|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat]
22.7.2014 14:03:03   
vonavoj
Ana,nasmeja me sa mrezastin gacama! Udobne jesu!

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 826
22.7.2014 14:20:55   
lelaigor
Da ja vas nešto priupitam, žene. Reći ćete: "Vid' ove, druga trudnoća a ona glupa k'o tocilo!", al' moram, jer mi ništa nije jasno. Ja sam danas 17 nedelja i 2 dana. To znači da sam ušla u 18. nedelju i u peti mesec? Pitam zbog toga što mi neke prijateljice koje su išle kod genetičara i na amniocentezu kažu da kasnim i da mogu da je radim samo u 18. nedelji, a ja tek sutra ujutru idem kod genetičara da vidim šta ću i da li uopšte raditi. Al' kad sam zvala da zakažem tako su mi rekli, da dođem sutra.

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 827
22.7.2014 14:39:21   
wivern
Lelo koliko se ja razumem, a ne razumem se user posted image , ti nisi u 18-oj nedelji jos uvek. Nemoj da brines amnio se radi do 20-e nedelje tako da imas vremena ako budes morala da je radis. Ja sam je radila u 16-oj nedelji, tako da ne mora samo u 18-oj.

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 828
22.7.2014 14:43:04   
bubulence
slazem se sa wiv, do sada bi dr nedto preduzeo da zaista kasnis. a mislim da jesi usla u 5. mesec

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 829
22.7.2014 14:47:52   
lelaigor
Aha, e pa super onda. Moja dr otprilike ni ne zna šta se dešava, tj. za kad sam zakazana, samo mi je dala uput da odem kod genetičara...a tamo sam samo sa sestrom pričala. Znači, onda sam 17ta nedelja. Ništa mi više nije jasno. U prošloj trudnoći su mi govorili da ako sam npr. 0 nedelja i 2 dana, onda sam prva nedelja, pa sad 17 i 2 dana, onda sam 18ta nedelja...itd. Nije ni bitno...

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 830
22.7.2014 14:48:22   
Štetica
Dobar dan user posted image .
Lela na po datumu poslednje M ulazis u sledeci mesec,bar su meni tako objasnili.A amniocenteza se radi do 20 punih nedelja tj 20+6,e sad neznam samo dal ces uspeti u tako kratkom roku da je zakazes drzavno da uradis,posto se obicno ceka na termin.

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

Direktna veza do poruke: 831
22.7.2014 14:54:55   
lelaigor
Znači onda bih sutra trebala da uđem u 5. mesec. Dobro... A eto onda su mi pogrešno rekli za amniocentezu. Neću da brigam. A videću šta će mi reći da li mogu ili ne da zakažem...

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 832
22.7.2014 14:56:38   
Anoniman
Lela ti jesi usla u 5 mesec i jesi u 18 nedelji, imas punih 17 i 2 dana, znaci da si 18-ta nedelja.

(odgovor članu Štetica)
  Direktna veza do poruke: 833
22.7.2014 15:01:52   
bubulence
ups, izvinjavam se, jesi 18. nedelja, nisam dobro videla sta je gore pisalo.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 834
22.7.2014 15:02:13   
bubulence
ups, izvinjavam se, jesi 18. nedelja, nisam dobro videla sta je gore pisalo.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 835
22.7.2014 15:07:15   
lelaigor
Hehehe, bubulence, zbunila si me user posted image user posted image
Dobro, bitno da nisam zakasnila ako budem morala raditi amniocentezu.
Frka mi je sad od svega toga, sa Dariom nikakvih problema u trudnoći nisam imala. A sad svašta. Moram da vidim jel' imamo neku temu o tim markerima, da vidim i uporedim.

Direktna veza do poruke: 836
22.7.2014 15:07:35   
wivern
IZVORNA PORUKA: lelaigor

. A eto onda su mi pogrešno rekli za amniocentezu. Neću da brigam. A videću šta će mi reći da li mogu ili ne da zakažem...

Za to ne brini, sigurno su ti pogresno rekli. Sve zavisi od geneticara, mislim da cak moraju da ti nadju termin ako te geneticar uputi, tako je barem bilo pre 2 godine mojoj kumi. Nesto se kao iskomplikovalo pa su joj bukvalno u roku od 2 nedelje zakazali termin, i naravno da je na kraju sve bilo u redu sa bebicom.
A inace ne mogu da pohvatam te njihove nedelje i mesece. Nista mi tu nije jasno ali se vise ni ne trudim da shvatim. Znam da sam 25-a nedelja a za ostalo nemam mozak user posted image

< Poruku je uredio wivern -- 22.7.2014 15:09:43 >

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 837
22.7.2014 15:12:05   
Ana13
da,da,usla si u 18 nedelju.Sto se tice AC,tu se ne razumem.
O,ne mogu da se napijem vode,a nemam je gde.A bebac nesto divlja.Sutira na sve strane.Da li joj nesto ne odgovara (vrucina npr) ili samo hoce da se igra malo user posted image Jos se nije ni rodila,a ja se vec brinem oko gluposti

Direktna veza do poruke: 838
22.7.2014 15:13:33   
Ana13
Wivern,ti si 26 nedelja user posted image

(odgovor članu Ana13)
Direktna veza do poruke: 839
22.7.2014 15:19:13   
Štetica
Wiw pa doktorske termine o nedeljama,mesecima i porodjaju nema sanse niko da pohvata. I meni je lakse da kazem sad sam ta nedelja,pa ko hoce nek racuna koji sam mesec,moj mozak radi smanjenim kapacitetomuser posted image .
A inace to mi jedna dr u penziji objasnila kako se nekad racunalo,dna datum poslednje M dodas 7dana,i od toga oduzmes 3 meseca. Kod mene bi to izgledalo ovako 8.april+7dana=15april - 3 meseca= 15januar,to mi je termin. A po mom dr je 11januar,kako nemam pojma. I ja racunam da svakog 8-og ulazim u sledeci mesec.

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 840
22.7.2014 15:20:21   
lelaigor
Ma biće šta bude, raspašću se od brige... Rodiću neurotično dete! user posted image

(odgovor članu Ana13)
Direktna veza do poruke: 841
22.7.2014 15:20:34   
wivern

IZVORNA PORUKA: Ana13

Wivern,ti si 26 nedelja user posted image

Ahahahahahahahaha cak ni to ne znam user posted image sjajno
Moj se bebac tako sutira vec par nedelja, cim malo sednem ili prilegnem eto ga. PPravi je nasilnik user posted image

Honey, I'm Home

(odgovor članu Ana13)
Direktna veza do poruke: 842
22.7.2014 15:21:10   
branki*
steti,ovako i moj dr racuna termin kao tvoja.pa,da ako si npr 17+2 onda si u 18.nedelji.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 843
22.7.2014 15:21:16   
bubulence
imamo negde i temu o tim nedeljama i mesecima samo ne znam kako se zove...
lelo, bice to sve super. kako si prosla na ekspertnom uz? gde si ga radila?

(odgovor članu Ana13)
Direktna veza do poruke: 844
22.7.2014 15:23:25   
lelaigor
Taj prvi ekspertni sam radila kod moje dr. A na drugi me šalje uvek privatno. Rekla je da je sve super...

Direktna veza do poruke: 845
22.7.2014 15:28:01   
Štetica
Lela neznam kakve si markere radila,ali predpostavljam da je tripl ili kvadripl test. Ja sam siznula od dr u domu zdravlja na dabl testu,hteo da me salje kod geneticara jer mi je rizik na godine bio 1:500,a na bebu je 1:10000,i svi ostali parametri bili super.Ma kako da ne,bas cu da se cimam do Bg ili Kg po najvecoj vrucini,jer je neko uzeo za prosek trudnicu od 22-23god,pa smo mi sve preko 30 u rizicnoj grupi. I napisao mi je u kartonu da sam odbila genetsko savetovaliste,i jos podvukao crvenim markerom,da bi se on opravdao.

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 846
22.7.2014 15:45:40   
lelaigor
DAbl. Onaj test na Daunov sindrom.

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 847
22.7.2014 15:53:21   
bubulence
a sta ti nije dobro na dablu?

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 848
22.7.2014 15:55:44   
vonavoj
Ana,i mene moja beba ubi danas! Prosto me boli,sve jw veca...pa kad potrefi neki organ! I mm je sad pokusao da je smiri,jok!
Lela,a koliki je nuhalni nabor?

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 849
22.7.2014 16:00:20   
daca77
Vidim da je kod sveuser posted image veselouser posted image
Ana, bas smo se pitale gde si, jer si najavila dolazak na rr druzenje. A nece valjda opet mucnine?!user posted image
Kod mene kuk kuc u drvo i dalje super...ova moja malena samo malo mrda i to je to...samo tako neka nastavi i bice najbolja beba na svetu.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Porođaj u Švajcarskoj: soba kao u hotelu s...
Porodilište kao hotel sa pet zvezdica, ali dete ne smete da vodite na igralište dok se tamo igraju školska deca.

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here