Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 19.9.2014 10:56:06
|
|
|
|
anita
|
Dobar dan Ja ustala oko 9:30. Isla do prodavnice pa se zato sada javljam. Stavila rucak da se kuva pa sad odmaram uz kaficu. I kod nas je sunce, lepo je vreme.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 19.9.2014 10:57:58
|
|
|
|
Trcosava
|
Wiki ženo!!! 43 dana ti ostalo!!!!!!!!!!!!!! Prolete mi!
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 19.9.2014 11:17:35
|
|
|
|
lelaigor
|
Nisam se nija Branki razumela dosad, sa Dariom nisam imala nikakvih problema, bila je čak visoko...a ovo dete, užas živi. Ne bih ni pomislila na to, da se nisam požalila dr da me stalno boli stomak dole kad hodam i da mi jako otiču noge, kad stojim onda miutrnu cele celcijate...i ona mi kaže da je to - to, nešto mi pritiska i moram pojas da nosim. E, sinulo je opet sunce. Stavila sam pojas i neću ga skidati. I mislim da će biti lep dan. Wiv, može jedno pivce za živce, tebi je 43 dana ostalo! Baš bih mogla sa mm večeras da podelim jednu limenku piva. Kad smo već kod toga, jel' pijetevi alkohol u trudnoći? Ne mislim sad ono da se prežderavate, ali ponekad...? Sad ću da pojedem malo narandži i grejpa, pa da spremam ručak i onda da vodim ovo moje čudo u vrtić. Za vikend moramo opet kod svekijevacac neeeee , jer se nismo nadali ovakvom zahlađenju...prošli vikend smo doneli samo bebeće stvari, a sad moramo otići po naše jesenje i zimske.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 19.9.2014 11:20:30
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Dobro jutro i od mene. Upravo sam ustala. Jedva gledam na oci. Bas mi se ovih dana spava. Lelo ti si bas aktivna tako da je bolje da nosis pojas. Bice ti lakse. Ja ga stavim kada negde idem a u stanu stalno lezim tako da nema potrebe.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 19.9.2014 11:30:34
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: lelaigor Nisam se nija Branki razumela dosad, sa Dariom nisam imala nikakvih problema, bila je čak visoko...a ovo dete, užas živi. Ne bih ni pomislila na to, da se nisam požalila dr da me stalno boli stomak dole kad hodam i da mi jako otiču noge, kad stojim onda miutrnu cele celcijate...i ona mi kaže da je to - to, nešto mi pritiska i moram pojas da nosim. Ovako je i meni, mala uzbrdica i ja sam kao riba na suvom, a stomak boli samo sa leve strane ili nisko. Kad sam mojoj dr rekla vratila mena sto da pogleda grlić. Pošto je on ok, nije dalje ništa govorila.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 19.9.2014 11:34:00
|
|
|
|
branki*
|
alkohol u trudnoci ima tu detaljnije,ali sam i ja to pitala zene pre mesec dana otprilike,jer sam imala par slavlja dok nisam znala da sam trudna.ja sad popijem po jedno limun pivo,jedno bas pre neki dan,a pre toga ima mesec dana skoro.
< Poruku je uredio branki RR -- 19.9.2014 11:42:53 >
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 19.9.2014 11:35:25
|
|
|
|
lelaigor
|
Pa, to se ja i razmišljam. Sve kontam, bezveze mi kući da ga nosim, ali džaba kad ja legnem samo kad spavam uveče, ovako sam na nogama ili sedeći radim. Trco, pa eto, ne znam. Svašta... Hvala branki. Ne pijem ni ja sad svaki dan, ponekad pivo podelim sa mm, možda jednom nedeljno. Ili malo sangrije. Kad nam je bila godišnjica pila sam sangriju zadnji put (30.08.)...
< Poruku je uredio lelaigor -- 19.9.2014 11:38:09 >
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 19.9.2014 11:40:05
|
|
|
|
Trcosava
|
Mislim, kad kažem nije ništa dalje - rekla mi da usporim i da se ponašam u skladu sa mojim stanjem. Što je generalno i moguće bez moje mame ovde. Evo juče sam išla u brdo po pečurke, ajd što me stomak stegao (tačno provalim sada da se beba nabije skroz na levu stranu), nego što me uveče bolele i prepone i sve. Raspala sam se. I kažem sebi da moram da o'ladim malo. ALi ne vredi. Ja sam navikla da pajam sad ovde po šumi u potrazi za pečurkama. I lujka, još bi ja išla, nego mama ne može pa smo se vratile. sledeći pregled mi je 2.10. jedino za šta znam da moram da se podsetim da je pitam su čarape za vene. Pitala je ja i prošli put, a sad nisam.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 19.9.2014 11:45:26
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Trco i ja obozavam da berem pecurke. Da sam ti blize pa da ti se pridruzim
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 19.9.2014 11:46:05
|
|
|
|
anita
|
IZVORNA PORUKA: lelaigor Nisam se nija Branki razumela dosad, sa Dariom nisam imala nikakvih problema, bila je čak visoko...a ovo dete, užas živi. Ne bih ni pomislila na to, da se nisam požalila dr da me stalno boli stomak dole kad hodam i da mi jako otiču noge, kad stojim onda miutrnu cele celcijate...i ona mi kaže da je to - to, nešto mi pritiska i moram pojas da nosim. E, sinulo je opet sunce. Stavila sam pojas i neću ga skidati. I mislim da će biti lep dan. Wiv, može jedno pivce za živce, tebi je 43 dana ostalo! Baš bih mogla sa mm večeras da podelim jednu limenku piva. Kad smo već kod toga, jel' pijetevi alkohol u trudnoći? Ne mislim sad ono da se prežderavate, ali ponekad...? Sad ću da pojedem malo narandži i grejpa, pa da spremam ručak i onda da vodim ovo moje čudo u vrtić. Za vikend moramo opet kod svekijevacac neeeee , jer se nismo nadali ovakvom zahlađenju...prošli vikend smo doneli samo bebeće stvari, a sad moramo otići po naše jesenje i zimske. Lela ja moj pojas nosim stalno. Ujutru cim ustanem stavim ga i nosim do uvece. Meni je tako lakse nego da ga cas stavljam cas skidam. A sto se tice alkohola, ja ponekad posle rucka popijem po jednu casu piva. Skoro sam popila malo crnog vina.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 19.9.2014 12:10:51
|
|
|
|
vonavoj
|
Dan zenske,ne stizem da citam i pisem,uzivam jos malko,u slobodi kretanja po gradu! Isla sam da vadim krv,mokracu,na dva mesta,jedno je za obicnu krvnu sliku,a drugo za zuticu,ali sam brzo zavrsila.. Otisla do pijace,jedu mi se crvene paprike,i kupila sestricu slatku trenerkicu (dok tetka moze da paja),i onda se nasla sa drugaricom na kafi,ispricale,proset_ale po trznom centru,i evo sad usla u kuci...znaci od 8 Ko god me vidi,misli da nisam na kraju,kao pa nisi se ugojila,lepo hodas,nisi se razdrockala ..stvarno sam u top formi! i kupim sebi haljinu,jeste da je za prolece,ali neka ceka u ormanu Sad kad malo odmorim me ceka sredjivanje igracaka,mm ih ne vidi kad mi uvece legnemo ,a ima ih na takvim mestima da ne mogu da hodam i da sednem u dnevnoj... moj tiker je poludeo,sta bre 14 dana do kraja!!!!!
< Poruku je uredio vonavoj -- 19.9.2014 12:11:18 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 19.9.2014 12:11:52
|
|
|
|
Trcosava
|
@ Sanjalica - ja sam ovde to zavolela, jbg gradsko dete. Kad me prvi put mm vodio na Pokljuku crkavao je od smeha, radovala sam se svakoj pečurci koju vidim. Za mene je u Bg vrhunac bio šampinjon Ovde mi je kul, ali me brdai težak teren ubijaju. @ Anita - draga ti nosiš 3 bebe, mi samo po jednu. Tebi je pojas neophodan
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 19.9.2014 12:25:29
|
|
|
|
Ana13
|
Gde ste,zenice Ustala sam rano,ali nikako da sednem.Isla sam nesto da kupujem i jedva se dovukla kuci.Em se teze krecem,em je upeklo sunce Sutra krecimo bebinu sobu,pa sam sva hepi Nikako to da docekam. U ponedeljak jos da narucimo namestaj i sve smo obavili za bebin dolazak. Sad videh da imam jos 44 dana do termina
< Poruku je uredio Ana13 -- 19.9.2014 12:26:40 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 19.9.2014 12:32:00
|
|
|
|
vonavoj
|
Ana,sad si hepi,dok se ne umoris,salim se! Najsladje pripreme! Moja zeli da mi pocepa stomak i izadje,sve me gura,prosto joj nogu napipam!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 19.9.2014 12:51:17
|
|
|
|
branki*
|
ja lakirala nokte i sminkala se,pa cu po dete u obdaniste jos malo... lep je dan ... nema je bubi,gde li je...?
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 19.9.2014 12:53:14
|
|
|
|
lelaigor
|
Nosiću i ja pojas ceo dan. Ponaročito što mi je tempo takav. Ustanem, idem u prodavnicu, spremam ručak, odvedem D u vrtić, radim porudžbine, odem po D u vrtić i između ili posle uvek padne još neka šetnja ili spremanje stana. Od sutra, tačnije kad predam porudžbinu, krećem ubrzanim tempom da sredim stan, jer ću plakati više... Sl.nedelje će mi doći ili sveki ili moja drugarica pa ćemo zajedno ono što ja ne mogu i ima da ga prevrnem pa kud puklo da puklo. Mm ću da bičujem sad preko vikenda da završi te regale, ormane, police i ostalo... Mi ne krečimo, krečeno je u maju kad smo se uselili, kontam da ne moramo. Beba će za početak biti sa mm i sa mnom u dnevnoj sobi, u krevecu, naravno. A kasnije kad malo vidimo kakav će joj tempo spavanja biti, ubacujemo je kod D u sobu.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 19.9.2014 12:58:52
|
|
|
|
Mariya
|
IZVORNA PORUKA: lelaigor Kad smo već kod toga, jel' pijetevi alkohol u trudnoći? Ne mislim sad ono da se prežderavate, ali ponekad...? Ponekad popijem casu onog vocnog piva ili ako su neka slavlja onda malo vina (mozda pola dl). Mislim da ako ne pijes litre alkohola svaki dan, ne moze da skodi bebi. pogotovo ako ti prija, ili ako ti se pije A moj strari ginekolog mi je rekao da on preporucuje trudnicama 1dl crnog vina dnevno, to je kao super za KS ali taj dr je alkoholicar, eno ga sad na odvikavanju Ja bila danas opet na CTG, sve je u redu, ovaj put ni K od kontrakcija... kaze dr da cemo izgleda uspeti da proslavimo rodjendan, po njemu nece seka ovaj vikend da se rodi Inace moj tiker pokazuje jos 15 dana (tresu mi se gace kad vidim tiker ). Samo sutra da prodje...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 19.9.2014 13:03:06
|
|
|
|
branki*
|
IZVORNA PORUKA: Mariya A moj strari ginekolog mi je rekao da on preporucuje trudnicama 1dl crnog vina dnevno, to je kao super za KS ali taj dr je alkoholicar, eno ga sad na odvikavanju haha,morah ovo da citiram
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 19.9.2014 13:06:24
|
|
|
|
lelaigor
|
Volim ja da uzmem čašu nečega kad radim, imam neku veliku poruždbinu i ako se otegne, pa padne veče, i znam da ću raditi celu noć, onda uzmem čašu piva ili sangrije i idi begaj, odmah mi je sve lakše! A ovo što je branki citirala, ahahaha, umrla sam od smeha, dete me gleda što vrištim!
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 19.9.2014 13:09:11
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: Mariya Ponekad popijem casu onog vocnog piva ili ako su neka slavlja onda malo vina (mozda pola dl). Mislim da ako ne pijes litre alkohola svaki dan, ne moze da skodi bebi. pogotovo ako ti prija, ili ako ti se pije Sa Anom u trudnoći nisam popila ja mislim ni kap alkohola, ali sam nemajka pušila u trudnoći. A sad sam još gora Uredno sam prijavila dr da sam pušač (naravno rekla da pušim mnogo manje nego što stvarno jeste) i naravno je u fazonu nemoj ni to. Alkohol nisam ni pominjala. Znam da bi mi rekla da ni kap ne popijem. Znam da su me posle porođaja čudno gledale kad sam rekla da li da drmnem pivo da mi nadođe mleko. A na cigare sad da dodam da mi se užasno pilo pivo (kad su bile one vrućinčine) i kupimo mi onaj radler od 2,5% alkohola. Popila sam do sada sve ukupno 4 limenke od po 0,33l A ide NG i oko NG obavezno u Hoferu bude sex on the beach koktel (oko litre čini mi se) pa se doda samo malo đusa. Lele, to ću morati da propustim ove godine. Mnogo alkohola ima.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 19.9.2014 15:35:44
|
|
|
|
wivern
|
Evo i mene sa danasnjeg putesestvija. Resila se i moja misterija oko porodjaja, morace da bude front koliko god ta pomisao meni bila mucna. Moja dr je isto u fazonu da mo ze casa crnog vina to je super, i moze pivce Von ti ima sada dva tickera jedan ti pokazuje 14 a drugi 24 dana do termina a oba su na 36-oj nedelji :) Eh, da jos 43 dana do prvog novembra
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 19.9.2014 15:41:44
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
ipo postavila sam napokon slike stana u odgovarajucoj temi
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 19.9.2014 16:43:29
|
|
|
|
Kata90
|
Hay trudnice.....evo i mene kako ste? ja juce bila na pregledu,beba lepo napreduje sad je teska kila i 500gr...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 19.9.2014 16:54:31
|
|
|
|
anita
|
Kato odlicno da bebac lepo napreduje. Stavi ticker da mozemo da pratimo.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 19.9.2014 16:55:51
|
|
|
|
Kata90
|
E da se dovezem i ja,ma bilo je da sam popila jednu casu piva ali nije to nista strasno....jos kad su bile ove vrucine bas mi prijalo...a pivo i jeste dobro piti zbog mleka.....
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Uobičajeni pregledi i analize u trudnoćiPred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?