Anarunika -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (4.9.2014 11:05:52)
|
najbolji Nestle savet: Prvih 1.000 dana: ishrana u trudnoći Tokom trudnoće ishrana majke mora da sadrži dovoljnu količinu energije i hranljivih materija kako bi se zadovoljile potrebe i majke i fetusa koji raste. To ne znači da morate da "jedete za dvoje" kao što ljudi nekad kažu. Naprotiv, to znači da treba da jedete kvalitetnije i imajte na umu da su ponekad potrebni dodaci ishrani koji pomažu u sprečavanju budućih zdravstvenih problema. Na primer, folna kiselina je neophodna za sprečavanje oštećenja nervnih vlakana. Stoga se preporučuje pre i tokom trudnoće uzimanje suplemenata koji sadrže folnu kiselinu,dokozaheksaensku kiselinu (DHA) i arahidonsku kiselinu (ARA), kao dodaci uravnoteženoj ishrani. - See more at: http://www.bebe-nestle.rs/prvih-1-000-dana-ishrana-u-trudnoci/v/1822#.VAgoj9eSzTo Pošto već neko vreme nije postovan neki Nestle savet...već je i ranije spomenuto,a Nestle potvrđuje. Folne kiseline ima u spanaću,pasulju,soji,džigerici,mleku,pšeničnim klicama,kelerabi... Ja nikada nisam pila tablete za folnu kiselinu, ni u jednoj trudnoći i nisam imala problem. Možda zato što mnogo volim mleko i pijem ga redovno iako kažu da je za nas odrasle beskorisno.Meni ne pada teško a ubeđena sam da mi i pomaže.
|
|
|
|