RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 18:16:48)

E svašta. NAdam se da će da ti prilagode terapiju. Pojma nemam kako to uopšte može da utiče na bebe[sm=zmeden.gif]

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 18:42:39)

Evo mene stigoh sa pregleda. Na UZ je sve super, CRL 63mm, odgovara za 12+5, NT je 1,45mm, nosna kost jasno vidljiva 3mm, izbrojala sve prstice na rukama i nogama, znaci po UZ je sve kako treba, e sad cekamo rezultate krvi. Plod izuzetno zivahan, prevrce se, okrece, ja nisam na zalost mogla da vidim jer je monitor bio okrenut od mene, ali je mm video sve. I doktorka misli da je decak. Kaze ne moze sa sigurnoscu jos da kaze, jer to sto ona sada vidi mogu biti i usmine kod devojcice, ali eto njoj se ucinilo da je decak.

Sanjalice ja se u to ne razumem, ali po rezultatima je razlika bas velika od kontrole do kontrole. Kad ides kod lekara po misljenje?

Bubi te helanke su od 1.500 - 1.700 din. To su one Golden Point, ali je to neka kombinacija "ispod tezge" pa je ta cena. Ima ih u svim bojama, tanje su 1.500, a ove deblje sto sam ja uzela su 1.700. Ima i carape, ali one sa halterima samo.

Maslacak15 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 18:44:51)

pozdrav trudnice,
Trco da li sam to dobro shvatila da je dvoje razlicitih doktora posumnjalo da se stomak ne puni adekvatno.? Koliko god bilo neprijatno probaj da se strpis i sacekas da malecki izadje jel ultrazvuk tj interpretacija istog ume i da omane. Znam zenu koju su naset_ali dva meseca po beogradu jel su toboze creva dilatirana i na kraju je sa detetom sve bilo u savrsenom redu. Ja jesam veliki ljubitelj nauke i ultrazvuka, ali on stvarno ima svoje granice. I mnogo zavisi i ko gleda i kako. Subjektivan je. Nadam se da ce sve biti ok. Ako malecki ima samo 3 kg ne verujem da imas gestacioni dijabetes....

Glukice beba moze da se uzbudi iz 100 razlicitih razloga. Ako se puls normalizovao sve je ok. Savesni su oni jako ovde po tom pitanju. I CTG se radi prilicno redovno...

Sanjalice jos samo malo izdrzi[sm=smiley31.gif]

soni -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 18:45:58)

Boka super...samo s eopusti i uzivaj [sm=bravo.gif]

Trco video se zeludac na UZ zar ne?? Na osnovu cega su konstatovali to za jednjak?? Jel si ti ok?? Sta sada??

Sanalice, pitaj lekara, mozda to i ne utice [sm=zmeden.gif]

Sanjalica1980 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 18:51:04)

Maslacak sta ti kazes na moje nalaze? Znacilo bi mi tvoje misljenje.
Inace i ft3 i ft4 su ispod donje granice.

Trco, manjak tiroksina utice na mentalni razvoj beba. Radjaju se sa smanjenom inteligenciojom ali ne znam da li moze da utice sada kada je trudnoca pred kraj i kada uveliko radi njihova stitna.i

Maslacak15 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 19:00:16)

Mislim da je kod Trce u pitanju da nisu videli da se zeludac puni i prazni. A to je uobicajeni nalaz posto beba guta stalno plodovu vodu, otuda i cuveno " stucanje". Kao sto se lepo vidi od 34 te nedelje da beba pocinje da "dise". E sad pitanje je zasto nisu videli. Da li j epolozaj bio specifican, da je nesto zaklonilo, mozda je uzrok benigan...
Sanjalice TSH je po meni previsok, ali posto redovno kontrolises, nadam se da bebice nisu nista osetile. Tj da funkcija stitne nije vec duzevreme suboptimalna. ti si vec u fotofinisu, ne znam da li je praksa da jos jednom povecavaju terapiju. Kad planiraju da zakazu porodjaj? Nebi bilo lose da izguras jos 2-3 nedelje.

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 19:00:53)

Mslačak, do 31.12. je kao uvek sve ok na uz. 31.12. moja dr nije bila tu, gledao me drugi elkar (bivši načelnik bolnice) i on je, gledajući sve na UZ došao i do želudca i rekao ''''ovo je želudac, skupljen je'''' i to je bilo to.

Danas moja dr na UZ ne vidi želudac, tj ne može lepo da ga uhvati na UZ (koliko sam ja skapirala jer se ovaj mali nezgodno namestio). A već 2-3 pregleda me gnjavi za šećer zbog viška plodove vode. Tj mislim da hoće da isključi šećer kao razlog viška plodove vode. Druge razloge za višak navodi hipertenziju (ja je nemam) i eto to da ima na slovenačkom ''''zaprt požiralnik'''', na srpskom mu to dođe zatvoren jednjak, odnosno da se želudac ne puni. A do toga je došla na osnovu toga što sam ja rekla da je rekao dr. I onda me pita a perthodnih puta kad smo gledali sam reklada je sve ok,kažem da.

Ehm pa on je i dalje poprečno okrenut, mislim videla sam da ne može lepo da ga vidi i da ga lovi UZ-om

Sanjalice i dalje ne znam ništa oko toga. A ti si pozitivac i mroa sve da bidne ok. [sm=smiley31.gif]

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 19:08:10)

IZVORNA PORUKA: *boka*

Evo mene stigoh sa pregleda. Na UZ je sve super, CRL 63mm, odgovara za 12+5, NT je 1,45mm, nosna kost jasno vidljiva 3mm, izbrojala sve prstice na rukama i nogama, znaci po UZ je sve kako treba, e sad cekamo rezultate krvi. Plod izuzetno zivahan, prevrce se, okrece, ja nisam na zalost mogla da vidim jer je monitor bio okrenut od mene, ali je mm video sve. I doktorka misli da je decak. Kaze ne moze sa sigurnoscu jos da kaze, jer to sto ona sada vidi mogu biti i usmine kod devojcice, ali eto njoj se ucinilo da je decak.

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] biće i krv ok videćeš

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 19:13:44)

Trco [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
Ma meni je UZ nekako merodavniji, da je tu sve OK. A to iz krvi moze da bude lose iz mnogo razloga. Prvi je ovo moje krvarenje sto sam imala. Nekilekari su cak stava da zenama koje su krvarile u prvom trimestru ne treba ni raditi double test, jer vrednosti nece biti realne. To su i meni obe doktorke rekle, ali ipak kao da uradimo. Ne uzbudjavam se oko testa iz krvi, vazno mi je da je UZ savrseno dobar za ovaj period trudnoce.

daca77 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 19:15:17)

Trudnicice, ne stizem da vas pratim, ali mislim na vas i sve vas [sm=smiley31.gif]

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 19:20:59)

ma sta je ovo danas [sm=zmeden.gif].
Sanjalice draga, sutra imas zakazano kod dr jeli? samo neka te ostave u betaniji i neka te prate...
boko odlicno, bar neke lepe vesti danas. sutra mi dolazi mama, kaze da mi je uzela dvoje helanki pa ako mi ne odgovaraju javljam ti da mi das kontakt.
imam neke trudnicke pantalone koje sam sila, ustvari najobicnije crne pantalone sa onim prosirenjem gore i sada samo njih mogu da obucem kada negde idem, a helanke mogu i kasnije da nosim...

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 19:21:49)

Boko ovde se do skoro nije ni radio nikakav nalaz krvi. I sad je opcija, dakle ne ide uopšte uz UZ. Tu sam kao ti, ako je sve ok na UZ onda ja gledam da je sve ok. Čak i kad je loš nalaz UZ ne šalju na analize krvi, direkt na amnio šalju.

e a sve hoću da kažem da sam ja štucanje više puta oset_ila [sm=smiley36.gif]

Maslacak15 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 19:39:04)

ali ja sam nazalost pomesala[sm=smiley29.gif]... I " stucanje" je vezano za disanje tj vezbanje ritmike rada pluca, sad ciram tj kazu kao objasnjenje da kad b majka misli da beba stuca da je to od kontrakcija bebine dijafragme tokom skupljanja i sirenja pluca. Napredovanje nema veze sa zeludcom jer beba dobija hranu kao i kiseonik iz pupcane vrpce.
Ali i dalje mislim da je ultrazvuk podlozan lazno " pozitivnim" nalazima, kao sto nekad mogu da previde nesto. Dobro je da si pribrana verujem u dobar ishod[sm=smiley31.gif]

Ana RR -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 19:41:38)

Trco, bice sve OK, videces [sm=smiley31.gif] znam da neces biti mirna dok se ne porodis ali verujem da ce biti u reduce.

Sto se tice Ane, kupi joj La Roche posay, zaista imaju odlicne proizvode.

Sanjalica1980 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 19:44:40)

Draga moja Maslacak,

tsh mi je bio 0,05 do 02.12.2014 a ft3 i ft4 su bili ok. Tada su mi prepisali 100mg svaki dan.

06.01.2015. sam vadila krv kako su mi i rekli i nalazi su sada :
Tsh 6,11
Ft3 2,99 (3,39-6,47)
Ft4 9,7 (10,29-21,88).

Mene zanima da li u ovako kratkom roku to moze da naskodi bebama?

Sada sam 35ned i dr je hteo da cr bude u 37ned ali videcemo sutra jer su mi poremeceni jos neki parametri pa je dr rekao da su i bubrezi osteceni na osnovu nalaza pa cemo videti sutra sta cemo.
Ja bi htela bar da doguram do 36ned.

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 19:45:46)

Ma te statisticke gluposti sluze samo za uzimanje para i stresiranje trudnica. Vecina zena koje poznajem imale su lose rezultate douple i triple testa, a na AC sve savrseno. Pisala sam vam za slucaj moje koleginice gde je double bio idealan 1:10.000 ali drugom doktoru na UZ bilo sumnjivo nesto i poslao je na AC, na zalost daunov sindrom, prekinula je trudnocu. Dobar UZ i dobar UZ dijagnosticar i to je prava stvar, pa ako na UZ se pokaze nesto kao sumnjivo, onda slati na neku od dijagnostickih analiza, a ne ove gluposti. I doktorki sam danas rekla da sam ljuta na sebe sto sam posle prvog iskustva ipak pristala da ponovo radim to.

Bubi, meni su sve helanke koje sam kupila nekako plitke i seku me, a ove su mi super jer mogu da ih navucem preo stomaka. Ja inace obozavam helanke i kad nisam trudna.

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 19:52:13)

Bre Maslačak di to kopaš. Ja na dva sajta nađoh da je to od gutanja plodove vode [sm=smiley36.gif]

Kako god, ja idalje mislim da je sve ok. Jeste mi bilo strašno danas, uzdržavala sam se da ne plačem i sad samkul i mirna zahvaljujući divnim ženicama [sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]

Idem sad da kopam temu o štucanju

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 19:59:42)

drugarice,u guzvi sam,pravim tortu,sutra nam je slava,pa cu kasnije da iscitam sta pisete..
samo da vam javim...IT'S A GIRL[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 20:03:40)

IZVORNA PORUKA: branki RR

drugarice,u guzvi sam,pravim tortu,sutra nam je slava,pa cu kasnije da iscitam sta pisete..

JEEEEEEEJ!!!! SAd sve ROOOOZLE da kupiš [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 20:05:32)

Jaooooo Branki tooooo!!! Bravos! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
E bas si me obradovala! Sjajna vest! E bas volim sto je kod tebe devojcica! Idem da popijem casu kupinovog vina u to ime!
Jos da nam Jabud javi istu ovakvu vest, ima da se napijem [sm=smiley36.gif]

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 20:06:16)

IZVORNA PORUKA: branki RR

jeeeeeeeeeeej [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif], jesi zakazala CR?
boko ja sve moram da navlacim preko stomaka, i kada sam trudna i kada nisam, mrzim plitke stvari. i gacone nosim one bubrezare osim u specijalnim prilikama [sm=smiley36.gif]. mama mi je i uzela jer kaze da je nasla bas duboke , e sad, videcemo sta je po njoj duboko...

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 20:07:50)

Jos da nam Jabud javi istu ovakvu vest, ima da se napijem [sm=smiley36.gif]

jooooj meni nesto kod jabudice mirise na musko [sm=smiley36.gif], nekako ne mogu da je zamislim sa devojcicom...
ubice me [sm=smiley36.gif]

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 20:09:37)

Bubi brisi ovaj post, poslace ti paket sa bombom!

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 20:12:22)

hahahahah neceee, valjda [sm=smiley9.gif][sm=smiley29.gif], treba sina da joj hranim kada ozeni ovog mog djavolka [sm=smiley36.gif].

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (8.1.2015 20:18:05)

Bubi brisi ovaj post, poslace ti paket sa bombom!

[sm=jezicek.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>