RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

Tanjica81 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 18:47:36)

Ipo cini mi se da sam ja sa prvom isla od 36.nedelje na ctg... nekako se upoznas sa svim tim...pa jos kad cujes male bebe ...ja se sva raznezim(la). [sm=duda.gif]
Sto se tice porodjaja-boli,ali olaksanje koje osetis kad "izguras" bebana (i sve ostalo nakon toga) je neprocenjivo...
Da, Trco tačno...ja ni muke (Hvala Bogu) al ni da vam pomognem...Drago mi je da me ne ignorisete...[sm=jezicek.gif]

jabudic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 19:05:24)

Dobro jutro [sm=smiley36.gif]
Ja oko pola 6 došla s posla, spremamo se za neki sajam, pa sam svašta nešto vanredno morala da radim, a sve hitno za sjutra.
Tanjice, tako je to dok se malo navikneš, za jedno nedelju dana ima da misliš da si se rodila u trudnicama [sm=smiley36.gif]
Ja sam samo jednom u dvije trudnoće bila na ctg. I ne zalim. Mislim da pretjeruju, ako već krenu kontrakcije osjetiću ih, a ne da mi ih mjere nekim "mikrometrom" [sm=smiley1.gif]
Kanda me uhvatio neki stomačni virus [sm=zmeden.gif]
Danas mi se direktorka zaprepastila, nismo se vidjele mjesec dana i vjerovatno je očekivala medvjeda umjesto mene, uglavnom zaprepastila se koliko sam lijepa i kaze sigurno je curica [sm=smiley36.gif]

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 19:16:11)

Ja isto obožavam CTG [sm=bravo.gif] Sad kad sam ležala rdili su mi ga dva puta dnevno. A ova mala budalica se korpca i lupka [sm=9nebesa.gif]

Jabudicu kakvo je stanje s panjevima? KLIK [sm=smiley36.gif][sm=smiley31.gif]

Chipsy -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 19:55:48)

I ja zvah da zakazem za 4d, oni rekose od 20. do 26. nedelje[sm=zmeden.gif] i kao javice mi. Ako ih nema, Boko ja cu onda kod ovog tvog ako bude bilo mesta, mada meni onda oni rekose od 19. do 22., da nisi ti nesto pomesala, rano mi to od 17. do 19.?
Frcokla, ja ti ne bih trcala u trudnoci ni da mi plate, ja ti se plasim svakog napora, pogotovo sad posle AC.
Trco, Choopa, Bubi, Serpi, Tanjice i sve ostale, grliiisa[sm=smiley31.gif]
Sta je sa Sanjalicom? Anita vidim u bolnici, super si izgurala[sm=smiley32.gif]
Nisam znala da nam se Branki porodila, cestitam[sm=smiley1.gif]

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 20:12:17)

Jabude, ja baš danas sa Wiki pričam da ja ne razaznajem kontrakcije od protezanja [sm=jezicek.gif] mislim ne one koje sam imala pre porođaja i indukovanog pobačaja.. Obe su nekako kretale iz krsta, pa na stomak. A sad me samo stomak boli. JBM li ga, da nema CTG ja bi rekla da nemam ni jednu [sm=jezicek.gif]

Tanjice, polako još malo da se uhodaš sa svima koji ostaju (ja se iskreno nadam da ću uskoro da se tornjam iz teme[sm=jezicek.gif] dosadih i Bogu i narodu)

Čipsy, kapiram da je taj 4D kad i morfolofija i normalno da se radi od 20 nedelje

Mene sam CTG ne smara ako imam zanimljivog sagovornika i kad je babica neka normalna.
Zaboravih da pohvalim daans babicu, bila je dole jedna sa mojom dr, kad je moja dr krenula da džara po grliću, meni ruka do babice bila pod glavom, a ona uzela moju ruku i drži me, kao da me teši jer se migoljim po stolu [sm=jezicek.gif]
DAnas su sve babice bile kul. I gore na ctg-u i dole ta što je bila sa mojom dr.

Ipo, meni ništa ije jasan tvoj tiker [sm=smiley36.gif] piše da si 35 nedelja i kusur, pa onda još 18 dana [sm=jezicek.gif]

megi85 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 20:13:29)

Dobro vece[sm=nosecka.gif]
Tanjice hvala ti super sam malo mi naidju mucnine ali nista strasno jos s obzirom da sam deveta nedelja ma prezadovoljna sam samo da tako i ostane.
Ja vas cure pratim svaki dan ali s obzirom da je trudnoca mala slabo pisem.
Ja se poroda ne bojim ni mrvicu iako mi prvi nije bio bas jednostavan ali nije to ni toliko strasno ja sam svoj zaboravila iste sekunde kad sam ugledala svog malog andjela.
Eno u crticama danas jos tri nove trudnice pa kad se jos malo raspisemo ovdje nece niko moci doci do rijeci[sm=smiley36.gif]
Sve vas[sm=smiley31.gif]

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 20:19:09)

ja dosla od frizera, divno se osecam [sm=smiley36.gif]. sa sve temperaturom... i sada sam stavila pitu da se pece, E je vecerala a mm radi pa moze i ovako kasna vecera da bude.

Ipokrisia -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 20:19:45)

hahah Trco, nemam pojma kako to [sm=zmeden.gif] ja sam sutra 36 punih nedelja, a mozda tiker zna bolje kad cu se poroditi, mozda stvarno bude tad, tj malo ranije [sm=smiley36.gif]

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 20:22:55)

megi samo neka dolaze, sto vise teudnica to bolje!
meni je ctg cista glupost. trebala sam vec da krenem a jis nisam isla. mozda skoknem sutra ako budem imala vremena. ali ovde nema ctg, moram u NS

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 20:38:32)

Kod nas ti samo stave CTG i izađu, ti ležiš sam 15ak minuta [sm=smiley1.gif] Ja obično uzmem tel, pa idem na internet i tako....

Super što nam dolaze nove trudnice [sm=bravo.gif] [sm=nosecka.gif]

jabudic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 20:49:10)

Sad sam radila neke francuske testove za predvidjanje pola bebe, pošto na našem jeziku ima samo standardno: kineski i po starosti krvi, i to je to. Radila sam kineski, bioritam, po godinama roditelja, po ishrani, i po svim mi ispada djevojcica [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]

Možda to nema veze sa mozgom, ali se malo tješim [sm=smiley36.gif]

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 21:11:58)

meni po svim tim kalendarima ispadaju dva decaka [sm=jezicek.gif].
ali kada Klarita kaze , onda je reknuto [sm=smiley36.gif]

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 21:13:48)

jabudicu daj te testove da ti kažem jesu li tačni [sm=smiley36.gif]

soni -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 21:23:25)

dobro vece ...

uspavala dete, sutra ostaje kuci dosla je sa temp iz vrtica pa moram i ja sa njom a na mom poslu imaju da odlepe, sta da radim...

sto se tog kalednara tice meni su izracunali devojcica, a na uz decko..videcemo :)....

Kako ste vi?? jel ima sta novo?? ne stizem da citam

soni -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 21:24:27)

IZVORNA PORUKA: bubulence

megi samo neka dolaze, sto vise teudnica to bolje!
meni je ctg cista glupost. trebala sam vec da krenem a jis nisam isla. mozda skoknem sutra ako budem imala vremena. ali ovde nema ctg, moram u NS

ni ovde nema taj ctg..sta uopste predstavlja taj test?? za mene ne upucenu [sm=zmeden.gif]

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 21:33:15)

Ih legli su napokon. Toma je zaspao sa temp. dala sam mu sirup i tusirala ga pa videcemo kako ce proci noc.
CTG meri otkucaje bebinog srca i meri kontrakcije.
drago mi je da ste sve lepo raspolozene,a zao mi je sto ne mogu da vam se prikljucim u nocnom casakanju,jedva cekam krevet da vidim...

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 21:33:51)

soni, zar i vi sa temperaturom? [sm=smiley13.gif] Šta je ovo krenulo, sva dječica se porazbolijevaše [sm=smiley31.gif]

CTG je apart sa kojim se u zadnjim nedeljema trudnoće mjere kontrakcije i otkucaji bebinog srca. Izgleda ovako KLIK

Moja djeca se cijeli dan svađaju, vikala sm ih sto puta, a sad su prekardašili, pa ih je MM vikao i poslali ih u sobu. Onda su i tamo nastavili. Sad sam im rekla da se obuku u pidžame i da idu na spavanje! nema više zezancije![sm=lev.gif] Poludjeh!

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 21:36:07)

IZVORNA PORUKA: Chipsy

I ja zvah da zakazem za 4d, oni rekose od 20. do 26. nedelje[sm=zmeden.gif] i kao javice mi. Ako ih nema, Boko ja cu onda kod ovog tvog ako bude bilo mesta, mada meni onda oni rekose od 19. do 22., da nisi ti nesto pomesala, rano mi to od 17. do 19.?
Frcokla, ja ti ne bih trcala u trudnoci ni da mi plate, ja ti se plasim svakog napora, pogotovo sad posle AC.

Chipsi genetski sonogram drugog trimestra radi se od 14.-19. nedelje, a moja Dr. mi je rekla da se markeri za daunov i edvardsov sindrom najbolje vide izmedju 17. i 19. nedelje, pre toga beba je premala, a posle 20. nedelje se ti markeri gube, odnosno nisu vise realni, ako sam dobro razumela. Ti si radila AC i iz toga ces znati da je sa bebom sve u redu, pa su ti zato rekli da dodjes od 20.-26. nedelje i tada ce ti raditi fetalnu ehokardiografiju, pregledace detaljno bebino srce i krvne sudove. Ja nisam radila AC pa zato idem u 19. nedelji i za te markere i za pregled srca.
Kako sam sad ovo napisala, dal ces me razumeti [sm=smiley1.gif]
Poslacu ti sada na P/P link sa njihovog sajta gde mozes da procitas to, jer ne znam da li smem ovde da postavim.

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 21:37:25)

Hej a gde su nam nove trudnjace? Zasto ne dolaze? Odlaze nam polako drugarice, poradjaju se, a nove se stide da provire. Idem da ih zovem ovamo!

anita -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 21:40:23)

Devojke ja svratila da vas pozdravim i da vam pozelim laku noc.
Jel se cuo neko sa Sanjalicom?

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 21:43:45)

anita ima tamo Sanjalicinoj temi ne znam da li si čitala, ima i slika. Poslije toga se nije javljala [sm=smiley1.gif]

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 21:47:27)

IZVORNA PORUKA: *boka*

Hej a gde su nam nove trudnjace? Zasto ne dolaze? Odlaze nam polako drugarice, poradjaju se, a nove se stide da provire. Idem da ih zovem ovamo!

cekaju da Trcko ode [sm=smiley36.gif].
Serpi a devojke su dobro? pazite se...
moja E je taman bila malo bolje, veceras mi je jako sumnjiva. drzi uvo celo vece (znak da treba da spava) a prespavala je pola dana i opet veceras u 8 je bila komirana. zalila se na stomak, to kod nje ugavnom znaci da joj je muka... sutra treba da idemo kod kumova na slavu, mislim da cemo nas dve ipak ostati kod kuce. mozda njoj i bude ok ali oni imaju bebca od 9 meseci da ne bih da ga zarazimo...

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 21:51:06)

Anita kako si ti? jeli dosadno u bolnici?

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 21:51:31)

boko ja sam sad išla da gledam slike sa UZ da bih vidjela datume (da se ne ustajem da tražim nalaze [sm=jezicek.gif] )

I ja sam slučajno išla na 3D UZV sa 18+1, kod jednog doktora i sjećam se da mi je on tada rekao nešto u stilu kao sve je uredu ovo što se sada vidi tipa šake, stopala, pol, ali valjda je prvi EUZ bio dobar, tad se sve vidi (misleći na nosnu kost, NT i te stvari vezane za Down...) a sad je za to kasno?! [sm=zmeden.gif]
Ja sam išla samo na običan u 12-oj nedelji kod svoje dr kad sam radila dabl test (i to računaju kao prvi EUZ), a tada mi je rečeno da je to sve OK.
A onda sam sa 22+5 išla na drugi EUZ kod trećeg [sm=jezicek.gif] doktora na 4D aparat, ali tada je gledao srce, mozak, sve organe...

Prvi put od tebe čujem da se u 17-19 nedelji vidi to vezano vezano za Down i Edvards.[sm=zmeden.gif]

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 21:56:27)

i ja sm prvi euz radila u 13. nedelji, drugi u 22. ili 23. nisam sigurna i ehokardiografiju u 27. nedelji i to je to...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sledeća stranica >   >>