RE: Fiksna proteza (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje

Poruka

dunja RR -> RE: Fiksna proteza (18.6.2024 12:24:29)

Tizi, povlačim reč, bole ipak i gornji zubi od zatezanja, ali samo kada perem [sm=smiley36.gif] Nisu ranije ovako boleli, izgleda sada kreću ozbiljnija zatezanja.

Zeznuh se što jutros skinuh vosak, ne treba uopšte da ga skidam, evo sada sam i jela sa njim, ponovo sam stavila, i ok je. Bolje nego juče.
Pa i ako podjedem malo voska nije strašno.

Kako je tvoj sin podnosio protezu, da li je bio odgovoran oko higijene i svega? Da li mu je nekada pukla bravica?
I da, ne pitaj te, da li je koristio dentalni tuš? Ja ga još nisam uzela, mada dr kaže da je higijena dobra, dobro čistim valjda.

Didy -> RE: Fiksna proteza (6.8.2024 22:32:03)

Moji će oboje morati protezu jer imaju velike zube, a male vilice (na svog tatu). Stefan je stavio pre mesec dana. Nije se žalio, nije ga ništa žuljalo...Pre toga je morao da izvadi 3 četvorke i 1 peticu hirurški jer nije imala mesta da izraste, 4 i 6 su joj zatvorile put i tek je imala mesta malo da izviri. E, to je muka bila! Baš mi ga je bilo žao, baš se namučio... Sofija sledeće nedelje kreće sa vađenjima, ona isto mora sve 4 da izvadi i onda stavlja protezu. 

Tiziana -> RE: Fiksna proteza (18.8.2024 12:57:22)

Dunja, tek sad videh sta si pitala.Kod dece je lakse, boli ih samo taj i eventualno naredni dan kad im zategnu i posle bude ok. Za odrasle znam da boli duze. On pere zube onom Ortho Curaprox cetkicom i ima one male dentalne cetkice. Za sada su mu zubi ok, zubarka kaze da ih fino odrzava, ali videcemo kad skine. Trebalo je sad da skine, ali je bio lenj, nije nosio redovno gumice jer ne moze lepo sa njima da jede pa proteza ostaje jos neki mesec. 

Tiziana -> RE: Fiksna proteza (18.8.2024 12:58:57)

Da, 2x mu je za ove 3 godine koliko nosi pukla bravica. Odmah na pocetku i sad nesto skoro.A

Didy -> RE: Fiksna proteza (18.8.2024 18:15:55)

Svaka čast!Stefanu 3 puta pukla bravica za mesec dana. Mislim da je problem što se on ne pridržava dogovora i pravila, već jede sve po redu. Mm se baš nervira zbog toga!

milicicak -> RE: Fiksna proteza (21.8.2024 20:13:49)

IZVORNA PORUKA: Tiziana

Da, 2x mu je za ove 3 godine koliko nosi pukla bravica. Odmah na pocetku i sad nesto skoro.A

Mini buba danas pitala da li će skinuti protezu do mature, nadam se da neće biti baš tri godine. Za sada dve pukle bravice, dobra je :)
Mali od septembra kreće na inicijalne preglede i ortopan, ispale su mu obe prednje jedinice ali trenutno ima mesta samo za jednu stalnu koja raste... Zubarka nam je prošle godine već najavila protezu, samo treba da napravimo plan vađenja zuba...

dunja RR -> RE: Fiksna proteza (13.9.2024 13:39:11)

Meni dr prošle nedelje stavio zelenu protezu (ne samo gumice, već i zelene čejnove), šokirala sam se kada sam došla kući, nisam ni znala da će tako izgledati. Ali ispostavilo se da je ovo sad nešto jače u odnosu na ono što mi je do sada stavljao, sada će 5. mesec kako nosim, i za 5 dana kako mi je stavio tu jaču, donji zubi, zapravo taj jedan donji kec koji je uvek štrčao, vratio se skroz u ravan, ne mogu da verujem [sm=smiley36.gif]

Primetim i da se gornji zubi pomeraju, do sada nisam primećivala promene.

Ali osećam sada pritisak stalno, deluje da je jači nego ranije.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 6 7 [8]