Ipokrisia -> RE: Nestlé u septembru nagrađuje najbolje forumaše! (1.9.2014 14:46:33)
|
Najkorisniji savet koji sam dobila u toku trudnoce je da unosim sto vise folne kiseline, kako preko ishrane tako i kao dopunu u vidu tabletica, jer trudnice imaju pojacanu potrebu za tim vitaminom. Mogu da kazem da sam ja folnu kiselinu pila i pre nego sto sam zatrudnela, jedno 3 meseca i nastavila svaki dan u trudnoci.Mozda je upravo i to bio jedan od razloga sto sam relativno brzo zatrudnela.Naravno znacajan uticaj folne kiseline na razvoj bebe je u prvim nedeljama kada se stvara kicmena mozdina i samim tim se sprecava razvijanje jednog od vecih deformiteta koji mogu nastati - spine bifide. Folnom kiselinom u ishrani najbogatije su pomorandze, banane, riba,zelena salata...te treba povecati njihov unos. Drugi jako koristan savet dobila sam upravo od clanice sa RR- wivern koja mi je toplo preporucila odlazak u skolicu za trudnice, rado sam se prijavila i jedva cekam da krene moja grupa.S obzirom da cekam svoje prvo dete i da nemam iskustva ni u cemu, jako ce mi znaciti da se obucim oko simptoma koji me cekaju u trudnoci, kako ce teci porodjaj, sve o dojenju i nezi bebe.Jako me raduje sto cu moci prakticno da se obucim i da spremna docekam dolazak svoje bebe.Mislim da je to potrebno svim prvorotkama.Dodatno, na taj nacin se oslobadjaju mnogih strahova koji nastaju upravo iz neupucenosti i neznanja, te svaka obuka trudnica u tom smislu je i te kako preporucljiva u trudnoci i mnogo dobar savet! Sto se tice Nestle sajta najvis emi se dopao tekst pod nazivom Prvih 1.000 dana: dohrana i uvođenje novih namirnica .Mislim da je jako korisno nama novopecenim buducim mamama da imamo uvid u pravilnu ishranu odojcadi i dece. Svidja mi se narocito sto je skrenuta paznja da se ne uvode previse slatki ukusi deci , jer sam i sama bila svedok u svom okruzenju da su neka deca vec sa 2-3 godine imala sve crne zube i vec isla d aih popravljaju . Narocito roditelji treba da obrate paznju i na genetiku u porodici, i da ukoliko neki blizak clan porodice ima dijabetes npr, a dete vec tako rano pokaze pojacanu zelju za slatkisima i trazi da jede iskljucivo slatko, sigurno da je greska roditelja ako se ne pozabave vise time i ako mu dopustaju takvu ishranu.
|
|
|
|