|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat]
24.7.2014 9:25:59   
eca89
Cao cure, super Von, da ti je bolje! Mene zanima da li ijedna od vas ima problem sa opadanjem kose, jer meni opada u ogromnim kolicinama user posted image ? Lice mi je "buknulo" puno bubuljica kao da sam u pms-u ne znam sta da radim, kontam da je od hormonauser posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 926
24.7.2014 9:26:14   
mika79
Dobro jutrouser posted image
Von nadam se da će te brzo proći. Ja baš teško uveče zaspim, okrećem se 100 puta da pronađem položaj u kome mogu da zaspim. Juče sam bila kod dr. i dobila sam uput za porodilište, počela sam prošle nedelje sa ctg-om, sada idem svake nedelje.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 927
24.7.2014 9:41:03   
lelaigor
Ja sam ustala u 5.30h. Juče sam jela neku krempitu i izgleda da mi nije prijala. Pa me i sinoć i noćas i jutros boleo stomak.
Polako verujem da moj nalaz uopšte nije tako loš i da mešalju čisto radi reda. Brine me samo da se nešto ne desi zbgo toga, ali eto, kao što kažete a i mm mi je juče ispirao mozak sa tim, to je sad već rutinska intervencija.
To što se tiče kupanja ću da razmislim, ja inače nemam problem sa tim. Čitav život sam u Dunavu i bezbroj puta bila na tom jezeru i nikad mi ništa nije falilo. Meni je to jedini spas jer na more ne smem/ne mogu zbog astme. Ali, videću šta mi kažu dr, sad konkretno zbog ove situacije. Sad sam gledala kalendar i vremenske prognoze i dokad je mm na godišnjem, pa možda uspemo da pomerimo to za od 06.08. Tad će već proći nedelju i više od amnio. Videću.
E, i ja sam čitala da taj bhCG hoće da bude povećan kad je devojčica. Pa videćemo.

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 928
24.7.2014 9:55:05   
miimiica_28
Drage moje Dobro jutro vam zelim user posted image ja sam vam ovih dana uplasena skroz na skroz grudi me manje bole onda prestao mi sekret koji se pretvorio u nesto rastezljivo bjelo uzasno sam prestrasena da nesto nije u redu danas planiram posjetiti doktora iako imam termin 28.07. Dali je allarm za brigu ja se ubih od brige user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 929
24.7.2014 9:56:26   
mika79
Lela kod nas je postala kao neka rutinada dr čim jedan polazatelj malo odstupa šalju na ac, tako sa sebe skidaju odgovornost. Ja do sada nisam čula da je neko imao problema zbog ac, čula sam da preporučuju strogo ležanje nedelju dana. Ako možeš da odložiš kampovanje bolje to i učini ti ćeš se bolje osećati i nećeš strahovati.

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 930
24.7.2014 10:03:21   
bubulence
hello zenice drage...
mimice idi da budes mirnija ali tako sam i ja kukala pre 2 nedelje pa je na kraju sve bilo ok. grudi nekad bole manje, nekad vise, nema pravila... sekret se isto tako pojavljuje nekad jace a nekad slabije...
moje dete i ja smo sada pojele 5 vreskvica i 3 kuvana kukuruza, baravno ja,mnogo vise nego ona. nije mi dobro user posted image user posted image

(odgovor članu mika79)
Direktna veza do poruke: 931
24.7.2014 10:03:35   
M@rty
Zdravo trudnjacice. user posted image
Imam pitanje za vas. Ako bih se porodila sad ovih dana pre 38. nedelje da li bi se beba smatrala da je dosla u terminu? Danas sam 37+2. Jer kad uzmem da googlam, pronadjem dosta razlicitih misljenja. user posted image

...ti si moja snaga, ti si sve u mom zivotu...
02.05.2010. M&V

(odgovor članu mika79)
Direktna veza do poruke: 932
24.7.2014 10:06:30   
vonavoj
marty,ja mislim da si u terminu!

(odgovor članu M@rty)
Direktna veza do poruke: 933
24.7.2014 10:08:30   
bubulence
marty i ja mislim da si u terminu. jesi pocela malo da se kreces?

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 934
24.7.2014 10:18:52   
M@rty
Pa i ja se nadam da jesam. Valjda bi sve bilo u redu sa bebicom kada bih se porodila za koji dan. Jesam po malo bubi, ali po kuci se krecem. A od sutra, prekosutra cu malo i napolje. Inace juce sam popila poslednju tableticu utrogestana, pa zbog toga brinem. Jer ima slucajeva da im je porodjaj brzo krenuo nakon ukidanja terapije. Videcu kako ce to biti kod mene. user posted image

02.05.2010. M&V

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 935
24.7.2014 10:24:48   
lelaigor
Tako ću i da uradim, jedva čekam da mi se mm vrati sa puta pa da mu kažem novi plan. Krenemo 06.08. posle Dariine kontrole i vratimo se 10.08. uveče! A žao bi mi bilo da otkažemo sve. Ne bih da mislite da mi je kampovanje toliko važno. Nije. Važno mi je to što Daria ne sme da ide na more, ne sme da se kupa nigde i njoj je to kampovanje jedini doživljaj leti (osim svakodnevnog odlaska na Štrand, gde opet ne sme da se kupa i gleda ostale kako to rade). Ona se toliko tome raduje i toliko uživa u prirodi i šumi, pa čak i na obali tog jezera iako se ne kupa. (Jezero je inače, redovno uređena plaža sa tuševima, hotelom i kafićem na obali i sl.) Nije kao da idemo u divljinu. I htela sam da ove godine 100% odemo, jer sl. kad dobijemo bebu ne znam kako ćemo. Dok malo ne poodraste i ne bude spremno za to.
Ali, eto, uz konslutaciju sa lekarima i sa mm možda to i pomerimo pa svakako odemo.

(odgovor članu M@rty)
Direktna veza do poruke: 936
24.7.2014 10:25:08   
bubulence
naravno da bi bilo sve u redu. usla si u 9. mesec, pluca se do tada lepo razviju a to je najbitnije za bebu. a draga, neko se i pored utrogestana porodi ranije a nekom opet ukinu utrogestan (uvek se ukida oko 37 nedelja jer se smatra da si u terminu) pa opet doceka termin.
ti na ctg nisi imala nikakve kontrakcije, nisi se dalje otvarala, mislim da mozes bar malo da se opustis... ali radi kako mislis da je najbolje za tebe i Luku

(odgovor članu M@rty)
Direktna veza do poruke: 937
24.7.2014 10:26:37   
lelaigor
M@rty i aj mislim da si u terminu. Moja sestra je oboje rodila oko 2 nedelje ranije (+ - gore dole) i računalo se tako.

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 938
24.7.2014 10:30:15   
M@rty
Ma naravno. Ja sam svakako resila da sutra idem napolje i u kupovinu sta mi je jos potrebno za bebu. Jer sam torbu za porodiliste vec pripremilauser posted image Pa ako Luka hoce napolje, neka izadje. Svakako ga zeljno iscekujemo user posted image

02.05.2010. M&V

Direktna veza do poruke: 939
24.7.2014 10:38:36   
bubulence
pa da, samo opusteno. nemoj preterivati ali nemoras ni da mirujes kao do sada.
lelo gde kampujete?

(odgovor članu M@rty)
Direktna veza do poruke: 940
24.7.2014 10:58:58   
lelaigor

IZVORNA PORUKA: bubulence

pa da, samo opusteno. nemoj preterivati ali nemoras ni da mirujes kao do sada.
lelo gde kampujete?

Blizu tebe user posted image
Kod sela Vajska ima par malešnih barica i jezera i jedno veće - Provala. Lepo je uređeno, ima hotel na plaži, koji nekad radi nekad ne. Ima tuševa,, tobogana, skakaonica, pored obale je velika šuma zu kojoj je kamp. Tako da smo u prirodi a opet imamo tekuću vodu koja mi je potrebna zbog Dariinog stanja.

Direktna veza do poruke: 941
24.7.2014 11:13:24   
anita
Drage user posted image
Hvala svima na lepim zeljama.
Masemo vam ja i moje tri user posted image user posted image user posted image

Ako na stazi života potrčiš i padneš, podigni se, očisti prašinu, jer ne gubi onaj što pada već onaj što ostaje da leži !!!

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 942
24.7.2014 12:01:03   
plačljiva
Lelaigor,lično mislim da i ti kao i ja ,kao i mnoge idemo bespotrebno na AC...Ali ne smemo rizikovati...Intervencija traje kratko,sve ukupno minut.Malo je neprijatno-ne bolno i taj dan bi baš trebala da miruješ strogo i da piješ vode dosta.Tako su nama u Institutu rekli.Popila sam taj dan oko 2 litra vode...user posted image .Ja sam posla Ac mirovala još 6-7 dana,to znači nisam usisavala,nisam se vozila kolima,bila kući...Ima dosta devojaka koje su mirovale samo na dan Ac...Ja sam poprilično uplašena,istresirana,lečila sterilitet godinama,uspela druga VTO,i više sam ležala zbog moje paranoje da se ne daj Bože ne jave kontrakcije i spontani tako željene,ma preželjene trudnoće...user posted image
Mislim da će ti sve proći super kao i svima nama ovde i da će ipak biti devojčica (kažem ti one daju visok bHCG)user posted image Ja čekam rezultat Ac i videćemo da li su tačne te pretpostavke user posted image

(odgovor članu anita)
Direktna veza do poruke: 943
24.7.2014 12:03:37   
Jole84
Plačljiva kako si draga user posted image kad su rezultati ac,držim palčeve user posted image
Ljub za sve debelice user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu plačljiva)
Direktna veza do poruke: 944
24.7.2014 12:10:11   
ivaMark
Zdravo drugarice user posted image

Anita, cestitam na trudnoci user posted image

Jutros sam dala krv i urin, sutra rezultati... Veceras u pola sedam UZ, jedva cekam, zanima me sta radi ovaj mali nemirko, dete nema mira...J nije bila takva u stomaku. Sutra na prvi CTG.

M@rty, definitivno si u terminu user posted image opusti se malko. Koja ti je bila doza utrogestana? Meni je moja dr rekla da ga koristim do 37.nedelje.

Inace se kuvaaaaaaaaaam, uzas jedan.

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 945
24.7.2014 12:14:01   
plačljiva
Jole84 user posted image draga moja,ok sam,malo odmaram,malo šetam,prolaze dani...
Oko 4-5.avgusta rezultat će mi stići i jedva čekam da vidim šta nosim...user posted image Na UZ ne može da se upeca da se vidi...Pre neki dan skupilo noge i diglo u vis kada smo bili na UZ,5 min dr čekala pokret i beba učini salto unazad user posted image tako da ćemo saznati za par dana...
Kako ste mi ti i tvoja lepotica?

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 946
24.7.2014 12:32:14   
lelaigor

IZVORNA PORUKA: plačljiva

Lelaigor,lično mislim da i ti kao i ja ,kao i mnoge idemo bespotrebno na AC...Ali ne smemo rizikovati...Intervencija traje kratko,sve ukupno minut.Malo je neprijatno-ne bolno i taj dan bi baš trebala da miruješ strogo i da piješ vode dosta.Tako su nama u Institutu rekli.Popila sam taj dan oko 2 litra vode...user posted image .Ja sam posla Ac mirovala još 6-7 dana,to znači nisam usisavala,nisam se vozila kolima,bila kući...Ima dosta devojaka koje su mirovale samo na dan Ac...Ja sam poprilično uplašena,istresirana,lečila sterilitet godinama,uspela druga VTO,i više sam ležala zbog moje paranoje da se ne daj Bože ne jave kontrakcije i spontani tako željene,ma preželjene trudnoće...user posted image
Mislim da će ti sve proći super kao i svima nama ovde i da će ipak biti devojčica (kažem ti one daju visok bHCG)user posted image Ja čekam rezultat Ac i videćemo da li su tačne te pretpostavke user posted image

Pa i ja bih bila istresirana, zato ću i odložiti put. E sad tu po gradu što budem morala, šta da radim. user posted image

Direktna veza do poruke: 947
24.7.2014 13:30:28   
Jole84

IZVORNA PORUKA: plačljiva

Jole84 user posted image draga moja,ok sam,malo odmaram,malo šetam,prolaze dani...
Oko 4-5.avgusta rezultat će mi stići i jedva čekam da vidim šta nosim...user posted image Na UZ ne može da se upeca da se vidi...Pre neki dan skupilo noge i diglo u vis kada smo bili na UZ,5 min dr čekala pokret i beba učini salto unazad user posted image tako da ćemo saznati za par dana...
Kako ste mi ti i tvoja lepotica?

Hihi ja tipujem na devojčicu,tako se i Mila krila user posted image kažu da se devojčurci "stide" user posted image
mi smo dobro,malo se mučimo sa siskanjem ali ostalo je sve superiška user posted image

Direktna veza do poruke: 948
24.7.2014 13:39:19   
vonavoj
I meni su se obe krileuser posted image cekam novi uz i potrvdu da je curica!

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 949
24.7.2014 13:42:55   
Jole84
IZVORNA PORUKA: miimiica_28

Drage moje Dobro jutro vam zelim user posted image ja sam vam ovih dana uplasena skroz na skroz grudi me manje bole onda prestao mi sekret koji se pretvorio u nesto rastezljivo bjelo uzasno sam prestrasena da nesto nije u redu danas planiram posjetiti doktora iako imam termin 28.07. Dali je allarm za brigu ja se ubih od brige user posted image user posted image user posted image

Ej Mimi user posted image ne brini se,simptomi nisu stalno isti,menjaju se,dolaze neki novi,neki se gube i sve tako,sve je u redu user posted image
Von ljub za tebe i tvoju princezicu user posted image a naravno i za ovu drugu u stomaku hihi user posted image

< Poruku je uredio Jole84 -- 24.7.2014 13:44:00 >

(odgovor članu miimiica_28)
Direktna veza do poruke: 950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Najčešće komplikacije tokom porođaja u Srbiji
Porođaj je jedan od najsrećniji trenutaka u životu većine žena, ali i period u kom su mama i beba najosetljivije.
Šta sve trudnice u Beogradu dobijaju kao p...
Malu pomoć, ali veliku pažnju dobijaju trudnice od pojedinih trgovaca, pekara, a od nedavno i od pojedinih auto-škola u ...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here