Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 2.5.2015 1:41:37
|
|
|
|
wivern
|
Ne, ne koristim nista od suplemenata.
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 2.5.2015 16:18:39
|
|
|
|
Mala Elena
|
Evo da se malo izjadam , bice mi lakse ! I tako ja rmbam po celi dan i sto vise radim cini mi se da je sve prljavije . Nije mi sebe zao, volim da bude cisto ali smeta mi kada mm u nervozi kaze: Pa sta radis, manes dva tri puta krpom i umorna si . Molim? !! Od jutra ne sednem , radim kao magare , ruke su mi ispucale od deterdzenta , krpa, sundjera . Cim zaspi odradjujem sta je neophodno, sat vremena mi treba da operem sudje i obrisem sporet . Pa onda brisanje parketa . Pa izbacivanje vesa, peglanje, pakovanje. Pa usisavanje , spremanje rucka , vecere . Negovanje deteta. Evo u utotak pocinjem da radim , mala polazi u jaslice . Brinem se, cujem pustaju ih da placu pa se na kraju zapovracaju . Ne znam ni kako ce se mm snaci sa malom. .da li ce je na vreme presvuci , nahraniti , da li ce imati pun obrok ili ce joj gurati kinder cokoladu , smoki, grisine da bi bila dobra! ? Bas sam se skenjala . E da, iznervirala sam gospodina sto sam od ciste stare jastucnice uzela parce za brisanje parketa u sobi samo, i sto sam je iskuvala na 90stepeni sa nasim kuhinjskim krpama.Kao , kako mogu? . .Pa nisu mi na parketu go*na Boze sacuvaj !
< Poruku je uredio Mala Elena -- 2.5.2015 16:21:58 >
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 2.5.2015 16:25:27
|
|
|
|
emicaa
|
Elena šta da ti kažem,kad budeš radila pa ne budeš imala vremena da stalno nešto po stanu radiš vidjeće i sam kako je lako dva tri puta mahnut krpicom. A biće i Elenica dobro,možda će joj biti prvih par dana promjena ali uživaće sa drugim pilićima
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 2.5.2015 16:34:34
|
|
|
|
Mala Elena
|
E bas volim, neka vidi koliki je moj trud. Nadam se da hoce , prvi dan ostaje pola sata, drugi dan sat a za dalje cemo se dogovoriti. Ma samo da se adaptira , ostalo ce se prebroditi !
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 2.5.2015 17:00:37
|
|
|
|
Ivanka 75
|
ME, ja sam zbog toga "pa sta ti radis po kuci, nista" (iako to mm nikad ne misli ozbiljno, stvarno mi pomaze) znala da nista ne pipnem po 7 dana, pa da vidis kako shvati da se ves ne kaci sam, pegla se ne pomera sama, a odeca ne skace u ormar na zapoved, a nece ni rucak da nastane ba ciribu ciriba
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 2.5.2015 17:28:45
|
|
|
|
Maraj
|
ME ništa ne radis u stanu dok si sama. Sve sto radis radis kad je tm u kuci. Dakle on gleda tv ti dasku pored i peglaj. Dakle da vidi sta i koliko radis. Ako peres prozore ne peres kad je on na posllu vec kad je on tu. Tako se to radi. Po kuci ko radi ništa se ne vidi a najvise se taj umori. Zato uvek moras imati svedoka da bi cenio sta i koliko radis. Kad ti je m na poslu ti sve cetiri uvis. Cim dodje baci se na posao
< Poruku je uredio Maraj -- 2.5.2015 17:30:03 >
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 2.5.2015 17:51:56
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Maraj, super ti he to za svedoka Kad ja rasirim dasku ispred tv-a dok on gleda utakmicu Ili perem zavese i prozore dok on drema u nedeljno popodne Maraj, 100% si u pravu!
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 2.5.2015 18:02:23
|
|
|
|
wivern
|
ME ostavila ja jednom sudove od jela, nisam htela danima ni da perem ni da stavim u masinu. Kada dasa nije imao vise cime jesti da vidis kako se promenila ploca. A cik sto je smeo da se pobuni, radila sam stvari samo za sobom.
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 2.5.2015 18:12:49
|
|
|
|
Maraj
|
IZVORNA PORUKA: Ivanka 75 Maraj, super ti he to za svedoka Kad ja rasirim dasku ispred tv-a dok on gleda utakmicu Ili perem zavese i prozore dok on drema u nedeljno popodne Maraj, 100% si u pravu! Tako sam ja jutros. mm gleda tv a ja pored njega sa daskom. Opeglah jedno 3-4 masine najvise majica. Uznoji se na poslu pa se nakupi njegove garderobe za peglanje za vikend. Ja peglam i samo slazem na sto da se stvari "ohlade" . Par gomila ispred njega. Jesam se posteno umorila. Al zato on ide i govori Bas si dosta ispeglala Ko bi to cenio da sam to uradila dok je on na poslu?!?!
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 2.5.2015 18:51:00
|
|
|
|
jess021
|
Ja stvarno nisam pametna sta da mislim na tu temu muzeva. Citav zivot slusam kako u braku moras biti pametan, dobro razmisliti sta, kad, kako... Ja ili nisam dovoljno pametna ili jednostavno ne zelim da se tako ponasam. Ako ja treba pred njim da radim da bi on video sta sam uradila, ma izem ti takav brak. Pa nisu mi ovaj brak ugovorili da bi gledala da prodjem sto bolje, vec sam sama birala coveka s kojim zelim da provedem zivot i da uzivam i dogovaram se, a ne da igram igre. Maraj, ja sam se uzasavala takvih saveta tipa cim on dodje s posla, a ti mu gurni usisivac u ruke ili to da peglam pred njim da bi video da sam peglala.??!! Ne mogu da kazem da imam godine iskustva i da li cu promeniti misljenje, ali za sad je tako
< Poruku je uredio jess021 -- 2.5.2015 18:52:26 >
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 2.5.2015 18:56:39
|
|
|
|
Maraj
|
Pa ne znam jess sta da ti kazem. Znam samo da zena crkne u kuci radeci a to se ne vidi. E pa kad je tako ja razmisljam onda bolje da se vidi nego ne vidi. Kako sam sad ja dok je m na poslu odem do mojih proset_am spremim rucak. A vikendom kad smo kuci poradimo zajedno. On usisava, riba kupatulo a ja ipak zelim da se moj posao vidi. Bolje da se vidi nego da posle prebaci kako nista ne radim. Nikad on meni nije prebacivao, bar ne za sad al ni ne zelim da mi prebaci pa se drzim ove moje parole da vecinu posla odradim kad je on tu
< Poruku je uredio Maraj -- 2.5.2015 18:59:01 >
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 2.5.2015 19:01:18
|
|
|
|
jess021
|
Ja od kad sam trudna ne radim nista, a pre toga nisam nikad imala problem s tim da mi prebacuje da nista ne radim. Pa ne spremam ja stan da bi me neko pohvalio. Naprotiv, koliko puta kad hocu nesto da radim on kaze mani to idi sa drugaricama na kafu. Inace, sto se tice prebacivanja da nista ne radim ako sam kuci, vidi to moze samo jednom, a posle bi bilo svega. Tako da iskreno se nadam da ce ovako i ostati.
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 2.5.2015 19:07:14
|
|
|
|
Maraj
|
Otkud znam. Ja na vreme krenula sa trljanjem nosa da ni ne pomisli da prebaci
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 2.5.2015 21:19:09
|
|
|
|
Ivanka 75
|
IZVORNA PORUKA: Maraj Otkud znam. Ja na vreme krenula sa trljanjem nosa da ni ne pomisli da prebaci
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 2.5.2015 21:30:44
|
|
|
|
veselicaa
|
Ja mislim da s vremena na vreme muz treba da se podseti sta sve uradimo po kuci.Secam se jednom kada mi je S.bila bas mala muz je dosao sa posla i prokomentarisao nesto kako je umoran i kako sam srecna sto sam ceo dan kuci.Rekla sam mu da sedne i jedno desetak minuta navodila sve ali bas sve sto sam uradila tog dana.Od ustajanja,oblacenja dece,spremanja dorucka i za jedno i za drugo,pa peglanje,pranje,kuvanje,ciscenje i nisam mu dala da me prekine.Saslusao me je rekao "au"i otisao da nam skuva kafu On nikada ne dovodi u pitanje koliko ja radim po kuci cak mi i pomaze kada hoce i kada zatrazim,ali volim da ga podsetim sta sve radim.
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 2.5.2015 22:23:54
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Ajoooj ja napisala ogroman post a on mi objavio samo citat Sve u svemu, nisam ničiji rob da svaki dan skupljam odeću, perem, peglam, to što je čist i popeglan je moja zasluga, sto mu je stomak sit, sto ima slatkis skoro svaki dan da pojede je moja zasluga, što ne gleda kroz strokav prozor je takodje moja zasluga. I ima da vidi sve što radim i da bude svestan da se zena ne uključuje u struju da radi po defoltu nego su to svakodnevne dosadne obaveze. Scena od veceras - poveo Ivu na kupanje i trazi trakice za kosu da joj veze repice da ne pokvase kosu. Sinoc sam je ja tuširala a ja joj ne stavljam repiće, ima paž frizuru i ja pazim, pita me gde su trakice nema nijedne u kupatilu ja odgovorim "nemam pojma", tako je zakovrnuo očima ko da sm ih ja namerno sakrila da ih on ne nadje. Posle nekoliko mu+inuta traženja ode u nasu spavaću sobu i vrati se sa dve trakice - bile na nocnom stočiću, odakle tamo, mene ne zanima, samo me pogledao pokajnički i ušao u kupatilo. Kad joj je kosa bila duza ja sam uvek vraćala trakice za kupanje u kupatilo na policu, uvek. I da, čekajući mesec dana mog dragog muža od 196cm da zakači 2 štipaljke na zavesi u kupatilu ja sam se danas popela na stolicu i to obavila. Cekala sam, njemu očigledno nije smetalo ali meni smeta. Ma nek oni budu zahvalni što su se uopšte oženili
< Poruku je uredio Ivanka 75 -- 2.5.2015 22:26:07 >
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 2.5.2015 22:40:02
|
|
|
|
Ana RR
|
Jess, slažem se sa tobom. Ja sam skoro 8 godina u braku (plus 3 godine veze) i moj muž se nikad nije promenio, nikad nije zvocao, nikad mi nije nabio na nos da nešto nisam uradila u kući, nikad nije bio u tom fazonu uopšte. On je netipičan balkanac da tako kažem mada je to čista glupost, iskreno. To je do odgoja i stava a ne do geografske pripadnosti. Da li ću da peglam pred njim ili dok nije tu, sasvim je nebitno. U većini slučajeva on će reći pusti peglanje ajmo negde. I ne, neće sutra kukati da nema opeglanu majicu već će je sam opeglati. Nismo u braku da bi on imao skuvano, čisto i opeglano, u braku smo jer se volimo, jer ne možemo da zamislimo život jedno bez drugog, jer smo ravnopravni u svemu... ja drugačije ne bih mogla niti da zamislim niti da živim.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 2.5.2015 22:49:47
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Ana, izvini ali, od ljubavi se ne živi. Volim i ja svog muža, voli i on mene, ne zvoca on meni, to što ja radim u kući, spremam, perem i peglam je nešto što se mora. Ali, doza poštovanja mora da postoji. Ja ni njemu ni sebi ne mogu za ručak da ostavim šerpu ljubavi, može biti šerpa hrane spremljena s ljubavlju jer sam za svoju porodicu spremala, čak i kad pržimo jaja za ručak on uživa. Hoću da kažem da je mnogo toga na ženi a ogroman broj muškaraca to ne zna da ceni. Ja i ti možda imamo sreću da su nam muževi civilizovani i poštuju nas, mnoge žene nemaju taj luksuz.
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 2.5.2015 23:50:19
|
|
|
|
jess021
|
Ne mislim da se zivi od ljubavi, ali ne mislim da sam niciji rob sto spremam po stanu sto kuvam rucak, veceru...pa ne radim to samo zbog njega i ne mislim da on nesto treba da mi bude zahvalan zbog toga. Mm je poprilicno sposoban i vredan muskarac koji meni i nadam se nasoj deci ce obezbediti dobru buducnost. naravno sve sto bude u njegovoj moci, a ja isto ne mislim da zbog toga treba da mu se klanjam, vec mislim da je nesto sasvim normalno. Zaradjuje dosta vise nego ja, pa sta sad. Eto sad 9 meseci necu ribati kupatilo, usisavati, siriti ves...i on za to uopste ne ocekuje medalju, vec to nekako de svojim tokom. Ma necu da mi se zivot sa covekom za koga sam odlucila ja da se udam svodi na dokazivanje, mudrolije i ne znam ti ni ja sta. Ne mislim da sam imala srece sa mm vec da smo sasvim obicni ljudi koji normalno rezonuju pojam braka i zajednickog zivota. Postovanje se aposlutno podrazumeva, ne moram svaki dan da trazim neko specijalno postovanje.
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 2.5.2015 23:52:11
|
|
|
|
Ana RR
|
Možda se mora ali ne znači da mora isključivo žena da radi. To je moja poenta. Kod nas je kuća uvek skockana i čista, ali to je zato što oboje vodimo brigu i sklanjamo i brišemo. Ne samo žena. Ja zaista ne mogu da zamislim da idem po kući i sklanjam muževljeve stvari, čarape ili gaće. Nisam to videla ni u rodiiteljskoj kući. Ivanka, podsetila si me na jedan vic, uzeli se Muja i Fata a ni jedno nema posao. Pita Fata, Mujo od čega ćemo da živimo? Kaže Muja, Od ljubavi. I dolazi kući i zatiče Fatu kako sedi na šporetu i pita je šta to radi, a ona odgovara Grejem ručak
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 2.5.2015 23:54:39
|
|
|
|
Ana RR
|
Jess, apsolutno se slažem i to je ono što pokušavam da kažem ali ne umem da se izrazim
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 3.5.2015 0:07:35
|
|
|
|
jess021
|
Ana, sve znas
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 3.5.2015 0:08:24
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Dobar vic To rob je bilo figurativno. Probajte eksperiment, samo 3 dana nemojte da mrdnete prstom po kuci pa mi recite njegovu reakciju. Koliko god da su fini, koliko god da vas vole, nesto ce reci. Ako ko ima stabilan i normalan zivot u braku imamo ga mm i ja. Tolerantni smo, postujemo jedno drugo, on postuje moj posao ja njegov.a On je 2 god brinuo o detetu svaki radni dan od 17-22:30 dok sam ja na poslu, bez prigovora, savrsen muz i otac. U braku smo jednaki, i ne mogu da kazem da sve 100 posto funkcionice. Mi se za ovih 10 godina nijednom nismo posvadjali, peckamo se ali svadje i teske reci nisu deo naseg zivota. Ali, da mi treba malo podrske i pohvale, treba mi, ako ja njega mogu da pohvalim i da se zahvalim sto mi je ofarbao policu za cvece, onda i on meni moze da se zahvali kad zatekne pun ormar popeglanih stvari, za cistu kucu u koju u bilo kom trenutku bez stida i straha moze gosta da uvede. Jess, Ana, potrebno mi je jer mi to daje jos vise poleta i elana, jer to pokazuje da sam mu bitna, da mu je stalo do nas i naseg zajednickog zivota.
< Poruku je uredio Ivanka 75 -- 3.5.2015 0:19:52 >
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 3.5.2015 0:14:43
|
|
|
|
Ana RR
|
Ivanka, bilo je i duže od 3 dana kad nisam ništa po kući uradila. I sve je i dalje bilo na svom mestu jer on za sobom skloni, opere, očisti isto kao i ja za sobom. Ne znam, mi drugačije funkcionišemo.
|
|
|
|
RE: Tema za istresanje negativne energije - X... 3.5.2015 0:16:21
|
|
|
|
jess021
|
Ivanka, kontam da je bilo figurativno. Ja apsolutno razumem sta ti hoces da kazes, gledam to oko sebe svakog dana, kako domacice nista ne rade po ceo dan, kako ih muzevi ne cene,....ali to nikad ne bi mogao biti moj izbor. Ponavljam opet NE ZELIM brak koji sam JA birala da se svodi na igrice, dokazivanje...pa nije brak kuvanje rucka i peglanje. Sad procitah tvoj prosireni post, da li si mu ikad rekla da ti znaci da te pohvali? Ja kontam da on to sve ceni, ali mozda nema potrebu da ti to kaze naglas. Ja imam od mm, napismeno, da kad sam ja bolesna u nasem stanu nista ne funkcionise Pri tom ne mislim ni da da sam ja, ni mm savrseni. Mi se posvadjamo, poreckamo, ali to mi sve ide u rok sluzbe, ovo o cemu smo pricale ni ne dovodimo u pitanje.
< Poruku je uredio jess021 -- 3.5.2015 0:31:37 >
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?