mila83 -> RE: za i protiv ostavljanja beba na cuvanje (11.9.2014 14:30:31)
|
Olga, upravo tako i ja razmisljam. To su dobre strane ,dete se uci raznim vrstama odnosa i postovanja.I to ne treba izbegavati. Imam cerku od 6 i sina od 4 godine. Sto se tice ostavljanja na cuvanje , ne mogu da kazem da smo ih puno ostavljali babama i dedama na cuvanje, ponekad na sat dva ako su bolesni i ne odu u vrtic, a moram nesto da obavim.Moja majka ne zivi u istom gradu, pa ne moze mnogo da mi pomogne po tom pitanju, a sveki je panicarka kada su bolesni, popustljiva i voli da ih nudi sto puta hranom...Navikla sam se na to, za kratko vreme koliko treba da ih pricuva, nece im biti nista.mada je i ona navikla da mora da postuje neka moja pravila kada su u pitanju deca[sm=smiley36.gif] Sto se tice prespavljivanja kod nekog drugog,ja sam cekala da deca sama izraze svoje zelje da prespavaju kod babe, tetke...iako je rodbina stalno pitala.ja nisam htela nista na silu.Cerka je sa 5 godina sama odlucila da prespava kod bake, pa posle i kod bratica (kod strica) .Sin jos ne zeli bez nas na spavanje nigde. Postovacu to, dok god ne primetim da to mozda smeta njegovoj samostalnosti ili sigurnosti. I da , oboje su imali super adaptaciju u vrticu, odvajanje nam nije problem. Sada cekamo trecu bebu, seku, videcemo kako ce sa njom biti ! [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|