|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vantelesna oplodnja XV
26.4.2015 18:32:01   
jess021
Maraj, radis dimer zato sto je on pokazatelj da li ima poremecaja u koagulaciji krvi i logicno je da u odnosu na njegovu vrednost produzavaju ili ukidaju terapiju.

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu margom)
Direktna veza do poruke: 301
26.4.2015 18:45:51   
Maraj
Da da al ka svakako ne mogu bez leka. A lek mi se sada dozira u odnosu na to koliko se gojim u trudnoci. A pretpostavljam da se koriguje i ako d dimer dkoci. Dr mi je rekao da je normalno da skoci u trudnoci ali ne bi trebalo da bude vise nego duplo u odnosu na referentnu vrednost. Ja sad sam radila d dimer, c3 i c4 i ok su rezultati. Sada primam fragmin 1×dnevno od 5000 tj od sledeće nedelje

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 302
26.4.2015 18:56:34   
Andjelika80
Maraj razumem sta si htela reci. Ne razumem se puno u to, pa ne bih puno ni da pisem jer stvarno ne znam. Samo sam napisala kako ovde rade. Npr.moja drugarica koja je isto imala prevremeni porodjaj u prvoj vto trudnoci, sad u drugoj prima sve vreme fraxiparin bez obzira sto joj je d dimer u granicama. Sto se nas tice, obzirom da smo u postupak usli zbog loseg spermograma mm , onda verovatno nisu trazili da ispitujem nista vise od odnovnih analiza, tipa hormoni, brisevi, torch, papa test, hiv i ostalo sto je uobicajeno. To odlicno da znas sta je problem i bitno je da si sad pokrivena terapijom user posted image
Margom dobro da imate smrzlice. Mi ih na zalost nemamo. Jer su se oplodile samo dve koje su se i primile. Tako da mi moramo sve iz pocetka. Sad cu malo da se sredim, preko leta iskuliram pa na jesen ponovo u postupak. Doktorka mi je rekla posle 5-6 meseci od prevremenog mozemo ponovo krenuti. jos uvek sam u fazi oporavka, ali krenula sam sa smokvicama iz maslinovog ulja vecuser posted image

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 303
26.4.2015 19:10:47   
Maraj
Andjelka i meni su ovo otkrili letos. Inace do sad je sve bilo uredu. Hormoni ovulacije ma sve sve je kod mene u najboljem redu i naravno sta bi drugo bilo lose nego spermogram. Tako su nas zavlacili 6 godina. Isli na inseminacije maltretirali se sa ciljanim odnosima dok letos mene dr koja mi je rsdila vto nije poslala na ove analize i eto problema. Ja sam joj zahvna do neba. Napokon neko nadje uzrok. Do tad sve je ok, opustite se idite na odmor..... Ma sto se spermograma tice dovoljan je jedan pravi al njima najlakse da kazu los spermogram....

< Poruku je uredio Maraj -- 26.4.2015 19:12:35 >

(odgovor članu Andjelika80)
Direktna veza do poruke: 304
26.4.2015 19:23:44   
Andjelika80
Jao Maraj najezila sam se kad sam procitala tvoj poslednji post. Ne mogu da verujem da su vas toliko maltretirali sa inseminacijama i ciljam odnosima a s-gram nije bio dobar!! Uzas, mogu misliti vasu borbu. Sest godina! Ti si sad hvala Bogu trudna?
Ja sam srecom ovaj forum otkrila cim smo poceli sa pravljenjem bebe, tako da sam vec posle 6 meseci neuspeha poslala dragog na spermogram i znali smo da imamo problem. Onda smo krenuli kod urologa koji su propisivali terapije, nista se nije desavalo tj. spermogram je losiji bio. Onda uradim hormone pr.godine u aprilu i odem kod moje doktorke koja je u Cg glavna za vto. Ona cim je videla s-gram rekla je ivf. I eto ja sam za ovu godinu dana vec bila trudna i dosla do tog sestom meseca, i nazalost zavrsilo se kako se zavrsilo. E sad mogla bih ja i te trombofilije prekontrolisati nije zgoreg. Da i hocu da kazem hvala doktorki sto nam nije dala da radimo inseminacije, jer je to mislim cak i stresnije od ivf jer je manji procenat uspesnosti!

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 305
26.4.2015 19:40:49   
margom
Andjo, ukoliko mozes i imas gde odradi ti i trombofilije i imunoloske analize, nece skoditi...A u pravu si sto se tice s-permograma i inseminacija, mada evo nama se desilo prosle godine da nam prva inseminacija uspe, cak sam se nekoliko dana i vodila kao trudna ali na zalost i tada se desilo isto, beta je pocela da pada i nakon par dana sam ponovo bila ne-trudna hehehe.....Zato i zelim da vidim kako ce sada odreagovati doktori, kako moj ginekolog, tako i VTO- vci, da li ih uopste interesuje da ispitaju sta se to oba puta desilo....ukoliko oni nece, ja hocu, a oni cik neka probaju da me ometaju na bilo koji nacin..... A tebi draga zelim svu srecu ovog sveta, da vise nikada ne osetis ni delic tuge koju si osetila i da sto pre grlis svoje user posted image user posted image ...
Maraj draga tebi je dr Goca lekar? Ili neko drugi kod nje na klinici ? U svakom slucaju lakse je kada je lekar dovoljno radoznao da otkrije u cemu je problem....A oni imaju bese i hematologa ili imunologa, zaboravih...

Direktna veza do poruke: 306
26.4.2015 19:58:52   
Andjelika80
Margoh vala na podrsci i divnim recima user posted image . Stvarno je mali procenat i biohemiskih trudnoca kod inseminacija, opet je vto druga prica. Samo da embrioncici budu ok posle odmrzavanja i uspece to videces!user posted image . Stvarno je bitno i to sto mozes da ostanes trudna! Doktorima smo mi ipak samo pacijenti, sami sebi mora da pomazemo. Meni npr. sad doktoka kaze , e pa sad znamo kako se vas organizam ponasa u trudnoci pa cemo u sledecoj znati kako cemo?user posted image Oni znaci tek posle ovakvih stvari posvecuju se malo vise pacijentu. Hocu kontrolisacu trombofilije, ako ovde ne rade radicu u Bg kad odem kod svojihuser posted image

(odgovor članu margom)
Direktna veza do poruke: 307
26.4.2015 20:09:38   
Maraj
Da da margom dr Goca Ivanovic. Inace muza su svi dr vodili kao losiji spermogram. Ona kad je videla njegove nalaze odma je rekla Pa, ovo i nije los spermogram. Sva sreca pa me poslala na te analize. I njoj je bilo cudno da nikad nisam ostala trudna ipak smo mi 12 godina zajedno a nekih 6 radili na bebi i nikad nista.
margom meni majke mi tvoje biohemijske lice na trombofiliju ili antitela. Kod trombofilije su specifične te biohemijske jer plod ne moze dovoljno da se hrani.

Direktna veza do poruke: 308
26.4.2015 20:11:04   
Maraj
Andjelka jesam hvala Bogu trudna sa onim smrzlicem sto nam je ostao evo nas u 17.nedelji user posted image

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 309
26.4.2015 20:26:44   
margom
Maraj ne znam sta bih ti rekla, moguce da su trombofilije a moguce i antitela. Ja sto se tice tih krvnih pretraga nikada nisam radila nesto detaljnije, jedino sam sada ored aspiraciju morala da radim INR, PT, APTT i slicno...i tu mi je jedino protrombinsko vreme tj. INR malice poviseno, sto ni ne zam sta znaci, ali sam kapirala da to znaci da je krv razvodnjenija a ne gusca, mada mozda lupam jer i da jeste tako ne znam da li to ima neke veze sa trombofilijama ili ne......

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 310
26.4.2015 20:30:04   
Maraj
E pa ne znam onda stvarno.... ja kao laik pretpostavljam. Kolika je verovatnoca da imas dve biohemijske jednu za drugom. Tu mora da ima nesto cim plod ne opstaje .

(odgovor članu margom)
Direktna veza do poruke: 311
26.4.2015 20:42:18   
Andjelika80
Maraj divno! Samo polako i slusaj svoje telo. I mi smo oko 12 godina zajedno, ali stvarno nismo do pre dve godine ni pokusavali da dobijemo bebu. Malo smo to odlagali jer smo dugo vremena bili odvojeni. Upravo sam saznala da sve te testove za trombofilije rade u kbc u Pg. Reci mi Maraj tu ima biohemiski skining na trombofiliju i genetski? Jesam li dobro razumela?

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 312
26.4.2015 20:44:37   
margom
Slazem se, jeste cudno imati dve biohemijske jednu za drugom, i sigurno skripi neka "sitnica", samo da iscackamo koja....mozda si ti u pravu, a mozda su i antitela.....Videcemo, guramo dok ne nadjemo sta je..... Cmokim ti to malo zgepce u stomaku....user posted image

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 313
26.4.2015 20:55:41   
Maraj
Andjelka, margom user posted image user posted image user posted image

Andjelka ja sam radila i urodjene i stecene. Ispostavilo se da ja imam urodjene. Vidi da dobijes uputi za jedne i za druge jer dosta dr da samo za jedne. a uz to su mi i u imunoloskim pretragama nasli antinuklearna antitela pa imam terapiju i za njih

< Poruku je uredio Maraj -- 26.4.2015 20:56:47 >

(odgovor članu margom)
Direktna veza do poruke: 314
26.4.2015 20:59:22   
Andjelika80
Maraj hvala na informacijamauser posted image Hocu provericu sto da ne. Sreca pa imam ok i izabranog lekara i ginekologa koji mi daju uput za sve sto zatrazim. Bas imaju razumevanja, i imam njihovu podrsku.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 315
26.4.2015 21:04:20   
Maraj
Super to bas znaci. Ja nesto nisam nailazila na dr koji su hteli da se bave nama jer sve je bilo kao u jos ste mladi.... Tako da ja sad trudna sa 32 a pre 6 smo planirali. Al dobro, vazno da je dosla

Direktna veza do poruke: 316
28.4.2015 6:00:56   
pozitivna
Merida ! Hvala na odg.za vitamin D .koliko dugo trebas da koristila kapi da bi dostigla do 75 ?

(odgovor članu Merida)
Direktna veza do poruke: 317
28.4.2015 11:59:21   
Merida
Pozitivna, vitamin d uzimam od 25.03 i danas mi je rekla da predjem na dozu od 15 kapi jednom nedeljno( do sada je bilo 5 dnevno) Usput sam isla par puta u solarijum i koristila ovo lepo sunce. U ponedeljak treba ponovo da proverim nivo vit D pa cu videti da li porastao.

Inace dala mi je sada i Clomifen, da pospesi ovulaciju jer sam prosli mesec imala na 37 dana i folikul je prerastao do 27 i na kraju kolabirao ....pa cemo videti sta i kako dalje.

pozdrav za sve devojke

(odgovor članu pozitivna)
Direktna veza do poruke: 318
29.4.2015 0:00:05   
Chipsy
Andjelika, bas mi je zao zbog takvog kraja trudnoceuser posted image . I ja sam prosla kroz pakao, ali na drugi nacin, pa sam ipak smogla snage za nove pokusaje i evo me sada u 33. nedelji.
Margom, 15000, pa to je stvarno uzasuser posted image . Mada u mnogim klinikama za vto su konsultacije oko 100eura, ali ovo je ipak endokrinolog. Ja ti mogu preporuciti dr Jelenu Todorovic, stvarno je predivna i posvecena, bas detaljna, dace ti i preporuke oko ishrane, kod nje je 3500din. Ja se sad kontrolisem kod dr Petakova koji dolazi iz bg u moj grad, jer ne mogu stalno za bg, i on je super. Nije vazno da je samo u granicama normale, zna se u kom periodu trudnoce je sta normalno. Tako je meni ginekolog iz doma zdravlja rekla 'Sta hoces, tsh ti je dobar, vidis da je u granicama normale'. Da je samo citanje iz one tabele, ne bi nam ni trebao endokrinolog, nego nekad se ginekolozi prave mnogo pametni.
U svakom slucaju, svima puuno sreceuser posted image

(odgovor članu Merida)
Direktna veza do poruke: 319
29.4.2015 0:19:23   
wivern
Chipsy jos malo user posted image
Ljubi mi malog hrabrisu puno user posted image

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu Chipsy)
Direktna veza do poruke: 320
29.4.2015 0:42:15   
Chipsy
Hvala ti, draga moja user posted image
Jeste jos malo, sad pocinje frka da li prirodno ili cruser posted image

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 321
29.4.2015 0:59:23   
Andjelika80
Chipsy hvala na podrsci. Znam za tvoju pricu, pratila sam je i radovala se tvojoj trudnociuser posted image Cesto sam bila na forumu ali slabije sam pisala, secam se kako sam se obradovala Jole84, dacaa77 i jos par njih kad su ostale trudne ... Neko vreme nisam pratila sta se desava, pa mi terba vremena da upoznam nove devojkeuser posted image

(odgovor članu Chipsy)
Direktna veza do poruke: 322
30.4.2015 9:21:07   
pozitivna
Jedno pitanje : Jel neka od vas imala problem sa Elevit vitaminima ,
Mene ubi nesanica ,zgaravica

Direktna veza do poruke: 323
30.4.2015 9:41:10   
wivern
Ja sam imala problem sa stolicom, zbog gvozdja, dok se nisam navikla. Posle mi je bilo ok.

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu pozitivna)
Direktna veza do poruke: 324
30.4.2015 11:02:28   
Maraj
Ja pijem elevit evo vec mesec dana tacno. Nemam nikakvih problema. Mada u trudnoci su ceste i nesanice a i momenti spavanja. Ne verujem da je od elevita

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Mesečni ciklus žene
Saznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.
Priča o ljudima koje pitaju: "A kada ć...
Možda i vi poznajete ljude slične mojim prijateljima - neke koji putuju ili grade kuću, koji su podstanari ili imaju kre...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here