Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 14:03:03
|
|
|
|
vonavoj
|
Ana,nasmeja me sa mrezastin gacama! Udobne jesu!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 14:20:55
|
|
|
|
lelaigor
|
Da ja vas nešto priupitam, žene. Reći ćete: "Vid' ove, druga trudnoća a ona glupa k'o tocilo!", al' moram, jer mi ništa nije jasno. Ja sam danas 17 nedelja i 2 dana. To znači da sam ušla u 18. nedelju i u peti mesec? Pitam zbog toga što mi neke prijateljice koje su išle kod genetičara i na amniocentezu kažu da kasnim i da mogu da je radim samo u 18. nedelji, a ja tek sutra ujutru idem kod genetičara da vidim šta ću i da li uopšte raditi. Al' kad sam zvala da zakažem tako su mi rekli, da dođem sutra.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 14:39:21
|
|
|
|
wivern
|
Lelo koliko se ja razumem, a ne razumem se , ti nisi u 18-oj nedelji jos uvek. Nemoj da brines amnio se radi do 20-e nedelje tako da imas vremena ako budes morala da je radis. Ja sam je radila u 16-oj nedelji, tako da ne mora samo u 18-oj.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 14:43:04
|
|
|
|
bubulence
|
slazem se sa wiv, do sada bi dr nedto preduzeo da zaista kasnis. a mislim da jesi usla u 5. mesec
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 14:47:52
|
|
|
|
lelaigor
|
Aha, e pa super onda. Moja dr otprilike ni ne zna šta se dešava, tj. za kad sam zakazana, samo mi je dala uput da odem kod genetičara...a tamo sam samo sa sestrom pričala. Znači, onda sam 17ta nedelja. Ništa mi više nije jasno. U prošloj trudnoći su mi govorili da ako sam npr. 0 nedelja i 2 dana, onda sam prva nedelja, pa sad 17 i 2 dana, onda sam 18ta nedelja...itd. Nije ni bitno...
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 14:48:22
|
|
|
|
Štetica
|
Dobar dan . Lela na po datumu poslednje M ulazis u sledeci mesec,bar su meni tako objasnili.A amniocenteza se radi do 20 punih nedelja tj 20+6,e sad neznam samo dal ces uspeti u tako kratkom roku da je zakazes drzavno da uradis,posto se obicno ceka na termin.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 14:54:55
|
|
|
|
lelaigor
|
Znači onda bih sutra trebala da uđem u 5. mesec. Dobro... A eto onda su mi pogrešno rekli za amniocentezu. Neću da brigam. A videću šta će mi reći da li mogu ili ne da zakažem...
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 14:56:38
|
|
|
|
Anoniman
|
Lela ti jesi usla u 5 mesec i jesi u 18 nedelji, imas punih 17 i 2 dana, znaci da si 18-ta nedelja.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 15:01:52
|
|
|
|
bubulence
|
ups, izvinjavam se, jesi 18. nedelja, nisam dobro videla sta je gore pisalo.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 15:02:13
|
|
|
|
bubulence
|
ups, izvinjavam se, jesi 18. nedelja, nisam dobro videla sta je gore pisalo.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 15:07:15
|
|
|
|
lelaigor
|
Hehehe, bubulence, zbunila si me Dobro, bitno da nisam zakasnila ako budem morala raditi amniocentezu. Frka mi je sad od svega toga, sa Dariom nikakvih problema u trudnoći nisam imala. A sad svašta. Moram da vidim jel' imamo neku temu o tim markerima, da vidim i uporedim.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 15:07:35
|
|
|
|
wivern
|
IZVORNA PORUKA: lelaigor . A eto onda su mi pogrešno rekli za amniocentezu. Neću da brigam. A videću šta će mi reći da li mogu ili ne da zakažem... Za to ne brini, sigurno su ti pogresno rekli. Sve zavisi od geneticara, mislim da cak moraju da ti nadju termin ako te geneticar uputi, tako je barem bilo pre 2 godine mojoj kumi. Nesto se kao iskomplikovalo pa su joj bukvalno u roku od 2 nedelje zakazali termin, i naravno da je na kraju sve bilo u redu sa bebicom. A inace ne mogu da pohvatam te njihove nedelje i mesece. Nista mi tu nije jasno ali se vise ni ne trudim da shvatim. Znam da sam 25-a nedelja a za ostalo nemam mozak
< Poruku je uredio wivern -- 22.7.2014 15:09:43 >
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 15:12:05
|
|
|
|
Ana13
|
da,da,usla si u 18 nedelju.Sto se tice AC,tu se ne razumem. O,ne mogu da se napijem vode,a nemam je gde.A bebac nesto divlja.Sutira na sve strane.Da li joj nesto ne odgovara (vrucina npr) ili samo hoce da se igra malo Jos se nije ni rodila,a ja se vec brinem oko gluposti
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 15:13:33
|
|
|
|
Ana13
|
Wivern,ti si 26 nedelja
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 15:19:13
|
|
|
|
Štetica
|
Wiw pa doktorske termine o nedeljama,mesecima i porodjaju nema sanse niko da pohvata. I meni je lakse da kazem sad sam ta nedelja,pa ko hoce nek racuna koji sam mesec,moj mozak radi smanjenim kapacitetom . A inace to mi jedna dr u penziji objasnila kako se nekad racunalo,dna datum poslednje M dodas 7dana,i od toga oduzmes 3 meseca. Kod mene bi to izgledalo ovako 8.april+7dana=15april - 3 meseca= 15januar,to mi je termin. A po mom dr je 11januar,kako nemam pojma. I ja racunam da svakog 8-og ulazim u sledeci mesec.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 15:20:21
|
|
|
|
lelaigor
|
Ma biće šta bude, raspašću se od brige... Rodiću neurotično dete!
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 15:20:34
|
|
|
|
wivern
|
IZVORNA PORUKA: Ana13 Wivern,ti si 26 nedelja Ahahahahahahahaha cak ni to ne znam sjajno Moj se bebac tako sutira vec par nedelja, cim malo sednem ili prilegnem eto ga. PPravi je nasilnik
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 15:21:10
|
|
|
|
branki*
|
steti,ovako i moj dr racuna termin kao tvoja.pa,da ako si npr 17+2 onda si u 18.nedelji.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 15:21:16
|
|
|
|
bubulence
|
imamo negde i temu o tim nedeljama i mesecima samo ne znam kako se zove... lelo, bice to sve super. kako si prosla na ekspertnom uz? gde si ga radila?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 15:23:25
|
|
|
|
lelaigor
|
Taj prvi ekspertni sam radila kod moje dr. A na drugi me šalje uvek privatno. Rekla je da je sve super...
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 15:28:01
|
|
|
|
Štetica
|
Lela neznam kakve si markere radila,ali predpostavljam da je tripl ili kvadripl test. Ja sam siznula od dr u domu zdravlja na dabl testu,hteo da me salje kod geneticara jer mi je rizik na godine bio 1:500,a na bebu je 1:10000,i svi ostali parametri bili super.Ma kako da ne,bas cu da se cimam do Bg ili Kg po najvecoj vrucini,jer je neko uzeo za prosek trudnicu od 22-23god,pa smo mi sve preko 30 u rizicnoj grupi. I napisao mi je u kartonu da sam odbila genetsko savetovaliste,i jos podvukao crvenim markerom,da bi se on opravdao.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 15:45:40
|
|
|
|
lelaigor
|
DAbl. Onaj test na Daunov sindrom.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 15:53:21
|
|
|
|
bubulence
|
a sta ti nije dobro na dablu?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 15:55:44
|
|
|
|
vonavoj
|
Ana,i mene moja beba ubi danas! Prosto me boli,sve jw veca...pa kad potrefi neki organ! I mm je sad pokusao da je smiri,jok! Lela,a koliki je nuhalni nabor?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat] 22.7.2014 16:00:20
|
|
|
|
daca77
|
Vidim da je kod sve veselo Ana, bas smo se pitale gde si, jer si najavila dolazak na rr druzenje. A nece valjda opet mucnine?! Kod mene kuk kuc u drvo i dalje super...ova moja malena samo malo mrda i to je to...samo tako neka nastavi i bice najbolja beba na svetu.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta sve trudnice u Beogradu dobijaju kao p...Malu pomoć, ali veliku pažnju dobijaju trudnice od pojedinih trgovaca, pekara, a od nedavno i od pojedinih auto-škola u ...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?