|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vantelesna oplodnja XV
13.4.2015 20:28:31   
Maslacak15
Hm, cisto da skrenem paznju posto nisam sigurna da je bas svima jasno kada krenu ovakve price po medijima. U pitanju je 100 % trudnoca ostvarena putem donacije jajne celije neke mladje zene. Bioloski je nemoguce da zena od 60+ zatrudni sa svojim jajnim celijama. Tako da genetski dete nije njeno, mozda je njenog muza ali njeno nije. To je definitivno. A taj detalj, po meni vrlo bitan detalj se cesto precutkuje. Daleko od toga da zelim da osporim njeno majcinstvo, da sam u situaciji da nemogu da ostvarim trudnocu mozda bi se i sama odlucila za taj korak, cela trudnoca je mnogo kompleksnija od suvog genetskog materijala, ali mislim da je opasno stvarati kod zena laznu sliku sta je moguce a sta nije. Tome su pomalo krive i kojekakve holivudske glumice i slicno. trudnocama u poznim 40 tim. Sve preko 45 godina, je najverovatnije VTO uz donaciju. Procenat uspesnosti za 45 godisnjakinje sa njihovim jajnim celijama je ispod 1 posto. I nema veze ko vam je doktor i koliko para imate. Tako da je bioogija postavila granice koje ni moderna medicina za sada ne moze da prevazidje.

(odgovor članu pozitivna)
Direktna veza do poruke: 201
14.4.2015 10:29:15   
jess021
Maslacak, i ja sam to prvo pomislila, ali onda skontah da je u pitanju CG, mislim da ni kod njih nije dozvoljena donacija, kao ni u Srbiji, tako da kontam da je mozda imala svoje zamrznute jc.
A mozda je i donacija. Ako je nih to usrecilo, a verujem da jeste, bitno da je dete zivo i zdravo.

< Poruku je uredio jess021 -- 14.4.2015 10:30:32 >

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 202
14.4.2015 10:48:02   
Maraj
Dosta nasih ljudi ide na donaciju u Prag. Ja verujem da je ova zena ne srecna nego presrecna bilo da su njene jc ili ne.

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 203
14.4.2015 12:55:38   
Maslacak15
ma slazem se da je najvaznije da je dete zdravo. I sigurno je neporocenjivo iskustvo trudnoce i ona je najsrecnija zena sto je konacno ostvarila svoj zivotni san da b ude majka. Sve ja to znam. ali cisto mislim da je vazno da zene budu potpuno informisane i da znaju sta ih ocekuje. Zena posle 45 moze da ocekuje samo cudo da bi zatrudnela sa svojim celijama putem VTO. Posle 50 je to sasvim sigurno iskljuceno.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 204
14.4.2015 16:40:37   
LIDIJA STEVAN
U potpunosti se slazem sa Maslackom..svakako treba naglasiti da je u pitanju jajna celija donirana da zenama od 45 god ne ulivaju laznu nadu..a isto tako ne mogu jajne celije da prezive toliko dugo..cak i da su joj u 45-oj radili aspiraciju..te stoga 100% je donacija j.celije.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 205
15.4.2015 8:46:08   
mina@
Drage moje trudnice i cekalice, puno vas sve pozdravljam, i navijam od user posted image za sve!!!!

ja sam se malo iskljucila iz svega, ali citam vas user posted image .

Da li neka od vas zna kakva je situacija sa frontom, ja cekam da se jave a njih nema user posted image user posted image , dokle su stigli, ja sam drugostepenu prosla krajem avgusta ali ni traga ni glasa od njih, sta li se desava???

Čudno je kako je malo potrebno da budemo srećni, i još čudnije kako često nam baš to malo nedostaje.
-Ivo Andrić-

(odgovor članu LIDIJA STEVAN)
Direktna veza do poruke: 206
15.4.2015 9:55:05   
Maraj
Mina ja nisam u toku al zasto ih ne pozoves i ne pitas. Bas si davno bila cudo da te nisu zvali do sad. Doduse ne znam da l su radili januar/februar al trebalo bi vec da te pozovu. Drzim figeuser posted image

(odgovor članu mina@)
Direktna veza do poruke: 207
15.4.2015 13:03:57   
IvannaM
Mina, poslednji put kad mi se javila jedna devojka ona je komisiju prosla u maju/junu i zvali su je na konsultacije u februaru......kod njih je bas velika guzva

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 208
15.4.2015 19:56:05   
mina@
" Znam da je guzva kod njih, ali kada sam na komisiji "birala" oni su mi bili najpristupacniji. Nis mi nije nikako "usput" a u klinickom nikad nisam isla a u frontu sam se vec "lecila" a privatnici nisu bili na listi, zato sam se oprdelila za front. Verovatno tek posle odmora da ce da pozovu, taman da dovecem u red TSH i prolaktin, da ne idem nespremna..user posted image user posted image user posted image

Čudno je kako je malo potrebno da budemo srećni, i još čudnije kako često nam baš to malo nedostaje.
-Ivo Andrić-

(odgovor članu IvannaM)
Direktna veza do poruke: 209
16.4.2015 17:47:19   
pozitivna
Zenske koliko treba najmanje da imamo u sebi vitamina D, za zacece?
poz.

(odgovor članu mina@)
Direktna veza do poruke: 210
16.4.2015 17:58:15   
Maraj
Pozitivna ja stvarno ne znam. Nikad nisam to kontrolisala. Al vitamina D ces nakupiti suncanjem tako da iskoristi sutrasnje sunce user posted image

Direktna veza do poruke: 211
16.4.2015 18:17:31   
pozitivna
Maraj hahahahhha dobra si user posted image hocu draga ,kazu da je vrlo vazan vitamin D ,a nase zece nije uspela jedan je razlog vitamin D ,Bas cu da je pitam na pp.
Kako ide Maraj user posted image
poz .

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 212
16.4.2015 18:20:46   
Maraj
Da al zece ima i trombofiliju tako da ce pre to biti razlog. Stvarno ne znam da je iko proveravao vitamin D pre vto.
E super smo. Danas smo punih 15 nedelja.
Kako si ti, jesi li u postupku?

< Poruku je uredio Maraj -- 16.4.2015 18:21:38 >

Direktna veza do poruke: 213
16.4.2015 18:23:26   
pozitivna
Uskoro cu ,sredjujem papire ,javljacu ti se draga na pp
poz.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 214
16.4.2015 18:24:25   
pozitivna
A Masalla super vreme ide user posted image jos malo pa ces da ljuljas ako Bog da user posted image

Direktna veza do poruke: 215
16.4.2015 18:24:47   
Maraj
Vazi. Navijam za user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 216
17.4.2015 12:03:00   
pozitivna
:)))))) Yes hvala draga

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 217
17.4.2015 15:46:19   
Merida
Pozitivna , evo i mene posle male pauze. Kod mene su kontrolisali vit D ( kod Ivanovica) posto su posle prve neupsešne VTO poceli da gledaju sitna crevca. Kod mene je od svih mogucih analiza samo vit D nije ok , kod mene je 46 a mislim da je minimun 75. Kazu da je to jako nisko, sada pijem 5 kapi Vigantola svaki dan i moram jednom nedeljno u solarijum user posted image Sa opravdanjem doktorka mi je prepisala.

Kada sam pitala doktorku kako bas vit D moze da utice ona je rekla na hiljadu nacina..onda sam na netu nasla da utice na folikularnu tecnost i razvitak jajne celije...eto toliko . Pozdrav

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 218
17.4.2015 15:48:37   
jess021
Meni je patronazna, pre neki dan, rekla kako se u svetu, sem kod nas, bas obraca na paznja vitamin D jer je vrlo bitan za zacece i za samu trudnocu.

(odgovor članu Merida)
Direktna veza do poruke: 219
17.4.2015 15:59:20   
Maraj
Ja ti nisam znala. Prvi put cujem
Ko bi rekao. Ma sad ce lepo vreme pa svi napolje na sunce

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 220
19.4.2015 17:21:53   
PalcicaBg
Evo i ovde da napisem.
Kao sto vec znate posle dve biohemijske trudnoce resila sam da ispitam sve moguce kako bi pronasli uzrok.
Bila sam na konsultacijama kod dr Kopitovic u Novom Sadu i mogu reci da sam prezadovoljna doktorkom i impresionirana njenim znanjem.

Doktorka je pogledala sve nalaze,hormone,kaze da je sve ok i da sam dosta toga uradila.Dala mi je da uradim trombofilije i imunologiju za svaki slucaj,iako sam bila pokrivena terapijom.
Smatra da je u pitanju neka sitnica i da zato nije uspelo.
A pre svega misli da embrioni nisu bili dobri.Pogledala je slike sa prvog transfera,kaze da nisu losi,ali bi mogli biti bolji i osmocelijski umesto cetvorocelijski.
Za ove blaste sa FET-a kaze da nisu dobre,da su fragmentisane.

Predlozila nam je da radimo kod nje u Betaniji ili u Feroni.Histeroskopija mesec dana pred postupak.
Kada bi radili u Feroni radili bi hecing,embrioskop,neko zavrsno sazrevanje embriona ako sam dobro razumela,biopsija embriona pred vracanje da se vidi da nema neku genetsku gresku i dobila bih neupogen(valjda se tako kaze) za bujanje endometrijuma.
Sve to plus zamrzavanje za 1600e plus lekovi ako se javimo do prvog maja.Imaju neki popust zbog otvaranja klinike.
Doktorka nista ne prepusta slucaju,trazi da se pojedini hormoni stalno ponavljaju u toku stimulacije i nakon transfera,da se pre vto ispita sve moguce kako bi se nasao problem ako ga ima.

Vec u maju bih mogla na histero,u junu postupak,ako bih radila privatno.Ako drzavno,onda tamo u novembru,decembru.
To je to cega sam se trenutno set_ila.
Ostaje da razmislimo i da joj javimo sta smo odlucili.

< Poruku je uredio PalcicaBg -- 19.4.2015 17:27:29 >

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 221
19.4.2015 17:24:23   
jess021
Palcice, imas moju punu podrsku za dr Kopitovic!!
Zelim ti da sve bude u redu i da ugledas user posted image ili user posted image .
Javljaj sta se desava.

(odgovor članu PalcicaBg)
Direktna veza do poruke: 222
19.4.2015 17:30:48   
Maraj
Palcice sve divno zvuci sto si napisala. Ako ste pri parama , sve moze biti uskoro a i da cekas drzavno, leto ce da proleti i etp tvog postupka. Sta god da odlucis navijam iz sve snage za tvoje user posted image

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 223
20.4.2015 7:24:07   
Yellena008
Palcice jel ceo postupak 1600 eura? Sve to sto si napisala jel? Bez histero pretpostavljam i bez lekova?

< Poruku je uredio Yellena008 -- 20.4.2015 7:26:00 >

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 224
20.4.2015 7:27:30   
Maraj
Svuda je preko 2000 e samo postupak plus terapija oko 1000 e . Tako da ovo 1600 e ne deluje mnogo al verujem da je samo postupak.

(odgovor članu Yellena008)
Direktna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?
Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here