RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 6:38:09)

trco,javljaj vesti.
ja ustala,vrtela se,razbudila i prebaCILA SE U DRUGU SOBU,PA SAD TU LEZIM.NECU VODITI BOZU U OBDANISTE DANAs,mrzi me.
kako sam u prvoj oticala,ovo je pesma sad.isto kao trca,ako mi je toplo,krecu otoci.
sto se strija tice,nema ih ,uzdam se da ce tako ostati do kraja,otprilike svaki drugi dan se mazem,sad moram da intenzivirima pred kraj.

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 8:28:14)

Zavrsih ctg, naravno ovaj moj divljak samo skače. Sad čekam na pregled i da vidim šta će dr da kaže. Strije imam i od prethodne i sad sam dobila. Same strije meni ne smetaju toliko, koliko mi smeta koža koja se oklembesi kad smršam.

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 8:33:59)

Dobro jutro... Trco javljaj vesti. Branki a ti? kad ces na dogovor? Ja imam mnogo strija,i ne opterecujem se uopsteu prvoj sam se mazala ko luda i ispucala nema gde nisam,u drugoj i trecoj se nisam mazala toliko ne znam da li ima novih sad se mazem..ako je do genetike ja sam izrod,baba imala super kozu majka takodje,nikad se nije mazala a nema ni jednu striju,njen stomak lepse izgleda od mog [sm=smiley36.gif]

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 8:46:59)

serpi,danas ce mm da ide do bolnice da razgovara sa ovim drugim dr kog zna sa fudbala.ako se on ne prihvati,idem kod ovog mog prvog popodne privatno,pa da vidimo.

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 8:57:29)

Super,resi to da znas na cemu si. Ja evo napokon da zovem da zakazem pregled. Bas osecam bebca kako se mrda [sm=smiley1.gif]

cockic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 9:00:20)

SRECAN BOZIC [sm=nosecka.gif][sm=smiley1.gif]

ja stije nemam stomak mi je isti kao pre obe trudnoce,a mislila sam da ce biti katastrofa,jer sam u pubertetu dobila po grudima i celoj guzi,butinama.tako da sam prosto bila iznenadjenja kad nisam u trudnocama dobila strije.

Sanjalica1980 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 9:03:09)

Srculence, ako ti je prirodno tako nizak pritisak (kao i meni) za tebe ne vazi pravilo da je visok samo ako je preko 140/90. Svaki oritisak koji je za 30 preko prirodnog je vec opterecenje za srce.
To mi je rekla internista iz Betanije a i kardiolog. Moj dr mi je vratio metildopu jer mi pritisak ne sme preci 130/85. Sada sa lekom je jedva na 125/80.
Pred kraj trudnoce on hoce da skace pa mora da se prati. Meri ga svaki dan.

Trenutno ti je super pritisak a puls je normalno da je visok i on ne skodi. Nemoj se stresirari samo prati situaciju. Uradi urin i urinokulturu i mirna si.

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
[sm=smiley27.gif]

Trco, cekamo vesti :-)
Branki i ti javi sta se desava.

Ja ustala ranije. Sada vec ledja bole. Sinoc me muz izveo u set_nju od 10 min jer sam 8 dana u kuci. Mirao je da mi obuva carape i helanke i naravno njegove sportske cizme jer moje nista ne mogu [sm=smiley36.gif]

Danas stize ostatak analiza. Radjena je urinokultura tako da ima sigurno nekih bakterija. Videcemo popodne.

Sutra kontrola kod doce i napokon cu znati kada ce biti cr. Jedva cekam da vam javim.

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 9:05:50)

sto se tice pritiska,ja sam isto dobila info kao i sanjalica.
odoh sad pod tus.

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 9:13:49)

Sutra u 15h uz jeee [sm=bravo.gif]

anita -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 9:57:27)

Dobro jutro devojke
Ja jos u krevetu.
Na nogama skoro da i nemam otoke sada.
Serpi [sm=bravo.gif]sutra ces videti bebu. Ja cu sada da zovem gak da vidim kad mi dr radi.

Lota -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 10:09:07)

Dobro jutro trudnice!

Trco, Sanjalice, anita... jos malo [sm=bravo.gif].
serpice, cekamo izvestaj sutra sa UZ [sm=bravo.gif]

sto se strija tice, ja u prosloj trudnoci nisam dobila ni jednu novu striju, ali imam takodje strije stare 15 godina po guzi i butinama. Nisam se nesto specijalno mazala u trudnoci. Ni moja majka, ni baba nisu imale strije, ali ja mislim da je to zbog potpuno drugacije ishrane, iako mi je baba bila punacka, manje se jela preradjena hrana.

Bila sam juce na UZ, na 5 nedelja + 5 dana. Video se gestacijski mesak, ali srculence se jos ne cuje. Kaze doktorka da je to granicno vreme kada se cuje srce. U prosloj trudnoci se nije culo na 5+4, a culo se posle na 6+3. U utorak imam ponovo zakazan UZ, pa se nadam da ce se uspostaviti srcana akcija.

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 10:10:50)

Stigoh kući. Kako kažu - ko ne plati na mostu, plati na ćupriji.

Šalu na stranu. Straha od pucanja vodenjaka i povlačenja pupčane za sada nema jer sam zacementirana. Ništa otvorena nisam. E sad 'problem'. Na prošlom pregledu je dr video da je želudac skupljen. Sad je i moja dr gledala pa nije uspela da ga uhvatina UZ jer ovaj moj se okrenuo za 180°. Sad je glava na desnoj strani.
U ponedeljak idem opet na kontrolu, tad će da mi radi i šećer (pretpostavljam da hoće to da siključi kao razlog viška plodove vode), visok pritisak ja nemam i ostaje jedan problem za višak plodove vode, a to je da beba ima zatvoren jednjak, odnosno da ne guta plodovu vodu i naravno otud i toliko plodove vode. Ima oko 3kg. On sasvim lepo napreduje, dakle tu nema problema, ali u slučaju da ima zatvoren jednjak, odmah nakon porođaja bi se nosio u Ljubljanu na operaciju.

Izdržala sam da ne plačem i koliko toliko imam hladnu glavu.

eca89 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 10:22:53)

Joj, Trco sva sam se najezila, ma mozda nema zatvoren jednjak, mozda i bude sve uredu, vidjeces[sm=smiley31.gif].

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 10:26:43)

Teco a jesu li oni sigurni u to ili samo postoji mogucnost? kako beba napreduje ako joj je zatvoren jednjak? nije da se pravim pametna nego ne znam pa pitam...

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 10:29:51)

Pisala sam i u temi o višku plodove vode. Iskreno, bilo bi mi lakše da ja imam šećer nego da sa bebom nije nešto ok.

Nije još ništa potvrđeno. Na rethodnom pregledu dr je prokomentarisao da ima skorz skrčen jednjak, a moja dr danas nikako da ga ulovi.

Bubi, bebac sve potrebno za razvoj dobija preko pupčane i zato nema problema u razvoju. Sve ostalo je ok, ostaje da se proveri moj šećer i naravno opet želudac da se pogleda. Isto pitanje sam i ja postavila dr, tj napomenula da ja još nisam jela, gde je ona rekla da to nema veze jer beba svakako stalno gura plodovu vodu i otud bi morao i želudac da se puni/prazni.

Čekam ponedeljak.

Sanjalica1980 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 10:31:45)

Trco draga, razumem te u potpunosti. Ja imam osecaj da je sve ok sa bebicom. Mislicu na tebe.
Problem sa jednjakom bi videli i na prvom i na drugom euz.
Ako se secas to su i mojoj bebici proveravali kada je bilo viska plodove vode.

Grlim te jako [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 10:38:16)

Trco mogu samo da te [sm=smiley31.gif] i da se nadam da je sve ok.

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 10:40:52)

Sanjalice [sm=smiley31.gif] hvala mila moja.

Kažem, uspevam da mislim pozitivno i nadam se da je ipak sve ok. Najteže meni bude kad mi saopšti, posle ja sam hladna i trudim se uvek da razmišljam trezveno. MM je čak u fazonu, ja sam na prvom mestu, pa tek onda svi ostali. Njemu je bitno da ja budem ok.
Mada prethodni pregled i ovaj ne ulivaju neku nadu. Još mene dr pita kao jel sam ja napominjala da ima nekih problema, kažem niste. Do prethodnog pregleda je uvek sve bilo ok. Čak koliki se i ja sećam mi je pokazivala gde je bešika, želudac, bubrezi, srce... Mora da bude sve ok.

Happy thoughts

glukica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 10:41:59)

Dobro jutro svima [sm=kava.gif] joj Trco,stvarno se nadam i verujem da nije to u pitanju sa bebicom.. kako to tek sad da vide[sm=zmeden.gif]

Ipokrisia -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 10:52:49)

Trco, moja drugarica je imala jako puno plodove vode, bas to,visak i terali je na ogtt i jednom nije bio dobar a drugi put je bilo sve u redu, pa se ispostavilo da nema gest.secer. Na kraju, kaze na samom porodjaju je izgubila 13kg od 16kg koliko je nabacila jer kaze imala je jaaako puno plodove vode, a beba se rodila ziva zdrava, nikakav problem. Sto se jednjaka tice, jednom sam i ja za to pitala da se proveri, kad mi je jedna dr spomenula da nije sigurna da li lepo beba uzima hranicu (isto ko i kod tebe, kao za 20min koliko sam bila kod nje bebici se ispraznio zeludac a nije se punio dovoljno brzo[sm=zmeden.gif] ), ali mi rekose da oni ne mogu da vide jednjak jer je to jedna cevcica tanka, da se on ne vidi ni kod coveka bez onog UZ sto se gura kroz grlo,a kamoli da vide kod bebe...ja verujem da je to sve ok...

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 11:29:32)

Ipo, možda sam ja pogrešno napisala gore. Ne pominje ona jednjak da ne vidi, već želucad je konstantno skupljen. Tj na prethodnom pregledu, a sad nije mogla da ga ulovi jer se ovo moje mrda kako stigne.

Meni je OGTT bio ok, mogu da postavim rezultate, slikala sam prethodni put. OGTT je rađen početkom oktobra. Krvna slika misim kad sam ušla u 9. mesec. Znam da ja to uvek pogledam, jer mi daju karton u ruke dok čekam na pregled i ja uvek pogledam rezultate urina i krvi (radi se 3x ovde - kad zatrudniš, kad uđeš u drugo tromesečje i valjda kad se uđe u treće) i do sada su bili ok.

Videću u ponedeljak. Mislim, moj pregled traje max 10 minuta. A kažem, do sada je uvek govorila da je sve ok.

Evo i ovde, pa ću i u OGTT da prekopiram

Na prazan stomak - 4,6
Posle sat vremena - 7,8
Posle 2 sata - 5,6

rađeno je sa 75 gr glukoze

Ipokrisia -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 11:42:11)

Vidi trco sa lekarima mozda sa 100g da radis, moj dr je insistirao da bude 100g,valjda su tako precizniji rezultati

U svakom slucaju bas "super" sto su ti lekari sad nasli da divljaju sa nekim dijagnozama pred sam finis,uopste mi nisu jasni,skupljen je njihov mozak

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 11:56:46)

Videemo. Odoh sad opet u bolnicu, dete vodim kod dermatologa

nata90 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 12:11:23)

Ne daj se Trco,samo pozitivno. 😘

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 12:14:14)

Trco [sm=smiley31.gif] i ja verujem da je sve ok sa bebcem....

Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>