Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 7.3.2012 19:38:23
|
|
|
|
andjelinat
|
Da, od aprila si na socijlanom.. Prvo od doktorke u domu zdravlja dobijas uput za komisiju, komisija ti odobri na mesec ili dva zavisi u kom si delu grada, sa tim popunjenim uputom od komisije ides opet kod tvoje doktorke u DZ koja ce da ti napise doznake koje posle nosis u firmu (treba da fotokopiras i taj uput od komisije i to prilozis sa doznakama) a zatim firma salje dalje u socijlano itd...
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 7.3.2012 19:39:16
|
|
|
|
paulinapola
|
Posle mesec dana si na socijalnom koje placa 65% i grad Beograd 35%, ako si iz Beograda. Trenutno je socijalno isplatilo 65% za decembar a grad jos uvek nije. Mada nema nikakvog pravila kad su isplate, ja sam decembar socijalno dobila 1.03. a neke zene jos uvek nisu dobile, takodje grad svojih 35% za decembar jos nije isplatio .
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 7.3.2012 19:42:41
|
|
|
|
nink
|
Hvala vam puno znaci da se pripremim da cu narednih nekoliko meseci biti bez primanja
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 7.3.2012 19:47:06
|
|
|
|
paulinapola
|
Nije bas tako mnogo, moji na poslu su dobili decembar 21.01. a ja 1.03. znaci mesec i po. Socijalno isplacuje iz jednog dela a ne iz dva kao firma, isto tako i grad.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 7.3.2012 21:16:37
|
|
|
|
mama kukunka
|
zavisi kakva ti je firma..vece firme isplacuju redovno trudnicama, a posle se refundiraju kod socijalnog..u tom slucaju ostaje da cekas sam gradskih 35%
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 7.3.2012 22:53:17
|
|
|
|
srelence
|
Moram sutra zvati ovaj broj sto je ostavila mama kukunka, jer meni od grada nema uplate ni za novembar, a isplacen mi je novembar i decembar od socijalnog.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 8.3.2012 10:30:56
|
|
|
|
traveler81
|
Da li ima neka trudnica iz Novog Sada a da je skoro primila neki novac od grada? Ne znam za vas, ali ja nisam dobila ni dinar za novembar od onih 35% obecanih, niti mogu od njih da dobijem neku informaciju sta se desava......
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 8.3.2012 13:28:51
|
|
|
|
paulinapola
|
Prosto ne mogu da verujem ali upravo mi je legla plata od socijalnog za januar 65%, a za decembar je bila 1.3. . Sad mi preostaje da cekam od grada decembar i januar
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 8.3.2012 13:30:49
|
|
|
|
mama kukunka
|
paulinapola, bas si se oparila za ovaj mesec :) volim kad cujem lepe vesti!
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 8.3.2012 14:23:39
|
|
|
|
andjelinat
|
IZVORNA PORUKA: paulinapola Prosto ne mogu da verujem ali upravo mi je legla plata od socijalnog za januar 65%, a za decembar je bila 1.3. . Sad mi preostaje da cekam od grada decembar i januar Joooj blago tebi....
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 8.3.2012 16:42:31
|
|
|
|
traveler81
|
Paulina sta si i kad si poslednji put primila od grada?
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 8.3.2012 21:02:21
|
|
|
|
paulinapola
|
1.02. sam dobila od socijalnog i od grada istovremeno platu. Mislila sam da je neka greska jer je bilo vise novca od moje racunice pa su mi u racunovodstvu rekli da je zajedno uplaceno i socijalno i grad. Tako se desilo slucajno, to je bilo za novembar. Koleginica koja je duze na bolovanju od mene kaze da su joj uplate bile redovne sve do novembarske i to 8-9 socijalno a posle 25-26 u mesecu grad.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 8.3.2012 23:27:15
|
|
|
|
pescana
|
Sjajno! Lepo je cuti da nekome stizu uplate na vreme!
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 9.3.2012 8:24:39
|
|
|
|
traveler81
|
Hvala na odgovoru Jedino nisam shvatila jesi iz Beograda ili Novog Sada
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 9.3.2012 8:51:53
|
|
|
|
paulinapola
|
Iz Beograda
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 13.3.2012 11:05:01
|
|
|
|
mama kukunka
|
trudnice-sto cekate decembarskih 35% od grada-ocekujte tek krajem meseca.. Javila mi se neka i rekla da su pre 2-3 dana tek stigli papiri iz RZZO i da ce uplatiti svima u isto vreme-krajem meseca..
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 13.3.2012 13:29:36
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: traveler81 Da li ima neka trudnica iz Novog Sada a da je skoro primila neki novac od grada? Ne znam za vas, ali ja nisam dobila ni dinar za novembar od onih 35% obecanih, niti mogu od njih da dobijem neku informaciju sta se desava...... Je l' funkcioniše do kraja ovih dodatnih 35 posto za NS? Da znam. Od juče sam na bolovanju.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 13.3.2012 13:43:58
|
|
|
|
mama kukunka
|
NM, ti si sad na porodiljskom, tu svakako dobijas 100% ..tih 35% se odnosi na trudnicko ( na kom verovatno nisi ni bila)
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 13.3.2012 14:08:29
|
|
|
|
New Mom
|
Ja sam laik, ali koliko se sećam taj prvi mesec (pre porođaja) nisam dobila pun iznos (pa mi je samim tim i ostalih 11 bilo nešto manje jer se uzimao prosek), a sada kao hoću (prilike se nisu promenile, tada sam imala vezano preko 9,5 a sad preko 11,5 godina u istoj firmi).
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 16.3.2012 12:06:00
|
|
|
|
Mama 78
|
Ako sam shvatila porodiljsku platu isplacuje firma,pa je nakon toga refundira socijalno.Sto znaci za svako kasnjenje kriva je firma,jer tako?
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 19.3.2012 22:34:38
|
|
|
|
jeca_81
|
Na resenju za porodiljsko stoji da cu primati 24.500.a knjigovodja mi kaze 18.000.Je l zna neko nesto o tome?
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 20.3.2012 9:49:55
|
|
|
|
mama kukunka
|
neke firme cekaju socijalno da isplati, pa onda one isplacuju, nece da trose ssvoje pare.. Zvala sam juce grad,kaz da ce decembar poceti da isplacuju 27 marta!!! A u socijalnom mi je rekla da za moju kategoriju ( preduzetnici, vlasnici) juce krecu sa isplatom...a meni jos nista nije leglo
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 20.3.2012 9:51:51
|
|
|
|
jeca_81
|
Ja sam na bolovanju od juna prosle godine i jos nista nisam primila
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 20.3.2012 13:01:07
|
|
|
|
mama kukunka
|
leglo porodiljsko!!!
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 20.3.2012 13:06:15
|
|
|
|
meyo
|
ja znam da primam puni iznos plate iako kasnije refundira socijalno poslodavcu ( nakon 60 dana) oni meni isplacuju zaradu kad i ostalim zaposlenim tako da ga ne primam od socijalnog..
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?