RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

anita -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 16:18:27)

IZVORNA PORUKA: serpica

Trco nisam panicarka nego se plasim i tog bola koji sam osetila a i nije mi muka a to iz iskustva znam da ne valja.Ako idem na pregled u petak to ce biti 10 dana kasnjenja.Ma samo neka vidi pravilan mesak i da je u materici a za srce cu da odem i kasnije oopet.

Serpi bice sve ok.[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
Ja sam na prvi uz isla u 6 nedelji. Cula se i srcana radnja.

wivern -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 16:20:57)

maslacak znam,i mozda uspem da se strpim jos 10 dana,a vidi proslog puta mi je rekao odmah BO vec sa 4+5 dana i stvarno bi tako.
I ja verujem da je sve ok,samo mi opet nesto tera uzdah iz grudi.

Serpi a kako je znao da je BO sa 4+5? Izvini dva puta sam imala BO i dva razlicita dr-a su cekala poslednji moguci trenutak da budu sigurni da je to. Koliko je meni poznato BO ne moze da se vidi po mesku, meni se pojavljivala i zumancana kesica ali je posle toga izostajalo srce.
Ma ja bih se strpela jos nedelju dana i otisla da vidim srcanu radnju, to probadanje ne znaci nista. Ali znam da si nestrpljiva [sm=smiley36.gif]

Maslacak15 -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 16:29:44)

zato sto se u tom momentu nije videlo jos bas nista ili neka ultra minijaturna kesica od par mm. I onda joj je rekao da ponovi betu pa ni beta nije ok rasla, rasla je ali ne kako treba ali je cela peripetija uz menjanje doktora i konacnu dijagnozu trajala jos dve do tri nedelje. Secam se dobro i znam, jel sam bila na forumu, i jedina sam bila koja se odvazila da joj kaze da najverovatnije nije ok posto se prosto nije poklapalo sa normalnim razvojem bebe a znalo se tacno kad je bila ovulacija. Ali necemo sad teske teme. Ovaj put bice sve ok.
Strpi se Serpi ako ikako mozes[sm=smiley31.gif], dug je put, ne treba da gubis zivce bez potrebe....

bubulence -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 17:06:15)

serpi niko od nas ne moze da ti kaze da je dve ok, to je na doktoru. ali hocemo da kazemo da su ti uzasno jaki bolovi na pocetku cesta pojava. evo ako se neka od devojaka seca, na pocetku trudnoce sam u dva navrata govorila kako se plasim da nesto nije u redu jer imam uzasne bolove, jednom toliko jake da nisam mogla da udahnem vazduh. pa onda splasnule grudi, pa prestanak mucnine (ali se brzo i vratila) . i onda odem kod dr i lepo se smirim.
ja mislim da treba da odes u petak, cisto da cujes i od dr je sve ok za tu nedelju trudnoce...

jovicaa -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 17:10:28)

da i ja mislim da ako si jako uplasena treba da odes kod ginekologa ako ce te to smiriti... sto da ne, uostalom zato su tu.
znam samo da su meni govorili da je prerano pre seste,sedme nedelje...

Maslacak15 -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 17:23:05)

svakako da treba da ode ako misli da ce joj cekanje biti psiholoski lakse. Ja to ne sporim. Ali sustinu je objasnila wiv na njenom primeru. Ni jedan lekar ne moze da kaze da li je ok ili nije sa sigurnoscu pre detektovanja srcanje akcije koja se obicno vidi u sestoj nedelji. Zato i mnogi savetuju da se ceka najmanje dve nedelje od izostanka menstruacije jel onda mogu da daju procenu sa vise sigurnosti. Prosto ni lekarsko misljenje nije mnogo validno tako rano, jel ne mogu da predvide da li ce trudnoca biti uspesna ili ne na osnovu toga sto vide gestacioni mesak. Od momenta kad se registruje srcanja radnja sanse za vitalnu trudnocu su 95%.
Ako ce odlazak lekaru da te smiri na bilo koji nacin serpi idi, mozes onda i pre petka.....Puno te pozdravljam

Ipokrisia -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 17:28:58)

Trco nisam panicarka nego se plasim i tog bola koji sam osetila a i nije mi muka a to iz iskustva znam da ne valja.Ako idem na pregled u petak to ce biti 10 dana kasnjenja.Ma samo neka vidi pravilan mesak i da je u materici a za srce cu da odem i kasnije oopet.

Serpi, meni je mucnina krenula tek tamo oko 8-9 nedelje koliko se secam, do tad osim povremenih bolova nisam imala druge simptome, oni su se tek razvijali posle toku trudnoce.Mucnina mi posle trajala do 3,5 meseca...

Ipokrisia -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 17:44:04)

Meni malo smesno sto se svaka zena koja se zabrine oko nekog problema i iznese ga ovde, naziva panicarkom. Mislim mogla sam ja svo vreme da pricam tralala price i ne iznesem ni jedan problem i licilo bi kao da sam totalno opustena .Mislila sam da je svrha foruma da svako podeli neku brigicu ako ima, ali to ne znaci da neko panici.Po meni panika je pojam koji oznacava skroz drugacije ponasanje. Ja razumem svakog ko je zabrinut za svoj problem ili svog deteta.Pre bi mi bilo cudno da je neko ravnodusan.Slazem se da je ovde svaka rec podrske jako ohrabrujuca za svaku zenu, i da treba ohrabrivati zene da pozitivno razmisljaju, ali treba razumeti druge da ako se jednom u 10 dana pojavi nesto sto zabrine na trenutak zenu ne znaci da je ona konstantno pod pritiskom, stresom, panici i ostalo. Sustina je da sve sto podelim,ponadam se da je mozda neko imao slican problem pa eto cucu neki savet.Primetila sam da , ne samo na forumu, nego i inace, trudnice a i ostale zene koje su radjale, kao da se takmice koja ce vise biti "cool".Koja je vise bila aktivnija u trudnoci, pa ko je vise rintao,orao,krecio,dizao tegove,skakao iz padobrana...Ja nikog ne osudjujem, neka svaka zena radi kako misli da treba jer sama odgovara za svoje dete i sebe, samo mi to eto malo cudno zasto zene imaju tu potrebu za dokazivanjem [sm=smiley1.gif] Ja sam u fazonu, ma necu da radim nista, uzivam, blejim,ispijam kafu, citam, radim sitne poslove, tako mi se trenutno moze i tako mi prija [sm=smiley1.gif]

srculence25 -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 17:49:28)

Serpi secam se dosta zenica se zalilo na taj bol u ranoj trudnoci.Cak sam i ja imala osecaj kao da cu svakog casa dobiti.
Anita kako si?da li si bolje?

Maslacak15 -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 17:55:07)

Ipo ja ne savetujem zato sto mislim da je panicarka, nego zato sto pokusavam da je zastitim. U principu kad su trudnice u pitanju uvek je bolje otici jednom viska kod lekara nego manjka. I ako su zene uznemirne treba da idu. Svakako i uvek. Isla sam i ja i to u bolnicu zbog neocekivanog krvarenja, ispostavilo se puko hemoroid ( sad mi smesno) i zbog vodenog sekreta da iskljucim mogucnost curenja vodenjaka. To je bilo kasnije u 26 oj i 30 oj nedelji. Sustina ovde je da niko ne moze da joj pomogne u ovom stadijumu. I lekar moze da je ohrabri kao covek ali medicina je tu prosto slepa da se tako izrazim. 25% trudnoca zavrsi pobacajem do 6 nedelje. Od momenta detektovanja srcan akcije sansa da ce trudnoca biti vitalna je 95%. Znaci taj period od 4-6 nedelje je neizvestan. A ja mislim da je psiholoski mnogo lakse cekati i strpeti se i otici na 6+4 i onda je dza ili bu. Nego otici na 4+3 lekar ce reci pa ok vidim mesak ok izgleda. Vi osecate olaksanje, lekar vam je potvrdio trudnocu, psiholoski prihvatite trudnocu mnogo drugacije nego samo kad ste uradile test i onda dodjete posle deset_ dana i lekar kaze znate zao mi je... A vi ga pitate pa rekli ste mi da je sve u redu? Poenta je - nije mogao da zna.
I ovo nema nikakve veze sa Serpicom, ja verujem da ce to sve biti super, tako savetujem svakoj koja ugleda dve crtice. Po meni je bolje cekati, a postujem da ima drugih misljenja.

Ipokrisia -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 18:19:48)

Maslacak, nisam iskreno ni citala tvoj post gde si pisala Serpi, pa nisam konkretno ni mislila na tebe, izvini sto ispade tako, nego generalno moj neki opsti utisak [sm=smiley1.gif]

anita -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 18:48:26)

IZVORNA PORUKA: srculence25

Serpi secam se dosta zenica se zalilo na taj bol u ranoj trudnoci.Cak sam i ja imala osecaj kao da cu svakog casa dobiti.
Anita kako si?da li si bolje?

Taman sam iskucala post i greska...grrrrr[sm=zz_cold.gif]
Srculence bolje sam. Skoro ceo dan lezim. Nisam povracala od onog jutros. Izasla sam malo napolje danas do prodavnice i imala sam mucninu i vrtoglavicu.
Sada je sve ok. Pijem cajeve i limunadu. Nadam se da cu sutra biti jos bolje. Hvala ti [sm=smiley31.gif]

jovicaa -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 18:48:53)

i ja mislim da je bolje sacekati. posebno ako nije prva trudnoca i sl, pa nismo nestrpljivi.
ja sam sad otisla ovako rano samo zato sto sam imala bas problema sa sekretom, pa sam se malo uplasila da to ne utice negativno na trudnocu i sve.. zena uradila uz, ja joj rekla znam da je rano... i sve do sledeceg uz sam uzimala sa rezervom, kao trudna sam, ok, ali jos uvek nista nije sigurno. znaci ja sam prvenstveno isla da bi me vaginalno pregledala, nisam ni trazila uz, ali ona je zelela da uradi.

ali svakako ako ce se neko osecati lakse i bolje zato sto je otisao kod ginekologa, nije lose otici. ali eto sve uzimati sa rezervom dok se ne utvrdi srcana radnja.
mada realno ni u celoj trudnoci nisi siguran ni u sta i uvek se moze nesto desiti..

bubulence -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 19:19:08)

Ipo, niko se ne pravi pametan, listaj unazad moje postove. uvek napisem, moje iskustvo je takvo i takvo ali kod tebe ne mora biti takav slucaj. cinjenica je da ipak imamo malo vise iskustva ako smo se vec poradjale , stim da to nikako ne znaci da smo pametnije niti nista slicno.
ja licno mislim da trudnoca nije bolest, u njoj treba maksimalno uzivati ali ne i praviti invalida od sebe (sada ne kazem da ti ili neko od rr devojaka to radi nego mislim uopsteno).

branki* -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 19:29:12)

devojke drage,nemam sad kad da citam,u guzvi sam ceo dan...idemo sutra boza i ja na lezanje u palmoticevu,nece me biti nekih 2 nedelje...videcu ako imam kad veceras da malo citam sta ste pisale.ako ne,pisem kad dodjem.budite dobro,sve vas grlim,nedostajacete mi[sm=smiley31.gif]
von ce se verovatno i poroditi do tad[sm=smiley1.gif]

jovicaa -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 19:30:41)

branki[sm=smiley31.gif] nadam se da ce sve biti dobro!

bubulence -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 19:56:39)

branki, nedostajaces nam! ljubi Bozu

serpica -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 20:03:22)

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

svakako da treba da ode ako misli da ce joj cekanje biti psiholoski lakse. Ja to ne sporim. Ali sustinu je objasnila wiv na njenom primeru. Ni jedan lekar ne moze da kaze da li je ok ili nije sa sigurnoscu pre detektovanja srcanje akcije koja se obicno vidi u sestoj nedelji. Zato i mnogi savetuju da se ceka najmanje dve nedelje od izostanka menstruacije jel onda mogu da daju procenu sa vise sigurnosti. Prosto ni lekarsko misljenje nije mnogo validno tako rano, jel ne mogu da predvide da li ce trudnoca biti uspesna ili ne na osnovu toga sto vide gestacioni mesak. Od momenta kad se registruje srcanja radnja sanse za vitalnu trudnocu su 95%.
Ako ce odlazak lekaru da te smiri na bilo koji nacin serpi idi, mozes onda i pre petka.....Puno te pozdravljam

Maslacak,vidi,taj dr mij odlican dr koji me je i porodio sa drugim detetom,je odmah ali odmah cim je stavio sondu rekao ovde nema nista,prazan mesak,nista ovde nece ispasti. Ja sam se naljutila i isla kod drugog dr koji mi je davao nadu jos dve nedelje a onda je na kraju ispalo kao sto mi je rekao prvi dr.I opet sam pokucala na njegova vrata kad sam trebala na kiretzau. Kazem tad sam bila 4+5 i on mi je odmah rekao BO. Kad sam sa Tomom ostala trudna opet sam isla rano sa 4+5 i isti taj dr mi je odmah rekao sve je ok,srce sam cula posle 10 dana,ali kazem,odmah mi je rekao da je ok isto tako kao sto mi je pre toga odmah rekao da nema nista od trudnoce,ako me razumete sta hocu da kazem.
Ne znam da li cu biti psihicki mirnija ako odem u petak,ili cu sto kazete samo da se nerviram posle jos nedelju dana....hvala vam puno na podrsci,sutra cu da pozovem i pitam ga kad da dodjem,pa vam javljam..hvala jos jednom [sm=smiley31.gif]

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 20:22:04)

Branki, da sve prođe ok [sm=smiley31.gif]

Ipo, ja sam ta koja krsti redom 'paničarke'. Ne kažem to iz zlobe. Moja mama je paničarka (neopisiva) i jako mi je drago što nisam kao ona. To bre nije dobro ni za zdravlje, a ni za živce. Ja se trudim da budem što blaža na forumu po svim mogućim pitnanjima, dok sa meni bliskim osobama sam i te kako otvorena.

Btw, ovo mi je 4 trudnoća i ni jednom nisam radila betu, kamo li je ponavljala. Ja stvarno JESAM opuštena. Do te mere da zaboravim da pitam moju dr. zašto me bole prepone [sm=jezicek.gif] još me žena pita jel se dobro osećam. Više je ona zabrinuta oko urina nego ja. Čak ni oko Ane ne paničim, ali Ana je već veća. Savršeno dobro razumrm da postoje i opuštene i 'stegnute' i 'paničarke'. Samo je moj pristup 'ohrabrivanja' drugačiji.

Šerpice, jbg ja i dalje mislim da je rano, ali to je tvoja odluka na kraju. [sm=smiley31.gif]

Ipokrisia -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 21:19:51)

Trco,znam i moja mama je.I ona je sinonim za pojam sto ja smatram panikom[sm=smiley36.gif] znaci ono kad nastupi neki problem ona se izbezumi,ne zna za sebe,zove me sto puta dnevno, nekad i vice iz straha,bas panicni napad.,.Ja sam samo emotivac,sto je opet tesko za srce i dusu.Ali ne panicim.Pa ja brdo stvari ovde nisam ni pricala,eto skoro svaki dan mi pozli u prodavnici da se onesvestim,ne mogu dva koraka da se ne zadisem i slicno, ali opet guram i nisam se uplasila niti to spomenula doktorki,samo kazem sebi sta cu to je od trudnoce [sm=smiley1.gif] ali kad je nesto za bebu ,malo me to onda rastuzi, samo bih da je njoj dobro,necu unapred da se sekiram ali kad i glupi doktori ubace tako crv sumnje ne mogu da se pravim da sam bas happy.ali volela bih da sam manje emotivac,srecom imam muza koji je na zemlji i pozitivan uvek pa uz njega bude mi lakse da sagledam i sa druge strane .Ali kakvi,mami nisam ni smela da kazem ovo za bebu sto mora da se prati,pa to bi cela Srbija vec bila dignuta na noge [sm=smiley36.gif]

serpica -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 21:43:16)

Trco i ja mislim da je rano da idem,ustvari znam da je rano,a opet doktoru verujem do boga i nekako osecam da ako mi kaze da je ok da ce tako i biti. ma ustvari ne znam zasto optercujem sebe a i vas,kad cu verovatno da odem [sm=smiley36.gif]
Branki jedan veliki [sm=smiley31.gif] za tebe i Bozu.
Bubulence zanci i tebi prestajali simptomi? Ja nemam iskusutva s tim,prvi put kad nisam imala simptome nije se zavsilo dobro,pa eto setim se toga pa mi malo frka. Jedino sto jojs uvek osecam svakog dana je neko zarenje u grudima,nekad vise nekad manje to je sve,i jedem ali inace volim da jedem [sm=smiley1.gif]

vonavoj -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 21:55:46)

Branki,nisam ispratila sto idete u bolnicu? Imas Li net na mobu,pa da pratis!
Serpi,maslacak Ti je glad razuma!
Ipo,nije isto biti panicar I oprezan..tako su mene napadali u ovoj trudnoci..jer Sam u prvoj morals da mirujem,rano skratio grlic.. I onda Sam bila oprezna,Ali Sam opipavala teren I ponasala se posle normalno!

anita -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 22:10:05)

IZVORNA PORUKA: branki RR

devojke drage,nemam sad kad da citam,u guzvi sam ceo dan...idemo sutra boza i ja na lezanje u palmoticevu,nece me biti nekih 2 nedelje...videcu ako imam kad veceras da malo citam sta ste pisale.ako ne,pisem kad dodjem.budite dobro,sve vas grlim,nedostajacete mi[sm=smiley31.gif]
von ce se verovatno i poroditi do tad[sm=smiley1.gif]

Branki i ti ces nama nedostajati punoooo. Veliki [sm=smiley31.gif]i poljubac za tebe i Bozu.

Ipokrisia -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 22:13:07)

IZVORNA PORUKA: vonavoj

Ipo,nije isto biti panicar I oprezan..tako su mene napadali u ovoj trudnoci..jer Sam u prvoj morals da mirujem,rano skratio grlic.. I onda Sam bila oprezna,Ali Sam opipavala teren I ponasala se posle normalno!

Slazem se Von, to i ja isto mislim. Ja sam samo mirovala malo vise i lezala prva tri meseca jer sam imala bas jake bolove neke i set_nja ih je pogorsavala, ali sad uzivam stvarno, i zato kazem bas me briga kad mi dodju neke zene iz okruzenja i nabijaju na nos kako su one radile svih 8 meseci [sm=smiley1.gif] sta mene to briga, sve se mislim ti radi, ja uzivam,sta ti ja mogu [sm=smiley1.gif] A pojedine babe iz porodice, pocele su da me obavestavaju kako je Jovana Joksimovic sa Pinka radila u trudnoci i plus sad cim se porodila [sm=smiley36.gif] ja umrem od smeha, pa kakve ja vezeimam sa Jovanom i sta me briga sta ona radi?!?! [sm=jezicek.gif] uopste ne razumem tu ljudsku potrebu da me obavestavaju o takvim stvarima ali dobro [sm=smiley1.gif] mozda sam ovo trebala da pisem u temi sta ne treba pricati trudnicama [sm=jezicek.gif]

Inace, ni j anisam upratila, sta bi sa Bozom [sm=zmeden.gif]

vonavoj -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 22:36:57)

Nek prica ko Sta hoce,ja nisam mogla da mirujem sad..ali Sam bila oprezna..kad osetim da ne ide,spustim loptu..sreca pa nije bilo puno tih momenata! Ko je radio do kraja svaka mu cast,nije lako,ja Sam dugo radila..ko moze nek uziva,samo ne treba praviti invalide.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>