Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.4.2015 15:30:17
|
|
|
|
Andjelika80
|
Hvala Maraj , ali sta da se radi idemo dalje, to je nasa borba. Kad sam se vec javila da vas pitam da li znate koje bih pretrage mogla uraditi pored onih osnovnih koje bi mogle da dovedu do preranog porodjaja? Mada to je kod blizanackih trudnoca tako cesta pojava i verovatno se desava zbog slabosti grlica, jer su bebe zivo rodjene, ali su imale malu sansu da prezive jer je to bila tek 23 nedelja. Moja doktorka koja mi je radila ivf nikako ne voli blizancke trudnoce i od samog starta je zelela da mi se primi jedan embrion, ali tako je ispalo, sta cemo sad. pozdrvaljam vas sve, pratim vac evo druga godina .
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.4.2015 15:32:14
|
|
|
|
PalcicaBg
|
E pa Maraj treba da izgleda kao ta prva a ne kao moje :) Kod blastociste se gleda ta unutrasnja supljina,sto je veca to je bolje.Kod mene takva struktura ne postoji. http://szd.si/user_files/vsebina/Zdravniski_Vestnik/vestnik/st3-s2/imigi/089-092-1.jpg Na ovoj slici se vidi sta je sta,ima omotac,skupina celija i ova supljina ne znam kako se zove. Ova skupina celija se izleze iz omotaca i to je plod,a od ove kesice sto ostaje nastaje posteljica. ICM je skupina celija,buduci plod.
< Poruku je uredio PalcicaBg -- 25.4.2015 15:33:04 >
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.4.2015 15:38:19
|
|
|
|
Andjelika80
|
Palcice hvala. Sa mnom na Et su bile dve devojke kojima su vraceni sestocelijski embrioni i uspele su, opet mislim da sa blastama uvek je veca sansa. nemoj puno to da te opterecuje, znam i ja sam sve vreme gledala svoje embrione, ali kad hoce primice se i oni od kojih se najmanje nadamo Naravno pricam o embrionima posle aspiracije, a za smrzice nemam puno informacija osim ovih sa foruma.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.4.2015 15:51:25
|
|
|
|
PalcicaBg
|
Ja mislim da nema veze dal je blasta ili dvodnevni embrion,ako hoce ono hoce. Mene samo nervira to sto u Va nisu videli njegovo stanje ili bar nisu rekli.Rekli su da izabrali 2 najbolja i da su se odmrzla.Ako su ovo dva najbolja plasim se kakva su ona dva sto su ostala.Zato mi se i ne ide po njih.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.4.2015 15:55:14
|
|
|
|
PalcicaBg
|
IZVORNA PORUKA: Maraj Pa zamisli da joj nista nisu zamrzli. Em je upropastili sa hiperstimulacijom em da joj ne zamrznu nista?!?! Prosle godine je u Va bila devojka koja je imala tezak hiper i nisu joj vratili embrione,a zamrzli 1.Njega dugo nije mogla da vrati jer ima PCOS i nema ovulacije(kao ja),a doktor instistira na prirodnim ovulacijama i kad je konacno imala ovulaciju ni taj jedan nije preziveo odmrzavanje.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.4.2015 16:03:57
|
|
|
|
Maraj
|
Andjelka gde si ti rafila vto? Jesi li uzimala progesteron ili jesu li ti stavili serklaz da to sprece. palcice pa ti se bas razumes u tumacenje embriona. Ja sad prvi put vidim kako oni izgledaju u ovoh fazi.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.4.2015 17:02:12
|
|
|
|
jess021
|
Palcice, bravo za informisanost. Bzvz je ako zenama govore da su embrioni super, a da ustvari nisu.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.4.2015 17:04:31
|
|
|
|
Andjelika80
|
Maraj radila cam U Podgorici, ovde je to sve mnogo jednostavnije. Malo vremena prodje od konzilijuma do pocetka postupka. gledam kako je to sve komplikovano u Srbiji. Nazalost nisu mi stavili serklaz, moguce da bi mi on produzio trudnocu bar jos koju nedelju. Ovde kao i svugde u svetu razlicita su misljenja doktora o serklazu. Mi smo vec zakazali novi konzilijum, ovde cak i ne traze sad gomilu papira, nego samo moje hormone i mm spermogram.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.4.2015 17:18:10
|
|
|
|
Andjelika80
|
E da progesteron naravno, prvo svaki 3 dan, pa svaki 5 dan, i posle na sedam dana, utrogestan prvo tri puta dnevno od 200, a posle dva puta dnevno od 200, tako da sam bila pokrivena. Fraxiparin prva tri meseeca pa posle d-drimera su mi ga iskljucili.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.4.2015 17:35:05
|
|
|
|
jess021
|
Andjelika, strasno je to sto si prozivela, ali iskreno se nadam da ce naredni put sve biti u redu. Bravo za CG za jednostavnost procedure.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.4.2015 18:00:34
|
|
|
|
Andjelika80
|
Jess tako je, uzasno stresno, ne ponovilo se nikome. I stvarno treba ogromna snaga volje da se krene dalje. Ali covek je uvek negde nadje i pokusa da prevazidje sve to. Ja sam srpski drzavljanin pa sam imala pravo i tamo da radim, ali sam odustala bas zbog komplikovane procedure, a i zivim trenutno u Cg, Ovde drzava finansira tri besplatna pokusaja.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.4.2015 18:12:32
|
|
|
|
PalcicaBg
|
Mene su raznorazni doktori zavlacili,vrteli u krug sve zbog nase neinformisanosti i neznanja.Zato sam resila da malo prostudiram ove nase probleme i mm me zeza da bih mogla da doktoriram. :) Muka na sve natera.A i ja volim da znam sve o svom problemu. Mene uzasava kad cujem da zena,devojka koja je rodila ne zna sta je ovulacija i kako je ostala trudna.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.4.2015 18:22:17
|
|
|
|
jess021
|
Palcice, ne znam sta bi ti rekla. Ja sam misljenja kao i ti, cak i sad u trudnoci moram sve da znam. No nekad pomislim da je mnogo lakse onim zenama koje manje znaju.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.4.2015 18:37:26
|
|
|
|
PalcicaBg
|
Ne znam Jess,i ja to ponekad pomislim,al ja ne mogu tako da zivim u neznanju,sta cu kad sam radoznala :)
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.4.2015 18:39:27
|
|
|
|
jess021
|
Isto tako
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.4.2015 18:45:32
|
|
|
|
Maraj
|
Palcice sve cemo ovde doktorirati ginekologiju
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.4.2015 21:13:03
|
|
|
|
margom
|
Andjelka, nista sto ti kazemo ne moze ni izbliza ublaziti ono sto si prezivela.....prosto ne mogu da verujem da ti nisu uradili serklaz i tako bebicama dali jos malo vremena da ojacaju....Nadam se da ces u sledeci postupak uci jos jaca, a mali andjeli ce paziti na tebe i tvoje buduce .....Ne verujem da je konkretno u tvom slucaju stitna odigrala neku ulogu u tome stonse desilo, ali sam sigurna da je u postupak bolje uci sa sto nizim TSH i antitelima. Probaj da to iskontrolises.... A ja cunse teuditi da nista ne prepustim slucaju kada je u pitanju moja stitna i sve na sta ona moze da utice, i necu rizikovati ni eskime ni novinproces dok sve ne utegnem ksko treba. Slazem se i sa Palcicom za histero, tako cu je i ja planirati...... Veliki pozdrav i poljubac od mene...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 26.4.2015 1:03:38
|
|
|
|
Andjelika80
|
Margom, apsolutno se slazem sa to tobom da treba sve da iskontrolises. Za hasimoto sam napisala kako konkretno u mom slucaju nije predstaljao problem sto se tice same implatacije. Ustvari da nisam bila pod terapijom verovatno ne bi ni uspelo. Posle u trudnoci su mi povecali dozu na 50 mg eutiroksa i svaki mesec sam morala da proveravam tsh, tpo (antitela) i ft4, i bilo je sve vreme u granicama normale. poslednja kontrola i je bila 2 dana pred sve sto ce se dogoditi tako da znam da stitna nije bila razlog. Meni je ovo bila prva ivf pa eto nisu predlagali serklaz. Samo znam da se ne mozemo u potpunosti prepustiti doktorima, nekada moramo nesto odraditi i na svoju ruku. Magrom znas li kada cete u postupak otprilike? Dok izvrsis sve pretrage?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 26.4.2015 10:58:54
|
|
|
|
margom
|
Andjo (ja te vec prekrstih heheheee), posle dve biohemijske trudnoce smatram da bi i lekari trbali da "zele" da me posalju na dodatne analize, jer ne shvatam poentu ponavljanja postupaka vantelesne iznova i iznova i trovanje zena hormonima, a dobijanje non stop istog rezultata.......a posto bas i ne vidim neku njihovu spremnost da se time pozabave resila sam ili da ih prisilim na to ili da sama na svoju ruku odradim sve sto od analiza postoji...Znas kako, ne zelim da stalno potenciram godine jer ima i dosta strijih zena od mene u ovome sto mi je bilo tesko da poverujem, ali niti ja vise imam vremena za gubljenje, o parama i da ne govorim, a zivci su mi odavno potroseni, drzim se za mrvu preostalih... Tako da, u svakom slucaju u narednim danima cu uzeti upute za prvostepenu komisiju i predati papire, pa se nadam da cu makar taj administrativni deo zavrsiti pre godisnjih odmora, a onda cu probati da se opustim i odmorim od svega ako je to ikako moguce....pre drugog pokusaja..... Ali sigurno necu vise nikada sve prepustiti doktorima i verovati im 100%.....
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 26.4.2015 11:02:06
|
|
|
|
Maraj
|
Margom samo ti pripremi sve papire sad na leto pa da od septembra cekamo tvoje
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 26.4.2015 11:05:20
|
|
|
|
jess021
|
Margom, grozno je sto moramo same uzeti stvar u svoje ruke, ali nazalost jedino to preostaje.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 26.4.2015 11:12:24
|
|
|
|
Maraj
|
E zato ja ovde na RR a i u privatnom životu "ubeljujem" devojke da odrade trombofilije, imunologiju i ogtt test pre vto. Pa i da plate privatno tih 40 000 za analize to kosta mnogo manje nego neuspeh vto-a
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 26.4.2015 15:29:21
|
|
|
|
Andjelika80
|
Maraj slazem se apsolutno da treba ispitati sve sto se moze, ali nama je ovo bila prva vto pa smo sledili samo upute doktorke. Inace ovde posle et svi primaju fraxiparin, pa posle u slucaju trudnoce se kontrolise d dimer i iskljucuje po potrebi. Margom, moze Andja . Gledala sam tvoje postove i pocetak postupka, imas 39 godina a imala si po 6 folikula na svakom jajniku pa to je sjajno Hocu da kazem da neke zene sa manje godina imaju manje rezerve jc, npr ja imam 34 a na aspiraciji su mi izvaili 6 jc od kojih je 5 bilo zrelo. Verovatno su ti doktori rekli biohemiska je dobar znak, znam da to ne moze da te utesi, kao ni mene sto su mi sad rekli, sad ste radjali, materica vam se sirila i imate vise sanse u sl.postupku. Ali sta da se radi idem o u nove pobede na jesen Ne ukapirah iz postova jeste li zaledili neki embrion?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 26.4.2015 16:37:36
|
|
|
|
Maraj
|
Andjelka ja imam trombofiliju i primam taj lek. Kontrolisem d dimer otprilike jednom mesecno. Sva sreca za sad je ok njegova vrednost nadam se da ce i ostati. Al to ne znaci da ce mi ukiniti taj lek vec da taj lek drzi sve "pod kontrolom" . Zato mi nije jasno oni prepisuju taj lek pa ga ukidaju a pojima nemaju ni zasto ga daju niti zasto ga prekidaju. OK taj lek svakako zenama pomaze pri zacecu jer podstice cirkulaciju ali sta ako ta zena i ima problem sa trombofilijom a oni joj ukinu eto zato sto je d dimer dobar?!?! Ne znam da l me razumes sta sam htela reci....
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 26.4.2015 16:58:46
|
|
|
|
margom
|
Andjo, meni su izvadili ukupno 7 j.c. Ja sam bila na srednje jakoj stimulaciji, jer dr nije hteo da se ravna prema mojim godinama, posto su mi reproduktivni organi po rezultatima dosta mladji hehehheee..... Od 7 j.c. 6 se oplodilo, a 3 su mi vratili i 3 zamrzli...od tih zamrznutih 2 su kao bolja a 1 losiji..... Ovo mi je inace bila druga biohemijska, prva je bila proslog juna nakon prve inseminacije....tako da......zaista planiram da se dobro pripremim. za sledeci postupak...... Kada ti planiras? Maraj draga u pravu si 100% , nijedna analiza nije suvisna niti glupa za raditi kada je u pitanju cilj ka kome mi idemo......a dr bi trebali da kapiraju da su oni tu zbog nas a ne obrnuto, a ako nisu obavesteni o tome, meni bas i nije tesko da ih podsetim na to.....
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici VEZA IZMEĐU ISHRANE I PLODNOSTIFokusirajući se na hranu bogatu hranljivim materijama, održavajući zdravu težinu i izbegavajući štetne supstance, osobe ...
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.