RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

Ipokrisia -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 10:29:50)

ja mislim da moze da potvrdi prisustvo ploda u materici sa 6 punih nedelja pa na dalje....meni moja dr nije htela tad da pusti da cujem srce, ali je videla kao tackicu koja lupka [sm=smiley1.gif]

wivern -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 10:32:22)

Serpi ako mozes izdrzi do sledeceg ponedeljka, tada ce se sigurno vec sve videti. Da se ne stresiras na nedeljnom nivou [sm=smiley36.gif]. Ako mozes [sm=jezicek.gif]
Ja sam se zene jutros tusirala pola sata, dok nisam istresla ceo bojler. Tako mi je prijala topla vodaaaaa...uh...nije mi se izlazilo. A danas opet peglanje, pranje, sredjivanje.
Von kupila sam juce gajbice, danas te kopiram [sm=bravo.gif]

anita -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 10:40:05)

Hello i od mene.
Ja ustala oko 9, mm je skuvao caj. Popila caj i nakon 20-ak minuta ga ispovracala [sm=smiley11.gif].
Ja danas nista ne radim. Odmaram

srculence25 -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 10:41:16)

Serpi ako mozes sacekaj da nibe bilo nepotrebnog stresiranja.Ja sam isla na prvi uz u 6 oj nedelji videla se mala tackica i prisutna srcana radnja.
Wiv prosledi mi ves volim da peglam i da perem sudove

Ipokrisia -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 10:42:33)

IZVORNA PORUKA: Trcosava RR

Ipokrisia, iz određenih razloga, ja tražim da se dobro gleda srce bebe, a i moja dr je što se toga tiče bila temeljna. Znam da nije ništa merila, već se gledalo da li su sve komore prisutne, da li sve rade i preseke srca. Prvu trudnoću sam išla i kod kardiologa (zbog mog pulsa) pa sam ga zamolila da pogleda srce bebe. Sve je ok. No, opet niko mi nije pominjao nikakve milmetre i veličinu. Po meni je to malo glupo, kao i merenje/vaganje beba i plašenje trudnica takvim stvarima. Pa nismo ni mi svi jednaki, ne može svaka beba u kalup. A koliko vidim te neke mere mu dođu u nekim granicama i ne vidim razlog da se plašiš. Da nešto nije ok, tvoja dr bi te već poslala gde treba. Manje nervoze.

To za želudac prvi put čujem [sm=jezicek.gif] a ni jedan moj UZ ne traje duže od 15 min (pa ni onaj expertni [sm=smiley36.gif])

E u pravu si Trco, ja sad tek videh na izvestaju, nije to komora srca, vec izgleda mozdana, ja sam se nesto prebacila.To je merila ti nekih 9mm, a valjda je sve preko 10mm rizicno , pa da se prati to da se ne povecava...auuu tek sam sad videla sta znaci ta skracenica [sm=smiley13.gif]

wivern -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 10:47:33)

IZVORNA PORUKA: srculence25
Wiv prosledi mi ves volim da peglam i da perem sudove

Sestro slatka ne govori dva puta [sm=smiley36.gif]
Anita, moraces ponovo da pokusas..nema ti druge...[sm=smiley13.gif]
Ipo, ne citaj bre to vise. Samo ces padati u jos vecu nervozu. Strpi se do tvoje dr, ona ce ti sve reci ovako ces odlepiti. I jos nesto, nikako ne guglaj nista sada, samo ces se jos vise istripovati a videces da nije bilo potrebe za tim [sm=smiley31.gif]

srculence25 -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 11:13:08)

Moze Wiv [sm=smiley1.gif]
Izvinjavam se na gutanju slova gladna sam sad ce rucak.
Preko mob pisem pa bas coratam i nabadam.
detaljniji uz nisam radila mesec i vise dana nadam se da je sve ok.Moj dr kaze svakako ce mi uraditi u ns

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 11:36:54)

I opet meni niko ništa ne meri [sm=smiley36.gif] osim težine i pritiska

Tek sad, na prošlom pregledu mi je rekla prosečnu težinu bebe, ostalo jedino što premeri (ali ništa ne govori) veličina glave i stomaka. Ni to mi ne govori, ja gledam šta piše na ekranu i vidim da je sve tu negde, mislim oko nedelje u kojoj sam. I meni to dovoljno. Kad je pitam jel to ok, kaže jeste (pitala je za težinu bebe) i meni mirna glava.

Guglanje zabranjujem paničarkama. Ok je guglati tek onda kad je sto posto potvrđeno nešto. Kao što je bio to nuhalni nabor u prošloj mojoj trudnoći (i to samo da potvrdim moju odluku).

Šerpice, ženo pa nisi valjda i ti paničarka? [sm=jezicek.gif]

Srculence, nije ta članica više ovde (DelijaGirl) ti ne možeš da zamisliš pitanja koja sam joj postavljala [sm=jezicek.gif]
Zanm da nešto što se navlačilo preko glave mi je bilo najveći problem [sm=jezicek.gif] posle dva dana se uštosiš. Budi bez brige.

p.s. ja sam sve pozaborvljala (osim kako se presvlači pelena [sm=jezicek.gif])

wivern -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 11:44:32)

Ni mei moja nista ne govori, samo kaze prvo da ja pogledam sta mene interesuje, i onda nabraja to je ok..to je ok... i na kraju gledamo nestaska. Pa ni za grlic mi nikad nista nije rekla, tek sad na poslednjoj kontroli je rekla da je ok. I hvala bogu sto me ne zamara sa detaljima, verovatno bih i ja odlepila od svih uporedjivanja velicina i poredjenja.
Kad vec spomenusmo dr ja moram da zakazem ctg od ponedeljka kod nje, krecem od 10-og [sm=bravo.gif]

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 12:08:39)

Kad smo već kod pregleda, moja mi je sad zakazala pregled ranije, pošto neće biti tu za5 nedelja, pa onda idem 28 [sm=bravo.gif] Ne pamtim kad sam išla 2x u mesecu na pregled hahahhaha

Ja napravih detetu danas, posle jedno 3 medelje odlaganja, domaći plastelin. O te sreće [sm=jezicek.gif] i zadovoljna sam kako je ispao [sm=smiley14.gif]

Kata90 -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 12:16:50)

Evo i mene.....[sm=smiley1.gif] kad se inace ide na prvi ctg? meni je cudno da me lekar jos nije poslao......moracu mu reci sad kad budem isla nas kontrolu.

wivern -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 12:21:53)

Kato meni ce prvi ctg biti u 36+6 tj 37 -oj nedelji. Nisam isla pre toga ni na jedan.

Kata90 -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 12:25:52)

Aha....onda rano je jos to za mene....

wivern -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 12:31:16)

IZVORNA PORUKA: Kata90

Aha....onda rano je jos to za mene....

Aha, ali dok se okrenes nece vise biti rano [sm=bravo.gif]
Uzasno brzo prolazi vreme od 30-e nedelje, uzasno.

Kata90 -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 12:34:17)

Pa to[sm=smiley36.gif] ja bi se vec danas porodila da moze[sm=smiley36.gif] jos malo....nam ostalo....a i tebi[sm=bravo.gif]

Ipokrisia -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 13:00:13)

IZVORNA PORUKA: wivern

Ni mei moja nista ne govori, samo kaze prvo da ja pogledam sta mene interesuje, i onda nabraja to je ok..to je ok... i na kraju gledamo nestaska. Pa ni za grlic mi nikad nista nije rekla, tek sad na poslednjoj kontroli je rekla da je ok. I hvala bogu sto me ne zamara sa detaljima, verovatno bih i ja odlepila od svih uporedjivanja velicina i poredjenja.
Kad vec spomenusmo dr ja moram da zakazem ctg od ponedeljka kod nje, krecem od 10-og [sm=bravo.gif]

Ni meni ova dr nije rekla dimenzije ni za sta drugo jer je sve drugo u redu,rekla mi je samo za ovo posto je primetila da odskace za ovaj period trudnoce kod bebice. Trebalo bi da je sad valjda oko 5-7mm a moja bebica ima 9mm, a granica je do 10mm do kraja trudnoce.Tako da to treba pratiti na dve nedelje, da se to ne uvecava.Znam da moze da bude od toga anomalija ona hidrocefalis [sm=smiley13.gif]

wivern -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 13:43:17)

Ipo prebicu te majke mi. Moze da bude, ali nece biti. Na granici je, ali nije preko nje. Znam da ti je tesko ali sto vise citas na netu, i sto vise o tome razmisljas pravis bebi veci problem jer se ti stresiras. Bebi sad ne treba stres, treba joj smirena mama. Svi smo razliciti i sve bebe su razlicite, ne znaci da to sto je malo iznad proseka nije dobro. Zato treba pratiti, ali zato i idema na uz i stalno pratimo bebce.
Videces da ce na kraju sve biti ok, a bebac ce za kaznu da te nalupa iznutra i to dobro [sm=bravo.gif]

Ipokrisia -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 13:48:48)

Wiv,nisam nesto gledala na netu,samo sam potrazila tu skracenicu jer ja nisam ni znala da se to tice mozga, vec sam mislila da je srce.Na netu nisam nista spec ni nasla...
pa glavonja moj [sm=smiley1.gif] bolje bi mu bilo da je to sve zbog toga sto je glavat [sm=jezicek.gif]

jovicaa -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 13:52:43)

IZVORNA PORUKA: serpica

Ipo nadam se da ce tako da bude,sutra cu da pozovem da zakazem uz,krajem nedelje cu biti 5+1 valjda ce da vidi nesto,ili da sacekam tamo onaj ponedeljak?

serpice ja mislim da ti je jako rano za uz.. samo ces se tripovati, zato sto se nece cuti jos uvek srce. ja sam zbog sekreta otisla isto dosta rano, i samo se video gestacijski mesak, tek za mesec dana na kontroli se culo srce i sve ostalo...
ginekolozi i preporucuju da se ne ide na prvi pregled dok menstruacija ne zakasni barem 10-14 dana.

vonavoj -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 13:55:05)

Wiv,cekam sliku!! Super je fora!!
Kad smo kod peglanja,moja danas crkla..isli da kupimo novu..sreca da u tehnomaniji sa master mogu na rate..uzela na 5 rata..
Tefal od 4200 ..bila 5000.

jovicaa -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 13:56:03)

trco kako pravis domaci plastelin?

serpica -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 14:46:27)

Trco nisam panicarka nego se plasim i tog bola koji sam osetila a i nije mi muka a to iz iskustva znam da ne valja.Ako idem na pregled u petak to ce biti 10 dana kasnjenja.Ma samo neka vidi pravilan mesak i da je u materici a za srce cu da odem i kasnije oopet.

Maslacak15 -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 15:26:06)

Serpi ja ne mislim da je probadanje pa i ostro probadanje neobicna stvar, cak i ako ga nisi imala u prethoden tri trudnoce. Mozes da iskljucis vanmatericnu to da ako odes u petak ali tako rano ne mozes da iskljucis cak ni BO sa potpunom sigurnoscu. Nije da mislim da bilo sta nije ok, sta vise stvarno verujem da je sve super nego ti samo objasnjavam da ne dobijas mnogo odlaskom tako rano....Probaj da se strpis [sm=smiley31.gif]. Pozdrav svim trudnicama[sm=smiley36.gif]

serpica -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 15:55:39)

maslacak znam,i mozda uspem da se strpim jos 10 dana,a vidi proslog puta mi je rekao odmah BO vec sa 4+5 dana i stvarno bi tako.
I ja verujem da je sve ok,samo mi opet nesto tera uzdah iz grudi.

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 16:09:13)

IZVORNA PORUKA: jovicaa

trco kako pravis domaci plastelin?

Evo recept koji sam ja našla, pravila sam odmah duplu meru i izašlo podosta. KLIK

Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>