RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Kampanje, promocije ...

Poruka

Torbica -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (5.9.2014 13:06:28)

Naravno! Ne mogoh da ne napisem. A Nestle nema neko od tih dijetalnih mleka? [sm=smiley4.gif]

Mala Elena -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (5.9.2014 13:23:27)

Izvini Olga samo cu jos ovo napisati i zavrsavam .
Torbice , moj akcenat u savetu je bio na davanju tecnosti u ogranicenim kolicinama da se zeludac ne preoptereti zbog mucnine i povracanja . Beba koja sisa , treba mleko sa se prehrani, ne moze ziveti na vodi, izuzev ako je ne znam kakvo ozbiljno stanje pa mora na infuziju .Opet je to siroka tema.
Drugo, kad sam rekla da je sigurno od udarca u glavu? Procitaj napisala sam koju je terapiju doktorka prepisala i sta je savetovala. Hvala.

Mala Elena -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (5.9.2014 13:28:52)

Na poslednjoj kontroli sam dobila savet sta dete ne sme do jedne godine: belance , med, kakao, ribu i morske plodove , juzno voce (osim banane), jagodicasto i sumsko voce !
Toga sam se setila .[sm=smiley1.gif]

Torbica -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (5.9.2014 13:33:24)

Proteini

Gojaznost u detinjstvu je direktno povezana sa viškom energije i proteina u ranim fazama života deteta, kada se njegovo telo priprema i pamti za buduće faze, odnosno kada je u čistoj fazi razvoja, stvarajući veoma brzo masno i mišićno tkivo. Preporučuje se, dakle, da se izbegne višak proteina u ishrani dece od prvih meseci života.
- See more at: http://www.bebe-nestle.rs/prvih-1-000-dana-dohrana-i-uvodenje-novih-namirnica/v/1824#.VAmdpVdQNOw

Moj je savet spram ovoga, zna se koja je gramaza proteina potrebna bebama svakodnevno i treba je se pridrzavati

Ovde ima dosta nas koji imamo strucno znanje o onome sto pisemo, ne zelim dalje da se raspravljam. I zao mi je sto licno shvatas, prenositi medicinske savete dobijene spram konkretnog slucaja nije uvek jednostavno, jer su svi slucajevi ipak razliciti. Svi znamo tvoju pricu od pre dva dana a ovo sada nabedjivanje na stomacni virus mi je stvarno smesno. (imate dijagnozu u temi Sta kad beba padne sa kreveta) Pozdravljam te i zaista sam napisala cistog srca prethodnih par postova, bez namere da se raspravljam a sa zeljom da ako neka mama procita ne shvati pogresno konkretan savet.

Bibilib -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (5.9.2014 22:27:51)

Cao,ja sam mom sinu pocela sa sest mesec da dajem Nestle pahuljice 8 zitarica sa keksom i bila sam iznenadjena [sm=smiley36.gif][sm=smiley32.gif] kako je bekac to prihvatio,dok je drugu hranicu odbijao...

Bibilib -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (5.9.2014 22:34:36)

A da poceli smo i da koristimo mlecne Nestle dezerte koji su izvanredni i svima ih preporucujemo[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
Nama se najvise dopada cokolada,vanila i keksic [sm=zz_wavespin.gif][sm=zz_wavespin.gif][sm=zz_wavespin.gif]

doktorkakristal -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (6.9.2014 9:12:41)

u Svici sam nasla Nestleove kasice koje nemaju kod nas nazalost bar ne u Kraljevu,preukusne su doneli smo dosta,ali D pojela pa cekam da sveki posalje jos,koristimo i njihove zitarice sa medom,sljivom,u stvari puna nam je kuca tog nestlea da mozemo da ga leklamiramo [sm=smiley36.gif]

Anarunika -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (6.9.2014 9:54:43)

Ja sam iznenađena koliko moji klinci vole jabuke,kada ih kupim ne potraju ni jedan dan. Neće čak ni da ih oljuštim iako ja više volim da im dam oljuštene zbog svih ovih pesticida i ne znam čega, čime ih danas prskaju...
IZVORNA PORUKA: Modessty RR

Ako imate dete kao ja koje ni u ludilu neće da zagrize ili uzme u ruku voće koje je mekano (kao banane, breskve, kajsije, jagode....) pasirajte i tako im dajte. Možda je bezveze davati detetu od 4 godine pasiranu bananu, ali ako je to jedini način da jede voće onda samo napred! Bolje da ga unosi i na taj način nego da ga ne unosi uopšte. Inače jedino voće koje moj stariji sin hoće sam da jede i gricka bilo kad i bilo gde je jabuka!

Klarita -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (6.9.2014 10:06:14)

Nestle ima fenomenalno mleko bez laktoze (bar su imali kad je K bila beba i sa 9 meseci fasovala stomacni virus). Kada dete ima dijareju daje se mleko bez laktoze[sm=smiley1.gif]

Bibilib -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (6.9.2014 13:44:01)

Ne mora da znaci,moj sin je ima cuclu do dve godine i onda smo mu jedno vece rekli da je izgubio i on je jednostavno zaboravio na nju... nikad je vise nije spomenuo[sm=smiley36.gif]

Bibilib -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (6.9.2014 13:49:49)

Jos jedan savet mamama... Obavezno probajte prvi sve sto zelite da date vasoj bebi...
Meni se desilo da sam otvorila novo pakovanje mleka u tetrapaku Moju kravicu i to dugotrajno i udrobila detetu keks i mleko a takodje sam mu napunila i flasicu sa mlekom.
Kada sam probala keks bio je jako gorak pa sam pomislila da nije posuda bila nesto prljava,pomirisem mleko-nista normalnog mirisa ali zato kad sam ga probala bila sam gotova da se sa izvinjenjem ispovracam jer je bilo gorko ko djavo...

Bibilib -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (6.9.2014 14:03:43)

Slazem se sa Klaritom... Sva deca koja imaju dijareju i uopste stomacne tegobe trebalo bi da piju mleko bez laktoze

Olga75 -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (6.9.2014 14:32:26)

molim Vas da postujete pravila foruma i ne postujete samo u jednoj temi

Bibilib -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (6.9.2014 14:49:30)

Zdrave grickalice za decu
Uključite decu u pripremu međuobroka/grickalica.
Voće je osnova mnogih grickalica – frape od svežeg voća, voćna salata, kompoti itd.
Voćni jogurt ili čaša mleka – osigurava kalcijum i belančevine.
Žitarice sa mlekom – potražite one bogate kalcijumom i gvožđem.
Hleb, pecivo sa svežim sirom.

Mala Elena -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (6.9.2014 14:50:21)

Hemoroidi su česta pojava u trudnoći. Zapravo, trudnoća je jedan od faktora koji može da dovede do pojave hemoroida. Na njihovu pojavu utiče i nepravilna ishrana, predugo sedenje, nedostatak fizičke aktivnosti, opstipacija i dijareja , analne infekcije, kao i genetska predispozicija (nasleđe) - što znači da samo neki od navedenih faktora mogu da budu pod ličnom kontrolom . Plodovi i sok borovnice, crne ribizle i višnje, SU bogati proantocijanidima koji jačaju kapilare i vene, pa tako štite od pojave hemoroida.
Buduće mame se i manje kreću, naročito u drugoj polovini trudnoće - kada im je veća telesna težina, ili zato što imaju rizičnu trudnoću pa im se ne preporučuje fizička aktivnost. Pored toga, materica stvara pritisak u abdomenu (stomaku), što otežava vraćanje krvi iz donjih delova tela. Time se venski sudovi još više šire, a hemoroidi postaju komplikovaniji.
Ipak mozemo da vodimo racuna o ishrani [sm=smiley1.gif]pa svakoga dana, najmanje pet puta, treba da se jede sveze voće i povrće, a važno je i da se unosi mnogo tečnosti, posebno vode. Voda je najbolji prirodni "omekšivač" stolice, a istovremeno sprečava pojavu zatvora.
Takođe, svakoga dana bi bilo dobro uzimati jednu do dve kašike lanenog ulja ili lanenih semenki umešanih u jogurt. Protiv hemoroida se preporučuje i čaj od kombuhe (ima ga u prodavnicama zdrave hrane da znate), on je dobar za zdravlje uopšte jer poseduje antibakterijska svojstva i jača odbrambene sposobnosti organizma. Trudnicama se inače savetuje umereniji unos kafe,kao i izbacivanje gaziranih i alkoholnih pića.Potrebno je da se unosi što više namirnica bogatih vlaknima: sveže voće i povrće, proizvodi od celog zrna žitarica (integralni hleb i testenine), kao i da se smanje obroci koji su začinjeni ( obavezno izbaciti čili).
Za hemoroide koji krvare unose se namirnice bogate vitaminom K. Za ovo je najbolja klica lucerke, sirup melase i tamnozeleno lisnato povrće. .
Ja sam jela dosta muslija .[sm=smiley1.gif]

Žapkić -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (6.9.2014 16:29:54)

Mi smo u prošlom krugu dobili Nestle nagradu. Sad nećemo učestvovati, da bi neko drugi imao šansu da je osvoji.

Bibilib -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (6.9.2014 16:45:53)

Lepo je to sa vase strane... Ali kako kazu vazno je ucestvovati a ne i pobediti...[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Bibilib -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (6.9.2014 18:11:22)

Sta mislite da li bebe sa sest meseci smeju da jedu sveze voce(naravno izrendano)?[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

doktorkakristal -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (6.9.2014 18:45:29)

BIBILIB pridruzi nam se i u drugim temama

veselicaa -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (6.9.2014 20:42:25)

Jos jedan dobr savet koji sam dobila u trudnoci je da se treba pridrzavati saveta doktora u vezi vitamina i ostalih dodataka ishrani.Ja sam pila sve sto mi je ginekolog prepisao od folne kiseline do mamavita i vitamina C.

Torbica -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (6.9.2014 21:20:48)

IZVORNA PORUKA: Bibilib

Sta mislite da li bebe sa sest meseci smeju da jedu sveze voce(naravno izrendano)?[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

Moji su samo sveze jeli, svo troje dece i bas sa punih 6 meseci, ja sam po staroj skoli, kretala sa vocem pa povrce i na kraju zitarice. Nisam rendala nego blendirala sa onim Magic Bullet-om.
Dan danas im je omiljena grickalica, ako tako mogu da kazem, voce. Izmedju obroka ga jedu i prepodne i popodne i bas vole, sve odreda. Logicno mi je bilo da dajem onako kako ce ga inace jesti, jer mi preferiramo sveze, kompote ne jedemo, a sa stomakom nikad niko nikakvih problema nije imao.

Bibilib -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (6.9.2014 21:58:18)

[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]Naravno da hocu sada kada sam clan...[sm=smiley4.gif]

Bibilib -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (6.9.2014 22:02:27)

Hvala na odgovoru...Ja obicno uvek kuvam pa blendiram voce a i povrce ali sam mu jednom dala i on to lepo jede pa ne znam da li je zdravo ili ne?[sm=smiley13.gif]

Bibilib -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (6.9.2014 23:16:37)

Evo jos jednog saveta.Naviknuti bebu na veoma slatke ukuse dugoročno može biti štetno, što dovodi do gojaznosti i kvarenja i mlečnih i stalnih zuba. Nemojte dodavati šećer u hrani koju dajete svom detetu jer je nivo prirodnog šećera u hrani dovoljan. Jer moja draga svekrva je mom detetu davala seces uvek kad zaplace,umoci dudu u secer i da mu,iako sam joj bezbroj puta rekla da je to stetno...[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

Torbica -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (7.9.2014 0:11:40)

Nemojte nikada bebama uvoditi dve nove namirnice istovremeno, ako dobije neku reakciju, niste sigurni od cega je a pritom reakcija moze biti i od ataka na digestivni trakt sa dve novine. Ne zurite, na kraju svi sve jedu. [sm=smiley1.gif]
Bibi, najzdravije je sveze, tu nema dileme. Po mogucnosti organsko. Zdrave navike od starta. Istrazivanja kazu da ono sto se prvih 5 godina najvise rucka, to nam se kasnije u zivotu i "trazi". (cravings, mislim da je taj izraz one zudnje za odredjenom hranom)

Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>