choopa choops
|
Dakle I je već preko deset dana slinava. Nisam je ni vodila kod dr, jer ne mogu tamo da visim, a i mislila sam da je od zuba. Preksinoć kreće temperatura, tu noć joj dam sirup odmah na 37,5 jer je bila ponoć i krenula je da raste. Cijelu noć je bila vruća. Juče cijeli dan 38,5-39 pa joj dam sirup i neće da padne. Noćas cijelu noć vruća. Muž ode do DZ, kaže gužva je. Rekoh ajde nećemo da idemo danas Probudi se ona, opet 39 i ja rekoh ajde da je odvedem kod dr, nema šta da čekam više. Ostavimo starije dvoje same u kući da me muž odbaci. Usput odem u privatnu lab da joj urade krvnu sliku. Računam, gužve su pa da me ne vraća da čekam, pa da dolazim drugi dan. Kao olakšaće joj odluku ako bude nekih nedoumica. Dođemo tamo. Čekamo red, pauza, mi peti na redu. Dr kaže prvo bebe i hitni slučajevi. OK upadnemo mi u tu grupu kao bebe, treći na red. Tu se jedna žena istrese kao ona je od jutra tu i koliko jojš ima beba, svađa se sa sestrom da je onda došla ranije, sestra kaže tu su kartoni svi idemo po redu i bla, bla. Zovem muža da pokupi nalaze i donese. On brzo oblači djecu i kreće. Uđemo mi konačno, dr je presluša i ja kažem zašto smo došli i da sam je vodila da uradi krv, pa će MM donijet sad. E tu se ona ućuta, pa onda finim tonom oplete nešto tipa: Da smo vani oduzeli bi mi djete što je maltretiram da vadi krv, zašto današnji roditelji rade na svoju ruku, da pedijatri ne trebaju ni da psotoje onda i tako svašta nešto. E jbg. Svaki put dođemo i ona pregleda i onda nas šalje da uradimo iste te nalaze, pa sam mislila da bolje da ih ja uradim i odmah donesem, nego da dolazimo sutra...Te da li sam onda uradila urin, da je dijete zdravo, a možda je neka urinarna infekcija. I šta ja znam. Na kraju smo dobili uput da sutra uradimo urin pa će mi javit treba li šta. Krvna slika manje vše dobra, crp 25,5. E pa kao da mi nije dosta moje muke, nego mi je još trebalo pridikovanje. I tako. Evo mala opet 39, brufen i Jovo nanovo...