dunja RR -> RE: Fiksna proteza (8.3.2015 22:14:05)
|
IZVORNA PORUKA: jess021 Choopa, ja sam nosila fiksnu protezu skoro 3 godine. Ne pitaj me kakvi su mi zubi bili pre toga, bila sam bas tezak slucaj. I ja mislim da sam težak slučaj, Imam zdrave, jake, velike zube, a malu vilicu. Gornja izbačena. Odvano sam planirala da stavim fiksnu, jer su mi stomazolozi govorili da mi ne gine paradentoza, zbog male vilice. Predvideli su mi je još sa 30, ništa od toga za sada. Stalno sam govorila da ću staviti kada se porodim, jer mi je važnija investicija bila VTO. I sada kada je to došlo na red, vrzma mi se po glavi da neću moći lepo da pričam sa S, ako stavim fiksnu, I stalno posmatram šaltersku radnicu u pošti kada šaljem pisma, nosi fiksnu a jako šuška kada priča, ništa je ne razumem. I sve se plašim da ću ako stavim detetu dati primer da šuška, a možda bi se i plašio proteze, kako bi se ljubili, mazili. Jel mislite da sam luda? Elem, sada mi se uopšte ne stavlja. I još planiram krajem godine novu VTO, i ne znam da li se u opštu anesteziju može sa fiksnom protezom (traže da se skine nakit i sve metalno, ne znam da li to podrazumeva protezu [sm=smiley36.gif]). I eto, uvek imam neke nedoumice, nije ni čudo što imam izbačene zube, nikako da prelomim i stavim.
|
|
|
|