Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 6.4.2012 14:46:07
|
|
|
|
coka11
|
Ima li neko da je pravnik? Za vreme trudnoće sam se prijavila kod kuma u firmu da bih ostvarila pravo kao porodilja. Sada je sve to isteklo i ja hoću da prestanem da tamo budem zaposlena. Da li on može da mi da otkaz po članu 179. tačka 1.? Da li po tome nema obavezu da mi da otpremninu i ne snosi neke zabrane i druge odgovornosti? MOLIM ZA POMOĆ
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 6.4.2012 18:24:26
|
|
|
|
Sanchy
|
A zasto ne idete na sporazumni raskid radnog odnosa'Nisam upucena u radno pravo ali mislim da je sporazumni raskid najprihvatljivije resenje za obe strane bez ikakvih konsekvenci,,,,takodje mozes da vidis sa kumom da ti da otkaz kao tehnoloskom visku,u tom slucaju on ne bi imao pravo ja mislim sest meseci da zaposli novog radnika ali ti imas pravo na odredjenu nadoknadu od strane grada preko biroa u trajanju od sest meseci...i ne treba vam pravnik sv e ovo mora da zna i knigovodja tvoga kuma...
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 6.4.2012 18:28:04
|
|
|
|
Sanchy
|
U stvari i ja htedoh da pitam ako u osmom mesecu odem na trudnicko bolovanje to fakticki znaci da ne moram da idem na komisiju jer 45 dana od termina menjam status u porodiljsko bolovanje?I to trudnicko bolovanje ko placa ,gazda ili grad posto ja mislim grad ali je u pitanju prvi mesec trudnickog bolovanja?Za prvi mesec porodiljskog znam da placa poslodavac...ako je neko upoznat sa problematikom..
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 6.4.2012 21:39:30
|
|
|
|
coka11
|
Ja sam porodiljsko dobila tačno 4 nedelje do termina. A prvi mesec bolovanja uvek plaća poslodavac, koliko ja znam. Tako je barem bilo pre godinu dana, a verujem i dalje. Ne možemo na rešenje da sam tehnološki zato što je onda dužan da mi plati otpremninu a to bismo da izbegnemo.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 6.4.2012 21:40:16
|
|
|
|
coka11
|
A porodiljsko celo plaća socijalno, a ne poslodavac.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 6.4.2012 21:43:51
|
|
|
|
MASHKA
|
coka kaži mi molim te na koju te je to varijantu kum prijavio pošto i ja moram da smislim nešto slično?
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 6.4.2012 22:31:34
|
|
|
|
Sanchy
|
Sigurno ne treba da ti plati otpremninu posto mi je koleginica skoro otisla iz firme kao tehnoloski visak nista joj nije placeno....osim toga pa i da treba da se plati otpremnina kakve veze ima vratices mu pare....a porodiljsko prvi mesec placa poslodavac koliko sam ja nesto upucena....ajde ljudi pisite iskustva
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 7.4.2012 0:46:20
|
|
|
|
Anoniman
|
napravite papir gde pise da se odrices otpremnine i resen problem
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 7.4.2012 8:41:45
|
|
|
|
majathegreat
|
IZVORNA PORUKA: coka11 Ima li neko da je pravnik? Za vreme trudnoće sam se prijavila kod kuma u firmu da bih ostvarila pravo kao porodilja. Sada je sve to isteklo i ja hoću da prestanem da tamo budem zaposlena. Da li on može da mi da otkaz po članu 179. tačka 1.? Da li po tome nema obavezu da mi da otpremninu i ne snosi neke zabrane i druge odgovornosti? MOLIM ZA POMOĆ Da bi ostvarila prava na novčanu naknadu kod službe za zapošljavanje treba da budeš tehnološki višak. A što se tiče otpremnine, po zakonu mora da se isplati, ali u praksi niko ne pravi problem kad se u rešenju o otkazu napiše i zaposleni potpiše da se odriče otpremnine. Jedini problem bi bio da ti kao zaposleni tvrdiš posle da se nisi odrekla, što ti naravno nećeš uraditi. A čak i da ti isplati otpremninu, pa to samo njemu ide u korist jer je idealan način da diže keš neoporezivo, a ti mu kintu posle vratiš. A što se tiče člana 179 tačka 1. to je skroz bezveze da radite, ukoliko već nećeš novčanu naknadu kod biroa, onda raskinite sporazumno i mirna Bačka.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 7.4.2012 16:56:57
|
|
|
|
gracia
|
Sanchy, prvi mesec trudnickog ti otvara ginekolog, a placa poslodavac 65% zarade. Posle toga se ide na komisiju, i isplacuju socijalno 65%+ grad 35%. Porodiljsko se otvara max 45, a min 28 dana pre termina, zajedno sa negom deteta traje 365 dana, i isplacuje ga socijalno 100%
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 7.4.2012 17:25:14
|
|
|
|
Sanchy
|
Hvala Gracia...
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 8.4.2012 11:43:26
|
|
|
|
Anoniman
|
I meni su legle neke tri uplate, a ni ja nemam pojma sta je to leglo, evo vi kazete da je to neki decembar. Meni su legle priblizno iste cifre oko 9500 hiljada, sto din.gore dole, sad me zanima nesto. Ja sam na trudnickom od juna, aj njega ne racunam, on je na teret firme, znaci od jula, i od tad mi je legla jedna uplata od 10 hiljada pre par meseci, ne secam se tacno kad, i sad ovo. Ako je ovo decembar, gde se denu ono izmedju ? I naravno redovno dobijam platu kad i svi zaposleni, minimalac neki tuzni, ali na vreme. Ovo pride sto mi je leglo mi nikako nije jasno i ja tu nista ne mogu da pohvatam.... Ja sam se porodila u februaru, tako da ako je ovo sto je leglo decembar, onda je to trudnicko ? ufff.... to tako namerno rade da nama nije nista jasno, a moglo bi da ide mnogo jednostavnije... U svakom slucaju, jel ja da ocekujem jos "tih" para u buduce ?
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 12.4.2012 9:45:43
|
|
|
|
lampica
|
Devojke, Moze li neka da mi kaze gde mogu da proverim sta se desava sa uplatama, odnosno da li su uplacene pare od socijalnog firmi, jer sam poslednju uplatu imala pocetkom marta i to 65% za decembar mesec, a posle toga nista ni od socijalnog ni od grada , a na bolovanju sam od oktobra. Da li grad uplacuje nama direktno na tekuci ili preko firme? Inace, radim u privatnoj firmi. Hvala.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 12.4.2012 10:38:26
|
|
|
|
Irin@
|
Posto sve uplate idu preko firme, zovi ih i pitaj sta su ti uplatili. Meni cim legne uplata pozovem finansije u mojoj firmi i ona mi kaze npr: socijalno ti je uplatilo za novembar, stigo je i grad za oktobar i novembar, ali to cu ti tek sutra uplatiti na racun, danas ne mogu da stignem...
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 12.4.2012 10:40:46
|
|
|
|
nink
|
Mene zanima za koji mesec sada isplacuju trudnicko??Ja sam na trudnickom od 27.marta i sigurna sam da pre jula nista necu dobiti????
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 13.4.2012 13:20:33
|
|
|
|
gracia
|
Zna li neko nesto o uskladjivanju visine bolovanja sa prosekom plata u firmi? Kako stvari stoje, umanjice mi iznos, jer su ostali prijavljeni na minimalac (mada nisam ni ja na mnogo vise) Da li moze da ima uticaja razlika u strucnoj spremi, jer samo ja imam vss (mala firma), pa mi je nelogicno da uzimaju prosek u odnosu na druge sa sss? Da li se to uskladjivanje radi i za trudnicko, i za porodiljsko? Nink, ja sam zasad primila decembar i januar, a isplate su mi pocele u martu.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 13.4.2012 13:23:53
|
|
|
|
nink
|
Gracia od kog meseca si na trudnickom preko socijalnog???
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 13.4.2012 15:19:05
|
|
|
|
gracia
|
od decembra na socijalnom
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 13.4.2012 16:41:12
|
|
|
|
pescana
|
IZVORNA PORUKA: nink Mene zanima za koji mesec sada isplacuju trudnicko??Ja sam na trudnickom od 27.marta i sigurna sam da pre jula nista necu dobiti???? Nink, poceli su da isplacuju februar. Ja sam na bolovanju od novembra, ali tada je za sve bio neki zastoj, pa su uplate pocele tek u januaru. A meni su dodatno zabrljali sa papirima, pa su mi tek krajem marta uplatili novembar, decembar i januar. Mislim da to sa tobom nece biti slucaj, a ako su ti svi papiri poslati na vreme (iz firme u socijalno, a iz soc. u Nemanjinu), trebalo bi da ti uplata stigne krajem maja - pocetkom juna.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 13.4.2012 16:46:35
|
|
|
|
nink
|
Hvala Pescana,bas si dugo bila bez primanja ,uf valjda nece i sa mnom tako,mada vidim da su krenuli vec sa februarom sto je dobroo
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 13.4.2012 18:04:43
|
|
|
|
pescana
|
Da, kod mene je bio haos sa papirima. Ako primetis da nesto nije u redu, odmah idi u socijalno (mora licno) da proveris da li su poslali u Nemanjinu. Ako jesu onda zoves Nemanjinu da proveris sta se desava. Tu se krug obicno zavrsava Ja nastavljam da ih zovem, jer mi jos uvek cekam da mi grad isplati onih 35% (od novembra!) i socijalno za februar....vise nista ne prepustam slucaju. Iskreno se nadam da ti neces imati problema! Pozz
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 17.4.2012 13:44:53
|
|
|
|
ljubičica
|
Ima li neko informaciju kad će uplata od grada?
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 17.4.2012 14:40:30
|
|
|
|
ivanapa
|
Ja sam nova na forumu ali sa istim problemom. Na bolovanju sam od decembra a od januara na socjalnom, i naravno cekam uplatu. Koliko mogu da vidim na forumu vama je januar davno isplacen, verovatno to zavisi i koji grad je u pitanju posto sam ja iz okoline Panceva. Neznam kome da se obratim..
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 17.4.2012 16:06:34
|
|
|
|
bubulina
|
Ja sam jutros dobila informaciju na telefon 011/3232-568 da je isplaćeno sve za decembar i januar, krajem meseca će da uplate za februar.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje 17.4.2012 16:10:04
|
|
|
|
peca
|
Meni ovde nista nije jasno
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?