RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

anita -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (7.1.2015 16:53:55)

Mi smo do sada imali goste,bili moji roditelji a sveki mi je tu od juce. Rucali ispricali se i odose.
Ja se izvalila u krevet. Sutra cu zvati gak da vidim kada mi radi dr ovih dana. Ako dezura pre ponedeljka mozda odemni ranije u bolnicu.

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (7.1.2015 17:03:36)

moji dosli od mojih,bozA spava...ja malo kuliram uz tv i leskarim...
nista drugo,sve vas[sm=smiley31.gif]

glukica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (7.1.2015 18:53:38)

Hristos se rodi drage moje! Stvarno nas ima mnogo sto cemo se u skorije vreme poroditi [sm=smiley36.gif] ja sam juce bila na pregledu i na ctg-u.. pa me dr vratila jos jednom na ctg,jer su bili otkucaji bebini do 180 su isli.. na uz i pregledu sve je bilo ok,beba ima 2300 gr.. na drugom ctg u sve super,otkucaji od 140-160.. kao da pijem dosta tecnosti i nista mi nije rekla zasto je to bilo tako.. iako je bilo posle sve ok,sad ne mogu to da izbacim iz glave,ako neko zna da mi pomogne nesto o tome[sm=zmeden.gif] sve vas pozdravljam cmook

anita -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (7.1.2015 19:44:03)

Stvarno nas puno ima koje cemo se uskoro poroditi. Iskreno da vam kazem ja jedva cekam. Sva sam nekako sebi teska. Neki put se i jedva krecem.

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (7.1.2015 20:20:45)

IZVORNA PORUKA: anita

Stvarno nas puno ima koje cemo se uskoro poroditi. Iskreno da vam kazem ja jedva cekam. Sva sam nekako sebi teska. Neki put se i jedva krecem.

Jaoo kako i da ne budes teska mogu samo da zamislim,i da ti kazem i ja jedva cekam da cujem vesti od tebe.[sm=smiley1.gif][sm=smiley31.gif]

anita -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (7.1.2015 20:28:32)

Videcu kad se javim na gak sta ce dr da kaze. Kakva je situacija i do kada cemo da cekamo.

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (7.1.2015 20:34:51)

Anita verujem ti. svaki put kada krenem da kukam set_im se tebe i pomislim kako nemam prava da se bunim. svaka ti cas_t.
ja sam danas super, tacno me ona infekcija unistavala. od kada sam pocela sa lekovima vidim veliku promenu. stomak me ne boli uopste, samo se ponekad stegne, sto je sasvim normalno.
srculence ako tako otices, mislim da bi bilo dobro da trazis od dr da proveris urin i pritisak. izbaci slano skroz, pij tecnosti i dizi noge [sm=jezicek.gif]...
boko, serpi [sm=smiley31.gif].
znaci Trcko i Cetvrtko su sledece kokice?
glukice ja se ne razumem u otkucaje, ali bi doktori verovatno reagovali da je bilo potrebno

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (7.1.2015 21:10:05)

anita,stvarno,ja sam sama sebi teska sa jednom bebom,tebi sa tri svaka cast!

anita -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (7.1.2015 21:23:25)

Hvala vam devojke [sm=smiley31.gif]
Trenutno mi je frka sto su mi noge malo otekle[sm=zmeden.gif] ali i to ce uskoro da prodje.

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (7.1.2015 21:58:14)

anita ako ti otoci nisu strasni ne brini. znas i sama da je normalno u trudnoci a jos ti nisi ‘obicna‘ trudnica nego nasa trodupla okruglica!
kakva ti je koza? jel te svrbi? jos malo izdrzi...

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (7.1.2015 22:22:19)

Samo da vam mahnem i pozelim laku noc [sm=smiley31.gif] umorna sam bas...lepo spavajte.

anita -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (7.1.2015 22:31:51)

IZVORNA PORUKA: bubulence

anita ako ti otoci nisu strasni ne brini. znas i sama da je normalno u trudnoci a jos ti nisi ‘obicna‘ trudnica nego nasa trodupla okruglica!
kakva ti je koza? jel te svrbi? jos malo izdrzi...

Bubi otoke trenutno imam samo na nogama i nisu strasni. Pritisak mi je ok. Svrbi me povremeno stomak,mackam ga uljima i kremama.

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (7.1.2015 22:42:09)

Serpi lepo spavaj!
Anita onda ne brigaj...
meni je koza bas suva, zimi posebno pa moram da se mazem 4-5 puta na dan

Ipokrisia -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (7.1.2015 22:48:59)

Ljudi meni smesno na sta lici moj stomak.Prvo ide braon linija od podnozja pa do pupka, onda s eoko pupka formirao braon krug pa onda dalje linija braon se nastavlja duz celog stomaka do vrha, tj do grudi [sm=smiley36.gif] Ovako nisam nesto redovna u mackanju, desi se d aprodje par dana da se ne mackam, mrzi me...ne vidim strije za sad, ali trebalo bi da budem disciplinovanija sad pred kraj.Uglavnom stavljam bademovo ulje i pavlovica,valjd ase nece pojaviti. Isto me ponekad svrbucka koza, pa se pocesem,a ni to ne mogu ljudski jer beba valjda oset_i i onda se tu ritne ili pobegne [sm=smiley36.gif]

cetvrtko -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (7.1.2015 22:54:16)

uuuh vidim da ste se dotakli moje najbolnije teme .... ja nikada nisam imala ni jednu ma ni najmanju striju . koza mi je uvjek bila suva toliko da se guli posle tusiranja ponekad,obicno ljeti .mackam se zbog toga stalno bar 2puta na dan ,pogotovo sada u trudnoci . aliii nista nije sprijecilo ove odvratne strije da se stvare ....... uzasne su i jako mi idu na zivce

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (7.1.2015 22:58:58)

vec sam dosadna, ali opet moram da hvalim obicnu svinjsku mast. ja sam bas sklona strijama, imam ih dosta iz pubertetskih dana, u prvoj trudnoci sam mazala sve i svasta, cak i mustelu i vec u sedmom mesecu je pocela da mi puca koza. i onda sam pocela da mazem mast, pomesanu sa bekutanom ili pavlovicevom i do kraja nisam dobila ni jednu jedinu striju. probajte... ne znaci da ce kod svakog delovati ali ne kosta nista ni da probate ako imate problema

lesica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (7.1.2015 23:01:12)

Drage moje, srećan Božić pre svega!

Kakve ste mi, kao malo sam iščitala, ali kako sam sva šlognuta... [sm=smiley36.gif]

Mi smo danas tradicionalno išli kod ujkice mog na Božićni ručak, pa kad smo se vratili ja sam uredno drapnula sa spavanjem do 21h, šta ću noćas raditi ko zna.

Uhhh, strije i mackanje... pa ja sam lenja za svakodnevno mazanje, ali za sada još nema ničega sem one tri preostale od Lenke. Kakko će biti kasnije videću.

Odoh sad malo da procunjam po temama.

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (7.1.2015 23:23:02)

Sto se strija tice, sve vam zavisi od kvaliteta koze. Ne od toga da li je suva ili ne, vec od toga da li je elasticna. Mozete se mazati svaki dan, po ceo dan, koristiti najskuplje preparate protiv strija, ali vasa koza to moze upiti samo povrsinski, a koza kad puca, ona puca dubinski. Kozu treba hraniti iznutra, spolja malo sta mozemo uraditi da bismo pospesili nejenu elasticnost.
Ja sam se u trudnoci non stop mackala. Koristila sam mustelu, vichi, matis, pavlovicevu sa zlatnim poklopcem (ona je bas za strije) i pravila sam sama mix nivea kreme i bademovog ulja. Po 4-5 puta dnevno sam se mackala, legnem, natrpam kremu na stomak i tako lezim dok ne upije i popucala sam bukvalno 5-6 dana pred porodjaj. Kuma moja ima dvoje dece, nikad nista mazala nije, ni jednu jedinu striju nema. Moja mama rodila mene i blizance posle mene, ima samo dve tri strije i to oko pupka, ni ne vide se jer je tu koza uvucena malo.
Sve u svemu, dzaba nam mackanje, ako nam je los kvalitet koze... Kad sam pitala plasticnog hirurga kako se moze resiti strija, rekao mi je otvoreno nikako... Mogu malo da se ublaze, ali da se uklone ne, naucite da zivite sa njima. Surovo, ali je tako.

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (7.1.2015 23:37:49)

Lesi nadam se da su se kontrakcije smanjile!
Boko , ima i toga ali sasvim sam sigurna da se mazanjem moze mnogo ublaziti a i spreciti. znam za sebe da bih ispucala kao kokica da se nisam mazala. eto ti si prosla sa nekoliko a zamisli da se nisi mazala, mozda bi ih imala na desetine...jako je bitno i unositi mnogo tecnosti... a genetika definitivno ima najvise veze...

wivern -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (7.1.2015 23:49:21)

Gde ste zenskaci [sm=zz_wavespin.gif]
Les jesu li prosle kontrakcije?
IZVORNA PORUKA: *boka*
Sto se strija tice, sve vam zavisi od kvaliteta koze. Ne od toga da li je suva ili ne, vec od toga da li je elasticna.

I ja mislim da je tako, ja se uopste nisam mazala i nemam ni jednu striju, a struk mi je sa obima 65 dosao na 110 cm. Tako da je moj stomak bio pozamasan [sm=smiley36.gif]

lesica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (7.1.2015 23:54:47)

Devojke, i ja mislim da genetika igra svoju ulogu, pa sve se kao uzdam u to [sm=smiley36.gif]

E daaa, kao mirnija je situacija po pitanju kontrakcija, doduše jesam odmarala, a i dr mi je pojačala tj utrostručila magnezijum i tako dok ne odem na pregled kod nje pa da vidimo šta se zaista zbiva.

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 0:07:43)

Bubi i ja to isto kazem, sta bi tek bilo da se nisam mazala, ali svakako vucem losu genetiku. Baka mi je u amanet ostavila los kvalitet koze, sklonost ka prosirenim venama (srecom za sad se nisu pojavile) i cukalj na desnoj nozi. Fala ti bako! Mogla je da mi ostavi neki stan ili kucu umesto ovoga, ne bih se ja naljutila.

srculence25 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 2:23:03)

Drage zenice ja nemogu da zaspim,poceli neki grcevi u listovima,stopala osetim kako se duvaju jednom recju
kao nasukan kit.Pritisak mi je uvek oko 90 sa 60 prirodno nizi.Nisam ga nesto kontrolisala jer sam se dobro osecala.
Malo pre osetim lupanje srca i uzela sam da izmerim pritisak koji je 115 sa 65 pa sam se malo uspanicila.
Otoci+blago povisen pritisak [sm=zmeden.gif]
Idem u ponedeljak na kotrolu a do tad ima da svisnem sa nogama

vonavoj -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 4:56:20)

Srculence, pritisak ne sme da bude preko 140/90..tako da ti je i dalje nizak,ne brini,a za lupanje srca je isto normslno u trudnoci.
Neko se uplasio i za bebine otkucaje,oni su dosta visi od nasih..normalno je da idu od 120-180..kad su u pokretu moze i vise.

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 6:24:11)

Kod mene ništa [sm=jezicek.gif]Izgleda da su oni bolovi ipak bili od bešike[sm=zmeden.gif]

Komirala sam se od spavanja noćas. U 22 sam zaspala u dnevnoj i sao se prebacila u spavaću. Spavala dok nije zvonio sat.

Srculence, ako te otoci toliko plaše, pogledaj sliku Dunjinih nogu pred kraj trudnoće. Pritisak ti je sasvim ok. Moj je standardan 110/70, a od kako sam trudna mi je konstantno 120-125/80. Puls mi je oko 120 isto. Normalno je da otičemo. Ja i ne toliko jer u kući uopšte nije toplo, kad se ugrejem rastem kao krofna!

Sad odo polako na kontrolu, pa se javljam šta i kako smo odlučili.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>