broj jajnih celija, kao i njihov kvalitet. ali se nadam da cemo uspeti da izvucemo nesto iz prirodnog
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako se ponašati nakon embriotransfera?Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
Mesečni ciklus ženeSaznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.