RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (15.1.2015 12:18:56)

choopo,sad je moja mama bila kod mog dr,zna da sam prehladjena,rekao da dodjem ipak veceras,pa ce poslati anesteziologa da me ispita,pa kako on bude rekao.bolje mi je nego juce,ali ne mogu reci da mi nije nista.i ja znam da su sad skoro klinca moje drugarice,trebalo u tirsovoj da operise stopala i oni dodju ljudi,sve zakazano i pita ih anestezija bas to o zdravstvenom stanju i oni kazu da je pre nedelju dana ne znam sta,slinio i to,i vrate ih,odloze ih za neki sledeci termin,kazu isto sto i ti.

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (15.1.2015 12:26:30)

Ma da, za djecu je to puno rigoroznije. Nas su slali i kod pulmologa, samo zato jer je 6mjeseci prije toga imao bronhitis?! I dali su mu čk i nekakav lijek (ne mogu se sjetit imena, biće Pronizon ili tako nešto) da popije uveče i ujutru prije op.
Ali anesteziolog će ti najbolje reć. Znam da je M i ona pregledala, tj. slušala pluća, gledala grlo...baš onako detaljan pregled.
Nadam se da ti je ta "prehlada" već na izdisaju. A ti ideš u totalnu anesteziju ili spinalnu? kapiram da su za spinalnu "manji uslovi" ili griješim?

eca89 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (15.1.2015 12:42:52)

IZVORNA PORUKA: branki RR

eco,taj tvoj dr je pravi lik[sm=smiley36.gif]!

A, joj Branki tek da ga vidis, kako je star, a markantan [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif]!

eca89 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (15.1.2015 12:47:51)

IZVORNA PORUKA: choopa choops

Ali ovi Slovenci izgleda neće da pokreću....

Nece, choopa oni te samo puste, da kuliras[sm=smiley36.gif]. Tako ovaj moj meni kaze, ja samo da cekam prirodno, izgleda da cu ja da budem Georgina[sm=smiley36.gif]. P.S. Rodjena sam uoci Djurdjevdana, tako da mi to potpuno pristaje[sm=smiley36.gif]!

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (15.1.2015 12:47:51)

choopo,totalna,kod nas nemas mogucnost nekog izbora,imas epidural koji placas i moras unapred da to sve organizujes i sredis,bas je procedura.
eco[sm=smiley20.gif][sm=smiley36.gif]

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (15.1.2015 13:00:05)

eco to odmah kad ostaneš trudna, posložiš u glavi da ti je termin 15 dana kasnije, i onda ti bude super [sm=smiley36.gif]

branki, ja mislim da i kod nas nema spinalna...Ma nebitno, samo da sve prođeu najboljem redu. [sm=smiley1.gif]

Ipokrisia -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (15.1.2015 13:14:25)

IZVORNA PORUKA: micamica

Devojke moze jedno pitanje,32.nedelja sam trudnoce,bebu osetimali ne vise toliko ko prosle nedelje,u petak sam bila na pregledu,glava je dole okrenuta,pa sad se malo brinem,osetim ja nju u toku dana,gura se,ali ne toliko ko i pre!

ja sam svuda citala da ce se od 32. nedelje dosta smanjiti pokreti jer beba nema mesta i kao nedostajace nam ti pokreti...Medjutim evo ja 35+2 nedelja beba se ne smiruje, samo se koprca i gica, nocas je bila bas bas aktivna nije mi dala da spavam[sm=smiley36.gif] ne znam kako mi posle kazu da mi je velika beba, kad ocigledno ima mesta dosta, a da ne spominjem da mi stomak uopst enije nesto veliki...[sm=zmeden.gif]

micamica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (15.1.2015 13:28:53)

Osetim ja nju,kako se proteze, gura i tacno to ko da ima manje mesta pa se samo guzi :D ali svaka beba je drugacija za sebe

srculence25 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (15.1.2015 13:30:08)

Ipo ni meni stomak nije nesto veliki ali kazu da to nema pravila sa velicinom bebe.I ja sam citala
da ce beba ustaliti svoje budjenje i pokrete bas zbog manjak mesta.Juce u toku dana sam htela da vam se pozalim kako nisam oset_ila bebu tj jesam ali jako slabo jedan pokret recimo za 3 sata.Medjutim
kako je pala noc tamo oko pola 2 nocas nocna ptica se oglasila sa pravljenjem zurke [sm=smiley36.gif]

Inace kod nas lep suncan dan a moj strik je najlepsi.Pun bebecih stvari [sm=metulj.gif]

glukica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (15.1.2015 14:22:10)

A mene kad vide ljudi,kazu jao koliki ti je stomak bice velika beba [sm=hudicek1.gif] to me tako nervira,a beba i nije velika,uvek mi dr kaze da je u granicama bas i bas kao nije prevelika lepa velicina :) a to tako meni ruzno zvuci kao bas ti je veeelikii stomak [sm=smiley36.gif]

buba_jedna_mala -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (15.1.2015 14:30:10)

Ma Glukice, šta se nerviraš zbog nepristojnih ljudi, to je strogo zabranjeno u trudnoći [sm=smiley1.gif]
(da znaš šta tek sve meni pričaju i šta me sve pitaju pošto nosim blizance...)

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (15.1.2015 14:37:40)

Dobar dan! Ja samo da se javnem na kratko. Slikam neki akvarel spremam program za predavanne, sva sam umazana od boje. Moram i da spremam tekst, 22. imam neko snimanje, a ne znam kad ću to da radim... ne znam još tačno ni koju temu ću da spremam... Sve u svemu, danas sam radno, ali od kuće, pa ću da provirim s vremena na vreme, a večeras se družimo.
Trćo danas lezi i prekrsti noge da slučajno danas ne krene, a od sutra kad hoće [sm=smiley1.gif]
Branki ti večeras ideš? Hoćeš večeras i ostati? Javi šta je rekao anesteziolog, mada mislim da prehlada neće smetati.
Četvrtka još nema... možda više nije 2u1. Nadam se da će se uskoro javiti sa novostima.
Bubi ljubim te u Emu da brzo ozdravi. Samo da i tebe ne zdrma sad.

eca89 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (15.1.2015 14:42:28)

IZVORNA PORUKA: glukica

A mene kad vide ljudi,kazu jao koliki ti je stomak bice velika beba [sm=hudicek1.gif] to me tako nervira,a beba i nije velika,uvek mi dr kaze da je u granicama bas i bas kao nije prevelika lepa velicina :) a to tako meni ruzno zvuci kao bas ti je veeelikii stomak [sm=smiley36.gif]

Jao, glukice ako ce te utjesiti, meni jedna komsinica kaze, joj jesi mala nista nisi dobila u trudnoci i stomak ti je malen, ma da to je sto nosis curicu, one su male, a ja onako bez teksta[sm=hudicek1.gif]. Bit je u tome sto sam ja do sada dobila 9kg, a ona u trudnoci 32, pa mi stalno govorila da cu i ja biti debela kad budem trudna, pa sad vidi kakvih ima sve ljudi[sm=hudicek1.gif]!

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (15.1.2015 15:04:24)

Gluki, eco mene su u prvoj trudnoci uvek nervirali takvi komentari, kad ćeš se ugojiti? A što se moramo ugojiti ako smo trudne? I zanimljivo je to što takve komentare čujete samo od krupnih žena ili onih koje su u trudnoći dobijale 20-30kg. Nikad vam to neće reći mršava osoba zadovoljna svojim izgledom. To vam govore da bi vas uznemirile, zato je važno da im ne dozvolite da primete da su vas uznemirile, već da ih blokirate, a to ćete uraditi tako što ćete im na komentar jaooo što si porasla, baš si ogromna uzvratiti najlepšim osmehom i komplimentom kako ona baš sjajno izgleda u poslednje vreme, ma sva nešto blista. Tako ćete je blokirati u nameri da vas iznervira i vratiti joj negativnu energiju koju vam je poslala.

eca89 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (15.1.2015 15:16:14)

Slažem se Boko, jer ako se mi i udebljamo 30kg, ne znaci da ce beba biti krupna. Moja prijateljica se je skoro porodila, rodila je bebu 3600g, a ona je se udeljala svega 11kg, tako da nema pravila.

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (15.1.2015 15:20:31)

Naravno da to koliko smo se mi ugojile ne utiče na veličinu bebe. Evo ja se u trudnoći nisam ugojila ništa, sa 56kg sam ostala trudna a iz porodilišta izašla sa 57kg, a rodila sam malog džina od 4.170kg.

Ipokrisia -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (15.1.2015 16:37:16)

joj ljudi ja bas ulazim u neki mracan period, bas sam nervozna kako se priblizava 9. mesec...jos kad mi dodje neko iz porodice s anekim glupim komentarom il savetom,nokautirala bih ga[sm=smiley19.gif]

ufffffff

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (15.1.2015 16:38:12)

Khm imamo temu o kilaži u trudnoći, odnosno KOLIKO STE SE UGOJILE U TRUDNOĆI

Sad odo da ispišem šta mi piše u knjižici tamo [sm=smiley36.gif]

amelia -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (15.1.2015 16:57:30)

ja samo da vam mahnem nemam vremena da iscitam sve sto ste pisale [sm=smiley36.gif] vidim da su i branki i trca jos 2u1 ali se bas priblizilo[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] ja sam danas dala krv i mokracu rezultati tek sledece nedelje i kad ih uzmem konacno cu moci otici na uz da vidim moju mrvicu[sm=duda.gif]

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (15.1.2015 17:55:15)

branki kada ides?
naravno da kg nemaju veze sa tezinom bebe. vec sam pisala da se moja kuma porodila pre par meseci. ugojila se 7 kg a beba je bila oko 3500gr... mislim i malo preko... a ja se usvinjila a Ema mi je imala 3570gr... a sada kaze dr da ce beba biti malo teza verovatno a ugojila sam se duplo manje (za sada).
inace, dobila sam T [sm=smiley36.gif] (ovaj smesko je od muke)... ali proci ce...

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (15.1.2015 18:44:28)

Bubi znaci ipak temp.[sm=smiley13.gif] jel se javljala certvrtko?
Meni malopre odjednom pripalo tesko,kao da sam u trenutku izgubila snagu,sad je vec bolje...
Branki jesi li spremna?[sm=smiley1.gif]

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (15.1.2015 20:24:08)

serpi da ti nije pao secer?
ma da, imam T, imam i dijareju da izvinete ali se osecam sasvim ok

anita -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (15.1.2015 20:37:06)

Devojke kod mene nista novo. Bitno je samo da smo bas cetvoro dobro. Htela sam samo da vam se javim da vam kazem da mislim na vas i da vas punoooo ljubim.
Bubi zelim ti brzi oporavak.
Kada se Branki javlja u bolnicu?

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (15.1.2015 21:08:45)

Bubi miša mu poljubim, pa baš i nije morala da te uhvati [sm=smiley13.gif]

Anita [sm=smiley31.gif] još malo Ako sam ja dobro razumela, tebe iduće nedelje porađaju?

Guess what? Ovo moje čeljade se izgleda opet okrenulo poprečno. Sad i sutra moramd a se stisnem dok mm ne dođe iz Rijeke, a u subotu da probam da nahvatam nekog dr koji je dežuran ako ikako može da uradi UZ da vidim da li je i dalje glavom na dole. Nema više pritiska kao juče. Blagi menstrualnib bolovi koji prestaju vrlo brzo.....

Branki se večeras javila u bolnicu i trebalo bi sutra da je porađaju.

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (15.1.2015 21:36:41)

Ih Trco pa kud da se opet okrene? šetalica jedna mala! [sm=smiley36.gif]

bubu [sm=smiley31.gif]

anita pozdrav i za tebe i tvoje bebe [sm=smiley27.gif]

Meni tu djeca od sestre cijeli dan, pa mi došla svekrva, pa sad sestra.
Prije popih Heferol, sad mi je muka...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sledeća stranica >   >>