Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 20.9.2014 14:02:18
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Pisala sam i u drugoj temi ali evo da prebacim i ovde jer sam se malo zabrinula. Takodje su mi CRP i Fibrinigen blago poviseni ali za to je rekla da je ok. Sada sam u 19 nedelji blizanacke trudnice i danas sam radila d dimer. Cisto provere radi jer nemam nikakve trombofilje. Imam dr koja me prati od pocetka trudnice. Danas mi je d dimer 1450 a granica je do 500. Dr kaze da u ovom periodu moze max da bude 1000 i da se ovo nije ocekivalo jer su mi svi nalazi ok. Jel' ima neko iskustva sa ovim?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 20.9.2014 14:11:37
|
|
|
|
anita
|
IZVORNA PORUKA: Sanjalica1980 Anita samo polako sa sredjivanjem. Nece nigde pobeci Bice sve super kod dr. Ne brini. Sredila sam sve naravno uz veliku pomoc mog dragog. Iskreno da vam kazem vise od polovine stvari sam arhivirala. Sve sto sam nosila na poslu gde sam imala kodeks oblacenja je privremeno u arhivi (naredne 2-3godine). Sada sam pustila masinu sa dzemperima. Imam jos to da stavim da se susi i gotovo za danas Nadam se da ce kod doktora sve biti ok.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 20.9.2014 14:18:49
|
|
|
|
bubulence
|
sanjalice ja se ne razumem ali se nadam da ce se javiti maslacak ili neko drugi ko se razune u te stvari... sigurna sam da ce biti sve ok . i mi smo dabas pozlatili stan i evo sada smo kao legli da spavamo. E odavno zaspala, mm me napao ni krivu ni duznu a ja jadna nisam smela da se bunim . i eto, zaspao i on a od nog nunanja nema nista...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 20.9.2014 14:18:50
|
|
|
|
lelaigor
|
IZVORNA PORUKA: wivern Tamo se epidural placa i ne moras da ga unapred ugovaras. Ako stignes na vreme i ako ne ide brzo porodjaj dobijas ga sigurno. Tako da cu u ponedeljak da odem samo do savetovalista da vidim da li mi jos nesto treba osim vremena koagulacije. Glavni anesteziolog iz nf mi je drzao predavanje o epiju u skolici, ali moj trudnicki mozak nije sve zapamtio Bice najbolja fora kad se budem prebrzo otvorila pa i nestignem na epi E, ja se tome nadam, pa makar mi i ne vratili pare. DA ja lepo platim epi, i onda da ni ne stignem ad ga dobijem, da utrčim u Betaniju sa rukama među nogama, da beba ne ispadne. Već sam mm rekla da bude spreman da ću ja da odugovlačim koliko god budem mogla, pa ako se slučajno porodim kući ili u taxiju da se ne iznenadi. IZVORNA PORUKA: vonavoj jutro! wiv,moja jos nema nameru ..mozda je samo promenio polozaj! inace,jos se ne gegam,osim kad mi se piski Ali mi je u prvoj bilo jako tesko,jer sam nisko nosila..tako da lelu skroz razumem! Imala sam velike planove za danas,mislila sam da ce biti sunca..ali,videcemo..da operem prozore,zavese,pere vec druga masina..imam jos za 3,sto zavese,posteljinu...ali dzaba mi kad nece moci da se osusi,ni pored susilice! Joj, toliko me nervira što tako nisko nosim. Sa D kad sam bila trudna, letela sam. Bila je bbaš visoko. A sad sam kao pingvin a kraj 6. meseca. Šta ću udevetom??!! Ja čekam mm da dođe sa posla, danas je bio dežuran. Pa ručak, pa standardni poslovi. D i ja smo išle na pijacu, sad sam pojela narandžu i jabuku. I tako. Imam još da pečem i kuvam filove pa da završavam porudžbinu za večeras. Maločas mi žena piše na stranici za posao, za neku lepu tortu od 6kg. I naravno, da je nisam odbila. Ubiće me mm.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 20.9.2014 14:20:10
|
|
|
|
eca89
|
IZVORNA PORUKA: bubulence heelloouu! eca sta se slavi? wiv odlicno, znaci postoji sansa za epi . mi smo spremni za pijacu, kuckamo se kasnije Bubi. ne slavi se nista, nego ce mi doci moji u goste, a dobila sam novi recept, pa rek'o da isprobam
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 20.9.2014 14:25:16
|
|
|
|
wivern
|
Sanjalice ja se nista ne razumem u te d dimere, ali javice se vec neko ko se razume. Ne verujem da je neki veliki problem, bitno da ste na vreme otkrile. Anita bice sve ok kod dr-a ne birni.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 20.9.2014 14:29:00
|
|
|
|
bubulence
|
eca onda moze jedno parcence! lelo tebi ne smeta narandza? ja hocu da umrem kada je pojedem...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 20.9.2014 14:30:37
|
|
|
|
lelaigor
|
Ne! Ne smeta! Ćuti, nemoj da me urekneš! I tako pola voća ne merem.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 20.9.2014 14:34:44
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Hvala Wiv. Ja se malo zabrinula jer on pokazuje da je krv zgusnuta vise nego sto treba a to otezava protok hranjivih materija do beba. Sutra vadim ponovo pa cemo proveriti. Hoce da skoci i zbog jetre. S' obzirom koliko sam pila lekova i to me ni bi zacudilo.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 20.9.2014 14:44:07
|
|
|
|
wivern
|
Ma svaku konstatciju dr-a treba prihvatiti bez panike, jer sam ja primetila da u trudnoci dosta njih hoce da ispanici pre vremena. I uopste ne razmisljaju kako to utice na nas trudnjace. Zato samo polako, dok nista ne potvrde i konkretno kazu ponasas se kao da nista i nisu rekli. Meni se pije sok od ananasa. Hladan. I pun mi je kufer ove kisurine vise.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 20.9.2014 14:54:03
|
|
|
|
17 joka
|
Sanjalice, bice dobro nemoj se toliko sekirati anita bice sve diobro kod dr. Wiv, bilo bi super da ti epi. ni netreba da sve zavrsis brzo Lelo, vidim da obozavas da radis i da neumes da odbijes zato ti se divim
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 20.9.2014 14:58:48
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Wiv to si u pravu. Dr Jelena je divna ali voli da je sve po ps-u. Videcu da kuliram do ponedeljka dok mi se ne javi ginekolog. Joko ja sam tvoja frkalica
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 20.9.2014 14:59:26
|
|
|
|
lelaigor
|
Ahahah, Joko, jel' vidiš? Nisam normalna. Evo stigao mi mm i rekla sam mu za tu porudžbinu, i još sam jednu primila u međuvremenu...mislim da će da me utepa! Ako me nema do večeras, znate da me se mm rešio.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 20.9.2014 15:02:08
|
|
|
|
wivern
|
Lelo pa ja bih te sigurno utepala da sam na njegovom mestu, bez da trepnem Meni opet krenuli grcevi u listovima sad se setih, preksinoc i sinoc kad sam zajaukala ovaj moj skoci iz kreveta kao gazela . a inace se razvlaci 3 sata kad ustaje. Sad cu drmnem jedan sumeci mg, oce neko?
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 20.9.2014 16:32:20
|
|
|
|
daca77
|
Dobar dan!!!! Ne stizem da sednem za komp, jer non stop nekuda idem...Sanjalice, vidim da pominjes D-dimer, moj je pre par dana bio 526 i dr hematolog mi je povecala dozu Fraxiparina, jer kaze da je pozeljno da bude manji. Vidi obavezno sa hematologom oko toga, ali isto tako znam da su vrednosti vece kod blizanacke trudnoce.
< Poruku je uredio daca77 -- 20.9.2014 16:38:57 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 20.9.2014 16:48:08
|
|
|
|
vonavoj
|
I meni stigle analize krvi i mokrace,sve je u granicama normale,glukoza 4,6 (A vece pre toga sam vecerala u 10 i uvece bila na rodjendanu i jela tortu,zaboravila da treba da vadim krv)..hemoglobin mi je 137,bas sam se iznenadila Inace,grebucka me grlo,da ne kazem jebucka
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 20.9.2014 17:12:44
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
IZVORNA PORUKA: daca77 Dobar dan!!!! Ne stizem da sednem za komp, jer non stop nekuda idem...Sanjalice, vidim da pominjes D-dimer, moj je pre par dana bio 526 i dr hematolog mi je povecala dozu Fraxiparina, jer kaze da je pozeljno da bude manji. Vidi obavezno sa hematologom oko toga, ali isto tako znam da su vrednosti vece kod blizanacke trudnoce. Daco a koja merna jedinica ti je na nalazu? Meni je ng/ml
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 20.9.2014 18:39:53
|
|
|
|
Ipokrisia
|
Sanjalice, kada se radi taj D-dimer, meni to Dr nije spominjala, samo je trazila osnovnu KS. Meni ovih dana bas teske noge i ruke kao da mi krv zastala u njima,manta mi se, ali ja sve kao to je tako u trudnoci, ne znam da li je to neki potencijalni simptom gusce krvi?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 20.9.2014 18:59:00
|
|
|
|
wivern
|
Ipo to je obavezno za nas sa vto-a..za tebe nije opusti se.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 20.9.2014 19:12:11
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Ipo, wiv ti je dobro rekla ne brini. Ja sam vto trudnica pa se proverava ali uglavnom ni one ne osim ako su ustanovljene neke trombofilije. Meni je dr dala zbog onih otecenih stopala,ruku i trnjenja . Pisala sam bas u nekoj temi. Ti uzivaj i mazi tu svoju tibicu
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 20.9.2014 19:12:44
|
|
|
|
Ipokrisia
|
ok nisam cula za to ranije
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 20.9.2014 19:14:48
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
I bolje da nisi. Ja sve znam pa se samo stresiram
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 20.9.2014 19:21:43
|
|
|
|
Ipokrisia
|
ja cu neku vodicu sa Mg da kupim da me malo razbistri a imam i te grcve nekad narocito u nogama pa da malo popuste...Kazem ovih dana samoj sebi sam nesto teska, ne mogu da se pokrecem, verovatno i ovo vreme
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 20.9.2014 19:24:19
|
|
|
|
wivern
|
Ipo mozes i sumeci mg pa kad zaredjaju grcevi a ti udaris po sumiju.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 20.9.2014 19:26:50
|
|
|
|
Ipokrisia
|
od koliko mg sumeci da uzmem? ne bih neki mnogo jak jer sa druge strane ce me protera
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Curtis Means je najranije rođeno dete koje...Guinnessova knjiga rekorda potvrdila je da je Curtis, koji sad ima 16 meseci, postavio novi svetski rekord. Standardna t...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?