Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.4.2015 10:27:23
|
|
|
|
margom
|
I meni to nikako nije jasno....jer koliko sam shvatila samo najbolji i najizdrzljiviji embrioni mogu biti zamrznuti.....pa vljda i njima ne ide u prilog da bacaju vreme i novac i zamrzavaju nesto sto je unapred osudjeno na propast....... eto, covek nije pametan sta da misli...... A imam jedno mozda glupo pitanje za devojke koje su imale iskustva sa FET-om.... da li se neizostavno zamrzavaju samo blaste ili i "mladji" embrioni, tj. u ranijem stadijumu deobe...pitam jer su nama zamrznuta ukupno 3 i to sa ovakvim objasnjenjem.."zamrzli smo vam dva embriona A klase, a ovaj jedan je onako malo slabiji, ali smo ga stavili u slamcicu zajedno sa ova dva, pa kako bude" ...kao bilo im zao da ga bace i nisu nam ni naplatili za njega....iz toga mogu da zakjlucim da ima nade i za njega ako prezivi odmrzavane......inace svi su zamrznuti 5 dana, cenim u stadijumu blaste....
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.4.2015 10:31:59
|
|
|
|
Maraj
|
I meni je 5.dan zamrznut. Pa oni otprilike 5-6dan dodju do blaste. Al kazem nema pravila. Znam za zene koje su imale izrazito lose embrione i iz tog razloga su im vracena 3 embriona. Inace samo 2 se vracaju. I kod te zene se sva tri primila i ako su bili loseg kvaliteta. A meni vracena dva fenomenalnog kvaliteta i ni jedan se nije primio. Nema tu pravila ne znam kako dr mogu da komentarisu koji embrion je kog kvaliteta. Ne razvijaju se na pocetku svi isto. Eto desi se i da ti "losi" nadmase te "fenomenalne"
< Poruku je uredio Maraj -- 25.4.2015 10:34:13 >
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.4.2015 10:35:29
|
|
|
|
wivern
|
Zene cek i ja da se ukljucim u polemiku. Jer ni meni tu dosta stvari nije jasno. Nama su u visegradskoj bacili 3 embriona jer nisu bili "kvalitetni" tj dobre klase. A u mariboru zamrzavaju sve embrione koji su ostali. Tj njih ne zanimaju klase nego ko prezivi do blaste taj se zamrzava. I ko je sad tu lud. Maribor je u to vreme (ne znam kako sada stoje) bio medju 5 najuspesnijih klinika u evropi.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.4.2015 10:36:31
|
|
|
|
Maraj
|
I receno mi je da embrioni koji prezive zamrzavanje a potom i odmrzavanje velika sansa je da se ltime jer su to najizdrzljiviji embrioni. Jer postoji mogućnost da se ostete pri zamrzavanju i odmrzavanju
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.4.2015 10:39:56
|
|
|
|
Maraj
|
Wiv ja radila kod kod Ivanovica. Imala 8 embriona. 6 se oplodilo. 2 vratili a samo 1 ostao do blaste. Nema A B ili C kvaliteta. On je ostao do blaste i njega su zamrzli. Ova 2 vracena se nisu primila nakon mesec i po radili fet i evo ga ovaj moj smrzlic u 17.nedelji
< Poruku je uredio Maraj -- 25.4.2015 10:40:39 >
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.4.2015 10:45:25
|
|
|
|
Maraj
|
I sta jos hocu da kazem.... oni od te mase oplodjenih embriona izaberu kazu 2 najbolja i njih vrate. A ispada da ovi koji prezive do blaste budu jos bolji od ovih koji su vraceni 2.dan jer su oni izdrzali u "epruveti" i kako mogu da tvrde da su izabrali 2 najbolja da vrate....?!?
< Poruku je uredio Maraj -- 25.4.2015 10:46:16 >
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.4.2015 10:45:53
|
|
|
|
margom
|
Wivern slazem se, izgleda da pola klinika zamrzava sve sto preostane bez gledanja kvaliteta, a neke vrse procene i to tek ako dostignu stadijum blaste..?evo npr. u Valjevu je gomila zena imala dosta embriona preostalih nakon transfera i sve je baceno, nista zamrznuto....uopste mi nije jasno koja su im to merila......
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.4.2015 10:48:35
|
|
|
|
margom
|
Maraj ni meni to nije jasno, koji su onda ti "najbolji", ovi sto idu u ledeno doba, pa mucenici moraju da prezive i zamrzavanje i odmrzavanje ili ovi koji su u startu odabrani za transfer....logicno mi je da se najizdrzljiviji biraju za prezivljavanje Severnog pola...... A i na koji nacin oni to procene i klasiraju, visa je matematika.....
< Poruku je uredio margom -- 25.4.2015 10:50:21 >
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.4.2015 10:49:07
|
|
|
|
Maraj
|
Margom najcesce se bace oni koji ne prezive do blaste. Ako prezive do blaste bilo kog kvaliteta trebalo bi da ih zamrznu. E sad meni je "sumnjivo" to cuvanke embriona kod njih do blaste . Nemoguce da ni jedna devojka nije imala nista za zamrzavanje. Nije teorija zavere al meni izgleda da je tu embriolog koji je trebao da ih pazi tih 5 dana nesto zeznuo stvari
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.4.2015 10:51:31
|
|
|
|
Maraj
|
Ne ne margom oni biraju najbolje i vracaju ih 2.dan koji ce preziveti do blaste oni to ne znaju. Al ti koji prezive najcesce budu boljeg kvaliteta nego ovi koji su vraceni 2.dan jer kako bi izdrzali do blaste da nisu najbolji. Ej 5 dana u vestackim uslovima!
< Poruku je uredio Maraj -- 25.4.2015 10:53:54 >
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.4.2015 10:53:20
|
|
|
|
margom
|
Apsolutno je i meni to enigma...jer toliko zena sa toliko embriona, pa da je makar jednoj jedan jedini zamrznut.....Jel znas kome su zamrzli jedino, dvema devojkama koje su imale jake hiperstimulacije jer je kod njih izvadjeno preko 25 j.c. i. naravno da su kod njih imali materijala za "igranje".....jednoj od njih sa kojom kontaktiram je od 26j.c. ostalo 10 zamrznutih blasta, a nije joj nista vracano sada zbog hipera...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.4.2015 10:55:02
|
|
|
|
Maraj
|
Pa zamisli da joj nista nisu zamrzli. Em je upropastili sa hiperstimulacijom em da joj ne zamrznu nista?!?!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.4.2015 11:02:13
|
|
|
|
margom
|
Taman..... Nego ja se ovih dana ozbiljno bavim proucavanjem uticaja stitne i povisenih antitela na implantaciju i nailazim na dve struje potpuno suprotstavljenih stavova ....jedni tvrde da Hasimoto i antitela ne uticu bitno na proces implantacije do drugi tvrde da je uticaj ogroman i da se u toku procesa VTO terapija za stitnu treba pojacati i mozda uvesti i pronizon zbog antitela.....tako da cu morati ozbiljnije da se pozabavim ovim problemom jer je to jedino na sta za sada sumnjam da je kod mene oba puta prekinulo ili omelo implantaciju i dovelo do biohemijske trudnoce..a muka mi je da vise izigravam ping pong izmedju ginekologa i endokrinologa jer i oni tvrde potpuno suprotno..... Probala sam da zakazem kod jedne od nasih najpoznatijih reproduktivnih endokrinologa prof S.Vujovic , ali kod nje se i privatno zakazuje tek za juli, a cena konsultacija je 15 000,00 (!!!) ....Pa da covek poludi koliko nas sisaju samo zato sto zelimo da imamo ...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.4.2015 11:06:49
|
|
|
|
wivern
|
Pogotovo mi nije jasno jer valjevo radi kao i maribor. Njihov nacelnik, cini mi se, je radio u mariboru. Meni se cini kao da oni nemaju mogucnost da sve zamrzavaju jer su im sredstva ogranicena. Meni su u dve vto vraceni osmocelijski embrioni i oba puta su se zakacili, a blasta ne garantuje implementaciju. Margom tako sam i ja bila u rascepu zbog trombofilija. Jedini razlog za dva BO su ostale trombofilije, mada je meni to bilo malo nelogicno. Moja sestra ima iste trombofilije kao i ja, imala je jedan spontani i posle toga troje dece. Niko ne moze pouzdano da zna zasto se neki embrioni prime a zasto ne, tu medicina jos uvek tapka u mestu. Na nasu zalost.
< Poruku je uredio wivern -- 25.4.2015 11:12:15 >
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.4.2015 11:09:57
|
|
|
|
margom
|
I ja bih rekla da su ogranicena sredstva u pitanju.....
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.4.2015 12:05:40
|
|
|
|
jess021
|
Slazem se sa Wiv, da u jednom delu medicina nema odgovor. Kad urade et, ja mislim da je sve sreca ili sta vec i da niko od dr ne moze nista uciniti da bi povecao uspeh. Jedan dr je rekao neki embrioni jednostavno nisu predodredjeni da postanu bebe!!! Eto mog slucaja, prve dve vto savrseni embrioni, pa nista, a sad neki siroti cetvorocelijski, petocelijski i jos sa fragmentacijama, pa se jedan izborio, a ja bila ubedjena da nece biti nista. Iskreno, u Betaniji bas malo zena ima materijal za zamrzavanje, meni to cak nisu predlagali ni prvi put kad su rekli da su odlicni i da mogu da biram koje ce da mi vrate, 3. dan su bili 10-celijski.
< Poruku je uredio jess021 -- 25.4.2015 12:06:26 >
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.4.2015 13:12:43
|
|
|
|
lilik
|
I ja sam radila vto u Betaniji. Imala sam osam jajnih celija od kojih se oplodilo 7. Od toga su mi vratili 3 embrioma, 2 8-celijska i jedan 16-celijski. E, od preostala cetiri, dva su stala sa razvojom, a dca su bila sestocelijska. Htela sam da ih zamrznem, medjutim, rwkli su mi da to nije pametna ideja jer prilokom odmrzavanja mogu da ne prezive, ker je po njima, jako mali bekj za zamrzavanje. Poslisala sam ih, ali sam se par dana kajala sto ipak to nisam uradila dok aam iscekivala betu..
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.4.2015 13:14:30
|
|
|
|
lilik
|
Da,zaboeavih reci, vraxeni su mu embrioni srari tri dana
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.4.2015 13:39:59
|
|
|
|
Maraj
|
Margom vrlo verovatno je istinito to u sta sumnjas. Ja nemam problema sa stitnom. Al radila sam te imunoloske pretrage i ispostavilo se da imam povecana antinuklearna antitela i to 6,90 a referentna vrednost je nesto oko 1,50 . Ma ogromna su mi ta antitela. I ja koristim prednison od 10mg sad u trudnoci. Trebala sam mozda ici kod imunologa zbog tih aantitela ali mene vodi hematolog i bas mi je pre neki dan rekao da misli da je meni glavni lek prednison. Jer zbog trombofilije koristim i fragmin. Zato mislim da je bolje da pijes prednison tj da ti lekar prepise ako vec imas problem sa antitelima
< Poruku je uredio Maraj -- 25.4.2015 13:42:01 >
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.4.2015 15:07:14
|
|
|
|
PalcicaBg
|
Margom radila sam histeroskopiju pre 3 godine,a doktorka kaze da se najbolje pokazalo da se radi u ciklusu kad i vto,tj.ciklus pre dok se uzima kontracepcija. Dala mi je da odradim imunologiju i trombofilije.Ogtt sam radila i imam ir,pijem siofor. Kad je videla slike embriona za prve je rekla da nisu losi,ali da bi mogli biti bolji,a za blaste da nisu dobre,da su fragmntisane,sta god to znacilo.One jesu zamrznute na 5.dan e sad dal su blaste ko ce ga znati. Ja sam i sama posle et bila malo skepticna sto se njihovog izgleda tice jer sam na netu videla kako izgleda blasta,a ovo moje nije bilo ni nalik tome.Ne znam kako mogu da postavim slike,pokusacu.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.4.2015 15:09:27
|
|
|
|
Andjelika80
|
Margom, evo napisacu ti ovde svoje iskustvo sta hasimoto, tj povisenim antitelima i tsh prilikom implatacije. Mada pisala sam to vec u pretrage i hormonska terapija. Kada sam prvi put radila hormone tsh mi je bio oko 3,5, moja doktorka je rekla da je to ok i da to ne treba da se spusta. Posle pola godine na drugi dan ciklusa krecem sa stimulacijom i odradim hormone, sok, tsh 8 a prolaktin 1500. Odlazim kod doktorke, ona izbezumljena, zove endokrinologa i on joj kaze da pocenem sa terapijom eutiroxa ali najmanjom od 25 mg. Za prolaktin nije htela da mi da terapiju jer kako ona kaze to ide jedno sa drugim. Posle deset dana zakazan ET, vravcena 2 osmoceliska embriona, uradim hormone, tsh se spostio na 3,5, prolaktin u dozvoljenim granicama, nastavljam sa terapijom i ostajem trudna. Bliznacka trudnoca koja se nazalost zavrsila prevremenim porodjajem pre mesec dana u sestom mesecu trudnoce . Nne mogu da kazem da nekim zenama hipotiroza ne pravi problem ali htela sam da podelim moje iskustvo i da kazem da u mom slucaju to nije prestavljalo problem. Svakako terapija se mora koristiti i pre trudnoce i u toku trudnoce. Kontrolisite sve sto mislite da vam moze predstavljati problem.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.4.2015 15:17:44
|
|
|
|
Maraj
|
O Andjelka bas ni je zao
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.4.2015 15:26:35
|
|
|
|
PalcicaBg
|
Andjelka zao mi je Nadam se da ces se oporaviti sto pre i krenuti u nove pobede.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 25.4.2015 15:28:39
|
|
|
|
Maraj
|
Palcice meni ova tvoja izgleda bas lepo. U poređenju sa ovom prvom sto si stavila. Ja nisam dobila te slikice
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.