|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat]
22.7.2014 16:01:32   
branki*
ovde opet neka sparina.samo me neki znoj spopada.ovi moji muski polegali.uzeh nesto da jedem.
lelo,bice dobro to.
meni boza bio bas miran u stomaku,videcemo ova bebica kako ce.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 851
22.7.2014 16:06:12   
lelaigor
Evo, dakle.
Prvi ekspertni UZ:
CRL: 6.01cm, BPD: 2.03cm, NT: 0.90mm.

A markeri:
Level of FreeBhCG 94.7mlU/ml i njegov marker: 3.44MoM
Level of PAPP-A 2380mlU/l i njegov marker 0.91MoM
Level of NT 0.9mm(CRL of 60.1mm) i njegov marker: 0.58MoM.
Rizik za Daunov sindrom 1:965 (nizak)
Rizik za Edvardov i Patoov sindrom manje od 1:1.000.000 (nizak rizik)
Rizik po godinama: 1:649

To podebljano mi ne valja. Kaže moja dr da je protokol takav da moram ići kod genetičara, a razne žene mi kažu da on šalje na amnio čim makar jedan marker ne valja. Ali moja dr je rekla da ne mora ništa da znači, da valja da se proveri.

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 852
22.7.2014 16:08:43   
lelaigor
Verovatno će to sve biti ok, ali i dalje paničim. Sa Dariom sam imala školsku trudnoću, čak ni bakterije u urinu nisam imala. Nikakvih problema.

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 853
22.7.2014 16:09:08   
Ana13

IZVORNA PORUKA: vonavoj

Ana,i mene moja beba ubi danas! Prosto me boli,sve jw veca...pa kad potrefi neki organ! I mm je sad pokusao da je smiri,jok!
Lela,a koliki je nuhalni nabor?

Kad mm stavi ruke na moj stomak,beba se odmah smiri.Ali sad je na poslu,a ona divlja po stomaku. Vec vidim da ce on da je smiruje kad bude plakala i da ce je uspavljivati.Tako sam i ja htela da spavam samo kod oca na stomaku i da se cuje neka utakmica ili jos bolje formula 1 user posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 854
22.7.2014 16:11:15   
Ana13
Daco,prespavala sam kafenisanje.Jel bila Mila user posted image ? Verujem da ste se divno provele.Bas mi je zao sto nisam dosla user posted image

(odgovor članu Ana13)
Direktna veza do poruke: 855
22.7.2014 16:11:49   
bubulence
lelo nadam se da ce se javiti maslacak, ona se sigurno razume...
branki i ovde je grozna sparina celo popodne, uzas. a jutros je bilo divno

(odgovor članu Ana13)
Direktna veza do poruke: 856
22.7.2014 16:15:55   
daca77
Ana13, bila je Mila, pravi medenjacic user posted image

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 857
22.7.2014 16:19:54   
lelaigor
I ja se nadam. A i dočekaću ujutru, valjda. PA ako idem na amnio, onda još 3 nedelje do rezultata... user posted image

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 858
22.7.2014 16:52:45   
plačljiva
Lelaigor,u potpuno istoj situaciji sam bila i ja pre mesec dana...Taj beta HCG mi je bio oko 3 MoM...Rizik mi bio 1:916 i u genetičko savetovalište mi rekli da to nije velika beta drastično,i da uradim tripl test samo...Ali moja usijana glava se nije smirila i išla sam na AC i zbog drugih razloga (suprug radiolog...)i lično mislim da sam bespotrebno dramila.Maslačak 15 me je tada smirila,važno da je UZ dobar i nuhalni nabor...I još nešto čitajući strane forume neke nađoh da visok BHcg hoće da daju devojčice,e sada kada mi stigne rezultat AC videću da li je zaista tako...Nuhalni ti je extra user posted image

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 859
22.7.2014 17:14:01   
lelaigor
Joj, jel' mi veruješ da čitam sad po raznim sajtovima, što stranim i domaćim, i plačem? I razmišljam šta ću ako nešto nije u redu.... Jedva čekam ujutru... Sad si me malo smirila... user posted image

(odgovor članu plačljiva)
Direktna veza do poruke: 860
22.7.2014 18:34:48   
vonavoj
lelaigor,kopiraj rezultate u dabl temu,da bi maslacak videla!
inace,jadna moja beba u stomaku,od mm i cerke cu nervni slom da dobijem,i samo vicem,urlam..sad me sve boli..
jbt,sta su ti geni..njega treba da molis satima da uradi nesto,da se spremi da krene negde,sad je i ona pocela isto kao on!!!user posted image a ja sam covek od akcije,i to me davi!!!
od 4 ga molim da usisa i da je izvede da je provoza na bajsu...jedva je usisao,jednu sobu i nije..posle ona nece,kaze hoce da se igra,on legao da cita knjigu i boli ga uvo!!! dete mora da izadje i iz kuce,a sad je bas lepo.......
i vrhunac,ostavi je samu na terasu i sidje u podrum i ona padne! kako malo dete moze samo da se cuvauser posted image ..a ja u sobi kao lezim! dzaba mog odmora,kad se stalno strecam..

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 861
22.7.2014 18:44:53   
bubulence
Von opusteno, usisace sutra... nemoj da se nerviras... a ako nece ne mora, neka ti plati zenu da dolazi i sprema user posted image . sto se toga tice, bas imam srece sa mm, sve uradi, bukvalno sve i retko kada moram da ga zamolim, uglavnom sam vidi sta treba. a oko Eme je pazljiviji nego ja...

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 862
22.7.2014 18:47:57   
vonavoj
bubulence,od subote ga molim da usisa!! ne mogu!user posted image nista ne vidi da je prljavo i ima vremena..za vikend je peglao svoje majice,ne mogu da kazem..ali opet ceo dan smo u kuci,T na podu...

Direktna veza do poruke: 863
22.7.2014 18:50:59   
17 joka
Von user posted image strasno bar bi sad trebao da ti pomogne

Lela, sve je to ok biti, kaze ti i Placljiva. razumem brigu ali verujem da ces videti da je sve dobro i da ces se malo smiriti user posted image

Dacika, kako leti vreme, raste mala princezicauser posted image

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 864
22.7.2014 18:51:32   
bubulence
reci mu da nadje neku zenu i plati ako vec on nema vremena da uradi. ti ne mozes i tacka. a pod MORA da bude cist kada imas malo dete jer je uglavnom stalno na podu.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 865
22.7.2014 18:55:20   
vonavoj
Pa da,makar sad da mi pomaze..hoce on,ali to je muka..a za zenu nema para..ali moracu da mu pretim,slab je na pare..
joj,a sta sve radim,a ne bi smela trudna..ali kad sam i budalauser posted image ..jace je od mene,ne mogu da gledam,nisam navikla..

Direktna veza do poruke: 866
22.7.2014 18:58:20   
bubulence
samo ti preti ako je tezak za pare user posted image , i moj je, verovatno zato toliko pomaze, da mi ne bi palo na pamet user posted image . mada smo se dogovorili da uskoro uzmemo zenu ali samo za peglanje. mrzim da peglam njegove kosulje, to mi je najtezi posao u zivotu.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 867
22.7.2014 18:58:58   
vonavoj
za peglanje majica se ne hvatam,moje i TIkine da,ali njegove jok..i sad je sacekao poslednji trenutak,jer nije imao vise sta da obuce!!

Direktna veza do poruke: 868
22.7.2014 20:05:30   
Maslacak15
pozdrav trudniceuser posted image
Lelaigor nemas razloga da se brines, sigurno je sve u redu. Nuhalni nabor je odlican a on je daleko najvazniji parametar. Osim toga bebe sa daunom, obicno imaju kombinaciju visok HCG+ nizak PappA ( manji od 0,5 MoM ) a tvoj je idealan ( blizu 1MoM). Lekari tako dizu frku ako i jedan parametar odstupa od normale a to je stvarno neosnovano. Ovde na forumu je do sada koliko ja pratim bio samo jedan jedini slucaj potvrdjene trizomije 21 amniocentezom i u tom slucaju su sva tri parametra na testu bila katastrofalna. Znaci vec na ultrazvuku je receno " ovo nikako dobro ne izgleda".
Amniocenteza je licna odluka, moze da se desi da ce geneticar da je preporuci, oni to cini mi se skoro automatski cine ali sigurna sam da je sve ok sa bebicom.user posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 869
22.7.2014 20:12:45   
Ipokrisia

IZVORNA PORUKA: bubulence

samo ti preti ako je tezak za pare user posted image , i moj je, verovatno zato toliko pomaze, da mi ne bi palo na pamet user posted image . mada smo se dogovorili da uskoro uzmemo zenu ali samo za peglanje. mrzim da peglam njegove kosulje, to mi je najtezi posao u zivotu.

Ja sam to vec resila tako sto saljemo njegove kosulje kod ovih sto rade hemij.ciscenje, ali trazimo samo peglanje.Skoro smo bas dali 11 njegovih kosulja da se popegla i izaslo je 1200 dinara user posted image Jos ti daju nove ofingere i svaku kosulju smeste u posebnu zastitnu kesu! Da ne pricam da ja ne bi ni za nedelju dana popeglala toliko kosulja, a nikad ne bi izgledale tako savrseno!

A sad sam i za vece ciscenje kuce uvela zenu da dolazi jednom u 2 nedelje...

Direktna veza do poruke: 870
22.7.2014 20:37:56   
vonavoj
Stigla maslacak!!user posted image

(odgovor članu Ipokrisia)
Direktna veza do poruke: 871
22.7.2014 20:38:02   
bubulence
lelo vidis sta kaze maslacak, a zena zna sve user posted image . ne brini...
ipoKisia, vidis to za kosulje mi nije palo na pamet. mogla bih i ja tako za peglanje kosulja. ostalo mi nije problem. za spremanje jos uvek mogu sama alikada mi bude tesko uzecu zenu, posle porodjaja sigurno. ne svaki dan ali jednom do dva puta nedeljno sigurno

(odgovor članu Ipokrisia)
Direktna veza do poruke: 872
22.7.2014 20:44:49   
Sanchy
Leloigor ima na temi ali evo, meni je bhcg bio preko 4 ako se dobro secam,na dablu rizik na dauna malo iznad cut offa a na triple testu rizik na dauna 1 prema 67...radila amniocentezu i sve u redu,znaci mislim da ovde niko gori rezultat nije imao osim jednog slucaja gde je i nuhalni bio los pa je i amnio potvrdila dauna,na zalost..Tako da kad bih sad zatrudnela opet ne bih radila ni double ni triple test ,totalno nepouzdani statisticki testovi..pozdrav,ne nerviraj se,sigurno je sve ok

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

Direktna veza do poruke: 873
22.7.2014 20:45:23   
branki*
ja sve sama radim..mislim,ne placam nikom nista.mm je poceo da se ukljucuje malo vise nego pre,hoce da usisa,cuva bozu,ide u nabavku.meni je dosta da ne prlja ono sto ja pocistim i da vodi racuna.videcemo kako cemo se snaci kad dodje i beba.
danas mi je sav neki dan bzv,sva sam nesto nikakva.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

Direktna veza do poruke: 874
22.7.2014 20:59:01   
bubulence
branki tako je najbolje ali mm treba uskoro da predje na drugo radno mesto, bolje ali na zalost sa uzasnima radnim vremenom tako da ce vise biti na poslu nego kod kuce, a mi smo sami u ovom gradu, moji su mi na 120km... znaci pomoc nemam ama bas nikakvu...

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta sve trudnice u Beogradu dobijaju kao p...
Malu pomoć, ali veliku pažnju dobijaju trudnice od pojedinih trgovaca, pekara, a od nedavno i od pojedinih auto-škola u ...
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here