RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

vonavoj -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 22:38:11)

Lako je Jovani..da Li kuva,pere,pegla..cuva dete sve vreme!

bubulence -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 22:43:39)

IZVORNA PORUKA: serpica

Bubulence zanci i tebi prestajali simptomi? Ja nemam iskusutva s tim,prvi put kad nisam imala simptome nije se zavsilo dobro,pa eto setim se toga pa mi malo frka. Jedino sto jojs uvek osecam svakog dana je neko zarenje u grudima,nekad vise nekad manje to je sve,i jedem ali inace volim da jedem [sm=smiley1.gif]

da, secam se jedno popodne kada sam ustala, skontam da mi nije muka a do tada danima nisam mogla da podignem glavu, odem u kupatilo i pipem grudi a one meke i izduvane. pocela sam skoro da placem, sva sreca to popodne sam imala zakazan pregled pa me je dr brzo smirio i rekao da je sve ok... mislim da sam tada bila bas na samom pocetku...
a rekla sam ti i za to probadanje u stomaku, bilo je uzasno i jako... ali sva sreca sve je ok... ne kazem da kod tebe sve mora biti kao i kod mene ali eto da znas kakvih iskustava ima...
inace, meni su prva i druga trudnoca totalno razlicite...

bubulence -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 23:17:01)

drugarke Sanjalica nam se danas nije javljala?

srculence25 -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 23:29:18)

Cini mi se da nije [sm=smiley13.gif]
Neznam kad ima serklaz?
Ipo potpuno te razumem sta hoces da kazes.Ja sam imala jedan mised i naravno sad kad sam trudna gledala sam prva 3 meseca da se pazim.
bilo je dana kad mi nije bilo dobro lezala sam dok recimo familija od mm to su smatrale kao da se ja pravim i izvodim.
U fazonu one su radile malte ne celu trudnocu i to sezonske poslove recimo branje paprike gde si sagnut ceo dan ili ono kao u 8 mesecu istovarale kukuruze [sm=smiley36.gif]
Branki puno poljubaca za tebe i bozu nedostajaces [sm=smiley31.gif] gledaj nekako da nam se javnes
Anita drago mi je da si bolje.Mukica i vrtoglavica sve je to deo trudnoce [sm=smiley31.gif]

Ipokrisia -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 23:40:08)

Pa da, tako mi je moja ginekolog odmah rekla na pocetku,svaka trudnica samo da prati svoje telo i kako se oseca.Kaze, mi zene znamo nekad da predjemo granicu,ali u trudnoci trudi se da kad dodjes do granice da ne mozes vise, ne nastavljas dalje vec se odmoris, eto u tome je cela poenta [sm=smiley1.gif]Ja se nisam pazila iz nekog mog tripa, vec stvarno sam u nekim momentima zvezde na oci videla od sevanja u stomaku. Ne znam, mozda neko nije imao bolove, neko nema ni mucninu,ali ja i pored sve dobre volje sto sma htela duze da radim ,nisam uspela jer se nisam dobro osecala .Tad mi je mama pomagala oko rucka i svega, ali vec 2 meseca sve uspevam sama i kucu i rucak, ne dolazi mi ni mama, ni sveki, ni zenu vise ne zovem za ciscenje i ne pada mi nista tesko.Nekad se umorim, padne mi pritisak,vrtoglavica, ali odmorim, pa onda sve radim u etapama. Sad eto pored toga sto izigravam domaccicu, trudim se da uzivam dok mogu jer nemam jos jedno dete, ko zna kad cu posle moci [sm=smiley1.gif]

bubulence -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 23:44:08)

uh, evo npr sada imam uzasno lupanje srce, stavila sam tri jastuka pod glavu i opet jedva disem... dobicu popizdikus!
ipo, sa tel sam pa ne mogu da odgovaram na pp. ako si na fb posalji mi podatke da te najdem. tamo mogu da saljem poruke.
a Sanjalica se juce javljala da se ne oseca dobro a danas bas ni jedna poruka. sigurna sam da je ok ali kako sme da nam se ne javi, sada kao zensko moram malo da se brinem... jedva cekam jutro da joj posaljem sms

srculence25 -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (5.10.2014 23:52:07)

bubi pisala sam tamo u temi i ja sam imala lupanje stca pa sam uzela prasak magnezujuma i kad osetim tako sunem tako sam prasak u grlo.
Nadam se da je dobro Sanjalica cim nesto saznas ako se nejavi javni nam da znamo da je ok.nocas necu spavati imam osecaj od uzbudjenja.
Sutra idem kod geneticara nadam se da necu provesti pola dana u cekanju.
Ipo moje zaove recimo obe imaju po dvoje dece i misle da ja previse uzimam zdravo za gotovo.Ali ja kad osetim da nisam dobro stajem sa svim poslovima i legnem sto kazes sve je u etapama.One recimo kazu da ja preterujem da je to sve normalno eto one su kao i radile.
Ali eto ja nemogu i ovako sam metiljava dune vetar ja slinava /moji su me drzali podstaklenim zvonom dok sam bila devojka/[sm=smiley36.gif]

bubulence -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (6.10.2014 0:00:13)

vszi, javljam za Sanjalicu a javljam ti i kada stizem u NS.
znate kako, ne treba nikoga da slusate, odnosno slusamo. samo svoje telo. ono nas upozori kada moramo da usporimo . a najvise sam mrzela savete i kritike i u prosloj trudnoci i sada. na ono ‘zene su se nekad u njivama poradjale‘ dobijam ospice. pa ok, ako hoces da se jos uvek zivi tako onda ostavi mobilni, lap top, auto, klimu i ostalo. zivi kao sto se zivelo pre 60 godina. a o smrtnosti dece u tim situacijama (poradjanja na njivi) necu ni da pricam

srculence25 -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (6.10.2014 0:09:39)

bubi slazem se sa tobom potpuno si u pravu [sm=smiley20.gif]
[sm=smiley32.gif]
Ovde se nekako sa vama jedino pronalazim i kad kazem da mi nije dobro razumete me [sm=smiley27.gif]
A tako price te sve vise cujem i ako gledam da izbegavam kod mene u okruzenju je tako da nemogu pobeci.
Pogotovo stariji ljudi oni jos zive valjda u tom vremenu pre 60 godina

Sanjalica1980 -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (6.10.2014 0:16:03)

Drage moje nisam htela da brinete.
Ni danas mi nije bilo dobro pa mi je mama bila pola dana a pola seja.
Nisam ni isla na net do malopre.
Jos su mi danas javili da je serklaz ipak sutra. Malopre sam se sredila i popila lekice koje treba za sutra i sada malo lezim.
Sutra imam i komisiju i dz ali necu sve stici pre intervencije pa ce seja ici kod onog kretena u dz.

Pisacu vam kada me mm vrati kuci.

Bubi,Srculence puno vas ljubim i [sm=smiley31.gif]

srculence25 -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (6.10.2014 0:19:59)

Jao sad sam bar mirna kad si se javila.
Ako neka si imala pomoc bar nisi bila sama [sm=smiley31.gif]
Jesi merila pritisak?
Posle serklaza hoces morati malo da mirujes ili?

Sanjalica1980 -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (6.10.2014 0:41:54)

Jesam. I danas je bio povisen kao jucer ali temperature nije bilo.

Moracu da mirujem jedno sedam dana ali mi to nije nista strano [sm=smiley36.gif]

Bice mi samo sada teze da si sama dajem prodesteron depo u guzu. Teze mi da se namestim ali cu se snaci [sm=smiley36.gif]

[sm=smiley31.gif]

srculence25 -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (6.10.2014 0:47:03)

Ja inace imam nizi pritisak kad se osecam dobro a to je 90 sa 60 a recimo sve preko meni bude katatsrofa.
Glavobolja,nesvestica,malaksalost i samo bi spavala
Sto se tice boca jel moze tm nekako da pomogne?mislim on da te bocne [sm=smiley9.gif]
Lezi odmaraj mazi trbu bice to sve dobro [sm=smiley31.gif]Sve to je prolazno i mora proci [sm=rozica.gif]

Sanjalica1980 -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (6.10.2014 0:58:39)

Joj on mrzi inekcije. Ne moze ni da gleda kada se bockam a kamo li da on to radi [sm=smiley36.gif]

Treba da se bockam svaki treci dan pa cu videti sa mamom. Ja mogu da se ubodem ali ne mogu da polako pritisnem lekic.

Ma bicu ja dobro samo da se pritisak vrati.

I ti se cuvaj i odmaraj.

[sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif]

serpica -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (6.10.2014 6:53:50)

Dobro jutro trudnice [sm=kava.gif]

vonavoj -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (6.10.2014 7:40:28)

Jutro!
Sanjalice samo polako,Mora da nude sve ok..i ovo slogirano creme,I stres oko serklaza..i sad to je krvotok brzi,treba se organizam navici.

bubulence -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (6.10.2014 8:24:27)

sanjalice mislimo na tebe! i nemoj vise tako da nam se ne javljas!
mi smo ustali, popili kaficu i sada mm ide da iseljava kucu a mi cemo u setnju...

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (6.10.2014 8:27:33)

Jutar i od mene [sm=smiley1.gif]

Noćas sam bolje spavala. Vidim ovde sve po starom. Sanjalice, odmaraj i kad stigneš javi kako je prošlo sutra

Klarita -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (6.10.2014 8:28:37)

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] morala sam da dodjem da vas hagnem...

serpica -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (6.10.2014 8:38:25)

Klarita,ma vuce tebe nesto ovde vidim ja [sm=smiley36.gif] ja cekam da prodje 9h da zovem dr i vidim kad cu na uz.

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (6.10.2014 8:43:57)

Samo ti nas grli, gledaj samo da ne stegneš mnogo [sm=jezicek.gif]

Mene čeka gomila posla danas - vikendom ništa ne pipam jer bi samo radila sto puta jedno te isto. OVako samo odmaknem da imamo gde da sednemo, a ponedeljkom rapsremim. Na sve to me čeka ribanje kupatila, wc-a, peglanje... Gledam da se što pre rasanim, pa da krenem u akciju.

daca77 -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (6.10.2014 8:47:54)

Dobro jutro!!!
Vidim da ste se bas bile raspisale, juce, ali nisam vas pratila-celo popodne se svadjam sa svojom [sm=zz_wub.gif]. Prvi put u zivotu sam osetila kako izgleda kada beba prilegne na grlic i ne pusta...bila sam ubedjena da ce svakog trena da istrci napolje.[sm=smiley13.gif]
Sanjalice, mislim na tebe [sm=smiley31.gif]
Serpice, ne opterecuj se, molim te UZ-sve je to u redu [sm=smiley31.gif]

vonavoj -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (6.10.2014 9:30:31)

klarita[sm=smiley31.gif]
daco,i ja se sa mojom svadjam,teram je da sidje dole,ne moze kroz grlo da mi izadje..kad krene da se odguruje nogama,pa sve u rebra i zeludac!!

serpica -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (6.10.2014 9:41:16)

Eee devojke nije kako je receno nego kako je sudjeno,moj dr ne radi ove cele nedelje,pocinje 13. sledecg ponedeljka i tad sam zakazala u 15h. Eto hocu,necu moram da se strpim do tada,ali se nadam da cu da odahnem jer bi trebalo da vidim sve tad jel da?

vonavoj -> RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] (6.10.2014 9:42:09)

[sm=bravo.gif] serpice,sudjeno je da se strpis jos malo! i tada ce se sve vec videti!
vidis,i meni je termin 13.10..ja odlazim a ti dolazis zvanicno![sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>