|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat]
23.7.2014 17:20:53   
Mariya
I ja dosla da zakukam,vidim nisam jedina koju svasta nesto muci. I mene boli nesto ispod rebara ali sa desni strane,vec 3 dana kad se nagnem napred ili kad izahnemuser posted image pomislila sam da nisam nesto istegla na vezbama... Vec nekoliko dana me muci gorusica, vratila se i to strasno, zaboli me i zeludac kad pojedem nesto a ne mogu ni da jedem normalno,tanjir necega i gotovo. A ove promene vremena me ubise, meni vise prija kad je 35 stepeni nego ovo smorno,zagusljivo,hladnjikavo,sparno joooj.... Danas sam stvarno nikakva.user posted image A moje bebce me sutira za medalju, da postoji takmicenje moja bi pobedilauser posted image Danas nije sat vremena mirovala, stomak mi je ispomerala.
Da li neka od vas ima problema sa nemirnim nogama i trzanjem? Mene izludjuje, ako lezim stalno moram da pomeram noge, a kad legnem da spavam, neprestano mi se trzaju noge i to me probudi i po sto puta i cesto ne mogu da spavam satima zbog toga izludecuuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Cecana)
Direktna veza do poruke: 901
23.7.2014 18:00:30   
lelaigor
Zakazali su mi amnio za utorak. Dr je bila baš bez veze. Prvo me je sestra ispitivala za familiju i bolesti itd. i onda sam posle sat vremena ušla kod dr kod koje sam bila 30 sekundi i koja je rekla da mi jedan marker odstupa i da mi ona predlaže amnio. Pitala me da li se slažem. Ja sam nju pitala šta ona misli, koliki je rizik, šta odstupa itd. Ona je rekla da ne može ništa da mi kaže bez amnio i ne može da mi garantuje da je sve ok. Može biti da nešto nije u redu a može biti i da je samo hormonski disbalans. Pristala sam. PA šta sad. Grizla bih se do porođaja da nisam. E sad mene brine što smo sledeće nedelje isplanirrali letovanje (kampovanje) i ne znam da li mogu da idem. Ja to radim u utorak a mi smo mislili da idemo u petak/subotu na nekih 5 dana. Jedna likuša u čekaonici mi je rekla da ne smeš da ustaješ 2 nedelje i da ne smeš da podigneš ništa teže od kašike, dr jerekla otprilike 3 dana se leži (ako sam je shvatila) a moja sestra kad je radila, sutradan je putovala kolima za Hrvatsku na more. PA sad ne znam. Šta vi mislite? Da idem ili otkažem? Koliko je to opasno? I da, hvala Maslačak i ostale na ohrabrivanju! user posted image user posted image

Ja sam stalno umorna, relativno dobro spavam, ali sva sam grogi. A sa DAriom sam imala probadanje ispod rebara ali kad je bila visoko i šutala me user posted image

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 902
23.7.2014 18:00:34   
vonavoj
mari,svasta je moguce..dr kaze promaja...
a posle sam citala da se tako i pravi mesto za bebu!ali da je neprijatno jeste,i to poprilicno..meni ne prestaje bol i kad se okrenem,legnem,ispravim..stalno je tu kad udahnem duboko!

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 903
23.7.2014 18:01:44   
lelaigor
Anita, čestitam! Preedivnooooooo! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 904
23.7.2014 18:02:27   
vonavoj
lela,imas temu amnio..mislim da moras da mirujes!

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 905
23.7.2014 18:04:19   
bubulence
lelo bolje sti si pristala, bices mirnija. za kampovanje se nadam da ce se opet javiti maslacak. u svakom slucaju, mislim da prvih par dana ne treba putovati i da je tvoja sestra samo imala srece. posebno sto znamo kakvi su nasi putevi...

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 906
23.7.2014 18:05:21   
bubulence
nema marty danas...

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 907
23.7.2014 18:50:18   
lelaigor
JAviće se maslačak valjda. Čitam sad temu o amnio i mislim da ću se onesvestiti opd brige! user posted image

Direktna veza do poruke: 908
23.7.2014 19:04:50   
Ipokrisia

IZVORNA PORUKA: bubulence

ipokrisia bravo za muza user posted image .
ja uopste ne znam kako to ide sa isplatama, moj knjigovodja je toliko smotan i nema pojma da se nadam samo da cu nekada nesto i dobiti..

haha jeste on dobar, ali nije on sam birao, nego ja na sajtu nadjem,uslikam mu i kazem mu gde da ode i on to kupi user posted image

Direktna veza do poruke: 909
23.7.2014 19:08:54   
Ipokrisia

Cao lelaigor! Ja samo da se nadovezem,od moje bliske drugarice kuma je radila amnio, i zaista su joj rekli da cak mora da lezi oko 3 nedelje.Doduse ona je malo specifican slucaj jer je dijabeticar,ali opet, kako je rekla malo i boli posle , pa svakako prija odmaranje...A sama amnio mislim da nije rizicna ako je radi dobar srucnjak.Ne znam odakle si bese, ali da li bi mogla da se raspitas kod nekog proverenog da radis,cisto da budes sigurnija.Jer bukvalno od doktora zavisi kako ce to uraditi.

< Poruku je uredio Ipokrisia -- 23.7.2014 19:09:08 >

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 910
23.7.2014 19:18:28   
lelaigor
Iz Novog Sada sam. Meni su zakazali u Betaniji, mada vidim da mnoge žene iz NSa u amnio temi pišu da su to radile u Dečijoj. I ništa mi sad nije jasno.
Za utorak mi je zakazana,a u ponedeljak idem kod moje dr pa ću pitati i nju za mišljenje. Joj, ne znam. Glava me sad boli od brige. Tužna sam što mi propadaju planovi za letovanje, ali naravno želim da prvenstveno i beba i ja budemo ok. Bojim se pomalo i rezultata ali se najviše bojim tog rizika od pobačaja i sl. Jako se bojim. user posted image

(odgovor članu Ipokrisia)
Direktna veza do poruke: 911
23.7.2014 19:18:33   
Trcosava
Lela, drago mi je da si konačno sredila net.

E sad malko ću biti OT ali koliko ja znam leži se 3 dana, mislim da će ti Wiki reći - ona je skoro radila.

Mada se slažem sa devojkama, možda je amnio totalno bespotrebna i slažem sa Maslačkom naravno, tebi je nuhalni odličan. Kad si već rešila, onda idi da ti bude mirna glava.

Za putovanje pojma nemam šta da ti kažem.

I flunked anger management! }:->

Direktna veza do poruke: 912
23.7.2014 19:28:13   
lelaigor
Ma, sredila ga pomalo. Bio danas ovaj iz Oriona pošto nam se gubi veza i izgleda da cele telefonske instalacije u stanu nisu dobre, tako da mm sad kad dođe sa puta iz CG, mora sve da menja. Imam ja net, ali se gubi svako malo.

Ja nisam ništa razumela dr zato što ona ništa meni nije htela da kaže, više je zanimalo da priča sa Dariom koju sam morala da viodim sa sobom. A štagod sam je ja pitala, ona je rekla da ništa ne može da mi kaže. I onda me samo pitala da li hoću ili neću da idem. PA, naravno da hoću kad mi ništa nije rekla. Ništa mi nije objasnila. Idem pa šta mi Bog da. Ali jako se bojim, i nadam se da će sve proći ok. Za kampovanje će mi se valjda javiti i MAslačak, a pitaću i moju dr u ponedeljak i dr koji mi bude radio amnio. Izludeću od brige sad. Sve nekako ide naopako, al' na kraju sve bude ok, samo da bih se ja nervirala.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 913
23.7.2014 19:28:22   
Ipokrisia
ma stvarno vise ti lekari namisljaju sa tom amnio, eto toj devojci bio los i double i triple,a amnio sve ok naravno.Dobila je skoro preslatku devojcicu...Ja sam u fazonu ako je nuhalnu dobar , dovidjenja sve drugo! Inace toliko postoji drugih oboljenja osim tog Dauna,koji nijedan test ne moze da pokaze, pa je i to rizik,pa sta da se radi,cekas i nadas se da je sve ok.Moja drugaica je u 8.mesecu izgubila bebu jer je beba imala neku manu (koja nije Daun!),a koju su uocili tek tad na UZ,a svi testovi raniji su joj bili ok.Tako da definitivno se ne moze sve preduprediti user posted image

< Poruku je uredio Ipokrisia -- 23.7.2014 19:33:19 >

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 914
23.7.2014 19:36:35   
lelaigor
Ne znam. Znam da ću izludeti do utorka pa onda do dolaska rezultata a u međuvremenu dok ne prođe t neko vreme rizika. A da nisam pristala izludela bih do porođaja. Nije mi jasno zašto mi dr ništa nije rekla user posted image Moja dr mi je rekla da će mi genetičar sve objasniti.

Direktna veza do poruke: 915
23.7.2014 19:49:34   
wivern
Lelo odgovorila sam ti na temi amnio. Kakvo crno preskakanje mora, to je jedan dan, opustena intervencija ne brini nista. Pakuj se polako user posted image

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 916
23.7.2014 19:49:46   
Štetica
Lela neznam sta bih ti pametno rekla,amnio nosi rizik od pobacaja u 1% slucajeva,i to uglavnom kod zena gde je na kraju i ustanovljen daunov sindrom.Bar tako kazu statistike. Predpostavljam da ces biti u bolnici 2-3 dana,tako da ces biti pracena i pokrivena terapijom(u vecini slucajeva daju neki antibiotik). A svakako je najgore to cekanje rezultata,kad neznas na cemu si.
Ja licno nebih isla na kampovanje odmah posle amnio,ali ako ti dr odobri onda ok.

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 917
23.7.2014 20:05:26   
M@rty
Anita bravo za bebice. Divno user posted image
Bubi jos uvek sam 2u1. Dala sam sebi rok. Ako se do vikenda ne porodim, onda cu doci do pred termin. Videcemo da l' me osecaj vara. Heheheuser posted image

...ti si moja snaga, ti si sve u mom zivotu...
02.05.2010. M&V

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 918
23.7.2014 20:16:32   
lelaigor

IZVORNA PORUKA: wivern

Lelo odgovorila sam ti na temi amnio. Kakvo crno preskakanje mora, to je jedan dan, opustena intervencija ne brini nista. Pakuj se polako user posted image

Kampovanje je a ne more, al' to je to. user posted image Ne radim ja u suštini ništa teško tamo, jedino što skuvam ručak i okupam se u jezeru.

IZVORNA PORUKA: Štetica

Lela neznam sta bih ti pametno rekla,amnio nosi rizik od pobacaja u 1% slucajeva,i to uglavnom kod zena gde je na kraju i ustanovljen daunov sindrom.Bar tako kazu statistike. Predpostavljam da ces biti u bolnici 2-3 dana,tako da ces biti pracena i pokrivena terapijom(u vecini slucajeva daju neki antibiotik). A svakako je najgore to cekanje rezultata,kad neznas na cemu si.
Ja licno nebih isla na kampovanje odmah posle amnio,ali ako ti dr odobri onda ok.

Pa mislim da se kod nas ne bude 2-3 dana. Moja sestra je to obavila za 20 minuta i išla kući. A meni su danas čak i rekli da tu istu plodovu vodu moram odneti iz Betanije u Dečiju kod njih u laboratoriju. TAko da, eto. Videću još za kampoanje šta mi kažu i moja dr i dr koji mi bude radio amnio.

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 919
24.7.2014 0:22:15   
srculence25

IZVORNA PORUKA: lelaigor

Ne znam. Znam da ću izludeti do utorka pa onda do dolaska rezultata a u međuvremenu dok ne prođe t neko vreme rizika. A da nisam pristala izludela bih do porođaja. Nije mi jasno zašto mi dr ništa nije rekla user posted image Moja dr mi je rekla da će mi genetičar sve objasniti.

lelo da te utesim moje dve zaove su radile amnio u betaniji i mirovale su taj dan.Zaovi mojoj nisu valjali markeri jreli su joj da ima neka odstupanja a i dabl test neki hromozomi se nisu odvajali nesto isto nije bilo kako treba.Amnio je posle pokazao da je sve u redu dok druga zaova opet nesto nije valjalo ali na srecu obe su se porodile i rodile zdravu i pravu decicu.Znam da je svaka zena prica za sebe i da kod svake moze biti drugacije ali misli pozitivno user posted image

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 920
24.7.2014 6:22:41   
Ana13
Dobro jutro!Ja budna jos od 4:20 user posted image Probudila sam se gladna,jer sam juce slabo jela,a i povracala sam veceru.A prethodni dan rucak.Definitivno mi ne ide sa mesom user posted image
Lela,moja drugarica je radila AC,nije tamo lezala,odmah su je pustili,ali je pila antibiotike zbog moguce infekcije.Valjda postoji mogucnost da se iglom unesu bakterije sa koze (ako sam je dobro razumela).U svakom slucaju postoji neka mogucnost od infekcije.Za kampovanje mislim da nije problem,ali ne bih se kupala u jezeru da sam na tvom mestu.Tacnije,ja se nikad ne bih kupala u jezeru user posted image Cini mi se da bih se tamo i u prvom stanju zarazila necim.Napomeni dr da je kampovanje i kupanje u jezeru,da ne pomisli da ides na more.Mislim da sa kupanjem u moru ne bi bilo problema.Sto se tice rezultata,tu ne treba da brines ako je uz bio dobar.Meni kad je dr rekla da je uz ok,posle mi je bilo sve jedno kakvi ce rezultati biti na dablu.I meni je beta bila malo povisena i niko mi to nije ni pomenuo.A ja sam bila srecna sto sam negde procitala da se to desava kad je devojcica.I devojcica je user posted image

(odgovor članu srculence25)
Direktna veza do poruke: 921
24.7.2014 6:31:33   
Trcosava
Ana tu sam i ja negde. Ne znam od kad sam budna, mm ustajao da ide u wc i svetlio telefonom i mislim da sam budna od pre 5, ali nisam sigurna user posted image

Sva sam šlogirana. A nesam zaspala oko 22. Gledala sam prvo vaterpolo, posle neku seriju.. Sve u svemu oko 23 illi pola 24 user posted image sam zaspala.

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu Ana13)
Direktna veza do poruke: 922
24.7.2014 6:45:14   
branki*
haha,da li je moguce da ste budne pre meneuser posted image obicno ja otvorim sednicu.
dobro jutro,trudnicice drage!!
stavila grasak da se kuva,jer posle idemo kod logopeda,pa cemo u skitnju do moje drugarice.
sto sam se juce naljutila na mog muza.setamo mi i sve super i ja mu spomenem da ako dobije odmor da odemo malo u bosnu.on,odmah-nema sanse,nemam pare,odluci se sta hoces bosna ,ali onda ne moze sto i stolice.ja se tu nadurim jer odmah pocne njegov govor-jesi htela stan,jesam ti kupio,jesi htela ovo,ono..pa,kazem,nisi ti taj stan kupio meni,nego za sve nas.on kaze-ne,ti si insistirala,zbog tebe je kupljen.ja reko,pa jeste,jer bi ti ceo zivot naravno ziveo sa svojom mamom.i ne pricamo od sinoc.bas me nervira,samo jada i kuka .

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 923
24.7.2014 8:19:51   
daca77
Dobro jutro!!!
Vreme je idealno za spavanje, ne znam sta se to sa vam desava...ja se spremam, jer moram do suda, da dam izjavu(moj je predmet i lazem ove svoje na poslu vec par meseci kako cu otici), tako da ce moja devojcica ucestvovati u krivicnom postupku, danas user posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 924
24.7.2014 8:51:37   
vonavoj
jutro! ko je za kaficu!user posted image
mene i dalje probada kad udahnem,valjda i ta upala od promaje ne moze brzo da prodje,ali sam shvatila kako da disem,da me manje boli...user posted image
marty,jel i dalje mirujes?

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here