mirkam
|
Ljiso vecu glupost odavno nisam cula.Nek si mi izmamila osmijeh jer sam bas bila smorena zbog jedne situacije od prije par sati koju sam htjela da vam ispricam. Bila ja do trznog centra i ulazim u kola na parkingu, i taman krenem da se isparkiram kad kuca neko na prozor.Ja pogledm, neka zena mi pokazuje da stanem.Ja stanem, otvorim prozor, a ona mi prilazi i kaze "izvinite, jako mi je neprijatno al htjela sam nesto da vas zamolim".Fina sva, pristojna, uredna, lijepo obucena i ociju punih suza.Ja kazem recite slobodno, i ona pocinje "znate, ja se jos jednom izvinjavam,i jako mi je neprijatno, ja imam bebu od 9 mjeseci i upravo sam pobjegla od muza koji pije i koji nas maltretira.Moji zive u Srbiji, a ja imam 10 eura i nedostaje mi novca za kartu, a moram pobjeci veceras..."Ja u soku, gledam je i sva zbunjena.Za malera, u novcaniku samo nesto sitno.Dam joj to sto imam, kazem da mi je zao sto nemam vise, a ni to ne znam kako sam rekla jer sam zaista sva ostala nekako zatecena.Ona gleda onaj novac, zahvaljuje se i izvinjava jos deset puta kaze "valjda cu skupiti za kartu.."i odlazi placuci.Ljudi, ja ne znam kako sam stigla kuci.Nije sigurno prevarant, vidi se to nekako. Razmisljam sve vrijeme o njoj od kad sam dosla kuci.Gdje joj je dijete, je li jelo, sta ce mu dati u vozu/autobusu da jede, sigurno nema nista a u kom god da su njeni dijelu Srbije dug je to put...zamisljam sebe u , nedaj Boze, takvoj situaciji, sta bih ja uradila...Uzas, bas me smorilo to.
|