Misha i Ljisha -> RE: za i protiv ostavljanja beba na cuvanje (12.9.2014 23:24:30)
|
IZVORNA PORUKA: Mala Elena Daleko od toga da ne bih dozvolila da mazi te zivotinjke ali hocu da budem sigurna i da ce odmah zatim oprati ruke a ne strpati ih u usta. I ne volim da cujem ono-"ma sve se to opere" ,jer nije problem za majicu da li ce je uflekati ili ne, bitno je da li ce u sebe uneti bakteriju i napravi problem i sebi i meni. [sm=jezicek.gif] e jesi blesava. Mi zivimo na salasu, mazimo sve sto dohvatimo ehehhe... Nema bojazni iskreno. Ne trpaju deca bast tako lako ruke u usta ako su im rucice uposlene. A D je jela zemlju dok sam ja sejala bastu, stavljala kamencice u usta, cak je uzela kaku od psa u ruku i valjda se pitala sta li je sad ovo???[sm=jezicek.gif] Ma slog me strefi svaki put kad vidim kako se prlja i gde joj sve ruke budu. Cak imam utisak da nekad namerno prlja ruke da bismo isli stalno da ih peremo. Inace moji roditelji nemaju ni kuceta ni maceta u dvoristu [sm=smiley36.gif], imaju trambolinu hehehe... Nemaju cak ni bastu, mogu reci dvoriste im je dosadnije od naseg hahaha... Sto se tice samostalnosti, mislim da roditelj stvarno igra glavnu ulogu. Cini mi se da sam citala i to mozda bas u clanku na rr prvih 1000 dana (ja svasta procitam dnevno i malo se pogubim gde sam sta citala) upravo kako je uloga roditelja presudna u tome da li ce dete verovati drugim ljudima, da li ce se osamostaliti i td. Ja se slazem sa tim. Moja D je citave dve nedelje imala strah od nepoznatih, ali prevazisli smo ga jer smo prodavali lubenice pa je bilo nepoznatih na izvoz. I tacno ako sam ja flegma tj ako sam ja ljubazna prema ljudima i ona im se smeskala. Srecom uglavnom sam veoma ljubazna[sm=smiley36.gif]. Ja stvarno mislim da nije potrebno slati dete kod bilo koga da bi se ono osamostalilo. To nema veze sa osamostavljivanjem. Babe i dede nekad umeju totalno da ih razmaze pa da recimo cak deca koja sebi znaju vec da spreme sendvic kod babe i dede to nikad ne rade. Tamo nisu samostalni ni malo, samo su sa babama i dedama a to sto je dete bez roditelja ne znaci samostalnost. Moze dete ceo zivot da bude sa roditeljima a da nema problem sa odlaskom od kuce. Ja pod reci samostalnost podrazumevam da dete sa 6 god mogu da ostavim samo u kuci i da znam da ce doneti hleb iz prodavnice, jesti, spremiti se za vrtic/skolu otici samo do te ustanove i vratiti se. A to se ne vezba kod baba i deda.[sm=smiley36.gif] Slazem se da postoji ona druga samostalnost ali ja mislim da to samo i iskljucivo zavisi od detetovog karaktera. Imam druga koji je provodio ceo letnji raspust kod baba i deda a kad je trebalo da ode na studije u Italiju, vracao se u NS svaki vikend jer mu je kuca nedostajala i bio je homesick kako to lepo kazu Ameri. Peace svaka tebi cast zeno ja sam ti vec napisala da bih ja bila control freak da mi je dete alergicno. Da prodje otok brzo. Inace sjajno mije sto su uveli da lekari idu sa decom na izlete jer je stvarno sve vise dece bolesno nazalost. Ja sam u jednom razredu imala dete koje je imalo problema sa tiroidnom, dete sa kokosijim slepilom, epilepticara, djabeticara, asmaticara i mislim da je jos jedno dete imalo neki problem ali se ne secam sad stvarno. Odbili smo te godine da ih vodimo na ekskurziju (celu generaciju zbog njih jer smo se ufonjali da ne mozemo sve njih non stop da drzimo na oku iskreno), ali kazem tad nisu jos lekari isli u pratnji.
|
|
|
|