RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 11:54:05)

Klarita mozes to i sama da izracunas, na guglu ukucaj izracunavanje podznaka i na nekom od astro sajtova upises datum, tacno vreme i mesto rodjenja i izracunace ti znak i podznak.

Frcokla -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 11:56:31)

Pozdrav devojke!
Mi smo se bogami dobro uspavali, dobro naspavali danas. Ne smem nikom ni da kazem da ustajem maltene u podne. [sm=smiley22.gif]

Meni je vikend lepo protekao, bilo je lepo vreme setali smo puno...
Elem vidim da pricate o horoskopu, da se nadovezem, nasa bebica je biti lavic. Malo nisam bila odusevljena isprva jer se ja kao Bik bas i ne slazem s njima, i mama mi je lavica pa znam kako je imati jednog u kuci. Ali sve u svemu to je jak znak!

Boko, vidim spomenula si vezbanje. Ja sam isto dugo razmisljala o tome. Danas sam usla u 12 nedelju. Pre neko vece smo mm i ja isli na trcanje, 4-5 km bez problema, niti sam se plasila, bilo mi je odlicno, prijalo je jako, samo sto nemam mnogo kondicije. Ali nastavicu tako, lagano samo, i nema sta. Znam da ce me mnogi prezreti ali ako osecam da mogu i da mi fali aktivnost, ja necu da cekam da me posle "savata" neka depresija jer sam lenja. Takodje se razgibavam na lopti... Nekako meni setnja nije dovoljna. Zato, samo napred.

Trco [sm=smiley31.gif]

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 11:57:00)

IZVORNA PORUKA: bubulence

moja E je rak, nenormalno emotivna, uzasno se vezuje za stvari, vise nego za ljude. ali srecom izuzetno je ratoborna i uvek dobije sta zeli. svadja se samo tako pa ne brinem mnogo. verovatno malo i podznak utice...

Ma moracu da ga celicim, nema mi druge. Ucicu ga da se bori i izbori. Bice plakanja, bice borbe, ali mora da se celici [sm=smiley1.gif]
Bubi kako ste vi? Jeste prezdravili malo?

srculence25 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 11:57:28)

Trco ti jos tu sta cekas [sm=jezicek.gif]
ja bila na ctg imam prisutne kontrakcije a ja nista neosecam.Bebini otkucaji su ok

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 12:03:52)

Frcokla ja znam za dosta zena koje se aktivno bave sportom, pa sa vezbanjem nastave i u trudnoci da se ne ulenje misici, ali slabijim intenzitetom, pa ko velim malo vezbica valjda nece skoditi, ali laganih. Mislila sam i da krenem na jogu za trudnice, imam ovde blizu.
E aad za trcanje bas ne znam koliko je pozeljno u trudnoci, da treskas bebu, mislim da tako mozes da izazoves kontrakcije ili nedaj Boze odlubljivanje posteljice od zida materice. Brzo hodanje da, ali bas trcanje [sm=zmeden.gif]
Mozda bolje da se konsultujes sa lekarom oko trcanja.

Srculence, jesu ti jake kontrakcije? Jesu ti dali nesto za to ili cete pratiti?

jabudic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 12:04:23)

IZVORNA PORUKA: bubulence

moja E je rak, nenormalno emotivna, uzasno se vezuje za stvari, vise nego za ljude. ali srecom izuzetno je ratoborna i uvek dobije sta zeli. svadja se samo tako pa ne brinem mnogo. verovatno malo i podznak utice...

I zet ti je isti ovakav [sm=smiley36.gif]

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 12:34:18)

IZVORNA PORUKA: Klarita

IZVORNA PORUKA: Trcosava RR

Tašo, reče ja onomad na temi da horoskop meni nije bitan, tj ne verujem mnogo u njega.

Ti sad opisuješ i moje dete, a ona je škorpija/lav (sad sam računala podznak)

Kako more racunas podznak? Ce mi izracunas i meni mi[sm=zz_biggrin.png] i na decu mi?

Meni nije problem da računam, ali ima na netu - mislim tamo računam.

ja ovde izračunala KLIK

Bubi, nećete me se tako lako otarasiti [sm=jezicek.gif] neko mora i georgina da bude. Mada mi se čini kao da bi imala sad kontrakcije, ali ništa mi ne kreće iz leđa, samo stomak osetim.
Danas je ovaj mali toliko ludovano na CTg-u da je sestra svako malo morala da lovi puls. A stomak mi samo skače!

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 12:47:01)

Mada mi se čini kao da bi imala sad kontrakcije, ali ništa mi ne kreće iz leđa, samo stomak osetim.
Danas je ovaj mali toliko ludovano na CTg-u da je sestra svako malo morala da lovi puls. A stomak mi samo skače!

Trco ne moras imati obavezno krsne kontrakcije, ako si ih imala na prvom porodjaju. Mozda sad imas menstrualne. Ja sam na porodjaju imala samo menstrualne... bol i zatezanje u donjem stomaku i tvrd i napet stomak, pa popusti. Ledja me nisu ni najmanje bolela.

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 12:49:09)

Jel? Jbg ja stvarno ne prepoznajem razliku između protezanja ovog malog i kontrakcija. Barem ne tih stomačnih. Misim oni mene pitaju svaki piut jel se nešto događa, ja kažem pojma nemam [sm=jezicek.gif]

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 13:01:51)

Mislim da je to individualno. Najgore je kad neko ima kombinovane kontrakcije, menstrualnu i krsnu, pa naizmenicno. Taman jedna prodje, krece druga. Imala devojka koja je lezala sa mnom na patologiji, kaze covece kao da trcis maraton, pauze nema...

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 13:12:54)

Odoh po cepice mi izgoresmo od temperature [sm=smiley13.gif]

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 13:16:51)

Auuuuu serpi... pa koliko ima?

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 13:41:59)

Trco, pa mislim stvarno? Dokle će ti vi tako? [sm=smiley36.gif]

Što se tiče kontrakcija, meni su prvi put bile stomačne-kao kad imaš neku najgoru dijareju, pomješanu sa menstrualnim bolovima [sm=smiley4.gif]

A krsne sam imala sa sinom, nisam ih osjećala, nego kao kad me boli kičma, ali to je bio cijeli taj dan prije porođaja. A kad su mi inducirali porođaj, onda su tebra krenule i jedne i druge da pojačavaju...

Vidi ti ovih žena što trčkaraju [sm=smiley36.gif] Ja bre odem do kuhinje da napravim sendviš "uspuvam" se kao na maratonu. Ali dobro, to mi je od ležanja, sad kad završim ovaj pregled u januaru, polagano ću da se aktiviram, moram malo da povratim snagu...

šerpice, baš mi je žao :/ Ali ajde možda i bolje AB sad, prije ćete se rješit...

Je l' ja dobro vidjeh neko je pomenuo da imamo neku novu trudnicu?

Frcokla -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 13:44:07)

Boko, obzirom da kazu da se bebi nista ne moze desiti cak ni da te udari auto, jer je odlicno ususkana, mislim da joj ni malo treskanja nece nista skoditi.
Samo lagano... [sm=smiley1.gif]

Lopta je jako korisna stvar. Za ledja pre svega, i ojacavas misice karlice, jer te postavlja u normalan polozaj, koristeci sopstvenu ravnotezu.

Kata90 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 13:44:10)

Hay[sm=zz_wavespin.gif] Trco jos si tu?[sm=smiley36.gif]
Samo da ne prodjes ko i ja,kad vec kazes da nosis musko taj nece napolje,to je mamin sin[sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif]

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 13:57:53)

Joj Frcokla ne znam bas... lezala sam silom prilika jako dugo na patologiji trudnoce i dolazile su zene sa ozbiljnim problemima bas zbog preteranih fizickih aktivnosti. Jedna je dosla, vodenjak joj je naprsao u 7. mesecu od udarca, pala je, tako da se ne bih bas slozila da bebi ne moze nista biti cak ni ako te udari auto. Svakako ne treba izazivati sudbinu, makar ja tako mislim...

Chupsi kako si ti? Koliko jos moras mirovati, jesu ti rekli nesto?

anita -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 14:02:03)

Evo mene ponovo. Jutros u viziti je bila dr.Zana pregledala je rezultate i dala mi je uput za kardiologa. Idem sutra.
Inace ja se dobro osecam i za sada nemam nikakvih smetnji. Moj dr je dosao ali je danas u ambulanti pa ga skoro nisam ni videla. Cak nije isao ni u vizitu. Videcu da ga nahvatam ovih dana.

Kata90 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 14:05:51)

Anita[sm=smiley31.gif]

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 14:09:20)

Anita čim te šalju kod kardiologa, znači pripremaju pa ćete brzo! Super ste dogurale vas četiri [sm=bravo.gif]

Joj boko nemam pojma. Rekla mi je da dođem krajem ovog mjeseca, pa ćuotić u ponedeljak. Ja se sve nadam da će mi tad reć da mogu malo opuštenije. 11.02 ulazim u deveti mjesec. Vidjećemo.

vonavoj -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 14:21:37)

Anita,da li su ti rekli kad bi te porodjali? Ako si ti dobro,bebe isto,ne treba zuriti,zar ne?
I dalje ne znas polove beba? Ili sam ja omanula![sm=zz_wub.gif]

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 14:22:10)

Chupsi ja sam morala da mirujem do 36 punih nedelja, posle su mi ukinuli utrogestan i mogla sam da setam i da se normalno ponasam. Verovatno ce i tebi ukinuti terapiju i pustiti te da malo mrdas. Nista gore od stalnog lezanja nema, pogotovo kad ti neko kaze da to moras!
Ja sam malo pre zvala da zakazem EUZ od 17.-19. nedelje (tad mi je Dr. rekla da se najbolje vide markeri za genetske bolesti) ali su mi rekli da pozovem oko 2 nedelje unapred da zakazem, sad jekao rano. Ja ko velim da na vreme to odradim jer je kod njih guzvarac.

srculence25 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 14:33:32)

zenice gospodja me boli ko neke igle jel to normalno?bas me zateze dole

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 14:34:43)

Da, ma i mene će sigurno da drži na mirovanju do 36-te, nego se ja kao nadam da će da se desi čudo [sm=smiley36.gif] Ajde me napomeni, ti si pila Utrogestan kako? Ja sam dobila dozu 3x200mg, međutim kako mi dade ove AB protiv bakterija u mokraći, ja kao ajde da smanjim bar Utrogestan na 3x100. I osjetim juče opet ludilo, zatezanje. A to mi je drugi put da pokušam samoinicijativno da ga smanjim, ali ipak ne ide...

Hm, a meni rekoše da je najbolje drugi EUZ između 20-24nedelje?

eca89 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 14:37:58)

Hej, djevojke je li se javljala Branki nekom, kada ce kuci?

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (19.1.2015 14:38:00)

Srculence

IZVORNA PORUKA: Ipokrisia

IZVORNA PORUKA: choopa choops

Mene nešto bolucka "gospođa" kao iglicom nekom da me bode [sm=smiley5.gif] Podsjeeća me na onu bol od konaca od epiziotomije...Nemam pojma otkud sadd ovo? Ja jednostavno moram svaki dan na nešto da se požalim [sm=smiley36.gif]

Ja to redovno imam...i zovem ga probod iglom kriz tunel [sm=jezicek.gif]

E zaboravih za probadanje, to je isto i kod mene konstanta...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sledeća stranica >   >>