Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 1.3.2012 15:33:19
|
|
|
|
paulinapola
|
Upravo mi je legla plata od socijalnog za decembar .
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 1.3.2012 17:40:00
|
|
|
|
srelence
|
Paulinapola, svaka cast, znaci pokrenuo se i taj decembar, ja mu se sad nadam svaki dan, samo da ne bude kao sa novembarskom isplatom, mada su mi rekli da se nadam krajem februara pocetkom marta.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 1.3.2012 20:07:00
|
|
|
|
paulinapola
|
Srelence, zelim ti da sto pre dobijes taj decembar, vec sutra je mart, u racunovodstvu su mi rekli da je za novembar istovremeno uplatilo i socijalno i grad, tako da ja sad mogu da se nadam 35% decembra od grada.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 1.3.2012 22:24:34
|
|
|
|
mama kukunka
|
ne bih da vas razocaram, ali mislim da socijalno salje gradu potvrdu o isplati, pa tek onda grad placa..kod mene je to uvek bilo 2-3 nedelje posel uplate socijalnog za taj mesec...Decembarskih 65% sam dobila 14. februara, a gradska uplata jos nije legla, cekam je ko ozeblo sunce..Btw od 1. januara mi tece porodiljsko, a rekli su mi da prvu uplatu mozda mogu da ocekujem oko 20. 03.,jer su isplate jednom mesecno, i ako mi ne zavrse papiere do tada, onda mogu da se slikam do 20,aprila..Roditeljski dodatak takodje -cekam da mi socijalno na opstini overi izjavu da mi nije oduzeto pravo starateljstva ( iako sam morala da im prilozim uverenje iz suda za istu stvar ) sto ce biti gotovo 6. marta, tj MM ce predati 7,marta, a uplata je oko mesec dana kasnije,
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 1.3.2012 22:35:13
|
|
|
|
srelence
|
Mamakukunka, 14.2. si dobila 65% za decembar, a ja sam 23.2, dobila 65% za novembar, to je strasno. Kad li ce meni leci onda 35% za novembar i 65% za decembar
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 2.3.2012 16:38:56
|
|
|
|
srelence
|
Drugarice, samo da vas obavestim da mi je danas uplaceno za decembar 65%, zvala me blagajnica, ali posto ona nije stigla danas do banke, prebacice mi novac u ponedeljak na moj racun. Sad samo da mi legne 35% za novembar od grada, pa 35% za decembar, ali pak sam se malo pokrenula posle onog zastoja sa novembarskom uplatom od 65%
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 2.3.2012 21:29:57
|
|
|
|
gracia
|
ja jos uvek cekam decembar :(
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 3.3.2012 10:51:20
|
|
|
|
pescana
|
Meni su i u socijalnom napravili zbrku sa papirima, tako da mi jos uvek nije NISTA uplaceno. Samo je obecano da ce cim se papiri srede biti hitno poslato u Nemanjinu i da ce mi uplatiti sve odjednom (cak i januar?!). Ne verujem vise dok se ne desi...
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 5.3.2012 11:00:27
|
|
|
|
andjelinat
|
srelence drago mi je zbog tebe pescana ne mogu da verujem da jos nisi dobila??!! gracia i ti treba da proveris da li salju papire u nemanjinu ocigledno da nije do njih....
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 5.3.2012 17:44:18
|
|
|
|
pescana
|
Sta da ti kazem, falio im je neki racun koji su moji iz skole jos u januaru poslali, a oni nemaju pojma sta se sa tim desilo. Sto je najcrnje da nisam otisla u socijalno oni to ne bi ni proveravali. Uzas!
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 6.3.2012 14:40:27
|
|
|
|
mama kukunka
|
ovako.. 0113232568 telefon na kom mozete da se raspitate za gradskih 35% upravo sam saznala da decembar nece uskoro poceti da isplacuju i saznala sam da mi u socijalnom fali jos milion papira za isplatu porodiljskog ( iako je sve predato uredno-sta je bilo napisano, i teta rekla da je to sve ok)..imam i taj telefon, ako nekom treba..
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 6.3.2012 19:59:25
|
|
|
|
andjelinat
|
strasnoo, samo se iznerviram kad ovo slusam, jedva cekam da predjem na porodiljsko ovo vise nema smisla (porodiljsko mi placa firma kad i ostalim radnicima pa me ne boli glava, jeste manje za 4 hiljade ali neka je!!!)
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 6.3.2012 20:25:33
|
|
|
|
gracia
|
Mama kukunka, daj i taj broj za socijalno... ovo je strasno, mislila sam da ce bar malo pred izbore biti azurniji
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 6.3.2012 22:04:56
|
|
|
|
mama kukunka
|
3309092 pa trazi referenta za opstinu na kojoj ti je firma sad se set_ih, ovo je za porodiljsko, jer meni tece od 01,januara, a jos nista ne dobih..ne znam da li je za trudnicko isti broj jer nisam organizovala potragu za parama dok sam bila trudna..al socijalno je socijalno, valjda jeste
< Poruku je uredio mama kukunka -- 6.3.2012 22:06:45 >
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 7.3.2012 11:44:56
|
|
|
|
nele77
|
mama kukunka vidim da ste dosta upuceni u stvarima oko porodiljskog da li mozda znas posle kog vremena se dobija novac za prvo dete
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 7.3.2012 11:57:04
|
|
|
|
paulinapola
|
Sad sam zvala da se raspitam za gradskih 35% za decembar i rekose mi da ce isplata najverovatnije poceti sledece nedelje
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 7.3.2012 12:16:53
|
|
|
|
andjelinat
|
paulinapola ja kad sam zvala prosle nedelje rekli su mi da ce poceti isplata najverovatnije ove nedelje hahahahaha
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 7.3.2012 12:52:08
|
|
|
|
mama kukunka
|
mm je tek danas ( 2 meseca ima beba, doduse nama je drugo dete, ali je valjda sistem isti) uspeo da preda u socijalnom za roditeljski dodatak..treba fina gomilica papira..ako ste sve to uradili, meni su rekli da za mesec dana ide prva isplata, a da tada isplacuju i sve zaostale mesece..Vama ide jedna uplata, tako da ce verovatno i vama mesec dana od predavanja dokumentacije.. a do tog broja nisam dosla :) pocecu da kopam za 15ak dana
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 7.3.2012 12:54:38
|
|
|
|
mama kukunka
|
IZVORNA PORUKA: paulinapola Sad sam zvala da se raspitam za gradskih 35% za decembar i rekose mi da ce isplata najverovatnije poceti sledece nedelje meni je juce rekla da nema jos ni jedan papir za decembar, i da njoj treba bar 3 dana od kad dobije papire da bi krenulo u isplatu..ako je danas dobila papire, mozda je to-to Pri tom, ne isplacuje se svima istog dana, koliko kapiram..valjda-kako joj stizu papiri
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 7.3.2012 12:59:50
|
|
|
|
coka11
|
Treba mi pomoć nekoga ko radi u računovodstvu ili zna, sledeće: imam bebu od 10,5 meseci. Poslodavac, "prijatelj" me zeznuo tako što nije uplaćivao doprinose i ja još nisam počela da primam porodiljsko. Razne stvari su mu se izdesavale pa nisam ja htela da ga tužim, barem još uvek. On obećava da će to završiti ovih dana.Pitanje je sledeće, imam li ja prava uopšte na te pare i ako imam kako će mi isplaćivati.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 7.3.2012 13:06:18
|
|
|
|
mama kukunka
|
e, nemam pojma, a i nisam iz racunovodstva.. logika mi govori da ste trebali da predate za porodiljsko, bez obzira na poslodavca, jer se za porodiljsko refundiraju troskovi poslodavcu, a ako je u blokadi, otvori se poseban,namenski racun firme za bolovanja, tu lezu uplate od socijalnog, a poslodavac prosledi dalje pare koje vam oni uplate za doprinose... s druge strane, moguce je i da traze da poslodavac izmiri sve obaveze za zaposlene da bi oni vama uplatili, jer je to nacin da se drzava dokopa para..isto kao sto je moguce da mene koja sam na trudnickom od jula a potvrdu da je sve izmireno imam iz avgusta ( radnja u mirovanju) sada duze za nekih 16000 doprinosa ne znam odakle, i bez toga nece da pocnu da mi isplacuju porodiljsko..
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 7.3.2012 13:17:12
|
|
|
|
coka11
|
Nisam mogla da predam jer nisu doprinosi uplaćeni, mora sve da bude izmireno. Ma ne znam više, izludeću, za 20 dana treba da zaključim to bolovanje. Valjda će se javiti neko ko zna.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 7.3.2012 14:08:11
|
|
|
|
gracia
|
Taman kad sam htela da podignem hajku, javise da je stigao decembar, huh... E sad cekamo uplatu grada
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 7.3.2012 16:41:12
|
|
|
|
andjelinat
|
hahahhahaha od muke mi sve smesno... sad cemo se nacekati i za uplatu iz grada!!!
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 7.3.2012 16:45:24
|
|
|
|
nink
|
Da li bi vi meni nesto objasnili:Ja sam na odrzavanju trudnoce tj trudnickom od marta 2012 i firma mi ce mi isplatiti 65 % prvi mesec.Zanima me sledece :Jel sam onda od aprila preko socijalnog i kako to ide???Bas nemam pojma ,samo znam da krajem meseca idem na komisiju..Hvala!!
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?