|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 07/14 [chat]
25.7.2014 21:21:18   
branki*
miko,sv ilija?od sv ilije,sunce sve milijeuser posted image
ma,mene inace bas mrzi,prozore samo ignorisem,ne znam sta me danas spopalo,super mi bilo,a bila sam i sama kod kuce.ne volim kad cistim ,a ovi se muvaju i samo prekidam.polako,miko,stici ces sve.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu mika79)
Direktna veza do poruke: 976
25.7.2014 21:36:04   
mika79
Da Sveti Ilija sreća pa mi imamo veliku terasu na kojoj slavimo, tako da se minimalno ulazi u kuću. Jedino što bude vrućina pa mi noge nateknu i kad nisam trudna a kako će sad biti mogu da zamislim.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 977
25.7.2014 21:46:04   
vonavoj
sanjalice,strogo mirovanje i mora da bude sve ok!!
hoce posteljica da zeki,ja sam u 15oj prokrvarila jer mi je posteljica bila nisko!
inace sam ceo dan pod stresom,dete i muz me ubise...plakala sam 2 puta! sad sam se smirila..jadna moja bebicauser posted image

(odgovor članu mika79)
Direktna veza do poruke: 978
25.7.2014 22:23:39   
SunFlower
Vonavoj, tako sam i ja u prosloj trudnoci non stop plakala, hormoni su to, sve ze zivo nervira i svi ti smetaju, opsta luda kucauser posted image
Trcosava, tu sam negde, ja sam u Austriji, a jel si i ti "na ovamo"user posted image kako to bre placas cak i krv, ovde se to ne placa. Npr bas sam danas isla da zakazem u bolnici u kojoj cu se poradjati, prijavis se kod njih i oni ti zakazu prvo NT, pa Organ screening, jos 2 neka pregleda, ima i obilazak poradjaonice i svasta nesto, biras nacin na koji zelis da se porodis, i to je dakle drzavna bolnica to sve pokriva osiguranje. Isto i laboratorija, nista se to ovde ne placa. Ma super su organizovani stvarno.

"I don't insult, I diagnose."

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 979
25.7.2014 23:00:11   
Cecana
Ja bukvalno samo sto ne ujedam,svi mi idu na zivce,neverovatno.Juce sam plakala koliko me dever koji zivi u komsiluku iznervirao.Valjda i ova toplota i majstori koji lupaju od 7 ujutru.Da sam znala ne bih uzimala bolovanje,lepo da nikog ne vidim dok ne dodjem s posla.user posted image

(odgovor članu SunFlower)
Direktna veza do poruke: 980
26.7.2014 8:35:58   
branki*
gde ste trudniceuser posted image
ajde budjenje,kafa,caj,koja sta voliuser posted image
boza spava,mm na poslu,posle da przim przenice kad ovaj mali ustane.
danas da zavrsim to ciscenje i te prozore kad sam vec zapocela.mada mi se ide malo i na sunce da navatam neku boju,sva sam bela,ali,dobro,ovo leto je tako zbog bebice.
vonavoj,pa sta te nerviraju tako,sta hoceuser posted image

branki

(odgovor članu Cecana)
Direktna veza do poruke: 981
26.7.2014 9:59:15   
glukica
Dobro jutro trudnice, evo i ja kaficu pijem! Bas sam setala ovih dana , juce pogotovo.. Sad sam malo umorna, ali lepi se osecam .. Merila sam se jutros 1,5 kg vise za 12 nedelja! Srecna sam, jer sam sklona gojenju i vec imam 5-6 kg viska... Tako da , samo da se nastavi ovakouser posted image dosta setam i u pokretu sam, mislim da je to vazno. Lep dan vam zelim cmook

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 982
26.7.2014 10:17:01   
bubulence
dobro jutro i od mene, mada je nama vec dan.
kafica od davno popijena, sada bih pojela jedan sladoled ali me mrzi da idem u radnju...
napunila sam Emi bazen i mozgam sta za rucak... same smo do veceras...

(odgovor članu glukica)
Direktna veza do poruke: 983
26.7.2014 10:50:37   
vonavoj
jutro! kasnim,a ustala u pola 8,isla na buvljak!
hormoni rade,a niko ne mari za to..cerka me ne slusa,radi po svom..mm isto,imali smo razgovor,sad je kao bolji! jutros rasirio i ves!
dobila sam punu kutiju garderobe za bebu,ijaoj,sve maleno! a i imam sve od Tike,brdo stvari..sve cu da sortitam,izaberem najbolje,kad vec mogu..user posted image samo jos da nadjem gde cu da poredjem sve te stvari!

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 984
26.7.2014 11:14:40   
bubulence
Von posalji nam Tiku na cuvanje a ti bic u ruke i vaspitavaj muza. kako smeju da te nerviraju trudnu???
mi tek treba da nadjemo kucu da kupimo, pa da sredimo. kako nam je krenulo mislim da ce beba ziveti na terasi kada se rodi jer smo u dvosobnom stanu u kom nemam mesta za krevetic a sve sto smo gledali za kupovinu je uzasno

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 985
26.7.2014 11:15:55   
pj76
dobro jutro zenice, ubih se od spavanja user posted image . bila sam u nisu na kontroli za stitnu zlezdu, dobila minimalnu korekciju terapije i neprijatno iznenadjenje u vidu glupog cvora u desnom reznju user posted image . sad cekam UZ u cetvrtak da vidim da li smo poceli da kuckamo user posted image .

u dilemi sam da li da odem na bolovnje, bas se lomim sta da radim

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 986
26.7.2014 12:57:24   
SunFlower
Jao, bebece stvari, sigurno su te malo oraspolozile vonavojuser posted image I ja jedva cekam da odem dole u Srbiju, imam jednu punu prostoriju sinovljevih stvari, koje su samo odlozene i nisu vise ni taknute. Sigurno ce mi probuditi brdo uspomenauser posted image posto ne znam pol, sve neutralno (za mene je to sve osim plavog, cak i zeleno moze da prodje) cu da odvojim i spremim za transport, a plavo cu sa strane pa ako bude decak i to ce naknadno. Bas imam svasta, i ljuljalice, i "majcino krilo", vagu za bebu, krevetac veliki i krevetac prenosni, kadice, ma svasta, svasta je sin nadobijao. Bas cu minimalno morati da kupujem.
Inace, i mi smo ovde u dvosobnom stanu, jedna je dnevna bas velika a druga, Uroseva je mala, tako da ce u pocetku beba biti sa nama u dnevnoj. Ma, kad celjad nisu besna...user posted image

(odgovor članu pj76)
Direktna veza do poruke: 987
26.7.2014 13:47:34   
bubulence
a mi smo svi zajedno u spavacoj, jer je dosta velika ali opet moramo da ubacimo jos jedan orman pa se plasim da bi sa kreveticem bilo bas pretrpano, a svakako planiramo da uzmemo kucu zbog Eme, odnosno zbog oba deteta, lakse je u dvorustu... nadam se da cemo naci nesto do zime

Direktna veza do poruke: 988
26.7.2014 13:48:30   
Kata90
Hay mamiceuser posted image au danas je bas pakao,neznam sta cu od sebe....slabo sam pocela i jesti....neznam vise ni sta da kuvam....user posted image ...

Direktna veza do poruke: 989
26.7.2014 17:18:55   
branki*
evo sedoh.zavrsila sve,sve sija.boza i mm na bazenu.dao mi zadatak da mu pravim vocnu salatu kad dodje.aj,to je bar lako.noge me bole.i sad mi dosadno.sta vi radite?

branki

(odgovor članu Kata90)
Direktna veza do poruke: 990
26.7.2014 17:32:19   
bubulence
ja sedim na dvoristu, jedem sljive i gledam Emu kako zaliva cvece... uzivanje...
branki bas si nam vrednica ovih dana user posted image .
kata i kod nas je vruce, a ja imam apetit kao nikad user posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 991
26.7.2014 17:40:52   
branki*
opasna sam vrednicauser posted image volim ja da mi je sve cisto,a i smiruje me ciscenje,samo volim da imam ceo dan i da sam sama,onda zapnem i super mi je.jao,ja kao juce,ajde malo cu da oladim sa jelom i stvarno ceo dan skoro nista,2,3 breskve,1 krastavac,pola kuvanog jajeta,pila vodu i onda uvece kaze mm da pravim poparu...i tu ti se nagruvam kao svinja.ma,ne mogu i sad u trudnoci da mislim o dijeti,izludecu vise.racunam,stesacu sve kad se porodim.

branki

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 992
26.7.2014 18:18:13   
Trcosava

IZVORNA PORUKA: SunFlower

Vonavoj, tako sam i ja u prosloj trudnoci non stop plakala, hormoni su to, sve ze zivo nervira i svi ti smetaju, opsta luda kucauser posted image
Trcosava, tu sam negde, ja sam u Austriji, a jel si i ti "na ovamo"user posted image kako to bre placas cak i krv, ovde se to ne placa. Npr bas sam danas isla da zakazem u bolnici u kojoj cu se poradjati, prijavis se kod njih i oni ti zakazu prvo NT, pa Organ screening, jos 2 neka pregleda, ima i obilazak poradjaonice i svasta nesto, biras nacin na koji zelis da se porodis, i to je dakle drzavna bolnica to sve pokriva osiguranje. Isto i laboratorija, nista se to ovde ne placa. Ma super su organizovani stvarno.

Ja sam ti u Sloveniji, najbliži mi je Klagenfurt, mislim taj kraj - kod Bleda sam. Ovde ti pokriva osiguranje ono osnovno. Nuhalni se radi samo kod privatnika. Kažem, krv se do skoro nije radila, vidim i to su sad uveli. U državnoj niko ne radi nuhalni, čak i ti koji imaju licencu, to rade privatno. Dakle ni osnovno, ni dodatno osiguranje ne pokriva, osim ako si u trenutku starija od 35 god. A od 37 valjda je besplatna amnio.

E sad što se tiče porodilišta, to sve zavisi. Ovde gde se ja porađam je epiduralna besplatna (pokušavaju da privuku porodilje, da ne zatvore porodilište), a negde se plaća. Onda, plaćanje za prisustvo oca se kreće od 17 do 35€ čini mi se. Imaš ovde isto opcije kako želiš da se prodiš (u ovom porodilištu nema samo opcija porođaja u vodi)... Pred porođaj ideš na konsultacije za epidural, pokazuju box... Laboratoriju ne plaćam ako radim na uput. Sad sam u ambulanti u bolnici, prošli put sam bila kod koncesionara, pa mi za 9 meseci ni jednom nije izvadila krv, odnosno nije ni jednom dala uput. I tako.

Gde si ti u Austriji? Prerpostavljam da dok planiraš da ideš preko Mađarske nisi u blizini? Ako kojim slučajem planiraš do Bleda, javi se :)

I flunked anger management! }:->

Direktna veza do poruke: 993
26.7.2014 22:47:33   
jovicaa
evo i mene... mada ne znam da li vec pripadam ovoj temi ili ne... posto sam samo testom utvrdila trudnocu i jos je jako mala...
ali nemam gde drugde da se zalim...
bas imam jake simptome... smenjuju mi se mucnine, nagon za mokrenjem, umor, rasejanost, bolovi u donjem delu stomaka i ledja... ma sve, ja kazem kao da sam deveti mesec a ne trudna 2 nedelje... da li je jos nekome ovako bilo na pocetku? cini mi se da u prve dve trudnoce nisam ovako rano imala mucnine, jos uvek su blage ali opet...

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 994
26.7.2014 22:56:33   
bubulence
jovice ja sam imala mucnine bas na samom pocetku, cak sam pitala dr da li je normalno da su se vec pojavile i rekao mi je da jeste. i prve 2-3 nedelje od kako sam saznala da sam trudna su mi bile teze nego deveti mesec u prvoj trudnoci... proci ce...

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 995
26.7.2014 22:59:21   
SunFlower
Ooo pa daleko smo, ja sam u Becu. user posted image Bas sam skoro pricala sa mm kako cemo, boze zdravlje dogodine na more dole kod vas, mozda Portorz ili Italija taj kraj pored Slovenije... To nam je najblize odavde. Kakvo je primorje kod vas?
Kazem ti, austrijanci imaju besprekorno organizovano zdravstvo, kazu da su pri vrhu u Evropi. I inace im sve sluzbe rade besprekorno, gde god da odes nesto da zavrsis, administracije, papirologije, prijave i slicno, sve zarsavas za par minuta. Bas sam se u toj bolnici zapanjila, stoji natpis na nekoliko jezika, izvinjavaju se na cekanju zbog opterecenosti ambulante, a to cekanje je pola sata, max 45 min. Pa u Srbiji trudnice cekaju po nekoliko sati, to je dole normalno nazalost.

Jovice, dobro dosla user posted image cestitam!user posted image user posted image Secam se da smo sa prvim trudnocama bile zajedno trudne, pa smo kukale u temi o bolovima, ali tad sam imala drugi nickuser posted image Ti vec trece, ma svaka cast! Ne sekiraj se za simptome, i meni je svaki dan cini mi se drugaciji, do prekjuce me je boleo stomak a sad imam mucnine. Sve su to cari trudnoce.

(odgovor članu mika79)
Direktna veza do poruke: 996
27.7.2014 8:01:40   
Trcosava
Jovice, mislim da to iz glave ide tako rano. Osim krsta user posted image ona mene bole i kad treba da dobijem i kad sam trudna. Dok operem 3 tanjira me već ubijaju.

Suncokret, ne znam na kakvo more si navikla. Ja sam navikla na Grčku, toplu vodu i pesak. E sad, ili ja idem u pogrešno vreme ili ... voda mi je hladna. Plaže ozidane ili kamene (ne volim ni jedno ni drugo)... Šta očekuješ od 5km primorja user posted image

I flunked anger management! }:->

Direktna veza do poruke: 997
27.7.2014 9:13:50   
vonavoj
jutro! kasnim,jer se oporavljam od grmljavine,pucalo je 2 sata iznad glave! uzas!!! ne bojim se,ali imam posledice bombardovanja!
Sva sam ukocena ustala,a tako sam i legla..jer smo sinoc isli u BG,pa su me noge bolele!!

(odgovor članu mika79)
Direktna veza do poruke: 998
27.7.2014 9:19:27   
jovicaa
ma nisam umislila.. ja sam hipersenzibilna sve osecam, a ovo su definitivno simptomi..
sunflower koji si nick imala tada?user posted image

don't shit where you eat :))

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 999
27.7.2014 10:02:19   
plačljiva
Dobro jutro drage moje,baš mi prija jutarnja kafa user posted image
Jao sutra moram da idem u DZ po doznake...user posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Porođaj u Švajcarskoj: soba kao u hotelu s...
Porodilište kao hotel sa pet zvezdica, ali dete ne smete da vodite na igralište dok se tamo igraju školska deca.
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here