Klarita -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (1.9.2014 11:54:16)
|
Da se upisem[sm=smiley1.gif] Klara je pila od rodjenja do skoro drugog rodjendana Nan mleko, najpre Nan sensitiv, pa Nan 1 (Nikolaj pije Nan pro 1, a prvo je pio Nan HA). Slazem se sa Serpi oko Nestle junior mleka. K sam kombinovala, pa joj davala i Nan junior sa medom i obican, nakon prvog rodjendana. Sve zitarice su odlicne, ali mojoj devojcici su se najvise dopadle ovas i sljive, a kako je odbijala da pije mleko, obavezna vecera su joj bile zitarice sa mlekom. I dan danas najvise se raduje kad u prodavnici ugleda Nestle dezerte i jede ih sa slascu. Zao mi je sto ne mogu da nadjem vocne kasice Nestle (Allete bejahu[sm=zmeden.gif]) sada za Nikolaja, Klara ih je pojela na tone sto kazu. Na RR sam pokupila XY korisnih saveta, ne mogu bas da se setim pojedinacno pa da navedem, ali sam najvise pratila temu oko uvodjenja namirnica u ishranu i kolicini kao i rasporedu obroka. Evo koliko je proslo, 3 godina, i dalje se pridrzavam istog. Na nestle sajtu: Proteini Gojaznost u detinjstvu je direktno povezana sa viškom energije i proteina u ranim fazama života deteta, kada se njegovo telo priprema i pamti za buduće faze, odnosno kada je u čistoj fazi razvoja, stvarajući veoma brzo masno i mišićno tkivo. Preporučuje se, dakle, da se izbegne višak proteina u ishrani dece od prvih meseci života. So Deci treba manje soli nego odraslim osobama, i nivo soli na koju naviknete bebu se ne menja u budućnosti. Dakle, ako dodajete so u hranu za bebe, važno je da to uradite u vrlo malim količinama. Ako je moguće, ne bi trebalo dodati so do 2 godine starosti. - See more at: http://www.bebe-nestle.rs/prvih-1-000-dana-dohrana-i-uvodenje-novih-namirnica/v/1824#.VARBJ6MVPXQ U trudnoci folna kiselina je neophodna za sprečavanje oštećenja nervnih vlakana. Stoga se preporučuje pre i tokom trudnoće uzimanje suplemenata koji sadrže folnu kiselinu,dokozaheksaensku kiselinu (DHA) i arahidonsku kiselinu (ARA), kao dodaci uravnoteženoj ishrani. Treće malo čudo: najsloženije - razvoj imunog sistema Bebe se rađaju sa imunim sistemom koji nije u stanju da ih zaštiti. Nakon rođenja, potrebno je dve godine da se formira najjači imuni organ u telu - crevna barijera i njenih 1.000 triliona bakterija. Isto toliko vremena je potrebno da imune ćelije nauče razlikuju "prijateljske" proteine od "neprijateljskih". Danas je dokazano da je ishrana prvi pokretač u ovom razvoju, koji snažno utiče na prirodnu zaštitu deteta od infekcija i alergija.
|
|
|
|