*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 12:33:45)
|
Dobar dan drage moje drugarice [sm=nosecka.gif]. Verovale ili ne, ja sam se probudila u 11h. Legla sam oko 1 sinoc, probudila se jutros u 7 da spremim dete za vrtic i kad su otisli, ja se kao vratim u krevet "samo da vidim nesto" i probudi me poruka na telefonu u 11. Ne pamtim kad sam ovoliko spavala stvarno. Valjda me stigao i umor i sto sam bila bolesna... ko bi ga znao. Srculence i moj pritisak je uvek bio nizak oko 90/60 i to je meni normalan pritisak. Kad mi je skocio na 130/70 odmah su mi ukljucili methil dopu, a inace da imam povisen pritisak saznala sam na redovnoj kontroli, ovako sam se super osecala, nisam osetila da nesto nije u redu, nego je Dr. bilo sumnivo to sto sam toliko otekla. Za nas koji imamo prirodno nizak pritisak gornja granica je niza u odnosu na one sa normalnim pritiskom od 120/70. Malo ga sad redovnije meri i prati i ako primetis da je visi izbaci u potpunosti so iz ishrane, mada to mozes i sad odmah i konsultuj lekara da te posavetuje. Trco moja mila, evo malo da te utesim. Ja sam vec pisala o tome da sam imala jako puno viska plodove vode, imala sam neke dzepove pune plodove vode, stomak mi je bio ogroman, radjen mi je test opterecenja na secer i bio je skroz u redu, nisu mi rekli koji bi jos bio uzrok tolikog viska plodove vode, ali ono sto je vazno je da se beba rodila potpuno zdrava, sto bi rekli i jesna i pisna [sm=smiley36.gif], znaci nikakvog problema sa jednjakom nije bilo. To je njima samo pretpostavka, ali ne znam zasto su je na glas rekli ako nisu sigurni i to tek sad na kraju, da se ti nerviras. Sigurna sam da bi se to sa zelucem primetilo mnooogo ranije na UZ, jer beba pocinje da guta i piski plodovu vodu vec oko 12. nedelje, znaci da je nije gutala visak vode bi ti se pojavio mnogo ranije, a ne tek u 9. mesecu. Drugo ne bi se u tom slucaju punila i praznila ni bebina besika, a i to bi morali na UZ da primete. Secam se da mi je na jednom EUZ Dr. rekao da je beba upravo piskila. Ja ga pitam kako zna, a on mi kaze pa malo pre je besika bila puna, a sad se smanjila, sto znaci da se ispraznila, beba je piskila. Nemoj se sekirati, ja sam sigurna da ce sve biti u najboljem okeju sa bebicom. Saljem ti veliki [sm=smiley31.gif]
|
|
|
|