Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 24.7.2014 13:46:14
|
|
|
|
vonavoj
|
I ti ljubi tvoju princezu!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 24.7.2014 13:54:10
|
|
|
|
daca77
|
IZVORNA PORUKA: Jole84 Hihi ja tipujem na devojčicu,tako se i Mila krila kažu da se devojčurci "stide" A jaoo...pa onda je ponasanje ove moje zabrinjavajuce...ona samo siri noge i prvo sto mi kazu na UZ-to je pol
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 24.7.2014 13:59:36
|
|
|
|
Jole84
|
Tvoja se prejela zeljanice pa se zato širi i uživa
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 24.7.2014 13:59:40
|
|
|
|
SunFlower
|
Cao trudnice, evo i ja se prijavljujem u spisak zabrinutih, dobila sam prvu no-no opomenu od organizma. Juce sam isla u neku kupovinu, dosta sam hodala, malo vise se preforsirala i od sinoc me boli stomak, nisko kao pred menstruaciju i ledja. Ceo film mi se vratio, ovakve bolove sam imala celu proslu trudnocu. Kod doktorke sam zakazala u ponedeljak, ne moze ranije. Sad lezim, mirujem kolko mi dete dozvoljava i pijem magnezijum on mi dosta pomaze. Ne znam sta bih drugo mogla, bas se nesto plasim :( valjda ce biti sve ok do ponedeljka....
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 24.7.2014 14:02:04
|
|
|
|
daca77
|
Jole, a zeljanica je juce pala Ubile smo se od jela...ali, od danas smo na zdravoj ishrani...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 24.7.2014 14:03:34
|
|
|
|
Jole84
|
Šta fali zar zelje nije zdravo ma samo ručkaj ionako si fit
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 24.7.2014 14:08:09
|
|
|
|
M@rty
|
Ivamark pila sam 2x200 utrogestan. Ali poslednja tri dana sam pila 1x200 i od danas vise ne pijem.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 24.7.2014 14:42:10
|
|
|
|
lelaigor
|
Ja u ponedeljak idem na UZ, pa ćemo videti da li će hteti da se pokaže. Prošli put se stidela. pa možda je onda i moja curica! Imaću dve ćerke!
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 24.7.2014 15:23:31
|
|
|
|
branki*
|
sunflower,trudi se da sto vise odmaras i lezis.da zivis ovde,verovatno bi ti uveli utrogestan i progesteron.a,tamo videces. sad dosli,bili kod logopeda,pa kod moje drugarice,boza skakao,nas dve se ispricale ,3 sata nam nije dovoljno.sad kod kuce,boza se uspavljuje,ja leskarim.jutros bila kisa,sad toplo.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 24.7.2014 16:54:55
|
|
|
|
Trcosava
|
Konačno stigoh. Danas sam pop.... kod lekara. Elem, tamo može da se dođe od 7:15, što meni ne pada na pamet jer male su šanse da bi stigla na red do 9, a u devet spuštaju bebe iz porodilišta na UZ kukova (pretpostavljam da su kukovi, jer šta bi se drugo gledalo na UZ kod novorođenčeta??) i do 10 niko ne ulazi, a naravno nove dolaze. E sad pitate se što ne bi stigla do 9? Pa obično u 7 dođu poodmakle trudnice, pa onda uđu, izmere se, pritisak i onda na 3 sprat na CTG. Pa onda dole i onda čekaju red i pregled. I van pameti mi da idem pre 10. Pametna ja dođem u 10, pogledam nije takva gužva... Zna da bude mnogo veća, ali ćorak pantiću. Do pola 11 nit' ko napolje, nit' ko unutra. Pola sata praznog hoda. Dođoh konačno na red oko 12:45. Jadna ona moja dr, kažem joj ja da sam na nuhalnom videla kao da je dečak i ona mučenica 5 min gleda, namešta, ali ne vredi. Pa onda kaže, mislila sam da je devojčica, a da je ovo pupčana, ali onda uključi ono na UZ da se vidi prokrvavljenot (i ujedno da da proveri da li je između nogu pupčana) pa onda gleda i ona i još jedna, pa kaže hm pa izgleda da nije pupčana. I opet gleda, vrti... i na kraju odustane i kaže ''ne mogu više'' hahaha A ja onako čisto iz radoznalnosti pitala, meni sve jedno šta je. Samo da mi je zdravo. Ostalo je sve ok. Za 5 nedelja idemo na morfologiju, tad bi već moralo da se vidi mislim da sam i sa Anom tako negde oko 20 videla.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 24.7.2014 23:33:43
|
|
|
|
SunFlower
|
Dobra noc svima! Ja sam ipak nazvala doktorku i bila danas na pregledu, bas me je jako boleo stomak. Pregled je trajao 45 minuta i jako sam zadovoljna doktorkom Elem, ispostavilo se da imam neke trudnicke ciste, 3 ili 4 kom, velicine od 2 do 4 cm . One rastu zajedno sa matericom i prosto nema mesta unutra, i to je razlog bola. Uvela mi je progesteron i kaze da ce se one same povuci. Uglavnom, bebica je super, veliki smo 1.54cm, pasulj moj maleni . Jel ste se sretale mozda sa ovim cistama?? A evo cisto da uocim razliku izmedju sistema tamo i ovde, ovde se radi samo NT screening, double testovi i slicno ne postoji. Kaze dr, nuhalni je jedino merodavan. I imas 5 pregleda u toku cele trudnoce (ako je sve ok). Takodje me je argumentovano uverila da sve dok ne postoji krvarenje (pu daleko bilo) nema nikakvih razloga za brigu, svaka zena je drugacije konstitucije i drugacije iznosi trudnocu. Tako da, manje brige, manje brige
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 25.7.2014 8:30:07
|
|
|
|
vonavoj
|
jutro! trco,mozda i jeste curica,kad se krije prolazi me onaj bol kad udahnem,ali sam jako razocarana i tuzna..mm je nemoguc..ali ovo nije za ovu temu! inace,jedva cekam uz,jos 10 dana!! .nisam bila od 2.6!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 25.7.2014 9:15:22
|
|
|
|
bubulence
|
dobro jutro! Trco jesi namucila zenu . Sunflower ja sam imala ciste, iveli mi utrogestan i na sledecem preglwdu posle 10ak dana ih nije bilo. isto tako i u prvoj trudnoci... ne brini
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 25.7.2014 12:28:10
|
|
|
|
glukica
|
Cao zenice, samo da vam mahnem ja evo pijem kaficu, pa idem malo u shoping! U sredu idemo na more i mnogo se radujem da vam kazem,imate li savete kako da se ponasam? Misli pretpostavljam sve normalno, kupam se normalno samo ne smem na sunce mnogo? Jaoo sto mi se jedu lignjee
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 25.7.2014 15:51:55
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Drage trudnice, kod mene nocas drama. U 5 ujutro prokrvarila. Cela solja puna krvi. Odem u Betaniju,kaze dr da je za sada ok. Obe bebe su tu i imaju srcanu ranju. U fazonu,idi kuci lezi i to je to,ako bude spontani znaces. Kretenka. Pregledala me vaginalno rucno i uz. Bas me bolelo. Dodjem kuci kada ono ugrusci i krvarenje. Odem u Genesis kod dr i ona utvrdi da je posteljica jedne bebe preko unutrasnjeg matericnog usca. Terapija kao i do sada. Strogo mirovanje. Molim boga da stane krvarenje. Kaze dr da se posteljica moze popeti kako bude rasla. Danas su me bas istraumirali. Bitno da su moje bebe sada ok. Velike su 38mm i 36 mm
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 25.7.2014 16:22:03
|
|
|
|
SunFlower
|
Joj sanjalice cuvaj se, samo lezi, mogu da zamislim kako si se istraumirala :( Ja sam pocela od jutros da pijem neki Duphaston, to je isto valjda progersteron, nisam do sada vidjala ove tablete. I bas malopre razmisljam, one se uzimaju iskljucivo na recept, a ne secam se da mi je dr napomenula da dodjem po jos jedan kad ispijem kutiju (trajace mi 14 dana). Pretpostavljam da trebam da popijem tu jednu kutiju i to je to? Mrzim kad zaboravim nesto tako vazno da pitam
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 25.7.2014 16:24:39
|
|
|
|
SunFlower
|
Glukice srecan put, samo opusteno i uzivaj, ne moras na sunce nije bas nuzno ja mislim. Uh sta bih ja dala za more, neopisivo mi se ide, uh uh obozavam more
< Poruku je uredio SunFlower -- 25.7.2014 16:25:37 >
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 25.7.2014 16:43:29
|
|
|
|
daca77
|
Sanjalice, samo miruj i bice sve ok SunFlower, a u kojoj zemlji zivis? Kod nas su dr kao ludi kao ne ubace sve testove koji su radjeni od '45.pa nadalje.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 25.7.2014 16:52:52
|
|
|
|
bubulence
|
Sanjalice bas bzvz, samo miruj, bice sve ok. mora biti. koja kokoska od dr te je primila u Betaniji? ja se osecam kao da me je neko isprebijao, sva sam slomljena i osamucena...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 25.7.2014 17:24:27
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Bubi, primila me neka dr Mileva Opelj-Popic
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 25.7.2014 17:31:38
|
|
|
|
bubulence
|
nisam nikada cula za nju. a nema ni veze. bitno je da je sa bebicama sve ok.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 25.7.2014 18:46:54
|
|
|
|
Trcosava
|
Sanjalice, nadam se da će prestati. Ma bre ne krije se, kažem da sam još na nuhalnom videla i sad isto, ali to na kratko pa nisam ni ja, a ni ona sigurna. Glukice, ja sam pičila prvu trudnoću sve po suncu, ali ja sam letnje dete i volem sunce. Tamo negde u 7 mesecu smo pičili na jedan dan na more. Ceo bogovetni dan smo se šetali. E sad, ni netrudna pa kao ne bi smelo od 10 do 17 na sunce, a ti sad kako hoćeš Suncokret, po tickeru vidim da si tu okoli mene ili u Nemačkoj Ovde do pre 2 godine niko nije pominjao krv, e sad kad su skontali da mogu pare i tu da se uzmu (jer nuhalni se plaća i ne sada pod osiguranje), uvode polako i to. Te je tako nuhalni 60 - 65€, a test krvi 50€ Paz' da im ne dam! Zaboravila sm da kažem da sam se od 12.6. do 24.7. ugojila samo 1kg! Očekivala sam minimum 3
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 25.7.2014 20:48:49
|
|
|
|
lelaigor
|
I ja sam se od početka trudnoće do sada (dakle u petom sam mesecu) ugojila samo 1kg!!!! U prošloj trudnoći do ovog perioda već 6-7kg! I jako sam srećna zbog toga. Možda malo i preterujem, ali kontam da bih primetila da mi fali. Sanjalice, joj. Ja bih premrla od straha. Bitno da su bebe ok. I krvarenje da stane.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 25.7.2014 21:07:58
|
|
|
|
branki*
|
juhu,zene danaS mi bas bio super dan...ustali rano,namontirali se i otisli do mojih,dosao mi brat sa mora,pa da cujem utiske i taman se prosetali boza i ja.onda svratimo do njegove devojke,iskoristim priliku jer nas brat vracao kolima taman bila u maxiju i natovarila se.popodne mm vodio bozu na bazen,a ja uzela da cistim.pojacala muziku,i sAmo cepam.oribala pola prozora,sutra cu jos 2 sobe,svasta sam glancala,super mi bilo,kao psiho terapija.boza se sam uspavao,sad sam se izvalila,jedem poparu i uzivam. sanjalice,zeno,mogu misliti kako ti je bilo kad si videla tu krv ..koja ti je terapija?lezi i ne ustaj uopste,valjda ce da se stabiluzuje.javljaj. sunflower,ipak ti kad ispijes to zovi dr telefonom ili idi pa pitaj,da znas.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 25.7.2014 21:17:08
|
|
|
|
mika79
|
Sanjalice mogu misliti kako si se istraumirala, meni je u početku posteljica prekrivala materično ušće pa mi je dr. napomenula da se uzdržavamo od odnosa jer ću prokrvariti, mislim da ti je mirovanje najbitnije, bar do 14 nedelje. Sunflover najbolje bi bilo ako možeš da pozoveš dr. i pitaš da li da nastaviš sa terapijom. Branki ti si baš vredna danas bila, ja se psihički pripremam da sledeće nedelje svaki dan po neku sobu generalno sredim u subotu nam je slava, kako ću izdržati neznam, vrućina i dosta gostiju, još i sutradan nam dolazi društvo, samo da to prođe.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Najčešće komplikacije tokom porođaja u SrbijiPorođaj je jedan od najsrećniji trenutaka u životu većine žena, ali i period u kom su mama i beba najosetljivije.
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?