Anarunika -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (1.9.2014 17:10:49)
|
Mnoge bakterije žive u nama i normalne su za našu floru,ali postaju opake kada preuzmu primat. Na to sam i mislila kada sam rekla opaka bakterija. Takođe ima puno podvrsta streptokoka i nisu sve baš bezazlene.Naravno,imunitet pre svega!!! IZVORNA PORUKA: Torbica IZVORNA PORUKA: Anarunika Savet od pedijatra iz Tiršove , koji je inače i porodični prijatelj, dakle uživa moje poverenje 1000%: Što se tiče vakcinacije: Vakcina koja nije obavezna ali nam je preporučena "Prevenar" . Možda sada nosi drugo ime zbog drugog proizvođača ,ali to su već farmakološka posla. U svakom slučaju ,ta vakcina je protiv streptokoke pneumonia (i još nekih vrsta streptokoka), koja je najzaslužnija za infekcije naših mališana. Pored toga ona izaziva i bakterijski meningitis i zato se preporučuje. Moji mališani su je dobili i tegobe oko disajnih puteva su se od tada znatno smanjile. Ona neće sprečiti da deca budu slinava da se tu i tamo razbole ,dobiju temperaturicu ali pomaže da se sve lakše podnese i sprečava komplikacije koje mogu nastati zbog ove opake bakterije. Raspitajte se kod svog pedijatra. Ova vakcina se daje upravo u prvim godinama života jer kasnije gubi efekat. Znam da trenutno vlada velika debata o tome da li vakcinisati decu ili ne,ali moja iskustva sa vakcinacijom nisu loša. P.S.Da ne bude da se radi o doktoru koji vakciniše sve redom, kada smo ga pitali za savet oko vakcine AH1N1 , onda kada je bila pomama oko tog virusa,rekao je "ne,nikako". Naravno,poslušali smo ga. Streptokok nije opaka bakterija, ona je saprofit, zivi kao normalni stanovnik nase koze i sluzokoze, samo sto u slucajevima pada imuniteta i jos nekih faktora moze dovesti do oboljenja. Setih se jos necega, jos jedan savet! Kada smo krenuli sa uvodjenjem hrane, u sve kasice sam stavljala svoje izmlazano mleko. Moja decica su sve prihvatala i dan danas jako lepo ruckaju, ne biraju nista.
|
|
|
|