Ipokrisia -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (4.10.2014 23:04:28)
|
IZVORNA PORUKA: Trcosava RR Ipokrisia, iz određenih razloga, ja tražim da se dobro gleda srce bebe, a i moja dr je što se toga tiče bila temeljna. Znam da nije ništa merila, već se gledalo da li su sve komore prisutne, da li sve rade i preseke srca. Prvu trudnoću sam išla i kod kardiologa (zbog mog pulsa) pa sam ga zamolila da pogleda srce bebe. Sve je ok. No, opet niko mi nije pominjao nikakve milmetre i veličinu. Po meni je to malo glupo, kao i merenje/vaganje beba i plašenje trudnica takvim stvarima. Pa nismo ni mi svi jednaki, ne može svaka beba u kalup. A koliko vidim te neke mere mu dođu u nekim granicama i ne vidim razlog da se plašiš. Da nešto nije ok, tvoja dr bi te već poslala gde treba. Manje nervoze. To za želudac prvi put čujem [sm=jezicek.gif] a ni jedan moj UZ ne traje duže od 15 min (pa ni onaj expertni [sm=smiley36.gif]) Sad sam se malo informisala kako to ide oko zeluca, beba u stvari non stop refleksno guta plodovu vodicu, i posle izbacuje iz sebe. E sad,ako iz nekog razloga ne uzima dovoljno vodice dolazi do viska plodove vode, sto kod mene za sada nije slucaj i to mi je i Dr rekla. Npr to se desava kad beba nema jednjak, ili neku anomaliju sa jednjakom,, pa ne dopire u zeludac dovoljno hranice.E sad, kako sam procitala na netu, taj visak plodove vode ukoliko nastaje iz tih razloga, tek moze da se vidi od 24. nedelje. Zato je nju zbunilo sto je zeludac valjda ostajao prazan.Sad sve mislim da je i u pravu sto se to treba proveriti ,mozd ai nije panicila bespotrebno [sm=zmeden.gif] nije mi bas svejedno.Iskreno,nisam znala nista o tome kako to sve ide,ali sad razumem sto je to rekla . Ufff samo neke sekiracije...
|
|
|
|