mila83
|
IZVORNA PORUKA: Ivanka 75 Buba, mi smo jice bili u Tempu sa Ivom, mm je bio u stilu "lepo se ponasaj ili ces biti kaznjena" Jeste ona skakala okolo, pevala, plesala, zagkedala u rafove, pipkala svasta, a mm "nemoj, skloni se, odmakni se, Iva, nemoj, Iva Iva iva.... " i tako u nedogled Na kraju sam ja pukla i rekla mu da je ostavi na miru kad nikome ne smeta, ona nabila glavu na frizider sa sladoledima i skandira "kornet u sladoledu, kornet u sladoledu" odusevljena, presrecna i nasmejana, a on je tako sasece u tim njenim trenucima srece i prekine joj uzivanje. Ljutnuo se on na mene (jer se pravim mnogo pametna), ostavi Ivku na miru i gle cuda, cim joj ne visi nad glavom i kontrolise svaki njen pokret ona drugacija. I dalje je pevala i igrala, poskakivala, ali mnogo smirenije, barem mislim da je to zbog toga sto je on prestao da joj unosi nervozu. Buba, posmatraj Ninu, vidi sta hoce pre nego sto kazes "ne Nina", mozda to sto radi ima nekog smisla a mi ga ne vidimo. A Iva je veceras 100 puta usla u kuhinju, nalunila spric vodom iz cinije u koju je sipala vodu, ispraznila spric u mali cajnik od 4cm i isla na terasu da zaliva cvece. A onda je dosao mm i upropastio joj zabavu. A dok se to igrala nije se cula, dok nije dosao bilmez i uzeo joj i ciniju i spric. Evo sad cu da,se naljutim na njega sto je ljakse Sigurno da ima smisla,treba ih uvek saslusati,predvideti sta bi moglo da se desi ili objasniti detetu sta da ocekuje,sta moze a sta ne,kompromis naci.Budemo svi mi u slicnim situacijama,pomislis da je tvoje dete najglasnije ili najbezobraznije tada..ali kazem,svi mi prolazimo kroz to,treba se kontrolisati u tim situacijama.
Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.
|