Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 30.3.2012 12:38:45
|
|
|
|
Okica sljokica
|
Drage devojke. Imam jedno pitanje ako neko zna..mozda ste vec i pisale o tome a ja nisam procitala... Januara sam na trudnickom. Znam da je prvi mesec na teret poslodavca a od febrara sam na "teretu" drzave... Koliko kasne uplate ,kako je to ko vas islo? Sa prvim detetom pre malo vise od 2 g je kasnilo dosta ,mozda i do 6 m. Pa me zanima da li sada ide nesto brze ili...? Hvala vam unapred na odgovoru
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 30.3.2012 17:27:39
|
|
|
|
gracia
|
Pomagajte. I meni su legle neke pare, tri uplate, ali ne mogu da im udjem u trag sta je sta. Trebalo bi da je socijalno za januar i grad za decembar i januar. Ali, onda ispada da se te dve uplate od grada razlikuju za 2-3 hiljade, a uplata od socijalnog je ista. Je li to i kako je moguce?? Inace, Okice, ja sam od decembra na trudnickom, prvu, decembarsku isplatu od socijalnog sam primila pocetkom marta, a sad ce to valjda da ide mesecno,za te mesece unazad naravno.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 30.3.2012 17:55:12
|
|
|
|
mama kukunka
|
zavisi od broja radnih dana u mesecu..meni je decembarska od grada 9600, a do sad je bila izmedju 7 i 8 000
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 30.3.2012 18:31:49
|
|
|
|
gracia
|
MK, ako ti nije problem, napisi mi koliko ti je za npr. decembar bilo socijalno, a koliko grad, moze i na pp. Meni ovo nikako nije u srazmeri 65% - 35%, mnogo je manji taj grasdski deo?Da to nije uplata grada za jedan mesec, a iz dva dela??
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 31.3.2012 0:57:56
|
|
|
|
mama kukunka
|
nemam sta da krijem, da cifra ima koju nulu vise mozda bih ti i pisala na pp, ovako cu ti napisati javno posto su uplate haoticne, nikako nisam uspela da se pohvatam sa sumom koju sam dobijala..posle prvog meseca, kad sam otisla da se pozalim u socijalnom, jer mi se ucinilo da malo primam(preduzetnik sam i poslednje poresko resenje mi je bilo za osnovicu od 43000), oni su mi rekli da od njih imam minimalac, sto je 105din radni sat..pa od meseca do meseca zavisi koliko je bilo radnih dana.tuzno ali istinito-toliko o podrsci zenama da radjaju decu..Tako sam od socijalnog primala izmedju 17 i 18,5 hiljada mesecno, a od grada izmedju 7 i 8,5 hiljada..jedino je ova decembarska uplata bila veca, ne znam zasto jel to tebi prva uplata trudnickog? MOzda nije obracun krenuo od 1. u mesecu ?
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 1.4.2012 9:21:47
|
|
|
|
lampica
|
Drage devojke, Zanima me da li uplate trudnickog, 35% od grada, idu direktno na tekuci racun ili ih grad uplacuje poslodavcu, a oni nama. Pored ovoga interesuje me i postoji li neka sluzba, tel, gde se moze proveriti da li je uplata za decembar pocela. Nadam se da uplate idu direktno, jer cu se u suprotnom poprilicno nacekati.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 1.4.2012 9:25:20
|
|
|
|
mama kukunka
|
Ostavljala sam na prethodnim stranama telefon gradske socijalne sluzbe..Mislim da je neko rekao da su prethodne nedelje isplatili ceo decembar..Ne znam da li ide prvo u firmu , jer sam ja preduzetnik, pa meni svakako isplacuju direktno..
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 1.4.2012 9:43:11
|
|
|
|
Irin@
|
I grad i socijalno uplacuju poslodavcu, pa poslodavac tebi. Decembar je svima uplacen. Zovi firmu i pitaj kada ce ti uplatiti novac, posto su ga vec primili. Dobro je sto kada krene porodiljsko firma mora da ti uplati kada i svima platu, pa ceka refundaciju od socijalnog.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 1.4.2012 10:28:50
|
|
|
|
lampica
|
Hvala na brzom odgovoru. Sutra zovem firmu. Hm, mada vec znam odgovor mogu da ocekujem...bice... Kada bi neko i njih proveravao koliko brzo prenose te uplate od kada dobiju pare, mozda bi i islo brze. Kao im trazim ko zna sta.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 2.4.2012 11:01:29
|
|
|
|
gracia
|
MK, slicna situacija... hvala na info Ispalo je kako sam i mislila, to je bila jedna uplata od grada, a ne dve kako su mi rekli. Elem, do sad mi je uplaceno decembar socijalno+grad i januar socijalno Al u banci mi prave probleme za kredit, zbog neredovnih uplata, kao da ne znaju kako ide trudnicko...
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 3.4.2012 10:16:44
|
|
|
|
lampica
|
Irin@, cula sam da bolovanje poslodavac moze da preda tek po uplacenim platama i doprinosima za odredjeni mesec. Da li znas nesto o ovome? Inace, od moje uplate jos uvek nista, primila sam do sada samo decembar od socijalnog.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 3.4.2012 10:21:15
|
|
|
|
coka11
|
Ako se prijavim na biro za jednokratnu pomoć od tri meseca, tada dobijam neke pare i ide mi staz, da li se to računa za porodiljsko? Posle bih se prijavila kod brata u firmu. Za slučaj da u firmi ne budem prijavljena 6 mes. da li imam pravo na porodiljsko 100%?
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 3.4.2012 13:20:41
|
|
|
|
maslackic
|
meni iz firme poslsli papir da potpisem..da mi od 5,4-5,12 tece ne porodiljsko vec nega deteta....prvi put cuh za to...kao porodiljsko je tri meseca...i to pise " zaposlena je podnela zahtev za odsustvo radi nege deteta.." a nista sem doznaka nisam nosila...
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 3.4.2012 18:18:33
|
|
|
|
Zebica
|
IZVORNA PORUKA: lampica Irin@, cula sam da bolovanje poslodavac moze da preda tek po uplacenim platama i doprinosima za odredjeni mesec. Da li znas nesto o ovome? Inace, od moje uplate jos uvek nista, primila sam do sada samo decembar od socijalnog. Cao malo sam listala forum pa reko da odgovorim, dobro si cula vezano za bolovanje. Da bi se bolovanje moglo refundirati, poslodavac mora da prilozi dokaz da je platu za tekuci mesec isplatio. To se obicno cini do 28 og u mesecu, jer se u slucaju kasnjenja isplata bolovanja prebacuje u sledeci. I to je obaveza poslodavca
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 3.4.2012 20:37:21
|
|
|
|
MASHKA
|
pomagajte drugarice treba mi pomoć! danas sam saznala da sam u drugom stanju i jako sam srećna ali nemam stalan posao. Od 2. aprila do 28.juna sam prijavljena po ugovoru o delu , znači do tada mi ide staž i posle ništa. termin porođaja 09. 12. E sad, mene interesuje , pošto ću biti ta tri meseca prijavlena , šta posle da izmuvam da bi imala porodiljsko? da li mogu nekome da platim da me prijavi posle toga i koliko dugo?
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 3.4.2012 20:53:54
|
|
|
|
cockic
|
mashka pa popricaj sa njima oni od toga nemaju nista sve ti drzava placa. ako hoce ucinice ti,znam vise slucajeva koji su uspeli tako srecno i cestitam na trudnoci
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 3.4.2012 21:16:52
|
|
|
|
MASHKA
|
cockić hvala na čestitkama! ovi mi neće učiniti , znam jer je nemoguće. radim istraživanje za republički zavod za statistiku i ono se završava za 3 meseca
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 3.4.2012 21:26:29
|
|
|
|
mama kukunka
|
Mashka, cestitam! Vidi da te neko odmah prijavi ( bez obzira na ugovor o delu, mislim da mozes da se prijavis kod nekog paralelno)..Mislim da posle 3 ili 4 meseca imas pravo na trudnicko bolovanje..
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 3.4.2012 21:42:47
|
|
|
|
Irin@
|
Da. Na primer u mojoj firmi plate su svakog 15-og u mesecu za prethodni mesec. Znaci kada ostali dobiju plate tada firma salje moje doznake u socijalno i potom socijalno uplacuje firmi novac, a firma meni. Porodiljsko je firma duzna da placa kada i ostalim zaposlenima i da ceka refundaciju od socijalnog, a bolovanje ne mora (mada postoje retke firme koje hoce) tek kada socijalno uplati firmi, ona prosledi trudnici. Na prethodnim stranama postoje brojevi telefona (mama kukunka ih je postavila) na kojima mozes da dobijes info o uplatama.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 4.4.2012 9:36:31
|
|
|
|
lampica
|
Hvala devojke. Sad mi je malo jasnije. Uplatu za januar jos uvek cekam... I cekam... I decembar od grada... A cekaju i u banci, zbog kredita koji naravno otplacujem. Izgleda, po svemu da ce uplate porodiljskog da krenu pre ovih.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 4.4.2012 14:04:16
|
|
|
|
Zebica
|
Vidi, uplata ce ti sigurno stici..E sad to sto je drzavna kasa prazna- pa kasne, vec je njihov problem
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 4.4.2012 19:34:36
|
|
|
|
lampica
|
Devojke pomagajte...Dakle, ne znam sta da radim??? Postoji li neko ko kontrolise da li je poslodavac izvrsio uplatu bolovanja na tekuci racun zaposlenog? Jos me zanima i da li grad Beograd donira 35% samo za minimalac ili svima na trudnickom sa stalnim zaposlenjem? Moze li to negde da se proveri, jer mi u firmi daju informacije koje do sada nisam znala, odnosno da je to vazece samo za prvi slucaj . Nije mi jasno ako je grad vec izvrsio uplatu za decembar 35%, zbog cega jos uvek od moje uplate nema nista, u cemu moze da bude problem?
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 4.4.2012 20:38:37
|
|
|
|
paulinapola
|
Svima grad (Beograd) uplacuje 35% do pune plate bez obzira da li je minimalac ili ne, samo zavisi kad firma posalje papire pa kad uplati socijalno, ja sam razumela da kad socijalno uplati 65% salje dokumentaciju gradu za uplatu od 35%. Socijalno je malo redovnije od grada, ali uplacuju, ja sam danas dobila socijalno za februar i od grada za decembar i januar
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 4.4.2012 21:30:27
|
|
|
|
Zebica
|
Po mom iskustvu lampice jedan od problema moze biti da dokumentacija za predaju bolovanja ili nije pravilno ispunjena ili nije predata na vreme...Malo mi je neverovatno da poslodavac nakon dobijene refundacije ne pusti tebi tvoj deo, buduci da se, prilikom predaje dokumentacije za bolovanje moraju pruziti dokazi da je plata isplacena, za kokretan mesec, za SVE zaposlene. Inace kazne su drasticne...Sem toga najbolje bi bilo proveriti u Poreskoj upravi..
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 5.4.2012 13:56:51
|
|
|
|
lampica
|
Devojke, Zvala sam 0113232568 telefon na kom mozete da se raspitate za gradskih 35%. Receno mi je da su jos u toku uplate za decembar, tako da znate. . Oni cekaju papire od socijalnog i potom uplacuju razliku.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?