*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (7.1.2015 23:23:02)
|
Sto se strija tice, sve vam zavisi od kvaliteta koze. Ne od toga da li je suva ili ne, vec od toga da li je elasticna. Mozete se mazati svaki dan, po ceo dan, koristiti najskuplje preparate protiv strija, ali vasa koza to moze upiti samo povrsinski, a koza kad puca, ona puca dubinski. Kozu treba hraniti iznutra, spolja malo sta mozemo uraditi da bismo pospesili nejenu elasticnost. Ja sam se u trudnoci non stop mackala. Koristila sam mustelu, vichi, matis, pavlovicevu sa zlatnim poklopcem (ona je bas za strije) i pravila sam sama mix nivea kreme i bademovog ulja. Po 4-5 puta dnevno sam se mackala, legnem, natrpam kremu na stomak i tako lezim dok ne upije i popucala sam bukvalno 5-6 dana pred porodjaj. Kuma moja ima dvoje dece, nikad nista mazala nije, ni jednu jedinu striju nema. Moja mama rodila mene i blizance posle mene, ima samo dve tri strije i to oko pupka, ni ne vide se jer je tu koza uvucena malo. Sve u svemu, dzaba nam mackanje, ako nam je los kvalitet koze... Kad sam pitala plasticnog hirurga kako se moze resiti strija, rekao mi je otvoreno nikako... Mogu malo da se ublaze, ali da se uklone ne, naucite da zivite sa njima. Surovo, ali je tako.
|
|
|
|